25 Mentale Sundhedskarrierer Uden En Grad

25 Mentale Sundhedskarrierer Uden En Grad

Den mentale sundhedsindustri er et voksende felt inden for sundhedsvæsenet, og der er en række jobs til at støtte patienter og medicinsk personale, selv uden en videregående uddannelse. Nogle mental sundhed job uden en universitetsgrad kræver tidligere erfaring, licens eller certificering eller tilbyder entry-level lønninger. Hvis du er interesseret i industrien for mental sundhed, selvom du ikke har en uddannelse, kan det hjælpe med at indsnævre din jobsøgning ved at vide mere om stillinger, du kan få beskæftigelse i.

I denne artikel undersøger vi, hvad en mental sundhedskarriere er og 25 job inden for det felt, du kan få beskæftigelse i uden en grad, for at hjælpe dig med at beslutte, om en karrierevej inden for mental sundhed er noget for dig.

Relateret: 30 karrierer i sundheds- og wellnessindustrien

Hvad er karrierer inden for mental sundhed?

Psykisk sundhedskarriere er professionelle stillinger for dem, der arbejder med individer og grupper i alle aldre med at håndtere forskellige livsbelastninger, problemer, udfordringer eller problemer, herunder men ikke begrænset til:

 • Selvværd
 • Stofafhængighed eller misbrug
 • Sorg
 • Angst
 • Depression
 • Selvmordstanker
 • Impulsstyring
 • Alzheimers
 • Fobier og paranoia
 • Østlige lidelser
 • Obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD)
 • Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD)
 • Bipolære lidelser
 • Skizofreni
 • Posttraumatisk stresslidelse (PTSD)
 • Vrede håndtering
 • Følelsesmæssige og adfærdsmæssige problemer
 • Spiseforstyrrelser
 • Ægteskabelige eller familiære problemer
 • Autismespektrumforstyrrelse

Det mentale sundhedsfelt har en bred vifte af erhverv, og nogle stillinger kræver avancerede grader og specialuddannelse, mens andre roller ikke gør det. Mental sundhedsroller fungerer ofte på hospitaler, klinikker, skoler, offentlige myndigheder, forskningsfaciliteter og privat praksis. At starte en karriere inden for mental sundhed uden en grad kan ofte tjene som et startjob med mange muligheder for karriereudvikling og avancement gennem erfaring og yderligere uddannelse.

Læs mere: Hvad er en mental sundhedsprofessionel? Karrieredefinition og -typer

13 psykiatriske karrierer uden eksamen

Hvis du er interesseret i at slutte dig til fagfolk inden for mental sundhed, men ikke har en grad, kan du overveje disse 13 stillinger, organiseret efter gennemsnitsløn, for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken der kan være en karrierevej for dig:

1. Pædagogmedhjælper

National gennemsnitsløn: $26.299 om året

Primære opgaver: En lærerassistent arbejder ofte med handicappede elever eller dem, der har psykiske lidelser, uanset om det er i specialundervisningsmiljøer, offentlige skoler eller private faciliteter. De hjælper lærere, forældre, elever og andre skolepersonale med elevernes udvikling og individuelle fremskridt. Undervisningsassistenter organiserer klasseværelset, besvarer spørgsmål og hjælper med at holde styr på eleverne. Mange lærerassistenter har endnu ikke opnået en grad, selvom mange går videre til.

Læs mere: Lær om at være undervisningsassistent

2. Sundhedspædagog

National gennemsnitsløn: $27.277 om året

Primære opgaver: En sundhedspædagog arbejder for at uddanne dem i samfundet om sundhed, velvære og adfærd, herunder elementer af mental sundhed. De udvikler programmer, organiserer begivenheder, etablerer forbindelser, forbinder patienter til passende tjenester og taler for enkeltpersoner og lokalsamfund. Sundhedsundervisere kan indsamle penge til deres sag eller organisation, og de fremmer ofte en række overordnede sundhedsplejepraksis og information. De kan specialisere sig i visse aspekter af mental sundhed bevidsthed, såsom spiseforstyrrelser, PTSD eller ADHD, eller arbejde med en bred vifte af tilstande og sygdomme.

3. Hjemmesundhedshjælper

National gennemsnitsløn: $29.624 om året

Primære opgaver: En hjemmehjælper besøger en persons private bolig for at hjælpe dem med praktiske og daglige opgaver, såsom badning, spisning og husholdningsansvar. Mange hjemmehjælpere arbejder med patienter, der har psykiske lidelser, og nogle bliver direkte ansat i organisationer for mental sundhed, stofmisbrug og rehabilitering. Hjemmehjælpere kan arbejde med en patient på kort eller lang sigt.

Læs mere: Lær om at være hjemmehjælper

4. Lokal sundhedsarbejder

National gennemsnitsløn: $31.514 om året

Primære opgaver: En lokal sundhedsarbejder forbinder enkeltpersoner og grupper af mennesker i et samfund til forskellige tjenester og organisationer gennem opsøgende og uddannelsesmæssige programmer. De etablerer kontakter, giver henvisninger og giver social støtte til dem, der har psykiske problemer eller beskæftiger sig med det blandt deres familie eller venner. For eksempel kan lokale sundhedsarbejdere hjælpe en klient med at tilmelde sig og modtage sundhedsydelser, madkuponer eller transport til og fra aftaler.

5. Rådgivningspraktikant

National gennemsnitsløn: $36.393 om året

Primære opgaver: En rådgivningspraktikant leder og interagerer i en superviseret gruppe- eller individuelle rådgivningssessioner, herunder konsultation, opsøgende og kriseintervention. De udfører ofte vurderinger og optagelseseksamener for at foretage henvisninger eller for at hjælpe med at lave en rådgivningsplan. Som psykiatriske rådgivere rapporterer de typisk til professionelt personale, herunder autoriserede psykologer. Mens rådgivningspraktikanter sjældent har en grad, ender mange med at opnå en.

Læs mere: Lær om at være en mental sundhedsrådgiver

6. Psykiatrisk sagsbehandler

National gennemsnitsløn: $41.274 om året

Primære opgaver: En sagsbehandler for mental sundhed udformer patientplejeplaner, ofte centreret om at nå specifikke liv- og velværemål. De samarbejder og koordinerer med andre mentale sundhedsprofessionelle, herunder læger, sygeplejersker og rådgivere, for at skabe og godkende patientplaner. En sagsbehandler for mental sundhed kan arbejde med en patient i en kort periode eller for langsigtede mentale sundhedsbehov. De reagerer også på og håndterer krisesituationer, når det er nødvendigt.

Læs mere: Lær om at være sagsbehandler

7. Peer support specialist

National gennemsnitsløn: $41.645 om året

Primære opgaver: En peer support specialist hjælper dem, der kommer sig fra forskellige afhængigheder eller støtter dem med psykisk sygdom. Ofte har peer-supportspecialister personlig livserfaring med at håndtere relaterede problemer, tilbyde information, værktøjer og tips til at klare bestemte situationer eller udfordrende livsøjeblikke. Nogle peer-specialister er stadig selv i bedring, og et flertal af disse stillinger kræver kun en gymnasial eksamen og uddannelse.

8. Administrativ assistent

National gennemsnitsløn: $42.952 om året

Primære opgaver: En administrativ assistent er ansvarlig for telefonsvarer, planlægning af aftaler, håndtering af fakturering, fakturering og betalingsopkrævning, bemanding af receptionen med mere. Inden for mental sundhed kan administrative assistenter arbejde i boligfaciliteter, klinikker, lokale sundhedscentre eller nonprofit- og statslige organisationer.

Læs mere: Lær om at være administrativ assistent

9. Rusmiddelrådgiver

National gennemsnitsløn: $46.121 om året

Primære opgaver: En stofmisbrugsrådgiver varetager aspekter af afhængighed og helbredelse for klienter, uanset om de er alkohol- eller stofrelateret. De arbejder frivilligt med patienter eller dem, der er blevet dømt til at modtage behandling, og hjælper også familier og venner med at navigere og støtte nogen i bedring. Mens misbrugsrådgivere ofte har forskellige uddannelsesniveauer, starter mange deres karriere uden en uddannelse. De arbejder ofte på hospitaler, arresthuse, skoler, sociale servicefaciliteter og rehabiliteringscentre.

10. Sagsbehandler

National gennemsnitsløn: $46.176 om året

Primære opgaver: En sagsbehandler eller socialrådgiver hjælper dårligt stillede familier og patienter på vej mod velvære. Med bekymringer om mental sundhed samarbejder sagsbehandlere ofte med andre fagpersoner inden for sundhedsområdet for at sikre, at patienter bliver vurderet og behandlet korrekt og får støtte fra forskellige tjenester. Sagsbehandlere arbejder med alle aldre, fra børn til ældre, og bliver ofte ansat af sundhedsvæsenet, offentlige myndigheder og nonprofitorganisationer.

Læs mere: Lær om at være sagsbehandler

11. Socialassistent

National gennemsnitsløn: $48.135 om året

Primære opgaver: En socialrådgiver er ansvarlig for at hjælpe klienter med at kende til og få adgang til tjenester beregnet til at opfylde deres medicinske, mentale sundhed og praktiske behov. De forsker og organiserer støttegrupper, boligmuligheder, finansielle tjenester, medicintjenester og andre nyttige forbindelser for at hjælpe dem, der oplever psykiske helbredsforhold, med at håndtere deres tilstand eller situation. Socialassistenter giver information og hjælper frem for at diagnosticere patienter eller yde behandling. De støtter også andre psykiatriske fagfolk, såsom socialrådgivere, psykologer og rådgivere.

12. Lægesekretær

National gennemsnitsløn: $51.775 om året

Primære opgaver: En lægesekretær inden for mental sundhed varetager ofte den daglige drift af et lægekontor for mental sundhed, planlægning af aftaler, ansættelse og uddannelse af personale, bestilling af forsyninger, forberedelse af e-mails og korrespondance, arbejde med medicinsk personale og drift af kontorteknologi. Lægesekretærer kan ofte få beskæftigelse med en certificering eller gå videre til videregående uddannelser.

Læs mere: Lær om at være lægesekretær

13. Psykiatrisk tekniker

National gennemsnitsløn: $74.519 om året

Primære opgaver: En psykiatrisk tekniker, eller mental sundhed tekniker, er ansvarlig for sundhed og sikkerhed for patienter og personale på forskellige faciliteter, såsom hospitaler og behandlingscentre. De hjælper socialrådgivere, rådgivere og andre i individuelle og gruppeterapisessioner og hjælper med at fastholde patienter, der udviser voldelig adfærd eller udbrud. Psykiatriske teknikere overvåger ofte patienter, hjælper med at administrere behandling og medicin og hjælper patienter med daglige opgaver. Stillingen kræver ofte tilmelding til et eksamensbevis eller en erhvervsuddannelse.

12 yderligere stillinger i den psykiatriske karriere

Overvej at udforske disse 12 andre roller inden for psykiatriområdet for dem uden en uddannelse:

 • Psykiatrisk hjælper
 • Stofmisbrugssygeplejerske
 • Sygeplejerske
 • Omsorgsgiver
 • Patientsitter
 • Psykiatrisk psykiatrisk sygeplejerske
 • Peer recovery coach
 • Peer mentor, advokat eller pædagog
 • Ergoterapeutassistent
 • Medicinsk fakturerer

Solvej Jørgensen
Solvej Jørgensen Den mentale sundhedsindustri er et voksende felt inden for sundhedsvæsenet, og der er en række jobs til at støtte patienter og medicinsk personale, selv uden en videregående uddannelse. Nogle mental sundhed job uden en universitetsgrad kræver tidligere erfaring, licens eller certificering eller tilbyder entry-level lønninger. Hvis du er interesseret i industrien for mental sundhed, selvom du ikke har en uddannelse, kan det hjælpe med at indsnævre din jobsøgning ved at vide mere om stillinger, du kan få beskæftigelse i.