29 Job For Folk Med En Sociologiuddannelse

29 Job For Folk Med En Sociologiuddannelse

Hvis du stræber efter at sætte dit præg i verden ved at tage fat på problemer, der påvirker samfundet, har du valgt den rigtige grad. En sociolog ser på og undersøger social adfærd og social indflydelse i kulturer, institutioner og grupper for at bestemme, hvordan samfundet generelt påvirkes. En sociolog har mulighed for en interessant karriere, der giver dig mulighed for at udforske relationer og samfund.

Uanset om du lige er færdiguddannet, du stadig går i skole, du er interesseret i at tilføje en videregående uddannelse, eller du allerede er ansat og overvejer en uddannelse, der er gavnlig for din karriere, betaler investeringen i tid, energi og penge til at opnå en sociologiuddannelse på mange måder.

Højtlønnede sociologijob

På jobfronten arbejder organisationer, institutter og virksomheder hen imod en bedre forståelse af social adfærd og på at finde passende måder at håndtere denne adfærd på. Til det formål er der et løbende behov for at besætte ledige stillinger med ekspertforskning og observationer fra dygtige sociologer.

Ifølge Bureau of Labor Statistics var medianlønnen i 2018 for en sociolog $82.050 om året og $39,45 per time. Dette tal kan variere baseret på flere faktorer, startende med den branche, du vælger, niveauet af din grad og den jobtitel, du har i en virksomhed. For eksempel kan forskning og udvikling (F&U) betale højere end andre industrier, såsom uddannelse. Lønninger er også påvirket af jobplaceringen og leveomkostningerne i dit område.

Nogle af brancherne med topbetalende lønninger til sociologer inkluderer:

 • Lokale myndigheder (omfatter ikke hospitaler og skoler)
 • Videnskabelige tjenester til forskning og udvikling
 • Statsregering (omfatter ikke skoler og hospitaler)
 • Konsulentfirmaer til teknisk, ledelsesmæssigt og videnskabeligt arbejde
 • Sociale interesseorganisationer

Når du planlægger din karrierevej og dine mål, er det vigtigt at overveje, hvor du vil arbejde, og hvilken type arbejde du planlægger at udføre, da hver stat har sine egne krav til licensering.

Du spekulerer måske på, hvad graden vil gøre for dig, hvilke job der er tilgængelige, og hvilke karriereveje der er åbne for folk med sociologiuddannelser. Disse er legitime spørgsmål forbundet med at have eller arbejde hen imod en sociologiuddannelse, som de efterfølgende oplysninger bør besvare.

Læs mere: Nyuddannets guide til at finde et job

Sociologisk arbejdsmarked

Hvis din interesse ligger i at forstå kultur, magt og social adfærd, og hvordan de tre flettes sammen og direkte påvirker samfundet, så vil din sociologiuddannelse tjene dig godt.

Sociologi er et bredt felt med talrige anvendelige karriereveje, hvor de færdigheder, du har lært og tilegnet dig, er brugbare mod de mål, du sætter for din faglige og personlige vej. Med andre ord vil en sociologiuddannelse være gavnlig langt ud i fremtiden. Endnu mere, hvis du fortsætter din uddannelse.

Beskæftigelsesmuligheder i en række forskellige brancher giver dig forskellige valgmuligheder. Dette er især vigtigt, når du rejser din karrierevej. Hvis du vælger at tage en omvej på et tidspunkt ad den vej, du følger, vil du ikke finde mangel på brancher, hvor dine kompetencer er anvendelige. For nogle individer giver det dem mulighed for at starte i entry-level positioner for at bestemme, om det er det felt, de vil arbejde i, og foretage en justering tidligt, hvis det ikke er det.

Når du søger efter et job, skal du udnytte så mange jobsøgningsressourcer som muligt, der viser tilgængelige sociologistillinger. Ifølge Bureau of Labor Statistics forventes arbejdsmarkedet for sociologer at vise minimale ændringer, hvis nogen, frem til 2026.

Læs mere: The Essential Job Search Guide

Hvad kan du gøre med en sociologiuddannelse?

Efterhånden som du anvender de færdigheder, du har opnået med din sociologiuddannelse, vil din erhvervserfaring inden for dit valgte felt blive mere defineret, efterhånden som du får praktisk træning og erfaring. For yderligere at forbedre dine færdigheder til potentielle job inden for andre områder, overvej at gennemføre certificeringsprogrammer, der er relevante for din karrierevej for at øge dine færdigheder og vidensbase.

Nogle af de områder, der gælder for certifikater i sociologi inkluderer:

 • Forskning og statistik
 • Socialpsykologi
 • Lingvistik
 • Sociologi af sygdom og sundhed
 • Globale befolkninger
 • Avancerede statistiske teknikker
 • Arkæologi
 • Dataanalyse
 • Antropologi

Efterhånden som du får mere erfaring, mens du arbejder, vil du finpudse dine kommunikationsevner, analytiske og kritiske tænkning. Dette kombineret med at fortsætte din uddannelse med workshops, certificeringer og onlinekurser og opnå en avanceret grad vil udvide feltet for job- og karrieremuligheder.

De færdigheder, du lærer, mens du arbejder hen imod en sociologiuddannelse, udvider den måde, du ser på verden på. Du får et større billede af "det store billede". Oplevelsen vil understøtte og forbedre dine kommunikations- og kritiske tænkningsevner sammen med interaktion med andre. Den praktiske erfaring er et aktiv, du kan markedsføre til virksomheder, når du søger job.

Top job i sociologi

En sociologiuddannelse forbereder vejen for karrierer inden for erhvervsliv og industri, uddannelse, regering, forskning og mere. Det følgende er et udsnit af karrierer i nogle få af kategorierne.

I erhvervslivet og industrien er karrieremuligheder tilgængelige som:

 1. Bankrepræsentant
 2. Personalechef
 3. Specialist i forbrugerforhold
 4. Merchandiser/køber
 5. Teknisk skribent
 6. Kvalitetskontrolleder
 7. Markedsanalytiker

Uddannelsens karriereforløb omfatter:

 1. Udvidelsesservice specialist
 2. Lærer
 3. Optagelsesrådgiver
 4. Folkesundhedspædagog

Regeringskarrierer er forskellige, såsom:

 1. Lovgivende medhjælper
 2. Byplanlægger
 3. Frivillig fredskorps
 4. Medarbejder specialist
 5. Menneskerettighedsansvarlig
 6. Personalekoordinator
 7. Program servicemedarbejder
 8. Programvejleder
 9. Specialagent

For dem, der har en forkærlighed for at knuse tal og tackle udfordringen med analyse, byder arbejdet inden for forskningsområdet på en række muligheder. Disse omfatter stillinger som:

 1. Statistiker
 2. Dataanalytiker
 3. Folketællingsforsker
 4. Undersøgelsesforskningstekniker
 5. Interviewer
 6. Kriminologisk forsker
 7. Markedsforsker
 8. Forbrugerforsker
 9. Samfundsforsker

En yderligere opdeling af områder, hvor en grad i sociologi er fordelagtig omfatter:

 1. Offentlig administration
 2. Arbejde med nonprofit organisationer
 3. Gerontologi
 4. Journalistik
 5. Kommunikation
 6. Sundhed og medicin
 7. Retshåndhævelse
 8. Det strafferetlige system

For hovedfag i sociologi, der er interesseret i at arbejde i udlandet, kan en koncentration i internationale studier give karrieremuligheder i udenrigstjeneste og stillinger, der involverer international politik.

Kompetencer du har brug for til sociologijob

Problemløsning

Hvis du forstår, hvordan du finder svar på komplekse problemstillinger, vil du træne dine analytiske evner. Disse færdigheder omfatter indsamling og dechifrering af data og derefter analyse af dataene for at løse komplekse problemer ved hjælp af statistiske metoder til at teste teorier.

Kritisk og selvstændig tænkning

I denne type job bestemmer sociologer, hvor uoverensstemmelser eksisterer, og hvilke konsekvenser der kan opstå, sammen med at undersøge og forstå handlinger, folk foretog, tankeprocesser, de brugte, og levedygtigheden af ​​forskningsresultater. I enklere vendinger skal du være i stand til at absorbere informationen, forbinde alle de involverede dele og trin, bestemme deres relevans og drage konklusioner om samfundet.

Meddelelse

Dette job kræver effektive talefærdigheder. I dit job vil du tale med enkeltpersoner og grupper. Du skal være i stand til at gennemføre interviews og møder og være fortrolig med at tale offentligt. I et professionelt miljø er det en væsentlig færdighed og en del af sociologernes jobansvar at præsentere tanker og ideer klart for kolleger og kunder.

Skrivning

Skrivefærdigheder omfatter at levere klart skrevne forskningsartikler eller forslag til projekter ved hjælp af korrekt ordsprog og levere rapporter uden grammatiske fejl. Sociologer med finpudsede skrivefærdigheder er de bedste kandidater til forsknings- og projektrelaterede job.

Job du kan have med avancerede sociologiuddannelser

Når man overvejer en sociologiuddannelse, er det vigtigt at forstå nedbrydningen af ​​niveauerne inden for karrieremuligheder. Det er et felt, der giver mange muligheder for dem, der fortsætter deres uddannelse.

Sociologi er et konkurrencepræget felt at gå ind i, og avancerede grader og erfaring kan sætte dig et skridt foran andre, der konkurrerer om de samme stillinger. Dette er vigtigt, da job inden for sociologi er begrænset, ifølge Bureau of Labor Statistics. For at øge din omsættelighed skal du have en kandidatgrad for at kvalificere dig til de højere betalende stillinger.

Indgangsniveau

Sociologi som hovedfag giver adgang til faget på forskellige grader. For eksempel kan kandidater med en associeret grad som minimum blive henvist til entry-level positioner.

En entry-level stilling er gavnlig for at give værdifuld erfaring. Hvis du vælger at fremme din karriere med en avanceret grad, vil erfaringen fra en entry-level position hjælpe med at gøre læring lettere. Karriereeksempler omfatter social- eller menneskelig serviceassistent, sagsbehandler, kriminalbetjent og administrativ assistent.

Bachelor

Hvis du vælger at tage en bachelorgrad, er det et skridt op for arbejdsgivere, der er interesserede i at ansætte en sociologiprofessionel, da processen forbereder de studerende med kompetencer og erfaring, de har brug for til mange karrierer.

En bacheloruddannelse sender også beskeden til potentielle arbejdsgivere om, at du er dedikeret til feltet og har afsat den nødvendige tid for at opnå en sociologiuddannelse. Den gennemsnitlige tidsramme for at opnå en bachelorgrad er fire år for at optjene 120 point.

Karrierer, der skal overvejes, omfatter privat konsulent, prøveløsladelse eller kriminalforsorgsofficer, gymnasielærer, boligchef, undersøgelsesforsker, koordinator for opsøgende lokalsamfund, alkohol- og stofmisbrugsrådgiver og sociale tjenester.

Master's

På det næste niveau forbereder kandidatuddannelsen personer, der er interesserede i ledende stillinger eller personer, der ønsker at være i lederroller. Studerende tjener omkring 180 point for at færdiggøre deres kandidatuddannelser, afhængigt af individuelle omstændigheder tager det to til tre år ud over en kandidatgrad. Karrierer har en tendens til at være inden for områder som forskning, analyse, statistik og politikudvikling.

Doktorgrad

Med en doktorgrad er karrieremulighederne diversificerede, og indtjeningspotentialet øges. På dette niveau hælder sociologer til projekter, hvor de har styr på at udføre forskning, undervise på universitetsniveau og arbejde som prost. At opnå en ph.d. kan tage alt fra fem til otte år.

Certificeringer og avancerede grader i sociologi er gavnlige i en karrierevej, der fører til en række forskellige arbejdsmuligheder.

Poul Bundgaard
Poul Bundgaard Hvis du stræber efter at sætte dit præg i verden ved at tage fat på problemer, der påvirker samfundet, har du valgt den rigtige grad. En sociolog ser på og undersøger social adfærd og social indflydelse i kulturer, institutioner og grupper for at bestemme, hvordan samfundet generelt påvirkes. En sociolog har mulighed for en interessant karriere, der giver dig mulighed for at udforske relationer og samfund.