20 Job, Du Kan Få Med En Sundhedsvidenskabelig Uddannelse

20 Job, Du Kan Få Med En Sundhedsvidenskabelig Uddannelse

Med en uddannelse i sundhedsvidenskab har du en bred vifte af spændende kliniske og ikke-kliniske karrierer og arbejdsmiljøer at vælge imellem. Ved at tage dig tid til at forske i sundhedsvidenskab og dets jobstillinger, kan du bestemme den bedste karrierevej. I denne artikel definerer vi sundhedsvidenskab og giver en liste over tyve karrierer inden for sundhedsvidenskab, deres nationale gennemsnitlige lønninger og jobansvar.

Relateret: Hvad kan du gøre med en folkesundhedsgrad

Hvad er sundhedsvidenskab?

Sundhedsvidenskab er en sektor af sundhedsindustrien, der omfatter flere discipliner. Det bruger områder som videnskab, teknologi, teknik og kommunikation til at hjælpe med menneskers og dyrs sundhed og velvære. På grund af sin mangfoldige sammensætning kan sundhedsvidenskabelige job spænde over offentlige, administrative og kliniske omgivelser.

Relateret: 12 sundhedsjob, der betaler godt

Hvor er sundhedsvidenskabelige fagfolk ansat?

Sundhedsvidenskabelige fagfolk kan ansættes i en række miljøer. De mest almindelige omfatter:

 • Medicinske laboratorier
 • Føderale regeringsagenturer
 • Private bureauer
 • Forsikringsselskaber
 • Farmaceutiske virksomheder
 • Konsulentfirmaer
 • Produktionsvirksomheder
 • Hospitaler
 • Nonprofit organisationer
 • Ambulante institutioner
 • Lægers kontorer
 • Klinikker

Relateret: Lær om at være sundhedsadministrator

Jobudsigter for sundhedsvidenskabelige karrierer

Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) forventes beskæftigelsesudsigterne for alle sundhedsrelaterede erhverv at stige med 14 % i 2028. Denne fremskrivning inkluderer ikke dem, der vil gå på pension fra branchen inden for de næste ti år.

Relateret: Hvad kan du gøre med en folkesundhedsgrad?

Sundhedsvidenskabelige job

Følgende liste gennemgår 20 forskellige jobstillinger inden for sundhedsvidenskab, deres jobansvar og gennemsnitlige lønforventninger. Disse karrierer vil blive skelnet som enten kliniske eller ikke-kliniske. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures skal du klikke på lønlinket ved hver stillingstitel nedenfor:

Ikke-klinisk

En karriere inden for sundhedsvidenskab behøver ikke nødvendigvis at fungere i en praktisk kapacitet eller direkte udfylde antagelsen om, at en karriere inden for sundhed betyder at passe de syge. Der er masser af karriereveje relateret til administration, uddannelse og laboratoriearbejde.

1. Sundhedspædagog

National gennemsnitsløn: $16,04 i timen

Primære pligter: En sundhedspædagog kan arbejde som en del af et hospital, en skole eller et plejecenter og undervise offentligheden om vigtigheden af ​​hygiejne, og hvordan man forhindrer spredning af sygdomme fra sig selv til andre.

En sundhedspædagog bør minimum have en bachelorgrad i sundhedspædagogik eller folkesundhed. For at komme videre inden for deres felt opnår nogle sundhedspædagoger deres kandidat- eller doktorgrad inden for et specialiseret område inden for sundhedsuddannelse.

2. Biomedicinsk udstyrstekniker

National gennemsnitsløn: $56.078 om året

Primære opgaver: En biomedicinsk udstyrstekniker er ansvarlig for at diagnosticere problemer med medicinsk udstyr inden for hospitalsmiljøer og rette dem, så læger kan fortsætte med at bruge dem til at behandle patienter. Denne stilling kræver et indgående kendskab til specifikt medicinsk udstyr og dets funktioner.

Denne karriere kræver, at man har et minimum af en associeret grad i ingeniør eller biomedicinsk teknologi, men afhængigt af udstyrets kompleksitet kan man muligvis få et job med et diplom på gymnasieniveau. For at fremme dine karriere- eller lønudsigter, overvej at få en bachelorgrad i biomedicinsk teknologi.

3. Offentlig sundhedsplejerske

National gennemsnitsløn: $67.030 om året

Primære opgaver: En sundhedsplejerske arbejder på lokalt niveau, ansat i offentlige myndigheder og nonprofitorganisationer for at implementere uddannelsesinitiativer blandt lokalbefolkningen. Målet for en offentlig sundhedsplejerske er at bruge programmer til at hjælpe med at forebygge sygdomme eller sygdomme.

En offentlig sundhedssygeplejerske skal have minimum en bachelorgrad i sygepleje (BSN) og skal bestå NCLEX-RN licenseksamen for at blive en registreret sygeplejerske. I løbet af deres bacheloruddannelse kan de tage kurser relateret specifikt til folkesundhed. De kan også opnå karrierefremgang ved at forfølge en folkesundhedsgrad på kandidat- eller doktorgradsniveau.

4. Sundhedstjenesteadministrator

National gennemsnitsløn: $70.469 om året

Primære opgaver: En sundhedstjenesteadministrator er ansvarlig for at føre tilsyn med funktionaliteten af ​​hospitaler, klinikker eller lægekontorer. De kan også være ansvarlige for en bestemt afdeling inden for større faciliteter. De kan blive forpligtet til at ansætte, uddanne og administrere personale, håndhæve nye behandlingsmetoder, undersøge områder, hvor omkostningerne kan reduceres, eller kommunikere direkte med patienterne.

Administratorer af sundhedsvæsenet bør minimum have en kandidatgrad i folkesundhed, erhvervsadministration eller sundhedsadministration.

5. Epidemiolog

National gennemsnitsløn: $85.011 om året

Primære opgaver: Epidemiologer arbejder inden for den offentlige sundhedssektor af sundhedsvidenskab. De er ansvarlige for at bestemme, hvorfor sygdomme spredes, hvordan de spredes, og hvor de vil sprede sig næste gang. Dette job kræver samarbejde med andre sundhedsprofessionelle for at udføre tests og lære offentligheden om forebyggelsesmetoder.

En epidemiolog bør minimum have en kandidatgrad i folkesundhed, men en doktorgrad i folkesundhed eller sygdomsforebyggelse er meget prisværdig for at få succes inden for dette fag.

Klinisk

Kliniske karrierer inden for sundhedsvidenskaben er typisk dem, der direkte beskæftiger sig med patienter på hospitaler, klinikker og kontorer, men også apoteker, ambulant pleje og i øvrigt ude i felten direkte hjælpefelt. Det kan være karrierer, der er krævende, men ret givende.

6. Paramediciner

National gennemsnitsløn: $20,18 i timen

Primære opgaver: En paramediciner er normalt ansat som en del af en alarmcentral. De er ansvarlige for at gennemføre hurtige vurderinger på stedet af patienter, anvende dybdegående livreddende metoder, holde patienter og omkringstående i ro og immobilisere patienter til transport til hospitalet. Denne sundhedsprofession kræver, at nogen er rolige under pres.

En paramediciner bør have et minimum af en non-grade certificering opnået som en del af et træningsprogram eller en Associate Degree i Emergency Medical Technology. Karrierefremgang kan opnås gennem erfaringsniveau og certificeringer.

7. Anæstesitekniker

National gennemsnitsløn: $27,83 i timen

Primære opgaver: En anæstesitekniker arbejder sammen med anæstesilæger på hospitalsmiljøer. De renser og organiserer anæstesiudstyr før operationen og hjælper med patientovervågning under operationen.

Denne karriere kræver et minimum af et gymnasieeksamen parret med et årelangt træningsprogram, men anæstesiteknikere kan også forfølge en Associate Degree i anæstesiteknologi.

8. Registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $33,93 i timen

Primære opgaver: En uddannet sygeplejerske bistår læger og andre læger i behandlingen af ​​patienter. De er ansvarlige for at kommunikere mellem patienter, deres familier og læger, samt at administrere IV'er og medicin ordineret af læger.

For at komme ind i dette erhverv skal du som minimum have en associeret grad i dursing (ADN) eller et diplom fra et akkrediteret sygeplejeprogram sammen med at bestå NCLEX-RN-eksamenen for at opnå en RN-licens. For at skille sig ud blandt andre ansøgere, overvej at få en bachelorgrad i videnskab i sygepleje (BSN).

9. Tandplejer

National gennemsnitsløn: $38,36 i timen

Primære opgaver: En tandplejer arbejder på et tandlægekontor sammen med en fuldt autoriseret tandlæge. De udfører rutinemæssige tandrensninger for patienter, tager røntgenbilleder og hjælper tandlæger med mere avancerede tandbehandlinger. Denne karriere kræver en minimumsuddannelse af en Associate Degree i tandhygiejne.

10. Kirurgisk tekniker

National gennemsnitsløn: $1.149 pr. uge

Primære opgaver: En kirurgisk tekniker arbejder sammen med et kirurgisk team på et hospital. De forbereder operationsstuen, renser og organiserer kirurgiske værktøjer og hjælper kirurger under procedurer. De kan også være ansvarlige for rengøring af operationsstuen efter operationen.

En kirurgisk tekniker bør have et minimum af en associeret grad eller diplomuddannelse for kirurgi teknikere sammen med at opnå certificering som en kirurgisk teknolog (CST).

11. Åndedrætsterapeut

National gennemsnitsløn: $1.333 om året

Primære opgaver: En respiratorterapeut arbejder på hospitaler, søvnklinikker og langtidsplejefaciliteter og diagnosticerer og behandler patienter med vejrtrækningsforstyrrelser, såsom astma. De arbejder med patienter om vejrtrækningsteknikker og ordinerer medicin og inhalatorer til patienter. Denne karriere kræver et minimum af en Associate Degree in Respiratory Therapy og en certificering som certificeret respiratorisk terapeut (CRT).

12. Stråleterapeut

National gennemsnitsløn: $1.637 pr. uge

Primære opgaver: En stråleterapeut arbejder på hospitaler som en del af det onkologiske team. De behandler kræftpatienter ved at betjene stråleudstyr som en del af en patients strålebehandling. De er også ansvarlige for at kommunikere med patienter om mulige behandlingsmetoder, registrere de typer strålebehandling, der blev administreret til en patient, og overvåge en patient for eventuelle unormale symptomer efter behandlingen.

En stråleterapeut bør have minimum en Associate Degree i Stråleterapi og anbefales at fortsætte med at gennemføre en bachelorgrad. En stråleterapeut skal tage og bestå en licenseksamen, før han søger job.

13. Ernæringsekspert

National gennemsnitsløn: $52.534 om året

Primære opgaver: En ernæringsekspert kan arbejde i mange forskellige miljøer, herunder hospitaler, plejefaciliteter, klinikker, skoler og organisationer. De vurderer en patients diætbehov eller begrænsninger og hjælper dem med at lave en spiseplan, der vil give dem de næringsstoffer, de har brug for. Ernæringseksperter kan også være ansvarlige for at skabe pædagogiske præsentationer til at præsentere på skoler og andre faciliteter.

En ernæringsekspert bør minimum have en bachelorgrad i ernæring. Nogle avancerede ernæringsekspertstillinger kan kræve en kandidatgrad i ernæring eller et beslægtet område.

14. Klinisk diætist

National gennemsnitsløn: $64.063 om året

Primære opgaver: En klinisk diætist arbejder på hospitaler og plejeinstitutioner. De vurderer patienter og gennemgår deres sygdomme eller lidelser som diabetes og hjertesygdomme. De implementerer derefter en struktureret kostplan for at hjælpe med at vedligeholde og forbedre deres patienters helbred.

En klinisk diætist bør have minimum en bachelorgrad i diætetik eller ernæring sammen med statslicens til at praktisere på klinisk niveau.

15. Kiropraktor

National gennemsnitsløn: $65.251 om året

Primære opgaver: En kiropraktor arbejder i klinisk og privat praksis. De rådfører sig med patienter om deres ryg- og ledsmerter. Kiropraktorer bruger deres dybdegående viden om anatomi til at hjælpe med at tilpasse en patients knogler og led for optimal funktion.

Denne karriere kræver et minimum af en doktor i kiropraktisk grad (DC) fra en akkrediteret kiropraktorskole. Dette efter at have opnået grader på bachelor- og kandidatniveau.

16. Logoped

National gennemsnitsløn: $75.319 om året

Primære opgaver: En talepatolog arbejder i kliniske omgivelser eller privat praksis, diagnosticerer tale- og synkeforstyrrelser hos børn og voksne. De bruger teknikker og behandlingsmetoder til at hjælpe patienter med at forbedre deres talte kommunikationsmetoder.

En logopæd bør have minimum en bachelorgrad i logopædi, selvom en kandidatgrad i logopædi kan være en fordel for mere avancerede stillinger.

17. Audiolog

National gennemsnitsløn: $81.507 om året

Primære opgaver: En audiolog er specialiseret i at opdage og behandle patienter med høreproblemer. Denne rolle kræver en audiolog til at betjene udstyr, der kan hjælpe med at bestemme en patients høreevne, administrere høreapparater og instruere patienter i effektiv kommunikation, herunder tegnsprog. Denne karriere kræver en minimumsuddannelse af en doktorgrad i audiologi (AudD).

18. Personale apoteker

National gennemsnitsløn: $107.161 om året

Primære opgaver: Ansatte farmaceuter arbejder på apoteker og har en bred vifte af jobansvar. De er ansvarlige for at koordinere mellem lægekontorer og medicinalfirmaer for at bestille recepter. De er også ansvarlige for at kommunikere med kunder, organisere lagerbeholdning og administrere basale sundhedsforanstaltninger, såsom indgivelse af influenzasprængninger og blodtryksmåling.

En ansat farmaceut bør have mindst en associeret grad, men det anbefales, at dem, der forfølger denne karriere, opnår en bachelorgrad inden for et område som fysik eller kemi, før de ansøger om et farmaceutskoleprogram.

19. Tandlæge

National gennemsnitsløn: $197.648 om året

Primære opgaver: Tandlæger er ansvarlige for at diagnosticere problemer med en patients tænder og tandkød. De er også ansvarlige for at udføre rutineprocedurer såsom at fylde huller, trække tænder ud og udføre rodbehandlinger på patienter for at forbedre deres tandsundhed.

En tandlæge bør have en doktorgrad i tandpleje, tandkirurgi eller tandmedicin.

20. Læge

National gennemsnitsløn: $200.867 om året

Primære opgaver: En læge kan specialisere sig i et specifikt område eller opnå et generaliseret ekspertiseområde. Læger arbejder som en del af lægekontorer eller i deres egen praksis. De diagnosticerer og behandler patienter for forskellige skader, sygdomme eller helbredstilstande. De er ansvarlige for at ordinere medicin til patienter og koordinere med sygeplejersker for at administrere behandlinger på stedet.

Denne karriere kræver, at man gennemfører en bachelorgrad inden for et område inden for humanvidenskab, før man går ind på medicinsk skole. Efter medicinstudiet kan de være i opholdsstadiet i tre til fem år, før de tjener deres fulde legitimationsoplysninger.

Michael Lauritzen
Michael Lauritzen Med en uddannelse i sundhedsvidenskab har du en bred vifte af spændende kliniske og ikke-kliniske karrierer og arbejdsmiljøer at vælge imellem. Ved at tage dig tid til at forske i sundhedsvidenskab og dets jobstillinger, kan du bestemme den bedste karrierevej. I denne artikel definerer vi sundhedsvidenskab og giver en liste over tyve karrierer inden for sundhedsvidenskab, deres nationale gennemsnitlige lønninger og jobansvar.