30 Højtbetalende Matematikjob

30 Højtbetalende Matematikjob

En matematisk grad kan føre til karrieremuligheder i en række forskellige brancher, herunder videnskab, teknologi, teknik, analyse og finansielle sektorer. Disse job kræver avancerede matematikfærdigheder, statistik, logistik, dataanalyse og mere. Hvis du har disse færdigheder, kan en karriere, der involverer matematik, være et givende valg. I denne artikel udforsker vi nogle af de højest betalte matematikjob.

30 højest betalte matematikjob

Mange mennesker er skræmt af matematik generelt endsige i deres karriere. Dette skaber en karrierefordel for dem, der udmærker sig i matematik. Nedenfor finder du 30 af de højest betalte job i matematik. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures Salaries, klik på lønlinket ved hver stillingstitel nedenfor:

1. Indkøbsspecialist

National gennemsnitsløn: $42.106 om året

Primære opgaver: En indkøbsspecialist undersøger leverandører og producenter for at købe forskellige varer og materialer til virksomheder. Disse fagfolk evaluerer produkter, udarbejder forslag, forhandler kontraktvilkår og -betingelser, analyserer tendenser og opretholder en nøjagtig opgørelse. Indkøbsspecialister arbejder ofte i større virksomheder og hjælper med forskning og sammenligning af produkter fra forskellige leverandører for at bestemme den bedste værdi for deres virksomhed.

Relateret: Lær om at være indkøbschef

2. Matematiklærer

National gennemsnitsløn: $48.363 om året

Primære opgaver: En matematiklærer underviser i matematikrelaterede fag til elever på folkeskole-, gymnasie- eller videregående skoleniveau. Disse undervisere udvikler læseplaner og lektionsplaner for skolen. Matematiklærere er også ansvarlige for at administrere elever i et klasseværelse og kommunikere med forældre om deres elevers fremskridt. De kan også arbejde som matematikvejledere for at hjælpe med at forberede eleverne til standardiserede tests.

Relateret: Guide til, hvordan man bliver matematiklærer

3. Bogholder

National gennemsnitsløn: $54.881 om året

Primære opgaver: En revisor arbejder med virksomheder og enkeltpersoner for at forberede deres skatter og balancer og afstemme økonomiske uoverensstemmelser. Revisorer gennemgår finansielle poster og analyserer rapporter, selvangivelser og yderligere regnskabsdata for at sikre, at en virksomhed eller en person har en sund økonomisk status. De kører også rapporter, der overvåger en virksomheds udgifter og giver forslag til forbedringer.

Relateret: Lær om at være revisor

4. Markedsforsker

National gennemsnitsløn: $56.143 om året

Primære opgaver: En markedsforsker indsamler og analyserer kunde- og konkurrentdata. De udvikler markedsmål og planlægger at markedsføre deres målgruppe bedre. Markørforskere designer også undersøgelser, bygger rapporter og følger markedstendenser for at fastholde forbrugernes krav.

5. Lageransvarlig

National gennemsnitsløn: $60.950 om året

Primære opgaver: Lagerchefen optimerer lagerprocedurer, identificerer mangler, registrerer daglige varebeholdninger og samarbejder med andre afdelinger for at rapportere lagerniveauer. Lagerchefer bruger software til at afstemme lagerbeholdning, analysere trends og data, evaluere forsyninger og arbejde med driftsledere for at sikre, at lagerstyring er effektiv.

Relateret: Lær om at være lagerforvalter

6. Skattekonsulent

National gennemsnitsløn: $64.229 om året

Primære opgaver: En skattekonsulent udarbejder skattedokumenter og betalinger. I modsætning til revisorer kræver skattekonsulenter ikke en grad. Disse fagfolk estimerer og sporer selvangivelser, udfylder skatterapporter, forudsiger skatteforudsigelser og anbefaler skattestrategier.

Relateret: Lær om at være skatteformidler

7. Meteorolog

National gennemsnitsløn: $64.702 om året

Primære opgaver: Meteorologer bruger og observerer vejrmønstre og forudsigelser fra vejrstationer verden over for at forudsige fremtidigt vejr. De arbejder ofte med tv- og radiostationer, men kan også arbejde med offentlige myndigheder.

Relateret: Sådan bliver du meteorolog

8. Omkostningsestimator

National gennemsnitsløn: $73.252 om året

Primære opgaver: En omkostningsberegner fremskriver udgifter til produkter eller tjenester, som en virksomhed ønsker at bruge penge på. Disse fagfolk identificerer omkostningsfaktorer, udarbejder estimater, løser omkostningsproblemer, beregner estimater og evaluerer rentabiliteten, før en virksomhed går i gang med et nyt projekt. Omkostningsestimatorer arbejder sammen med forskellige leverandører og kunder for at bestemme den nøjagtige prissætning for at estimere projektets pris og længde.

Relateret: Lær om at være estimerer

9. Dataanalytiker

National gennemsnitsløn: $75.210 om året

Primære opgaver: En dataanalytiker bruger statistiske værktøjer til at indsamle og fortolke data for at hjælpe virksomheder med bedre at forstå, hvor godt de fungerer. De udvikler databaser, skaber dataindsamlingssystemer og tilbyder løsninger til at optimere procedurers effektivitet. Dataanalytikere arbejder tæt sammen med ledelses- og lederteams for at skabe rapporter om deres forskningsresultater for at identificere og udvikle muligheder og retningslinjer for procesforbedring.

Relateret: Lær om at være dataanalytiker

10. Kemiker

National gennemsnitsløn: $76.734 om året

Primære opgaver: En kemiker forsker i forskellige kemikaliers egenskaber, anvendelser og reaktioner. De overvåger kemikalier under forskellige forhold for at teste og udvikle kemiske løsninger til en række forskellige anvendelser. Kemikere anvender matematiske principper til at blande kemiske forbindelser for at udvikle eksperimenter sikkert og effektivt. De arbejder ofte i fødevareproduktion, medicinudvikling, atomenergi eller andre industrier for at teste kemiske reaktioner.

11. Kasserer

National gennemsnitsløn: $80.681 om året

Primære opgaver: En skat arbejder sammen med organisationer og virksomheder for at etablere og overvåge kortsigtede og langsigtede budgetter for driften. De opretter økonomiske rapporter, sætter mål, gennemgår prognoser og sikrer, at organisationen har en god økonomisk status. Kassereren fører tilsyn med andre økonomiske teams, herunder regnskab, og samarbejder med disse afdelinger for at forbedre forbrug, opsparing og identificering af investeringsmuligheder.

Relateret: Lær om at være kasserer

12. Budgetanalytiker

National gennemsnitsløn: $80.945 om året

Primære opgaver: En budgetanalytiker gennemgår budgetforslag for at hjælpe en virksomhed med at beslutte, hvor meget de kan bruge på forskellige projekter, produkter og tjenester. De godkender finansieringsanmodninger, opbygger budgetter og laver cost-benefit-analyser for at få et dybdegående kig på en virksomheds samlede udgifter. Budgetanalytikere hjælper også med at reducere udgifter, allokere midler og finansielt omorganisere afdelinger for at reducere omkostninger og strømline en virksomheds udgifter.

13. Forskningsanalytiker

National gennemsnitsløn: $86.757 om året

Primære opgaver: En forskningsanalytiker gennemgår interne processer for at identificere mønstre, fortolke data og give ledelsesanbefalinger for at sikre effektive procedurer. De hjælper med at udvikle datamodeller, analysere konkurrenter og give ledelsen en bedre forståelse af, hvordan interne processer påvirker produktion, effektivitet og kvalitet.

Relateret: Lær om at være analytiker

14. Civilingeniør

National gennemsnitsløn: $87.511 om året

Primære opgaver: En civilingeniør arbejder enten som rådgiver eller entreprenør. Konsulenter fokuserer mere på projekteringsarbejde, mens entreprenører fokuserer mere på at evaluere fysisk byggeri og fremskridt på stedet. Civilingeniører fører tilsyn med og projekterer offentlige byggeprojekter. De hjælper med at vurdere gennemførligheden ved at administrere budgetkrav og design praktisk, og ved at sikre, at projektet lever op til alle sundheds- og sikkerhedsbestemmelser.

Relateret: Lær om at være civilingeniør

15. Finansiel planlægningsanalytiker

National gennemsnitsløn: $88.517 om året

Primære opgaver: En finansiel planlægningsanalytiker arbejder med enkeltpersoner og virksomheder for at hjælpe dem bedre med at administrere deres penge og skabe finansielle strategier. Disse fagfolk analyserer økonomiske data, budgetter og resultatopgørelser for at foreslå anbefalinger og forbedre deres økonomiske processer.

Relateret: Sådan bliver du finansanalytiker

16. Investeringsanalytiker

National gennemsnitsløn: $90.854 om året

Primære opgaver: En investeringsanalytiker gennemgår finansielle tendenser og data for at hjælpe virksomheder med at forstå, hvor de skal investere deres penge. Disse analytikere undersøger investeringsmuligheder og udvikler økonomiske modeller for at anbefale forskellige muligheder til kunder, organisationer og virksomheder. Investeringsanalytikere overvåger aktie- og obligationspræstationer og gennemgår virksomheders regnskaber for finansielle oplysninger for at hjælpe ledere med at træffe investeringsbeslutninger.

17. Matematiker

National gennemsnitsløn: $93.836 om året

Primære opgaver: En matematiker bruger matematisk teori og computerteknologi til at løse økonomiske, videnskabelige, tekniske og forretningsmæssige problemer. De har en lang række industrier at operere i, herunder klimastudier, robotteknologi, animationsfilm og medicin.

18. Elektroingeniør

National gennemsnitsløn: $94.898 om året

Primære opgaver: En elektroingeniør designer og tester elektriske systemer og udstyr. De specialiserer sig i forskellige produkter, herunder motorer, navigationssystemer, bilsystemer eller flysystemer. Elektriske ingeniører skaber og tester designs for de fleste elektriske produkter og systemer for at udvikle prototyper til nye produkter eller forbedre eksisterende produkter.

Relateret: Lær om at være elektroingeniør

19. Maskiningeniør

National gennemsnitsløn: $96.043 om året

Primære opgaver: En maskiningeniør designer, bygger og tester termiske og mekaniske enheder. Mekaniske ingeniører studerer også flere problemer og bestemmer, hvordan mekaniske eller termiske enheder kan hjælpe med at løse disse problemer. De overvåger fremstillingsprocesser og analyserer udstyrsfejl for at tilbyde levedygtige løsninger.

Relateret: Lær om at være maskiningeniør

20. Software testingeniør

National gennemsnitsløn: $97.584 om året

Primære opgaver: Softwaretestingeniører kan også hjælpe med at designe, bygge og implementere teststrategier og udføre forskellige teknikker for at sikre, at softwaren fungerer som forventet. Disse fagfolk er ofte en del af kvalitetssikringsteamet for softwarevirksomheder.

21. Systemintegrationsingeniør

National gennemsnitsløn: $97.615 om året

Primære opgaver: En systemintegrationsingeniør udvikler og tester styresystemer til motorer, der anvender digital elektronik og kommunikation. En systemintegrationsingeniør evaluerer og tester motorkalibreringer med forskellige computersoftware og modelbaserede softwareudviklingsværktøjer for at sikre, at alle komponenter i en motors undersystemer fungerer godt sammen.

22. Statistiker

National gennemsnitsløn: $98.840 om året

Primære opgaver: En statistiker arbejder med matematiske formler og statistiske modeller til at analysere og fortolke data. De kan også hjælpe matematiske designmodeller og bruge statistisk software til dataanalyse for at hjælpe virksomheder eller regeringer med at træffe beslutninger. Statistikere opretter og administrerer test og afstemninger for at udarbejde nye datasæt for bedre at forstå et problem, en målgruppe eller et problem.

Relateret: Lær om at være statistiker

23. Finansiel modelbygger

National gennemsnitsløn: $104.742 om året

Primære opgaver: En finansiel modelbygger arbejder for organisationer og regeringer, der bygger økonomiske modeller ved hjælp af historiske data. Disse fagfolk udfører scenariebaserede analyser ved hjælp af makro- og mikrofaktorer, der hjælper virksomheder og regeringer med at vurdere risikoen korrekt.

24. Datamatiker

National gennemsnitsløn: $105.911 om året

Primære opgaver: En datamatiker designer computersystemer og skriver software til at køre på hjemmesider, computere og telefoner. Dataloger udvikler nye teknologier eller nye tilgange til at løse hverdagsproblemer ved hjælp af eksisterende teknologi.

25. Økonom

National gennemsnitsløn: $110.131 om året

Primære opgaver: En økonom studerer og analyserer et samfunds produktion af tjenesteydelser, varer og ressourcer. De kan arbejde for en virksomhed, en by, et land eller på globalt plan. Økonomer bruger det meste af deres team på at undersøge økonomiske påvirkninger ved hjælp af undersøgelser og forskellige dataindsamlingsmetoder.

26. Forsker

National gennemsnitsløn: $111.419 om året

Primære opgaver: En forsker udfører eksperimenter for en række forskellige områder, herunder medicinsk forskning eller datalogi. Disse videnskabsmænd skriver også bevillingsforslag og udfylder ansøgninger om finansieringsmuligheder for at sikre, at deres team har midler til at udføre forskningsprojekter.

Relateret: Sådan bliver du forsker

27. Aktuar

National gennemsnitsløn: $116.171 om året

Primære opgaver: En aktuar arbejder med organisationer, både store og små, for at håndtere risici. Disse fagfolk bruger matematik, forretningsledelsesevner og statistik til at bestemme økonomiske risici for virksomheder og skabe strategier til at kontrollere dem.

Relateret: Lær om at være aktuar

28. Risikomanager

National gennemsnitsløn: $118.239 om året

Primære opgaver: En risikomanager udfører risikoevalueringer for at hjælpe virksomheder med at identificere og evaluere risici, før de træffer beslutninger. Risk managers administrerer også forsikringer og skader og sikrer, at virksomheden er opdateret med relevante regler og love.

29. Algoritmeingeniør

National gennemsnitsløn: $126.491 om året

Primære opgaver: En algoritmeingeniør arbejder med at skabe design, analyse, implementering og optimering af computeralgoritmer.

30. Forsikringsgaranti

National gennemsnitsløn: $127.726 om året

Primære pligter: Forsikringsforsikringsselskaber bruger computersoftware, der hjælper dem med at afgøre, om de skal godkende en ansøger, og hvad deres dækningsbeløb og præmier skal være.

Allan Asmussen
Allan Asmussen En matematisk grad kan føre til karrieremuligheder i en række forskellige brancher, herunder videnskab, teknologi, teknik, analyse og finansielle sektorer. Disse job kræver avancerede matematikfærdigheder, statistik, logistik, dataanalyse og mere. Hvis du har disse færdigheder, kan en karriere, der involverer matematik, være et givende valg. I denne artikel udforsker vi nogle af de højest betalte matematikjob.