34 Interviewspørgsmål Til Specialpædagogiske Hjælpere: Med Prøvesvar

For næsten enhver ansættelsesproces er samtalen et afgørende skridt for at få den stilling, du søger. I løbet af interviewfasen har du mulighed for at tale med ansættende ledere, peers og andet støttepersonale for at dele dine erfaringer, færdigheder og uddannelsesbaggrund, der gør dig til en levedygtig kandidat til den åbne rolle. En specialundervisningsassistent støtter lærere i klasseværelset og sikrer, at de også opfylder elevernes behov, så det er vigtigt at forberede sig tilstrækkeligt på at vise dine evner under samtalen.

I denne artikel giver vi nogle eksempler på interviewspørgsmål, du kan modtage, når du ansøger om en rolle som specialundervisningsassistent, sammen med nogle eksempler på svar, der hjælper dig med at forberede dit eget.

Relateret: Sådan skriver du et CV for specialundervisningsassistent (med skabelon og eksempel)

Generelle spørgsmål

En interviewer, som kan være en lærer, skoleleder eller en anden administrator, kan stille dig disse generelle spørgsmål for at finde ud af mere om dig som individ, herunder det arbejdsmiljø, du nyder bedst af, og de styrker, du vil bidrage med til organisationen. Disse spørgsmål kan hjælpe dem med at forstå mere om, hvad der motiverer dig, og de kan muligvis afgøre, om du vil passe godt ind i det nuværende team. Her er nogle eksempler på generelle spørgsmål, du kan modtage under en samtale til en stilling som specialpædagog:

 • Hvorfor valgte du specialpædagogik som din pædagogiske specialisering?
 • Hvad er dine største styrker?
 • Hvorfor vil du arbejde for vores organisation?
 • Hvad er dine karriereambitioner?
 • Hvad adskiller dig fra de andre kandidater, der søger denne stilling?
 • Beskriv det arbejdsmiljø, du trives bedst i.
 • Hvorfor forlader du din nuværende arbejdsplads?
 • Hvordan vil andre beskrive dig, både personligt og professionelt?
 • Hvad motiverer dig?
 • Har du spørgsmål til os?

Relateret: 15 karrierer, der arbejder med handicappede

Spørgsmål om erfaring og baggrund

Fordi det kan være enestående udfordrende at være speciallærerassistent, spørger arbejdsgivere ofte potentielle nyansatte om deres erfaring og baggrund. Disse spørgsmål hjælper også ansættelseschefen med at lære mere om dine kvalifikationer, så de kan sammenligne din erfaring med andre, der søger stillingen, og bestemme den bedste ansættelse til rollen. Dine svar kan vise en arbejdsgiver dit engagement i jobbet og din evne til at håndtere de situationer, du måtte stå i som specialpædagog. Her er nogle eksempler på spørgsmål, som en ansættelseschef kan stille:

 • Hvilke lærere eller skoleadministratorer har du tidligere arbejdet tæt sammen med? I hvilken egenskab?
 • Har du nogensinde lavet en fejl på arbejdet? Fortæl os om det, og hvordan du har løst det.
 • Beskriv et tidspunkt, hvor du har været uenig i en lærers vurdering af en elev. Hvad gjorde du?
 • Hvad er nogle erfaringer, du har lært af de speciallærere, du har arbejdet med?
 • Hvad har været din største professionelle bedrift?
 • Har du nogensinde skullet håndtere en fysisk hændelse mellem elever?
 • Hvordan holder du eleverne motiverede, individuelt og som gruppe?
 • Fortæl os mere om din erfaring med adfærdsledelse.
 • Hvordan sikrer du, at alle elever føler sig lige støttet af dig?
 • Hvilke strategier for specialundervisningsstuderende har du brugt i dine tidligere stillinger?

Uddybende spørgsmål

En ansættelsesadministrator kan stille dig nogle dybdegående spørgsmål for at lære mere om, hvordan du tidligere har støttet lærere. Deres spørgsmål kan også hjælpe dem med at forstå mere om din proces til at hjælpe i klasseværelset, håndtere elevproblemer og kommunikere med forældre om en elevs fremskridt. Udforsk disse eksempler på nogle dybdegående spørgsmål for at forberede dig til at modtage dem under et interview:

 • Hvad har været den mest udfordrende del af arbejdet som medhjælper i en specialklasse?
 • Hvis du bemærker, at en studerende har en hård dag, hvordan ville du så prøve at gøre den bedre?
 • Hvor vigtig er inklusion for dig?
 • Hvad synes du er den mest givende del af at arbejde med netop denne studerende?
 • Elevkomfort er vigtigt for enhver specialundervisningsklasse. Hvordan sikrer du, at eleverne føler sig trygge og trygge i dit nærvær?
 • Hvad ville du gøre, hvis et barn opførte sig dårligt på en måde, der var ukarakteristisk for dem?
 • Hvad er det første skridt i at håndtere et barn i krise?
 • Hvordan ville du udvikle mål for hver elev at arbejde hen imod?
 • Hvordan forbliver du engageret i faglig udvikling i din rolle?
 • Hvad er den bedste måde at vurdere en elevs fremskridt på?

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Interviewspørgsmål med eksempler på svar

Øv dig i at besvare disse interviewspørgsmål med prøvesvar, så du kan føle dig forberedt til et interview med en potentiel arbejdsgiver:

Hvor vigtig er forældreinvolvering for en elevs succes? Hvordan sikrer du, at forældre og værger forbliver involveret til gavn for barnet?

Speciallærere har ofte behov for at kommunikere med elevernes forældre og værger i deres klasseværelse. Lærere kan bede om din hjælp til at løse denne opgave, så det er vigtigt at kunne beskrive, hvordan du har det med forældreinddragelse. Du kan beskrive, hvordan du planlægger at sikre, at du informerer forældre om deres barns fremskridt, og at de forbliver en aktiv deltager i elevens uddannelse.

Eksempelsvar: "Jeg tror, ​​at forældreinddragelse er medvirkende til deres barns succes i ethvert undervisningsmiljø. Som lærere gør vi så meget, vi kan for at støtte eleven i skoletiden, og jeg har bemærket en sammenhæng mellem forældreinddragelse. og hvor godt eleverne trives i klassen. For at opmuntre forældre og værger til at forblive involveret i deres barns uddannelse støtter jeg læreren ved at etablere forventninger, skrive regelmæssige rapportkort og anmode om periodiske møder med forældre. Jeg synes også, det er vigtigt at lytte til eventuelle bekymringer fra forældre, så vi kan arbejde sammen om en løsning."

Hvad synes du er den vigtigste egenskab for nogen at have i denne stilling?

Der er mange bløde færdigheder, som en ansættelsesleder kan kigge efter, når han skal vælge en ny specialundervisningsassistent. De kan stille dette spørgsmål for at forstå mere om dine egne færdigheder, og hvordan du vurderer behovene i denne rolle.

Eksempel på svar: "Jeg tror på, at en af ​​de vigtigste egenskaber, som en specialpædagog kan have, er tålmodighed. Min erfaring er, at tålmodighed kan hjælpe, når et barn har en udfordrende dag, og det kan også være med til at sikre, at eleverne føler sig godt tilpas. Med tålmodighed, jeg kan tage den tid, en studerende har brug for til at forstå et koncept, så de føler sig støttet i deres pædagogiske udvikling. En tålmodig opførsel kan berolige et barn og opmuntre dem til at blive ved med at prøve at nå deres mål."

Relateret: Top 10 færdigheder at inkludere på dit lærer-cv

Hvordan støtter du bedst de lærere, du er medhjælper for?

Specialpædagogiske hjælpere yder meget støtte til de lærere, de arbejder sammen med, og det er vigtigt at kunne beskrive din arbejdsmoral og individuelle proces for at sikre, at de lærere, du støtter, har den hjælp, de har brug for.

Eksempelsvar: "Min erfaring er, at hver lærer adskiller sig i, hvordan de administrerer et klasseværelse og den unikke støtte, de har brug for hver dag. Når jeg starter en ny stilling, spørger jeg min tildelte lærer, hvad de har mest brug for hjælp til og udvikler en plan for at sørg for, at de modtager det fra mig. Jeg forbliver åben for feedback og træning, og jeg er i stand til at justere mit ansvar afhængigt af, hvad læreren anmoder om på det tidspunkt. Fleksibilitet er vigtig i enhver medhjælperstilling, og jeg er forpligtet til at yde det til lærere, så jeg kan være en stor ressource for dem."

Relateret: Sådan bliver du lærerassistent

Hvordan vil du beskrive arbejdet med børn med særlige behov?

Et ansættelsesudvalg kan stille dette spørgsmål for at vurdere din erfaring med at arbejde med børn med særlige behov og komme til en forståelse af, hvad du nyder eller ikke kan lide så meget ved at arbejde i en medhjælperrolle. Overvej at bruge et øjeblik på at tænke over dit svar, før du svarer, så du kan sikre dig, at du præcist skildrer dine følelser omkring stillingen.

Eksempel på svar: "Efter at have arbejdet som specialpædagog i et par år, kan jeg sige, at stillingen kan være udfordrende, men den er også meget givende. Jeg ved, at mit arbejde direkte påvirker mine elevers liv, og der er ingen større følelse end det. At arbejde med denne elevgruppe giver dig indsigt, og jeg har faktisk lært meget af de elever og lærere, jeg har støttet i tidligere stillinger."

Marcus Haugaard
Marcus Haugaard For næsten enhver ansættelsesproces er samtalen et afgørende skridt for at få den stilling, du søger. I løbet af interviewfasen har du mulighed for at tale med ansættende ledere, peers og andet støttepersonale for at dele dine erfaringer, færdigheder og uddannelsesbaggrund, der gør dig til en levedygtig kandidat til den åbne rolle. En specialundervisningsassistent støtter lærere i klasseværelset og sikrer, at de også opfylder elevernes behov, så det er vigtigt at forberede sig tilstrækkeligt på at vise dine evner under samtalen.