20 Måder At Starte Din Karriere På

20 Måder At Starte Din Karriere På

Nyuddannede universitetsuddannede eller enkeltpersoner, der begynder at arbejde i et nyt felt, er normalt ivrige efter at få job og starte deres karriere. I nogle tilfælde, jo hurtigere du finder et job og begynder at opbygge dit omdømme, jo hurtigere kan du muligvis komme videre professionelt. Du kan tage skridt i begyndelsen af ​​din karriere for at øge dine chancer for succes. I denne artikel beskriver vi, hvordan du kan sætte gang i din karriere, og hvorfor det er vigtigt.

Hvorfor er det vigtigt at sætte gang i din karriere?

Det er vigtigt at sætte gang i din karriere, så du hurtigt kan nå dit ønskede job, niveau og løn. På et konkurrencepræget arbejdsmarked kan de skridt, du tager for at sætte gang i din karriere, også forbedre dine chancer for at blive ansat hos en god arbejdsgiver. Ved at udvikle dine færdigheder og gøre et godt indtryk på kolleger, ledere og andre branchefolk øger du dine muligheder for at få forfremmelser og avancere i din karriere. Hvordan du starter i dit erhverv, danner ofte grundlaget for hele din karriere.

Relateret: Toptips til at starte en ny karriere

Effektive måder at starte din karriere på

I stedet for at overlade din karriere til heldet, skal du tage disse trin, når du kommer i gang, for at maksimere dine chancer for avancement og succes:

1. Fortsæt med at lære

Selvom du for nylig er færdiguddannet fra college, skal du fortsætte din uddannelse, så du kan øge de færdigheder og den viden, som arbejdsgiverne leder efter i din branche. Udvikl færdigheder, der giver dig en fordel i forhold til andre jobkandidater eller professionelle på begynderniveau. Efteruddannelsesmuligheder omfatter:

 • Natundervisning
 • Online kurser
 • Certificeringer
 • Konferencer
 • Webinarer og seminarer
 • Udvidelsesprogram klasser

Tilføj de færdigheder, du opnår, træning, du gennemfører, og legitimationsoplysninger, du modtager, til dit CV.

Relateret: 6 certificeringer du kan få online for at hjælpe med at fremme din karriere

2. Køb dit domænenavn

Hvis et domænenavn (et websteds navn og udvidelse), du vil bruge nu eller i fremtiden, er tilgængeligt, så køb det. Du kan måske købe det domænenavn, der matcher dit fulde navn (f.eks. raynaples.com), så du kan oprette en personlig hjemmeside, der inkluderer din portefølje og tjenester. Eller, hvis du vil starte din egen virksomhed en dag, så køb domænenavnet på din fremtidige startup, mens det stadig er tilgængeligt.

Overvej at købe forskellige udvidelser af dit domænenavn (raynaples.com og raynaples.me), samt forskellige stavemåder. Adskillige websteder giver dig mulighed for at søge efter tilgængelighed af domænenavne og købe dem for så lidt som $10 om året.

3. Byg dit brand

Begynd at opbygge dit brand, så snart du bestemmer dine styrker, og hvilken branche du vil arbejde i. Jo hurtigere du får et positivt omdømme og etablerer dig som en ekspert inden for dit felt, jo hurtigere kan du vokse din tilhængerskare eller kundebase.

Du kan nemt og effektivt bygge dit brand online. Brug sociale medier, videoplatforme, professionelle netværkssider og din personlige blog eller webside til at demonstrere dine:

 • Færdigheder
 • Viden
 • Præstationer
 • Faglige udtalelser
 • Stemme

Hold dit brand professionelt og velrenommeret, og opdater dine platforme regelmæssigt for at holde folk engageret og vise, at du er aktiv i branchen.

4. Opdater dit CV og følgebrev

Behandl dit CV og følgebrev som optegnelser over dine professionelle præstationer. Opdater dem, hver gang du lærer en ny færdighed, får mere erfaring eller opnår yderligere certificeringer. Dette sikrer, at du husker alt, hvad du skal medtage på dit CV. Hvis du allerede har et job, dokumenterer dit opdaterede CV dine præstationer og forfremmelser, og du kan bruge det, når du taler med din leder om din præstation.

5. Find en mentor

Find en mentor, der kan give dig råd, hjælpe dig med at løse problemer og vejlede dig, når du skal træffe karrierebeslutninger. Nogle mentorskaber udvikler sig naturligt, mens andre måske skal du opsøge. Mentorer kan være:

 • Professorer
 • Trænere
 • Tidligere kollegaer eller arbejdsgivere
 • Nuværende medarbejdere eller ledere
 • Familie medlemmer
 • Brancheprofessionelle

Udvikl et mentorforhold tidligt i din karriere, så du kan lære af den enkelte og styrke dit forhold over tid.

Relateret: 5 trin til at finde en mentor

6. Netværk

Begynd at opbygge dit professionelle netværk af kontakter så hurtigt som muligt. Netværk kan hjælpe dig med at finde mentorer, jobmuligheder og karriererådgivning. Netværksmuligheder omfatter:

 • Konferencer
 • Branchebegivenheder
 • Alumneforeninger
 • Brancheorganisationer
 • Fællesskabsarrangementer
 • Professionelle netværkswebsteder
 • Sociale medier

Vær synlig og engageret, når du netværker. Identificer fagfolk eller virksomheder, du ønsker at forbinde med, eller som i øjeblikket arbejder i den stilling, du ønsker, og besøg deres hjemmesider og profiler. Stil spørgsmål, deltag i onlinediskussioner og planlæg informationsmøder eller interviews.

7. Spørg til råds

Spørg mere erfarne eller ældre kolleger eller branchefolk om hjælp eller råd om karrierevalg, når du har brug for dem. De kan give dig indvendig viden og vejledning, du kun kan få fra mange års erfaring. En af disse fagfolk kan endda blive din mentor.

8. Ryd op i din online tilstedeværelse

Når du søger et job, kan ansættelseslederen eller rekrutteringslederen udføre en onlinesøgning for at lære mere om dig og din baggrund. Søg på dit fulde navn online, og gennemgå resultaterne for at finde ud af, hvad en potentiel arbejdsgiver kan finde. Hvis du opdager noget negativt, følsomt eller privat, skal du tage skridt til at fjerne det. Dette kan omfatte fjernelse af uprofessionelle indlæg og billeder på sociale medier og bestræbelser på kun at poste ting, der giver et positivt indtryk af dig som individ.

9. Vær taknemmelig

Vær ydmyg og vis taknemmelighed for de muligheder, du får, lige fra netværksmøder til interviews til entry-level jobs. Hvis du viser påskønnelse af den tid og indsats, andre mennesker tager, kan de være motiverede til at hjælpe og anbefale dig til job og forfremmelser. Sig tak personligt eller gennem telefonopkald, e-mails og professionelle takkebreve, afhængigt af situationens formalitet.

10. Brug karrieretjenester

Hvis du stadig er på college, kan din skoles karriereservicekontor give dig værdifuld vejledning, rådgivning og råd til at nå dine karrieremål. Aftal en aftale med en rådgiver, og forklar på mødet:

 • Dine store og vigtige klasser, du har taget
 • Dit foretrukne job og din branche
 • Din ønskede placering

Rådgiveren kan hjælpe dig med at finpudse dit CV baseret på dine mål. De kan også fortælle dig, hvilke skridt du kan tage før og efter eksamen for at øge dine chancer for succes i din karriere. Spørg, hvordan du kan finde arbejdsgivere, der ansætter til dit ønskede job i dit målområde i landet.

11. Forbind med alumner

Gymnasier og universiteter har alumniforeninger og databaser fyldt med fagfolk, der arbejder i alle brancher og niveauer. Søg i din alma maters alumni-mappe for at finde kandidater, der arbejder i din valgte branche. Kontakt alumner i dit område, introducer dig selv og spørg, om du kan mødes med dem virtuelt eller personligt for at diskutere din karriere og få råd. Stil spørgsmål som:

 • Hvordan er du nået dertil, hvor du er i dag?
 • Hvilke muligheder på begynderniveau kan du forfølge?
 • Hvad kan du gøre for at få succes?
 • Hvem ellers i branchen vil de anbefale dig at kontakte?

Send derefter et opfølgende takkebrev eller en e-mail, der viser din taknemmelighed for deres tid og hjælp.

12. Deltag i brancheorganisationer

De fleste brancher har en eller flere organisationer, professionelle kan tilslutte sig for fordele såsom netværk, jobressourcer og muligheder for efteruddannelse. Deltag for at møde andre fagfolk og få adgang til branchebegivenheder. Mange organisationer har også jobopslag og ressourcer til studerende eller professionelle på begynderniveau. Hvis foreningen har en lokal afdeling, så deltag i nærliggende møder og netværk med folk i dit område.

13. Få din kandidatgrad

Afhængigt af branchen kan din karriere have stor gavn af en avanceret grad. Disse industrier omfatter:

 • ingeniørarbejde
 • Computer og informationsteknologi
 • Uddannelse
 • Sundhedspleje
 • Dataanalyse
 • Forretningsadministration

Du kan vælge at optjene din master tidligt i din karriere for at skabe muligheder for højere eller højere lønnede job hurtigere.

Relateret: De 10 bedste kandidatgrader til at finde et job

14. Lej en karrierecoach

Karrierecoacher er professionelle, der kan give dig uvildige råd om planlægning af din karriere, opbygning af dit CV og at finde job. De forstår nuværende ansættelsespraksis og markedstendenser. Du kan muligvis hyre en karrierecoach til at hjælpe dig med at skabe en personlig karriereplan og finde en arbejdskultur og stilling, der sætter dig klar til langsigtet succes.

15. Udvikl dine kommunikationsevner

Stærke skriftlige og mundtlige kommunikationsevner kan give dig en fordel i forhold til andre professionelle på begynderniveau, uanset branchen. Du bruger kommunikationsevner, når du sender e-mails, taler med kolleger og kunder, interviewer, holder præsentationer og skriver forretningsbreve eller andre dokumenter. Overvej at tage et kommunikationskursus, virksomhedsskrivningskursus eller talekursus for at forbedre dine professionelle kommunikationsevner og opbygge din selvtillid, når du taler til møder eller foran grupper.

16. Udvikl dine præsentationsevner

Lær at skabe og levere engagerende og overbevisende præsentationer, der imponerer arbejdsgivere og kunder. Hvis du let bliver nervøs, kan du bruge et præsentationsprogram til at guide din levering med masser af snak og interessante billeder. Forbered en professionel præsentation, og øv den, indtil du kender den fra hukommelsen. Bliv ekspert på emnet, så du kan besvare alle spørgsmål, du måtte modtage efter afslutningen af ​​din tale.

Relateret: 10 tips til at give en god præsentation

17. Klæd dig på til det job du ønsker

Klæd dig på og opfør dig som den professionelle du gerne vil være. Dit udseende, kropsholdning og kropssprog gør øjeblikkeligt indtryk på arbejdsgivere, kolleger og kunder. Invester i forretningstøj, der viser, at du er seriøs omkring din karriere. Skil dig ud ved at bære tøj, der er lidt mere formelt, end din arbejdsgivers dresscode kræver.

18. Lav en plan

Lav en karriereplan med trin, du kan tage for at nå dine kort- og langsigtede mål. Start med at liste dine styrker, og afgør derefter, hvilke færdigheder og viden du har brug for for at fremme din karriere. For at identificere de færdigheder, du har brug for, spørg en professionel i dit ønskede job, hvilke styrker der gør nogen succesfuld i den rolle. Prioriter, hvad du har brug for at lære, og de handlinger, du kan tage for at udvikle disse færdigheder. En organiseret plan giver dig mere kontrol over din karriere og holder den i den rigtige retning.

19. Få erfaring

Kom i gang med din karriere ved at få så meget brancheerfaring som muligt. Selv praktikophold, frivilligt arbejde eller at tilbyde dine tjenester til nedsat pris eller gratis kan give dig værdifuld erfaring og professionelle forbindelser. On-the-job træning hjælper dig med at udvikle dine færdigheder og giver dig kvalifikationer, du kan tilføje til dit CV. Entry-level eller ulønnet erfaring kan også føre til fordelagtige jobmuligheder.

20. Definer dine mål

Hav en klar vision om, hvor du vil have din karriere hen. Når du definerer dine karrieremål:

 • Sæt specifikke og målbare mål
 • Vær optimistisk
 • Vær realistisk
 • Lav en handling for at nå hvert mål
 • Visualiser din succes

Når du sætter mål for din karrierevej og handlinger for at nå dem, er du måske mere motiveret og i stand til at nå dem.

Johannes Petersen
Johannes Petersen Nyuddannede universitetsuddannede eller enkeltpersoner, der begynder at arbejde i et nyt felt, er normalt ivrige efter at få job og starte deres karriere. I nogle tilfælde, jo hurtigere du finder et job og begynder at opbygge dit omdømme, jo hurtigere kan du muligvis komme videre professionelt. Du kan tage skridt i begyndelsen af din karriere for at øge dine chancer for succes. I denne artikel beskriver vi, hvordan du kan sætte gang i din karriere, og hvorfor det er vigtigt.