21 Alternative Jobs For Fysioterapeuter

21 Alternative Jobs For Fysioterapeuter

Hvis du har erfaring som fysioterapeut, tilbyder arbejdsstyrken mange karrieremuligheder, så du kan bruge dine unikke færdigheder. Uanset om du ønsker en klinisk eller ikke-klinisk stilling, er du sikker på at finde et job, der passer til dine interesser. At kende dine muligheder kan endda lette dit karriereskift. I denne artikel definerer vi fysioterapi og oplister 21 alternative jobs for fysioterapeuter.

Relateret: Lær om at være fysioterapeut

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi er en træningsbehandling til patienter med immobilitet eller nedsat bevægelighed og smidighed. Fysioterapeuter lærer deres patienter at bruge apparater og lærer dem øvelser at lave derhjemme for at hjælpe med deres generelle restitution. Fysioterapi har til formål at lindre smerter og hjælpe individer med at fungere, bevæge sig og leve et mere normalt liv. I sidste ende er det måden at genoprette sundheden gennem forskellige metoder, herunder fysiske undersøgelser, diagnose, rehabilitering og patientuddannelse.

Relateret: Fysioterapeut: Jobbeskrivelse og krav

Alternative jobs for fysioterapeuter

Når du kommer fra en fysioterapeutbaggrund, har du mange karrieremuligheder at overveje takket være din brede vifte af overførbare færdigheder. Her er nogle karrierer, der bruger færdigheder, der kan overføres fra fysioterapi:

1. Åndedrætsterapeut

National gennemsnitsløn: $20.211 om året

Primære opgaver: Åndedrætsterapeuter hjælper mennesker med lungesygdomme eller andre luftvejsproblemer som vejrtrækning eller hjerte-lungesygdomme. De undersøger patienter, rådfører sig med en læge for at lave en behandlingsplan, udfører diagnostiske tests og behandler patienter ved hjælp af forskellige metoder.

Relateret: Lær om at være åndedrætsterapeut

2. Fysioterapiassistent

National gennemsnitsløn: $35.113 om året

Primære opgaver: Fysioterapiassistenter bistår fysioterapeuter og fysioterapeutassistenter. De hjælper med patientindtagelse, forbereder udstyr, forbereder varme og kolde pakker til patienter, transporterer patienter, observerer dem og registrerer deres svar og overordnede fremskridt.

3. Træningsfysiolog

National gennemsnitsløn: $35.823 om året

Primære opgaver:

Træningsfysiologer bruger fysisk aktivitet til at forbedre deres patients generelle helbred. De arbejder ofte med patienter, der har kardiovaskulære eller lungeproblemer. Træningsfysiologer gennemgår en patients sygehistorie og udfører test for at identificere deres iltniveauer, blodtryk og deres generelle kondition. De bruger derefter deres resultater til at skabe skræddersyede træningsplaner for hver patient.

Relateret: Lær om at være træningsfysiolog

4. Personlig træner

National gennemsnitsløn: $36.222 om året

Primære opgaver: Personlige trænere laver fitnessprogrammer til deres kunder. De demonstrerer øvelser og rutiner og hjælper deres klienter med at udføre disse øvelser på en måde, der minimerer skader og fremmer fitness. Personlige trænere ændrer også deres øvelser for at imødekomme deres klients behov, spore deres klients fremskridt og give deres klienter ressourcer til at hjælpe med deres generelle kondition og sundhed.

Relateret: Lær om at være personlig træner

5. Ernæringsekspert

National gennemsnitsløn: $41.949 om året

Primære opgaver: Ernæringseksperter bruger mad til at fremme sundhed og håndtere en række sygdomme. De bestemmer deres klients ernæringsbehov, rådgiver dem om ernæringsspørgsmål og uddanner dem om sundere spisevaner. Ernæringseksperter laver også madplaner for deres patienter under hensyntagen til deres klients præferencer og økonomiske budget.

Relateret: Lær om at være ernæringsekspert

6. Massageterapeut

National gennemsnitsløn: $45.965 om året

Primære opgaver: Massageterapeuter behandler deres klienter med dyb vævs- eller ledmassage for at forbedre deres generelle velvære. De taler med deres klienter om deres relaterede historie og tidligere skader for bedre at kunne betjene dem. De masserer muskler og ømme områder og bruger olier og salver til at trænge ind i muskler og led for at give lindring. Massageterapeut hjælper også med at øge cirkulationen for at lette helingen.

7. Kiropraktor

National gennemsnitsløn: $68.393 om året

Primære opgaver: Kiropraktorer justerer en patients rygsøjle eller andre dele af deres krop for at lindre smerter og forbedre deres mobilitet. De evaluerer deres patients tilstand via en fysisk undersøgelse, analyserer deres kropsholdning, rygsøjle og reflekser og bruger røntgenstråler for at hjælpe med at opdage problemet. Kiropraktorer bruger også rygmarvsjusteringer til at rette op på problemer såsom rygsøjleforskydninger.

Relateret: Lær om at være kiropraktor

8. Audiolog

National gennemsnitsløn: $77.991 om året

Primære opgaver: Audiologer hjælper patienter med at håndtere komplikationer fra lidelser eller funktionstab. Nogle af deres patienter omfatter dem med høretab eller balanceproblemer. De identificerer deres patients problem, bestemmer årsagen og giver dem det bedste behandlingsforløb. Audiologer udfører også diagnostiske foranstaltninger som patientundersøgelser og høretest. Ved hjælp af resultaterne fra disse tests udvikler de en behandlingsplan.

Relateret: Lær om at være audiolog

9. Ergoterapeut

National gennemsnitsløn: $82.570 om året

Primære opgaver: Ergoterapeuter hjælper mennesker med at klare deres handicap og forbedre deres evne til at udføre deres daglige opgaver og funktioner. De kan instruere deres kunder om, hvordan de skal bruge krykker og gips. Ergoterapeuter evaluerer deres klients skader og laver en behandlingsplan for at hjælpe dem med at komme tilbage på arbejde og deres daglige aktiviteter. Hvis deres klient arbejder, kan de instruere deres klients leder om deres klients rettigheder og behov som handicappet medarbejder. De kan også anbefale spisehjælpemidler eller enheder til at hjælpe deres patienter med at leve mere komfortabelt med deres handicap.

Relateret: Lær om at være ergoterapeut

10. Lægeassistent

National gennemsnitsløn: $105.658 om året

Primære opgaver: Lægeassistenter diagnosticerer sygdomme, laver behandlingsplaner, ordinerer medicin og udfører patientundersøgelser. De hjælper også med operationer, bestiller og fortolker laboratorietests, interviewer patienter og anbefaler livsstilsændringer for at forbedre en patients helbred.

Relateret: Lær om at være lægeassistent

11. Tale-sprog-patolog

National gennemsnitsløn: $112.138 om året

Primære opgaver: Talepatologer hjælper patienter med kommunikations- eller synkebesvær. I samarbejde med børn og voksne diagnosticerer, behandler og forebygger de disse lidelser. De opretter behandlings- og terapiplaner for at imødekomme hver enkelts behov og udfører screeninger for at identificere disse stemme- eller taleforstyrrelser.

Flere alternative jobs for fysioterapeuter

Hvis du har brug for flere muligheder, så overvej disse yderligere alternative karrierer for fysioterapeuter:

  • Fysioterapi tekniker
  • Anæstesiplejerske
  • Atletisk træner
  • Sundhedskonsulent
  • Rehabiliteringsvejleder
  • Fysioterapi lærer
  • Udnyttelsesgennemgang sygeplejerske
  • Medicinsk skribent
  • Fysioterapeutisk assistent
  • Fritidsterapeut

Jimmy Justesen
Jimmy Justesen Hvis du har erfaring som fysioterapeut, tilbyder arbejdsstyrken mange karrieremuligheder, så du kan bruge dine unikke færdigheder. Uanset om du ønsker en klinisk eller ikke-klinisk stilling, er du sikker på at finde et job, der passer til dine interesser. At kende dine muligheder kan endda lette dit karriereskift. I denne artikel definerer vi fysioterapi og oplister 21 alternative jobs for fysioterapeuter.