30 Karrierer I Sundheds- Og Wellnessbranchen

30 Karrierer I Sundheds- Og Wellnessbranchen

Sundhed og velvære er et bredt og konstant voksende felt. Hvis du brænder for at hjælpe mennesker og gøre en forskel i dit lokalsamfund, kan du overveje en karriere inden for sundhed og velvære. I denne artikel diskuterer vi 30 forskellige karrierer i sundheds- og wellnessbranchen.

Job indenfor sundhed og velvære

Her er 30 jobs at overveje i sundheds- og wellnessbranchen:

1. Åndedrætsterapeut

National gennemsnitsløn: $8,73 i timen

Primære opgaver: En respiratorterapeut undersøger patienter med vejrtrækningsproblemer eller hjerte-lungesygdomme. De administrerer behandlinger og overvåger patienters lungefunktioner. Åndedrætsterapeuter kan også yde akut pleje til patienter, der lider af hjerteanfald eller andre pludselige sygdomme, der påvirker lungerne.

Relateret: Lær om at være åndedrætsterapeut

2. Sundhedscoach

National gennemsnitsløn: $15,28 i timen

Primære opgaver: En sundhedscoach giver specialiseret vejledning til klienter for at fremme bedre sundhed og velvære. De arbejder med klienter for at løse specifikke sundhedsproblemer og skabe en plan, der involverer ernæringsmæssige og adfærdsmæssige livsstilsændringer.

3. Wellnesskoordinator

National gennemsnitsløn: $15,79 i timen

Primære opgaver: En wellness-koordinator opretter og leder et wellness-program i samarbejde med klienter eller arbejdsgivere. De afholder klasser, giver seminarer og laver træningsprogrammer for at fremme sund livsstil.

4. Dermatologisk assistent

National gennemsnitsløn: $17,03 i timen

Primære opgaver: En dermatologisk assistent arbejder under opsyn af en hudlæge for at behandle patienter for hudsygdomme og kosmetiske forbedringer. De registrerer patienters sygehistorie, besvarer spørgsmål og hjælper hudlæger under kliniske procedurer.

5. Lokal sundhedsarbejder

National gennemsnitsløn: $17,21 i timen

Primære opgaver: Sundhedspersonale i lokalsamfundet fremmer sundhed og velvære i deres lokalsamfund. De giver undervisning om sundhedsemner og forbinder individer med sundhedsressourcer. De indsamler og analyserer også data om deres lokalsamfund for at bestemme, hvilke sundhedsemner de skal tage fat på.

6. Ernæringsekspert

National gennemsnitsløn: $42.179 om året

Primære opgaver: En ernæringsekspert giver folk undervisning i mad og sundhed. De samarbejder med patienter eller private klienter en-til-en og kan arbejde på skoler, hospitaler eller klinikker. Ernæringseksperter hjælper enkeltpersoner med at lave kostplaner, og de giver anbefalinger og sporer deres kunders fremskridt.

Relateret: Lær om at være ernæringsekspert

7. Personlig træner

National gennemsnitsløn: $22,57 i timen

Primære opgaver: En personlig træner leder enkeltpersoner eller grupper i øvelser designet til at forbedre det generelle helbred og nå specifikke mål. Personlige trænere laver træningsprogrammer og arbejder en-til-en med klienter for at opmuntre dem og hjælpe dem med at gøre fremskridt.

Relateret: Lær om at være personlig træner

8. Idrætslærer

National gennemsnitsløn: $47.073 om året

Primære opgaver: Idrætslærere opretter og implementerer en idrætspensum i skolerne. De arbejder med børn for at uddanne dem om sundhedsrelaterede emner og lede klasser, der involverer sport og spil for at fremme en fysisk aktiv livsstil og udvikle teamwork færdigheder.

9. Røntgentekniker

National gennemsnitsløn: $25,70 i timen

Primære opgaver: En røntgentekniker arbejder på et hospital eller i andre sundhedsmæssige omgivelser for at producere billeder af kroppen til diagnostiske formål. De betjener radiologisk udstyr og følger reglerne for patientsikkerhed. De forbereder undersøgelsesrum, positionerer patienter til røntgenbilleder og dokumenterer resultater.

Relateret: Lær om at være røntgentekniker

10. Socialrådgiver

National gennemsnitsløn: $60.025 om året

Primære opgaver: Socialrådgivere koordinerer plejen af ​​patienter ved at bistå med følelsesmæssige og sociale problemer. De arbejder med udsatte individer, herunder børn og familier, for at give færdigheder til at klare sig, og de taler for, at deres klienter sikrer fysisk og mental sikkerhed.

Relateret: Lær om at være socialrådgiver

11. Sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $31,26 i timen

Primære opgaver: En sygeplejerske vurderer patienter og hjælper med at lave behandlingsplaner. De samarbejder med læger og overvåger patienter, udfører tests og administrerer behandlinger. Sygeplejersker registrerer også patienters sygehistorie og udfører rutineprocedurer.

Relateret: Lær om at være sygeplejerske

12. Kiropraktor

National gennemsnitsløn: $68.177 om året

Primære opgaver: En kiropraktor behandler patienter med neuromuskuloskeletale problemer. De vurderer patienters bekymringer og adresserer dem ved hjælp af spinale justeringer og manipulationer, elektrisk muskelstimulering og andre behandlinger.

Relateret: Lær om at være kiropraktor

13. Talesprogslæge

National gennemsnitsløn: $33,02 i timen

Primære opgaver: En talesprogslæge diagnosticerer og behandler tale, sprog, social kommunikation, kognitiv kommunikation og synkebesvær. De laver terapi- og behandlingsplaner for at hjælpe patienter med at udvikle og forbedre deres talefærdigheder.

14. Terapeut

National gennemsnitsløn: $33,29 i timen

Primære opgaver: Terapeuter arbejder med patienter for at overvinde adfærdsmæssige og psykologiske problemer. De udfører vurderinger og skaber strategier for at imødekomme deres patienters bekymringer. Terapeuter overvåger deres patienters fremskridt, yder støtte til igangværende problemstillinger og henviser patienter til andre specialister.

15. Klinisk forbindelse

National gennemsnitsløn: $72.320 om året

Primære opgaver: Kliniske kontaktpersoner udfører evalueringer af indkommende patienter, holder styr på patientjournaler og behandler oplysninger om sygesikring. De går ind for patientpleje og behandling ved at samarbejde med sygeplejersker, læger og andet personale.

16. Protetiker

National gennemsnitsløn: $73.756 om året

Primære opgaver: En proteselæge designer kunstige lemmer, seler og apparater til patienter med fysiske handicap. De evaluerer patienternes behov og udfører tilpasninger for at sikre, at de stykker, de skaber, er komfortable og funktionelle for patienten.

17. Stråleterapeut

National gennemsnitsløn: $73.790 om året

Primære opgaver: Stråleterapeuter forklarer strålebehandlingsplaner til kræftpatienter og besvarer relaterede spørgsmål. De arbejder sammen med en onkolog for at forberede patienter og administrere strålebehandling sikkert. De yder også støtte til patienter under hele deres behandling.

Relateret: Lær om at være stråleterapeut

18. MR-teknolog

National gennemsnitsløn: $36,21 i timen

Primære opgaver: En MR-teknolog betjener magnetisk resonans imagine (MRI) udstyr til at producere billeder af kroppen til diagnostisk brug. De registrerer sygehistorie, vedligeholder billedudstyr og beskytter patienter under scanning.

19. Nuklearmedicinsk teknolog

National gennemsnitsløn: $36,22 i timen

Primære opgaver: Nuklearmedicinske teknologer forbereder og administrerer radioaktive lægemidler til patienter til diagnostiske formål. De tager billeder ved hjælp af positronemissionstomografi (PET) og enkeltfotonemissionscomputertomografi (SPECT) scanninger for at identificere abnormiteter i kroppen.

20. Tandplejer

National gennemsnitsløn: $37,86 i timen

Primære opgaver: Tandplejere arbejder under opsyn af tandlæger for at udføre patientscreeninger, rense tænder og assistere under tandbehandlinger. De rådgiver også patienter om tandhygiejne og tager røntgenbilleder.

21. Fysioterapeut

National gennemsnitsløn: $81.963 om året

Primære opgaver: Fysioterapeuter arbejder med patienter, der er ved at komme sig efter skader, operationer eller har visse tilstande, der påvirker deres bevægelse eller bevægelsesområde. Fysioterapeuter udarbejder behandlingsplaner for patienter, der involverer målrettede øvelser, udstrækning, hands-on manipulation og massageterapi.

Relateret: Lær om at være fysioterapeut

22. Rehabiliteringsdirektør

National gennemsnitsløn: $84.271 om året

Primære opgaver: En direktør for rehabilitering er ansvarlig for de overordnede funktioner i et rehabiliteringsprogram. De arbejder på rehabiliteringscentre, plejehjem eller andre faciliteter, der kræver rehabiliteringsprogrammer. En rehabiliteringsdirektør leder personalet, implementerer retningslinjer og overvåger patienternes fremskridt.

23. Biomedicinsk ingeniør

National gennemsnitsløn: $86.382 om året

Primære opgaver: Biomedicinske ingeniører udvikler nyt udstyr og udstyr til at forbedre menneskers sundhed, såsom kunstige indre organer, erstatninger for kropsdele og diagnostiske medicinske maskiner. De kan også være ansvarlige for installation og vedligeholdelse af biomedicinsk udstyr.

24. Avanceret praksis registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $90.008 om året

Primære opgaver: Registrerede sygeplejersker i avanceret praksis udfører lignende opgaver som andre sygeplejersker, herunder overvågning af patienter og administration af behandlinger. De har yderligere uddannelse, der giver dem mulighed for at yde specialiseret pleje til patienter.

25. Ergoterapeut

National gennemsnitsløn: $44,74 i timen

Primære opgaver: Ergoterapeuter arbejder med personer med handicap eller motoriske funktionsnedsættelser for at skabe og implementere en rehabiliteringsplan. De hjælper patienter med at forbedre deres motoriske færdigheder ved at arbejde sammen med dem om at udføre daglige opgaver.

Relateret: Lær om at være ergoterapeut

26. Arbejdsmiljøleder

National gennemsnitsløn: $95.795 om året

Primære opgaver: En arbejdsmiljøleder er ansvarlig for at implementere og forbedre sundheds- og sikkerhedsrelaterede politikker på arbejdspladsen. De kan arbejde i forskellige brancher, og de bruger deres viden om ledelse og sundhedsvæsen til at holde medarbejderne sikre og forebygge skader og ulykker.

27. Klinisk forsøgsadministrator

National gennemsnitsløn: $105.000 om året

Primære opgaver: Administratorer af kliniske forsøg overvåger effektiviteten og potentielle sundhedsrisici ved nye behandlinger for at afgøre, hvornår et lægemiddel er klar til frigivelse til offentligheden. De er ansvarlige for at overholde sikkerheds- og etiske retningslinjer, mens de fører tilsyn med forsøg.

28. Lægeassistent

National gennemsnitsløn: $105.508 om året

Primære opgaver: En lægeassistent er en læge, der yder direkte patientpleje i special- eller primærplejepraksis. De bestiller og fortolker tests, behandler sygdomme og udfører fysiske undersøgelser.

Relateret: Lær om at være lægeassistent

29. Fodterapeut

National gennemsnitsløn: $117.104 om året

Primære opgaver: Fodterapeuter diagnosticerer og behandler skader og sygdomme, der påvirker fødder, ankler og underben. De administrerer terapeutisk behandling, ordinerer orthotics og udfører operationer.

Relateret: Lær om at være fodterapeut

30. Apoteker

National gennemsnitsløn: $53,25 i timen

Primære opgaver: En farmaceut forbereder og udleverer medicin til patienter. De fører tilsyn med apotekspersonalet og rådgiver patienter om, hvordan de skal tage medicin og forhindrer lægemiddelinteraktioner i at forekomme hos patienter, der tager flere medicin.

Relateret: Lær om at være farmaceut

Stefan Jespersen
Stefan Jespersen Sundhed og velvære er et bredt og konstant voksende felt. Hvis du brænder for at hjælpe mennesker og gøre en forskel i dit lokalsamfund, kan du overveje en karriere inden for sundhed og velvære. I denne artikel diskuterer vi 30 forskellige karrierer i sundheds- og wellnessbranchen.