20 Hurtigst Voksende Job I USA: Med Jobopgaver Og Vækstrater

20 Hurtigst Voksende Job I USA: Med Jobopgaver Og Vækstrater

Takket være et skiftende økonomisk landskab, en øget afhængighed af teknologi og en aldrende befolkning, er visse jobs mere efterspurgte end andre. At vide om de hurtigst voksende job kan påvirke din nuværende eller fremtidige karrierevej. I denne artikel oplister vi 20 af de hurtigst voksende job, deres gennemsnitlige lønninger, primære opgaver og forventet vækstrate frem til 2029.

20 af de hurtigst voksende job i 2021

At vælge et job i høj efterspørgsel kan give dig højere kompensation og større stabilitet. Nedenfor er 20 af de hurtigst voksende job og deres forventede vækstrate bestemt af Bureau of Labor Statistics. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på linket for hver løn:

1. Vindmølleservicetekniker

National gennemsnitsløn: $56.230 om året

Primære opgaver: Vindmølleserviceteknikere eller "vindteknikere" er ansvarlige for både regelmæssig vedligeholdelse og kompliceret reparation af vindmøller. Vindmølleserviceteknikere klatrer og inspicerer udstyr og rapporterer møller, der skal repareres eller vedligeholdes.*

Vækstrate: 61 %

Relateret: Sådan bliver du vindmølletekniker: Krav, løn og udsigter

2. Praktiserende sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $111.680 om året

Primære opgaver: En sygeplejerske, også kendt som en "avanceret praksis sygeplejerske (APN)," er en registreret sygeplejerske med yderligere uddannelse inden for et specialiseret område, såsom pædiatri eller familiepraksis. Sygeplejersker kan arbejde alene eller sammen med andre læger og praktiserer normalt på klinikker og lægekontorer, men kan også findes i sundhedscentre, hospitaler og plejefaciliteter. Sygeplejersker skal opnå mindst en kandidatgrad, have licens i deres stat og bestå en national certificeringseksamen.

Vækstrate: 52 %

Relateret: 17 Nurse Practitioner Specialties

3. Solcelleinstallatør

National gennemsnitsløn: $46.470 om året

Primære opgaver: Solcelleinstallatører (PV), nogle gange kaldet "PV-installatører" eller "solcelleinstallatører", samler, installerer og vedligeholder solpanelsystemer. Solenergi genererer store mængder strøm i forsyningsskala og kan forsyne individuelle boliger og virksomheder med elektricitet.

De fleste solpanelinstallationer udføres udendørs, men PV-installatører arbejder nogle gange på lofter og krybekældre for at forbinde paneler til elnettet. Installatører skal også rejse til arbejdspladser. Selvom installatører typisk har brug for en gymnasieeksamen, tager nogle kurser på en teknisk skole eller community college. De modtager typisk praktik på arbejdspladsen i et år.

Vækstrate: 51 %

Relateret: Guide til at blive solcelleinstallatør

4. Ergoterapeutisk assistent

National gennemsnitsløn: $62.940 om året

Primære opgaver: En ergoterapiassistent (OT) arbejder sammen med en ergoterapeut i en række forskellige terapiindstillinger og områder. OT-assistenter hjælper patienter med at udvikle, restituere og forbedre sig, samt vedligeholde de færdigheder, der er nødvendige for dagligt liv og arbejde.

De arbejder primært på ergoterapeutkontorer, hospitaler og plejefaciliteter. OT-assistenter bruger meget af deres tid på deres fødder, mens de sætter udstyr op og yder terapi til patienterne. OT-assistenter har brug for associerede grader fra akkrediterede ergoterapiassistentprogrammer. Alle stater regulerer praksis for ergoterapiassistenter.

Vækstrate: 35 %

Relateret: Sådan bliver du en ergoterapiassistent

5. Statistiker

National gennemsnitsløn: $92.270

Primære opgaver: En statistiker bruger matematiske formler og statistiske teknikker til at analysere og fortolke data. De designer også matematiske modeller og bruger statistisk software til dataanalyse. Statistik er videnskaben om at udlede andelen af ​​befolkningen baseret på en begrænset forsknings- eller undersøgelsespulje. Det er vigtigt for at danne konklusioner fra undersøgelser og lære, hvordan man løser problemer i den virkelige verden. Statistikere har typisk brug for mindst en kandidatgrad i matematik eller statistik. Nogle stillinger er dog tilgængelige for dem med en bachelorgrad.

Vækstrate: 35 %

Relateret: Sådan bliver du statistiker

6. Hjemmesundhed og personlig plejeassistent

National gennemsnitsløn: $27.080 om året

Primære opgaver: Sundhedshjælpere i hjemmet plejer patienter, der er syge, ældre eller har et
handicap. De arbejder med patienter ved at administrere medicin og kontrollere temperaturer, respirationsfrekvenser og puls. De arbejder normalt under tilsyn af medicinske eksperter som en
registreret sygeplejerske.

Hjemmesundhedshjælpere og hjælpere til personlig pleje arbejder i en række forskellige omgivelser, herunder klienters hjem, gruppehjem og dagtilbud. Hjemmesundhedshjælpere og hjælpere til personlig pleje har typisk brug for en gymnasial eksamen eller tilsvarende, men nogle stillinger kræver det ikke. De, der arbejder i certificerede hjemmesundheds- eller hospicebureauer, skal muligvis gennemføre formel uddannelse eller bestå en standardiseret test.

Vækstrate: 34 %

Relateret: 10 færdigheder, der er nødvendige for at blive hjemmehjælper

7. Fysioterapeutassistent

National gennemsnitsløn: $59.770 om året

Primære opgaver: En fysioterapeut (PT) assistent arbejder under direkte supervision af en
fysioterapeut. De hjælper med pleje og behandling af patienter, der kommer sig fra skader, handicap eller
sygdomme, for at genvinde bevægelse til forskellige dele af deres krop og håndtere smerte.

PT-assistenter arbejder i en række forskellige miljøer såsom klinikker, hospitaler, dygtige sygepleje- og rehabiliteringscentre med mere. De er ofte på benene, når de opstiller udstyr og hjælper med at tage sig af patienterne. PT-assistenter har typisk brug for en associeret grad fra et akkrediteret program og en licens eller certificering.

Vækstrate: 33 %

Relateret: Fysioterapiassistent Uddannelseskrav og specialiseringer

8. Læge- og sundhedschef

National gennemsnitsløn: $104.280 om året

Primære opgaver: Læge- og sundhedstjenesteledere planlægger, leder og koordinerer sundhedsudbyderes forretningsaktiviteter. De fleste arbejder på kontorer i sundhedsfaciliteter, herunder hospitaler og plejehjem og gruppelægepraksis.

De fleste læger og sundhedstjenester ledere har mindst en bachelorgrad, før de går ind i feltet; mastergrader er dog også almindelige. Potentielle ledere har typisk en vis erhvervserfaring i en administrativ eller en klinisk rolle på et hospital eller en anden sundhedsfacilitet.

Vækstrate: 32 %

Relateret: Sådan bliver du sundhedschef

9. Lægeassistent

National gennemsnitsløn: $115.390 om året

Primære opgaver: En lægeassistent eller "PA" er en læge, der yder primær pleje til patienter. Lægeassistenter diagnosticerer skader og sygdomme, bestiller test, administrerer behandling og ordinerer medicin. De fleste PA'er arbejder på lægekontorer, ambulatorier, hospitaler og andre sundhedsmiljøer.

De kan praktisere uafhængigt i nogle stater og arbejde med tilsyn af en autoriseret læge i andre stater. Lægeassistenter fungerer ofte som primære sundhedsudbydere for deres patienter. De har typisk brug for en kandidatgrad fra et akkrediteret uddannelsesprogram. Alle stater kræver, at lægeassistenter har licens.

Vækstrate: 31 %

Relateret: Specialiseringer for en lægeassistent

10. Informationssikkerhedsanalytiker

National gennemsnitsløn: $103.590 om året

Primære opgaver: En informationssikkerhedsanalytiker er en virksomheds sikkerhedsstyrke mod cyberangreb. Disse teknologikyndige personer designer nogle gange sikkerhedsfunktioner til en virksomheds digitale aktiver, men hjælper ofte med vedligeholdelsen af ​​disse systemer. Informationssikkerhedsanalytikere arbejder ofte for computervirksomheder, konsulentfirmaer eller erhvervs- og finansvirksomheder og bruger det meste af deres arbejdstid foran en computer. De fleste informationssikkerhedsanalytikerstillinger kræver en bachelorgrad i et computerrelateret felt. Arbejdsgivere foretrækker normalt at ansætte analytikere med erfaring i et relateret erhverv.

Vækstrate: 31 %

Relateret: 10 bedste informationssikkerhedscertificeringer til at styrke din karriere

11. Data videnskabsmænd og matematisk videnskab erhverv

National gennemsnitsløn: $98.230 om året

Primære opgaver: Dataforskere er IT-professionelle, der er ansvarlige for at fortolke store mængder rådata. De er en uvurderlig del af organisationer og findes ofte i handel, regering og tekniske og videnskabelige tjenester. Dataforskere arbejder ofte i teams med andre teknologiprofessionelle. Efterhånden som de får mere erfaring, kan de kvalificere sig til
rollen som senior dataforsker.

Vækstrate: 31 %

Relateret: 12 salgbare færdigheder for en dataforsker

12. Olie- og gasboretårnsoperatør

National gennemsnitsløn: $47.920 om året

Primære opgaver: Boretårns hænder hjælper med at bore olie ved at betjene boretårne. En boretårnshånd hjælper også med at rigge rør og stigrør til en brønd. De kan også arbejde med brøndhydraulik og servicere brøndudstyr eller dele. Derricks hænder opretholder boresikkerheden, mens de arbejder på en rig. De tilbringer det meste af deres tid udendørs under varierende vejrforhold.

Vækstrate: 31 %

Relateret: Din guide til at få et oliefeltjob

13. Olie- og gasboremaskine

National gennemsnitsløn: $53.820 om året

Primære opgaver: Borere arbejder som en del af rigbesætningen for at betjene og vedligeholde boring på en olieplatform. De overholder sikkerhedsprotokoller og samarbejder med andre besætningsmedlemmer for at sikre den kontinuerlige drift af boreudstyr. De tilbringer det meste af deres tid udendørs under varierende vejrforhold.

Vækstrate: 27 %

14. Olie og gas roustabout

National gennemsnitsløn: $63.351 om året

Primære opgaver: Denne entry-level stilling involverer manuelt arbejde relateret til opsætning, vedligeholdelse og rengøring af en olieplatform. Opgaverne kan også omfatte flytning af udstyr og værktøj, fjernelse af farer fra arbejdsområder og rensning af rust fra rigge. Roustabouts skal muligvis forbinde sektioner af rørledninger til olieplatforme.

Denne stilling omfatter også byggeopgaver som støbning af beton og opstilling af konstruktioner for at sikre rør og rigning på borepladser. Roustabouts kan blive bedt om at håndtere alle generelle behov, der opstår i et oliefelt. Størstedelen af ​​deres arbejde er udenfor. Nogle arbejdsgivere foretrækker, at deres roustabouts har gymnasiegrader eller tilsvarende.

Vækstrate: 25 %

Relateret: En guide til at arbejde som gulvhånd: definition, færdigheder og jobudsigt

15. Tale-sprog-patolog

National gennemsnitsløn: $80.480 om året

Primære opgaver: En tale-sprog-patolog arbejder med børn og voksne, der har kommunikations- og synkeproblemer. Disse spørgsmål kan omfatte flydende, social kommunikation eller fodring.

Tale-sprog patologer arbejder i skoler, hospitaler, læger kontorer, privat praksis, langtidspleje faciliteter og rehabiliteringscentre. De har typisk brug for mindst en kandidatgrad. De fleste stater kræver, at tale-sprog-patologer har licens. Kravene varierer fra stat til stat.

Vækstrate: 25 %

Relateret: 14 Tale-sprogpatolog færdigheder

16. Operationsanalyseanalytiker

National gennemsnitsløn: $86.200 om året

Primære opgaver: Operationsanalytikere giver forretningsanbefalinger for at forbedre virksomhedens produktionseffektivitet og indtjening ved at studere data. De er matematiksindede individer, som udmærker sig ved at analysere og visualisere data og bruge dem til at komme med anbefalinger, der har en positiv indvirkning på den overordnede forretningsmodel.

Operationsanalyseanalytikere bruger det meste af deres tid på kontorer, selvom nogle rejser for at mødes med kunder. Analytikere har typisk en bachelor- eller mastergrad i business, operationsforskning, ledelsesvidenskab, analyse, matematik, ingeniørvidenskab, datalogi eller et andet teknisk eller kvantitativt område.

Vækstrate: 25 %

Relateret: Sådan bliver du en driftsforskningsanalytiker

17. Stofmisbrug, adfærdsforstyrrelse og psykisk sundhedsrådgiver

National gennemsnitsløn: $47.660 om året

Primære opgaver: Rusmiddel-, adfærds- og psykiske rådgivere yder behandling og rådgiver mennesker, der lider af alkoholisme, stofmisbrug, spiseforstyrrelser eller andre psykiske eller adfærdsmæssige problemer. De arbejder i en bred vifte af miljøer, såsom mentale sundhedscentre, lokale sundhedscentre, fængsler og privat praksis. De fleste arbejder fuldtid. De fleste stillinger kræver mindst en bachelorgrad. Selvom uddannelseskravene kan variere fra en gymnasial eksamen og certificering til en kandidatgrad for rådgivere for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser, kræves der typisk en kandidatgrad og et praktikophold for at blive en mental sundhedsrådgiver.

Vækstrate: 25 %

Relateret: Karrierer for mentale sundhedsrådgivere

18. Skovbrandinspektører og forebyggelsesspecialist

National gennemsnitsløn: $42.150 om året

Primære opgaver: Skovbrandinspektører undersøger skove for at opdage brandfarer. Brandinspektører kan arbejde aftener, weekender og helligdage, fordi de skal være klar til at reagere, når der opstår brand, og tilbringe meget af deres tid udendørs. De har typisk tidligere erhvervserfaring som brandmand. Skovbrandinspektører og forebyggelsesspecialister har som minimum brug for gymnasieeksamener eller tilsvarende og modtager ofte træning på arbejdspladsen i inspektion og efterforskning.

Vækstrate: 24 %

Relateret: Sådan bliver du en Wildland Brandmand

19. Restaurant kokke

National gennemsnitsløn: $28.800 om året

Primære opgaver: Kokke tilbereder, krydrer og tilbereder en bred vifte af fødevarer. Restauranter giver titler afhængigt af udpegede stationer såsom sauce kok, steg kok, kedel kok og konditor.

Kokke arbejder på restauranter, skoler, hospitaler, private husholdninger og andre steder, hvor der tilberedes og serveres mad. De arbejder ofte tidligt om morgenen, sene aftener, ferier og weekender. De fleste kokke lærer deres færdigheder gennem on-the-job træning og relateret erhvervserfaring. Selvom der ikke kræves nogen formel uddannelse, går nogle restaurantkokke i kulinarisk skole.

Vækstrate: 23 %

Relateret: Line Cook-færdigheder: Definition og eksempler

20. Dyrepassere

National gennemsnitsløn: $26.080 om året

Primære opgaver: Dyrepleje- og servicemedarbejdere passer på eller træner dyr. De finder job i en række forskellige miljøer, herunder kenneler, zoologiske haver, stalde, dyreinternater, dyrebutikker, veterinærklinikker og akvarier. Nogle dele af jobbet kan være fysisk eller følelsesmæssigt krævende, og arbejdere risikerer at komme til skade, når de arbejder med dyr. De har typisk en gymnasieeksamen eller tilsvarende og lærer erhvervet på jobbet. Mange arbejdsgivere foretrækker at ansætte en person med erfaring med at arbejde med dyr.

Vækstrate: 23 %

Relateret: Sådan bliver du dyrepasser

Edvard Aagaard
Edvard Aagaard Takket være et skiftende økonomisk landskab, en øget afhængighed af teknologi og en aldrende befolkning, er visse jobs mere efterspurgte end andre. At vide om de hurtigst voksende job kan påvirke din nuværende eller fremtidige karrierevej. I denne artikel oplister vi 20 af de hurtigst voksende job, deres gennemsnitlige lønninger, primære opgaver og forventet vækstrate frem til 2029.