25 Jobideer For Fremtidige Iværksættere

25 Jobideer For Fremtidige Iværksættere

Succesfulde iværksættere kan komme fra enhver baggrund. Selvom der ikke er én specifik karrierevej for en kommende iværksætter, vælger mange at arbejde inden for visse områder, hvor deres ekspertise nemt overføres til det arbejde, der er nødvendigt for at starte en ny virksomhed. I denne artikel beskriver vi job i flere brancher, der kan tjene som en god begyndelse for en iværksætter.

Hvad er iværksætterkarrierer?

Iværksætterkarrierer er job, der kan give dig den erfaring og de færdigheder, der hjælper dig med at forberede dig til at starte din egen virksomhed eller udvikle dit eget produkt. Visse karrierer kan tilbyde mere træning i de evner og kvaliteter, der er nødvendige for at tage udfordringen op med at starte en virksomhed. Nogle erhverv som jura gør det lettere at blive iværksætter ved at starte din egen virksomhed inden for dit fagområde. Andre karrierer hjælper dig med at udvikle dig som en fremtidig iværksætter ved at tilbyde praksis i forretningsfærdigheder, ledelse og produktdesign.

Relateret: 15 iværksætteregenskaber, der skal udvikles

Forretningskarrierer for iværksættere

Mange mennesker forbinder udtrykket "iværksætter" med en erfaren forretningsmand, hvis ekspertise hjælper dem med at starte deres egen succesfulde virksomhed. At arbejde i erhvervs- og finanssektoren kan forberede dig til at udvikle en ny virksomhedsstruktur og sikre pengeressourcer til at skabe en succesfuld startup.

Her er nogle forslag til karrierer, der kan give dig de forretningskyndige, der kan hjælpe dig med at forberede dig på en fremtid som iværksætter:

 • Økonomisk leder: En økonomichef er ansvarlig for at analysere en virksomheds økonomiske ressourcer, herunder investeringer, overskud og omkostninger. De rådgiver den øverste ledelse angående finansielle beslutninger ved at oprette rapporter og planlægge virksomhedens investeringsaktiviteter. At forstå værdien af ​​virksomhedens ressourcer kan hjælpe dig med at planlægge din egen startup-virksomhed.
 • Forretningsudviklingschef: Forretningsudviklingschefer fungerer som en bro mellem forskellige afdelinger for at bestemme, hvordan en virksomhed kan øge omsætningen og vokse en kundebase. De igangsætter forretningsplaner for at udvikle nye muligheder som at nå nye markeder, opdyrke kundeemner og skabe salgsinitiativer. Forretningsudvikling er en central del af iværksætterarbejdet.
 • Finansanalytiker: Finansanalytikere hjælper virksomheder med at træffe investeringsvalg baseret på forudsigelser om markedstendenser. De er involveret i køb og salg af aktier og andre fonde. De opretter også komplekse økonomiske rapporter til direktionen. At arbejde som finansanalytiker kan forberede dig til at træffe beslutninger om investeringer i din egen virksomhed.
 • Chief executive officer: En administrerende direktør fører tilsyn med en virksomheds strategiske operationer. CEO'er sætter en vision for virksomheden ved at studere tankeledere og ændringer i forretningstendenser. Iværksættere arbejder ofte som administrerende direktør for deres egen virksomhed eller hyrer en kompetent leder til at drive forretningen, når de får brancheerfaring.
 • Finansiel rådgiver: En finansiel rådgiver administrerer deres egne kunder og fungerer som guide og coach for både virksomheder og enkeltpersoner, der har brug for hjælp til at administrere deres pengeressourcer. Finansielle rådgivere handler ofte i en iværksætterkapacitet ved at oprette deres egen finansiel rådgivningsvirksomhed som freelanceagent.

Relateret: Sådan bliver du en iværksætter i 7 trin

Mediekarrierer for iværksættere

En karriere i mediebranchen kan hjælpe dig med at få iværksætterevner og erfaring, når du forbereder kreative produkter, kommunikerer ideer og deler arbejde med et publikum. Her er nogle karriereideer fra mediebranchen for håbefulde iværksættere:

 • Blogger: En blogger skaber originalt skriftligt indhold til professionelle kunder eller til personligt udtryk. Bloggere skriver med et bestemt publikum i tankerne. De bruger ofte værktøjer som søgemaskinesøgeord til at hjælpe med at vejlede deres skrivevalg og opbygge et publikum for at tiltrække annoncører. Som en influencer kan en blogger danne partnerskaber med virksomheder, når de skaber deres eget brand.
 • Freelanceskribent: Freelanceskribenter påtager sig skriveprojekter og styrer deres egen karriere ved at finde kunder, der har brug for skrivetjenester. De kan skrive for et nicheområde inden for en branche eller vælge skriveopgaver fra ethvert felt ved at undersøge hvert emne.
 • Grafisk designer: En grafisk designer skaber originalt grafisk indhold til en virksomhed eller som freelance professionel. Virksomheder hyrer fagfolk inden for grafisk design til digitalt indhold, annoncering, produktemballage og trykte materialer. Grafiske designere bruger kreative marketingfærdigheder til at hjælpe virksomheder med at nå ud til forbrugerne.
 • Fotograf: En fotograf arbejder ofte som freelance-professionel, booker kunder og administrerer deres egen forretningsdrift. Professionelle fotografer, der arbejder for begivenhedsbranchen, hyrer ofte assistenter og hjælper med at koordinere bryllupper eller andre festligheder. Fotografer arbejder også som journalister og leverer fotografisk indhold til nyhedsmedier og sociale medier.
 • PR-specialist: Iværksættere kan øve sig i at opbygge relationer til pressen og offentlige embedsmænd som PR-specialist. PR-professionelle bruger kommunikationsevner til at styre en organisations anliggender.

Salgs- og marketingkarrierer for iværksættere

Iværksættere har brug for salgs- og marketingfærdigheder for at opbygge deres eget brand og etablere en online tilstedeværelse for deres nye forretning. Nedenfor er flere karrieremuligheder for potentielle iværksættere til at arbejde i salgs- og marketingsektoren:

 • Salgsrepræsentant: Salgsrepræsentanter arbejder i forskellige brancher for at sælge produkter og tjenester. De finder og forfølger også kundeemner for at bringe nye kunder ind med det mål at øge omsætningen gennem salg. Iværksættere med en salgsbaggrund får erfaring i den udfordrende færdighed "cold calling", hvilket betyder at henvende sig til ukendte kunder i et forsøg på at sælge et produkt eller en service.
 • Salgschef: En salgschef fører tilsyn med andre salgsagenter og sætter mål for salg. De kan koordinere med den administrerende ledelse for at opstille en teamvision for salgsstrategier eller lægge planer for at ekspandere til nye markeder. Iværksættere bruger salgs- og ledelsesevner til at drive deres egen virksomhed.
 • Marketingdirektør: Marketinginitiativer kan drive salg og hjælpe brands med at nå ud til et større publikum. Som marketingdirektør kan potentielle iværksættere arbejde på at udvikle de teknikker, de skal bruge for at promovere en virksomhed til målgrupper på tværs af målmarkeder.
 • Annoncechef: Annoncechef træffer beslutninger, der påvirker, hvordan et brand promoveres til forbrugerne. De er ansvarlige for at udvikle kampagner, der når ud til millioner af potentielle kunder. Annoncechefer forhandler også kontrakter med medierne om at købe annonceplads online eller gennem medieprogrammering. Mange af disse færdigheder er anvendelige til at styre et startup-brand som iværksætter.
 • Specialist i sociale medier: Da forretning ofte foregår via onlineplatforme, spiller sociale medier en rolle i, hvordan en virksomhed interagerer med forbrugere og andre virksomheder. Specialister på sociale medier skaber og modererer onlineindhold til en virksomheds konti på sociale medier. De kan interagere med brugere for at yde kundeservicesupport eller poste engagerende indhold. En iværksætter kan bruge ekspertise på sociale medier til at hjælpe med at opbygge deres eget brand på tværs af forskellige onlinekanaler.

Teknologikarrierer for iværksættere

Teknologiske startup-virksomheder ledes af iværksættere, der ofte kommer fra en informationsteknologisk baggrund. Her er nogle job, hvor en iværksætter kan starte deres karriere i teknologiindustrien:

 • Computer- og informationssystemadministrator: En computersystemadministrator fører tilsyn med alle computerrelaterede aktiviteter i en virksomhed. De træffer beslutninger om software- og hardwareinstallation og overvåger sikkerhedsprocesser for al teknologi. Teknisk lederuddannelse kan være en værdifuld færdighed for iværksættere.
 • User experience designer: User experience (UX) designere planlægger, hvordan en bruger interagerer med en softwaregrænseflade. De kombinerer kunstneriske principper med teknologi for at skabe en specifik interaktion for brugerne, når de engagerer sig i et softwareprogram. Iværksættere, der kommer fra en UX-baggrund, kan kombinere deres kreativitet med teknologisk ekspertise til at implementere nye produktideer.
 • Computeringeniør: En computeringeniør designer hardware og software til computere. De er ansvarlige for at udvikle planer og modeller og teste et produkt gennem hele designprocessen, noget iværksættere måske skal gøre for deres egne designs.
 • Softwareudvikler: Softwareudviklere skaber den nødvendige kode for, at et softwareprogram kan fungere. De fungerer også som analytikere for eksisterende softwareprogrammer, udsteder opdateringer og løser eventuelle problemer for at forbedre et produkt. Iværksættere fra tech-sektoren starter ofte som udviklere, der genererer deres egne softwarekoncepter.
 • Teknisk direktør: En teknisk direktør fører tilsyn med al teknologibrug i en virksomhed. Deres ledelsesmæssige opgaver og rådgivende rolle over for ledere gør denne karriere til en værdifuld rolle for potentielle iværksættere.

Læs mere: De 10 hurtigst stigende tekniske job (og færdigheder, de kræver)

Flere karrierer for iværksættere

Selvom en iværksætter kan komme fra enhver baggrund, hjælper visse karrierer med at forberede dig til at få succes, hvis du ønsker at skabe din egen virksomhed eller dit eget produkt. Her er flere job, der kan hjælpe dig med overgangen til en karriere som iværksætter:

 • Produktchef: Når en virksomhed udvikler noget nyt, overvåger produktchefer denne proces fra indledende koncept til færdigt produkt. Mange iværksættere starter en succesrig virksomhed ved at arbejde på at gøre en idé til et rigtigt produkt. Med erfaring som produktchef kan iværksættere nemt bruge denne viden til at bygge deres egne koncepter.
 • Ejendomsmægler: En ejendomsmægler er en mægler, der gennemgår yderligere uddannelse, som tjener retten til at drive deres eget ejendomsfirma. Disse ejendomsiværksættere fører tilsyn med deres eget team af agenter. De udvikler også et dybt kendskab til ejendomsret og regler og er ansvarlige for at sikre andre mægleres faglige integritet.
 • Advokat: Advokater kan blive iværksættere ved at åbne deres eget advokatfirma, bruge forretningskompetencer og professionel ekspertise til at tiltrække kunder. Advokater, der driver deres eget firma, skal markedsføre sig selv som succesfulde fagfolk, der hjælper klienter gennem juridiske udfordringer.
 • Privat sygeplejerske: Private sygeplejersker leverer sundhedsydelser i hjemmet til klienter, ofte som uafhængige entreprenører. Disse sygeplejeentreprenører hjælper patienter med langvarige sygdomme eller dem, der er frigivet fra en medicinsk institution, som stadig har brug for løbende pleje. De opbygger en kundebase gennem henvisninger eller ved at arbejde med et personalebureau.
 • Projektleder: Projektledere opretter tidslinjen og tildeler roller og opgaver til opgaver. De uddelegerer ansvar til teammedlemmer og sætter et budget. Projektledelse er noget, iværksættere ofte skal gøre for deres egne koncepter eller produkter.

Tips til at blive iværksætter

Her er nogle ideer til at hjælpe dig med at blive iværksætter:

Invester i din passion

Ved, hvad der inspirerer og begejstrer dig, og brug dine passioner til at skabe et produkt eller en service, der relaterer til det, du nyder. På den måde bliver du mere motiveret til at bygge en virksomhed, der matcher det, du elsker at lave. At investere i et produkt, du brænder for, betyder, at du er mere tilbøjelig til at dele den begejstring med investorer, kunder og forretningspartnere.

Vær villig til at tage risici

At starte noget nyt indebærer altid en risiko. At starte en virksomhed betyder en masse ukendte resultater. Succesfulde iværksættere erkender risiko, men overvinder usikkerhed ved ikke at give op på deres ideer, selv efter fiasko eller tilbageslag.

Samarbejde

Selv iværksættere, der besidder flere talenter som forretningskyndige og teknisk ekspertise, har brug for hjælp til at udvikle en ny idé og starte en virksomhed. At arbejde med et netværk af fagfolk er en væsentlig del af iværksætteri.

Når du begynder at skabe et produkt eller forberede dig på at sælge en service, skal du netværke med andre fagfolk i forskellige brancher gennem begivenheder, organisationer og online platforme. Så kontrakt med talentfulde personer for at udvikle din virksomhed.

Lav en forretningsplan

Entreprenørskab betyder at skabe en ny virksomhed ud fra en idé. For at gøre dette skal du have en klar handlingsplan med mål og specifikke trin for at nå hvert mål. Mange iværksættere kommer ikke fra en erhvervsmæssig baggrund. De arbejder med fagfolk, som kan hjælpe dem med at skabe en forretningsplan, der vil give retning for det nye brand.

Identificer dine styrker og svagheder

Selv de mest succesrige iværksættere erkender deres egne begrænsninger og stærkeste evner. Når du ærligt vurderer, hvad du kan gøre, vil du være i stand til at finde forretningspartnere til at komplimentere dine styrker og svagheder, så du kan lede andre i lanceringen af ​​et nyt produkt eller en ny tjeneste. Iværksættere giver visionen og konceptet for et nyt brand og engagerer andre fagfolk til at hjælpe med at omsætte deres ideer til virkelighed.

Tro på dine ideer

Vær selvsikker, når du skaber og promoverer din virksomhed. Når du selvsikkert præsenterer dine ideer for investorer, forretningspartnere eller forbrugere, hjælper du andre med at føle sig sikre på, at dit brand er værd at forfølge.

Ditlev Paulsen
Ditlev Paulsen Succesfulde iværksættere kan komme fra enhver baggrund. Selvom der ikke er én specifik karrierevej for en kommende iværksætter, vælger mange at arbejde inden for visse områder, hvor deres ekspertise nemt overføres til det arbejde, der er nødvendigt for at starte en ny virksomhed. I denne artikel beskriver vi job i flere brancher, der kan tjene som en god begyndelse for en iværksætter.