21 Seksfigursjob I Sundhedsvæsenet

Som en stor og lukrativ branche er der mange muligheder inden for det medicinske område. Du kan bruge din erfaring, uddannelse og certificeringer til at finde et job i sundhedsvæsenet, der passer dig bedst. Hvis du har en vis sundhedsrelateret passion, så kan du bruge din karriere til at drage fordel af både at hjælpe patienter og tjene en imponerende løn, endda op mod $100.000 eller mere. I denne artikel giver vi en liste over karrierer inden for sundhedsvæsenet, der udgør seks cifre eller mere.

21 sundhedsjob, der udgør seks cifre

Hvis du er interesseret i en højlønnet stilling i sundhedsvæsenet, kan du gennemgå denne liste over job, der tjener mere end $100.000 om året:

1. Dyrlæge

National gennemsnitsløn: $101.183 om året

Primære opgaver: En dyrlæge tager sig af sundhedsbehovene for dyr, der er syge eller sårede. De ordinerer medicin, vurderer dyr og diagnosticerer sygdomme, vaccinerer kæledyr og giver forslag til folk om, hvordan de bedst plejer deres kæledyr.

Læs mere: Lær om at være dyrlæge

2. Apotekschef

National gennemsnitsløn: $105.074 om året

Primære opgaver: En apoteksleder fører tilsyn med driften af ​​et apotek. De uddanner farmaceuter og andre medarbejdere, udfylder recepter og sørger for, at alle medarbejdere følger de relevante protokoller, så hver patient får den korrekte medicin. Apoteksledere rådfører sig også med ordinerende læger, administrerer immuniseringer til enkeltpersoner og yder konsultationer til patienter, der måtte have spørgsmål om deres recept.

3. Psykolog

National gennemsnitsløn: $105.108 om året

Primære opgaver: En psykolog er ansvarlig for at levere mentale sundhedsydelser til patienter. De vurderer patienter, udfører diagnostiske tests og giver terapi for mentale, følelsesmæssige, sociale, kognitive eller adfærdsmæssige problemer. Mange psykologer udfører forskning i hjernen og relaterede systemer for bedre at forstå psykiske lidelser.

Læs mere: Lær om at være psykolog

4. Lægeassistent

National gennemsnitsløn: $106.021 om året

Primære opgaver: En lægeassistent arbejder under en læge for at yde pleje til patienter. De er normalt en patients primære behandler, der diagnosticerer deres sygdom, ordinerer medicin for at løse deres aktuelle problemer og opretter individualiserede behandlingsplaner baseret på deres vurderinger og eventuelle diagnostiske tests.

Læs mere: Lær om at være lægeassistent

5. Praktiserende sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $116.603 om året

Primære opgaver: En praktiserende sygeplejerske er ansvarlig for at tage sig af patienter, normalt i et sundhedsmiljø som et hospital eller en anden facilitet. De udfører patientvurderinger, diagnosticerer patienter baseret på deres problemstillinger, samarbejder med læger om at udvikle behandlingsplaner og administrere medicin. Sygeplejersker kortlægger også eventuelle patientopdateringer ved hjælp af specifik computersoftware og kommunikerer opdateringer ved slutningen af ​​vagten til vagtlægen og andre medlemmer af plejepersonalet.

Læs mere: Lær om at være sygeplejerske

6. ICU-sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $129.222 om året

Primære opgaver: En ICU-sygeplejerske yder patientpleje til personer på intensivafdelingen på et hospital. De overvåger deres patienters vitale tegn, administrerer medicin og arbejder med specialiseret ICU-udstyr for at hjælpe patienter med at spise, trække vejret eller fjerne deres kropsvæsker. Ligesom deres medsygeplejersker på andre afdelinger, kortlægger ICU-sygeplejersker deres patients fremskridt og eventuelle opdateringer.

7. Ortopæd

National gennemsnitsløn: $153.116 om året

Primære opgaver: En ortopæd behandler patienter med lidelser i bevægeapparatet, herunder dem, der involverer knogler, ledbånd, muskler og led. De vurderer en patients bevægelser, laver en behandlingsplan og overvåger patientens fremskridt.

8. Infertilitetsspecialist

National gennemsnitsløn: $170.746 om året

Primære opgaver: En infertilitetsspecialist er ansvarlig for at diagnosticere årsagerne bag infertilitet for en patient og anbefale behandlinger for at hjælpe patienter med at undfange et barn. De kan udføre operationer og andre procedurer, udføre og gennemgå ultralyd og administrere medicin for at nå en patients slutmål om at blive forælder.

9. Akutlæge

National gennemsnitsløn: $182.592 om året

Primære opgaver: En akutlæge behandler patienter, der oplever en livstruende sygdom eller skade. De evaluerer patienter og triagerer dem til det relevante team af sundhedsudbydere, afhængigt af patientens tilstand. Akutlæger kan være nødt til at handle hurtigt for at udvikle en kortsigtet plejeplan for at stabilisere patienterne.

10. Neurolog

National gennemsnitsløn: $204.268 om året

Primære opgaver: En neurolog er ansvarlig for at behandle patienter, der har hjerne- og rygmarvssygdomme og -skader. De arbejder også med lidelser, der påvirker nerver og muskler. Neurologer diagnosticerer en patients tilstand, behandler deres problemer og fortsætter med at hjælpe patienten med at håndtere deres sygdom.

Læs mere: Lær om at være neurolog

11. Familiemedicinsk læge

National gennemsnitsløn: $209.513 om året

Primære opgaver: En familiemedicinsk læge yder omfattende pleje til alle medlemmer af en familie, fra små børn til seniorer. De udfører wellness-eksamener, identificerer lidelser og sygdomme og uddanner patienter om sundhedsrisici og bedste praksis for et langt og sundt liv. Familiemedicinske læger giver immuniseringer til patienter og kan henvise deres patienter til en specialist for yderligere evaluering eller behandling.

12. Psykiater

National gennemsnitsløn: $221.215 om året

Primære opgaver: En psykiater behandler patienter, der har en psykisk lidelse. De evaluerer patienter, fastlægger en diagnose, behandler alvorlige psykiske sygdomme, ordinerer medicin, anbefaler psykiatriske hospitalsophold og yder øjeblikkelig pleje til personer, der oplever en psykiatrisk krise.

Læs mere: Lær om at være psykiater

13. Lægedirektør

National gennemsnitsløn: $224.485 om året

Primære opgaver: En medicinsk direktør er ansvarlig for at skabe protokoller for alle hospitals- eller sundhedsfaciliteters personale til at følge og overvåge kvaliteten af ​​den pleje, som personalet yder til patienterne. De administrerer et budget, rådfører sig med lægenævnet, andre læger og yderligere sundhedsudbydere, rekrutterer og ansætter medarbejdere og udvikler løsninger, der hjælper en facilitet med at fungere mere effektivt.

Læs mere: Lær om at være lægedirektør

14. Tandlæge

National gennemsnitsløn: $237.981 om året

Primære opgaver: En tandlæge opretter og følger behandlingsplaner for at sikre, at deres patienter har optimal mundsundhed. De udfylder huller, identificerer og behandler karies, reparerer tænder, diagnosticerer andre mundsundhedsproblemer og rådgiver patienter om, hvordan de bedst plejer deres tænder, tandkød og andre dele af deres mund. Tandlæger arbejder også med patienter om at forebygge oral sygdom.

Læs mere: Lær om at være tandlæge

15. Geriatrisk læge

National gennemsnitsløn: $238.666 om året

Primære opgaver: En geriatrisk læge arbejder sammen med seniorbefolkningen for at yde pleje, behandle deres lidelser, ordinere medicin til kroniske lidelser og sikre, at de kan få en god livskvalitet i deres senere år. Geriatriske læger kan også give vejledning til deres patienter for, hvordan de kan tage bedre vare på sig selv.

16. Ortodontist

National gennemsnitsløn: $243.217 om året

Primære opgaver: En ortodontist behandler en patients orale fejlstillinger. De evaluerer en patients tænder, kæbe, tandkød og ansigtsstruktur for at identificere den bedste måde at rette de dele af munden på, der har brug for det. Ortodontister kan foreslå seler, afstandsstykker eller andet specialiseret udstyr afhængigt af patientens tilstand og sværhedsgraden af ​​fejljusteringen.

Læs mere: Lær om at være ortodontist

17. Onkolog

National gennemsnitsløn: $265.880 om året

Primære opgaver: En onkolog behandler patienter, der har en kræftdiagnose. De udvikler behandlingsplaner, der er specifikke for den type kræft, patienten har, overvåger patienter under deres kræftbehandlinger og følger op med patienter, mens deres kræft er i remission. Onkologer hjælper også patienter med at håndtere symptomer og bivirkninger af deres sygdomsprogression.

Læs mere: Lær om at være onkolog

18. Hospitalist

National gennemsnitsløn: $269.241 om året

Primære opgaver: En hospitalslæge er ansvarlig for at organisere pleje af patienter på et hospital. De administrerer andre medlemmer af sundhedspersonalet, bestiller diagnostiske tests og laboratoriearbejde, besvarer patienters spørgsmål om deres behandlingsplaner og -muligheder og ordinerer medicin. Hospitalister uddanner også sundhedspersonale og kan forske i forskellige hospitalstendenser inden for patientbehandling.

19. Hudlæge

National gennemsnitsløn: $284.813 om året

Primære opgaver: En hudlæge er ansvarlig for at diagnosticere og behandle hudsygdomme og -sygdomme. De arbejder også med en patients hår og negle. Hudlæger kan udføre mindre operationer og give medicinske behandlinger til eventuelle hudproblemer.

Læs mere: Lær om at være hudlæge

20. Plastikkirurg

National gennemsnitsløn: $286.611 om året

Primære opgaver: En plastikkirurg udfører operationer på patienter af rekonstruktive eller kosmetiske årsager. De mødes med patienter før proceduren for at forstå deres behov, diskutere deres operationsmuligheder og overvåge en patient umiddelbart efter operationen for at sikre, at der ikke er nogen komplikationer. Plastikkirurger kan også rådføre sig med andre læger og kirurger for mere komplicerede procedurer.

Læs mere: Lær om at være plastikkirurg

21. Kardiologisk læge

National gennemsnitsløn: $332.076 om året

Primære opgaver: En kardiologisk læge eller kardiolog er ansvarlig for at behandle patienter, der har et problem med deres hjerte og de omkringliggende blodkar. De arbejder for at forebygge hjertesygdomme, uddanner patienter i, hvordan de kan tage sig af deres hjerte-kar-system, bestiller blod- og stresstest og ordinerer behandlinger, herunder medicin, for at rette op på en patients tilstand.

Læs mere: Lær om at være kardiolog

Lukas Eriksen
Lukas Eriksen Som en stor og lukrativ branche er der mange muligheder inden for det medicinske område. Du kan bruge din erfaring, uddannelse og certificeringer til at finde et job i sundhedsvæsenet, der passer dig bedst. Hvis du har en vis sundhedsrelateret passion, så kan du bruge din karriere til at drage fordel af både at hjælpe patienter og tjene en imponerende løn, endda op mod $100.000 eller mere. I denne artikel giver vi en liste over karrierer inden for sundhedsvæsenet, der udgør seks cifre eller mere.