20 Forskellige E-handelskarrierer At Overveje

20 Forskellige E-handelskarrierer At Overveje

E-handel er en af ​​de bedste industrier og er en detailmetode, der omfatter hele salgstransaktioner, der foregår online eller i digitale applikationer. Det giver mulighed for en bred vifte af jobmuligheder, såsom økonomi og kundeservice, marketing og design eller lager og levering. Du kan være med til at afgøre, om det er den rigtige branche for dig, ved at vide mere om, hvilke roller og stillinger der findes på området. I denne artikel forklarer vi, hvad e-handel er, fordelene ved det og udforsker 20 karriereroller i e-handel.

Hvad er e-handel?

E-handel er forretningen med at sælge og købe varer og tjenester på internettet eller gennem online platforme og applikationer. Det er en forkortelse for elektronisk handel, og der er ofte lavere omkostninger forbundet med denne form for salg end en fysisk butiksfacade. E-handel giver dig mulighed for at sælge internationalt, målrette mod bestemte demografiske og kundeprofiltyper, tilbyde produkttilpasning og personalisering og spare penge på fast ejendom, personale og markedsføring.

De to primære typer e-handel er:

  • Business-to-consumer: Et salg og transaktion direkte mellem en kunde og en virksomhed
  • Business-to-business: Et salg og transaktion fra en virksomhed til en anden

Læs mere: Hvad er e-handel? Definition, typer og betydning

20 e-handelskarrierer at overveje

E-handelshandel kræver flere jobstillinger for at drive virksomheden og modtage, behandle og opfylde indkøbsordrer. Der er en række forskellige roller i denne branche, som har forskellige uddannelses- og erfaringskrav, der tilbyder karriereveje for mange enkeltpersoner.

Her er 20 karrieremuligheder at udforske i e-handelsindustrien:

1. Ordrevælger

National gennemsnitsløn: $30.359 om året

Primære opgaver: En ordreplukker er en lagerprofessionel, der samler varer, som en kunde køber, i en onlineordre for at gennemføre deres køb og forberede det til forsendelse. De bidrager til hurtig og præcis produktopfyldelse, hvilket påvirker kundetilfredsheden. Ordreplukkere arbejder nogle gange med automatiserede systemer for at tilfredsstille både virksomhedens og kundernes krav.

2. Lagerarbejder

National gennemsnitsløn: $31.167 om året

Primære opgaver: En lagermedarbejder har forskellige ansvarsområder inden for et e-handelsudførelsescenter eller -facilitet. De behandler og modtager indgående beholdning, pakker og sender ordrer og organiserer lageret for at sikre hurtig behandling. Lagerarbejdere betjener tungt udstyr og maskiner og har stor opmærksomhed på detaljer og sikkerhedsprocedurer.

Læs mere: Lær om at være lagerarbejder

3. Praktikant

National gennemsnitsløn: $32.562 om året

Primære opgaver: En e-handelspraktikant hjælper med en række forskellige opgaver eller administrative opgaver og deltager i møder og projekter relateret til deres fagområde. For eksempel kan en marketingpraktikant arbejde på digitale reklamekampagner og udføre markedsundersøgelser med kunder, eller en praktikant i supply chain management kan undersøge og sammenligne priser for udstyr, sikkerhedsforsyninger eller forsendelseskasser. Praktikanter hjælper fuldtidsansatte med at få færdigheder og viden, og hjælper dem med at blive dygtige fagfolk, når de kommer ind på arbejdsstyrken.

4. Administrativ assistent

National gennemsnitsløn: $42.448 om året

Primære opgaver: En administrativ assistent for e-handel kan arbejde virtuelt eller personligt og håndtere opgaver som at oprette møder eller konferenceopkald for ledere, organisere og vedligeholde arbejdsplaner, koordinere rejsearrangementer, hilse på kunder, besvare telefoner og udarbejde kommunikation og e-mails. De kan også lave let bogholderi, som at betale leverandører eller gennemgå ordresedler. Administrative assistenter fører referater på møder og organiserer ofte personaleudviklingsmuligheder eller engagementsaktiviteter.

Læs mere: Lær om at være administrativ assistent

5. Fastholdelsesspecialist

National gennemsnitsløn: $43.503 om året

Primære opgaver: En fastholdelsesspecialist fokuserer på at holde kunderne loyale over for et brand frem for at købe fra en konkurrent. De udfører markedsundersøgelser for at lære, hvad kunderne værdsætter, og etablerer forretningsmetoder og kundetilfredshedspolitikker for at fremme brandloyalitet baseret på resultaterne. For eksempel kan de oprette særlige salgskampagner eller tilbud til en kundes fødselsdag eller fremme en henvisningsbonus til dem, der anbefaler deres produkt for at vise, hvor meget virksomheden værdsætter kunden og fremtidige forretninger. Store virksomheder kan endda have en hel opbevaringsafdeling.

6. Hjemmesidedesigner

National gennemsnitsløn: $46.846 om året

Primære opgaver: En hjemmesidedesigner skaber layoutet og grænsefladen til en online portal, hvor salget finder sted. De vælger farver, skrifttyper, fotos og sprog for at tiltrække kunder og giver en letanvendelig proces, og de arbejder ofte sammen med digital marketing og andre designteams. Fra en landingshjemmeside til forskellige webstedsfaner skaber og understøtter webstedsdesignere opbygningen af ​​og vedligeholdelsen af ​​en e-handelsvirksomhedsside.

Læs mere: Lær om at være webdesigner

7. Kundeservicemedarbejder

National gennemsnitsløn: $47.134 om året

Primære opgaver: En kundeservicemedarbejder hjælper kunder med onlineordrer, spørgsmål om forsendelse eller returnering og ombytning. De interagerer ofte mest med kunden og bruger deres kompetencer og erfaring til at skabe engagement og støtte kunderne i deres behov og ønsker. For eksempel kan de hjælpe en køber med at sikre, at betalingen går igennem, søge efter en vare, der er under transport, eller organisere en returnering eller ombytning.

Deres arbejde er ofte afgørende for kundetilfredsheden, fordi selvom en kunde oplever et problem, kan kundeservicemedarbejderne løse eller rette op på problemet, samtidig med at kunden føler sig værdsat og værdsat.

Læs mere: Lær om at være kundeservicerepræsentant

8. Grafisk designer

National gennemsnitsløn: $47.656 om året

Primære opgaver: En grafisk designer er ansvarlig for visuel kommunikation og elementer af en virksomhed, såsom et logodesign, produktbilleder, annoncer eller layout af produktudvalget online. De kan arbejde på egen hånd eller som en del af et grafisk designteam for at støtte e-handelsvirksomheden. En grafisk designers arbejde informerer, inspirerer og påvirker forbrugerne, og de fleste af dem har en bachelorgrad i kunst, design eller et beslægtet område.

Læs mere: Lær om at være grafisk designer

9. Community manager

National gennemsnitsløn: $49.235 om året

Primære pligter: En e-commerce community manager fører ofte tilsyn med en virksomheds sociale mediekonti for at udnytte aktive brugere som fortalere for produktet eller brandet. For eksempel kan de engagere sig i kundekommentarer og spørgsmål, takke og belønne toppromotører eller etablere affiliate marketing muligheder for meget aktive sociale mediebrugere, der ønsker at promovere virksomheden. Opbygning af disse online og sociale relationer kan hjælpe et brand eller produkt med at nå ud til flere potentielle kunder gennem et større publikum fra industriens influencers.

Læs mere: Lær om at være Community Manager

10. SEO-analytiker

National gennemsnitsløn: $51.806 om året

Primære opgaver: En søgemaskineoptimeringsanalytiker (SEO) sikrer, at en virksomheds hjemmeside eller online e-handelsplatform får forbrugertrafik og webstedsbesøg. SEO-analytikere skriver sprog, billedtekster, produktbeskrivelser, blogindlæg eller andet indhold, der får deres virksomhed eller produkt til at generere som et af de bedste resultater af en søgemaskineanmodning. Disse fagfolk kan arbejde direkte for en virksomhed eller arbejde som kontraktkonsulenter. De kan udvikle nyt indhold eller opdatere eksisterende indhold for at generere ny trafik.

Relateret: Hvad er en SEO-specialist?

11. Digital marketingchef

National gennemsnitsløn: $56.188 om året

Primære opgaver: En digital marketingchef arbejder med kundevendte materialer, såsom firmalogoer og mottoer, salgsfremmende sprog eller kampagner og det overordnede udseende af et brand. De gennemgår computeranalyse for at måle trafik på forbrugernes websteder og købsadfærd for at etablere trends, og de overvåger ofte et team af andre marketingmedarbejdere, tekstforfattere, SEO-analytikere eller medlemmer af community- og engagementsteamet. Digitale marketingchefer hjælper virksomheder med at indse, hvad kunderne vil have, hvor meget de vil betale og den kundebase, der med størst sandsynlighed vil købe et produkt eller en tjeneste.

Læs mere: Lær om at være digital marketingchef

12. Tekstforfatter

National gennemsnitsløn: $59.089 om året

Primære opgaver: En tekstforfatter opretter al tekst og skrevet indhold til en e-handelsbutik eller et websted. Fra kategorier, sider, overskrifter, produktbeskrivelser, kampagnetilbud eller landingssider kan en tekstforfatters færdigheder påvirke mængden af ​​trafik og salg, et e-handelssted får. Tekstforfattere arbejder ofte sammen med marketingteamet for at sikre, at et produkt eller et brand præsenterer sig på en nøjagtig og overbevisende måde for at opfordre til salg og brandloyalitet.

Læs mere: Lær om at være tekstforfatter

13. Leveringschauffør

National gennemsnitsløn: $60.898 om året

Primære opgaver: En leveringschauffør læsser kundepakker ind i køretøjet, leverer dem til deres adresse og håndterer nogle gange betaling ved levering. De sporer alle pakker og leverancer, opdaterer al digital dokumentation eller papirarbejde og holder køretøjet i sikker stand. Størrelsen på en varevogn kan variere afhængigt af e-handelsvirksomheden. En gymnasial eksamen eller tilsvarende, kørekort og rent kørekort er typisk påkrævet for denne rolle.

Læs mere: Lær om at være leveringschauffør

14. PPC specialist

National gennemsnitsløn: $62.523 om året

Primære opgaver: En betal-per-klik-specialist (PPC) er ekspert i søgeordsforskning og ved, hvilket sprog der vil motivere en kunde til at klikke på et websted, et link, en e-mail eller et produkt. Deres arbejde er afgørende for e-handelsvirksomheders digitale marketingkampagner og strategi, og de samarbejder ofte med SEO-analytikere og marketingteams.

Relateret: Hvad er PPC, og hvordan man bruger det

15. Driftsleder

National gennemsnitsløn: $68.462 om året

Primære opgaver: En driftsleder fører tilsyn med de daglige funktioner på et e-handelslager eller lagerområde. De opretter personaleplaner, administrerer lager og leverancer, gennemfører projekter til tiden og etablerer sikkerheds- og lagerpolitikker og -procedurer for at holde lageret kørende effektivt.

Læs mere: Lær om at være driftsleder

16. IT-tekniker

National gennemsnitsløn: $74.384 om året

Primære opgaver: En IT-tekniker er ansvarlig for den elektroniske infrastruktur i en e-handelsbutik eller virksomhed. Fra hardware og software til netværksopbevaring og internet håndterer en it-tekniker alle aspekter af teknisk support til kolleger og nogle gange kunder. De kan arbejde selvstændigt eller som en del af et stort team.

Læs mere: Lær om at være IT-tekniker

17. Forretningsanalytiker

National gennemsnitsløn: $78.021 om året

Primære opgaver: En forretningsanalytiker genererer og gennemgår data fra en e-handelsvirksomhed, herunder salgsrapporter, trafikstatistikker, nye brugerdata, tilbagevendende kunder eller succesrater for en kampagne eller et salg. De noterer ændringer og tendenser på online detailmarkedet og informerer ledere om, hvad der virker, eller hvad der skal forbedres for at øge omsætningen og optimere online transaktionsprocessen.

Læs mere: Lær om at være forretningsanalytiker

18. Finansinspektør

National gennemsnitsløn: $86.180 om året

Primære opgaver: En financial controller varetager finansiel rapportering og analyse på højt niveau. De overvåger og udfører finansielle strategier og likviditetsstyring for at sikre, at en virksomhed når sine finansielle mål gennem metoder som risikostyring, forudsigelse af muligheder, budgetkonsolidering, effektivitetsforbedringer og besparelser i redundansomkostninger.

Læs mere: Lær om at være Financial Controller

19. User experience designer (UX)

National gennemsnitsløn: $99.649 om året

Primære opgaver: En brugeroplevelse (UX) designer arbejder på at skabe en enkel, fornøjelig og logisk online shoppingoplevelse fra en kundes synspunkt. De arbejder for at sikre, at hjemmesidens layout fungerer på tværs af alle brugerenheder og skærmstørrelser, såsom en computer, tablet eller smartphone. En UX-designers arbejde kan føre til kundetilfredshed og fastholdelse, hvilket i sidste ende øger salg og overskud.

Læs mere: Lær om at være UX-designer

20. Softwareudvikler

National gennemsnitsløn: $106.878 om året

Primære opgaver: En softwareudvikler bygger eller tilpasser computer- eller mobilenhedsapplikationer til forbrugere. For eksempel kan en stor online forhandler have et websted og en smartphone-applikation, og en softwareudvikler bygger computerprogrammeringen til appen. De kan også oprette særlige databasefunktioner for virksomheder til at huse og spore brugerprofiler, såsom en kundes købshistorik. Softwareudviklere arbejder ofte tæt sammen med UX-designere.

Læs mere: Lær om at være softwareudvikler

Aase Poulsen
Aase Poulsen E-handel er en af de bedste industrier og er en detailmetode, der omfatter hele salgstransaktioner, der foregår online eller i digitale applikationer. Det giver mulighed for en bred vifte af jobmuligheder, såsom økonomi og kundeservice, marketing og design eller lager og levering. Du kan være med til at afgøre, om det er den rigtige branche for dig, ved at vide mere om, hvilke roller og stillinger der findes på området. I denne artikel forklarer vi, hvad e-handel er, fordelene ved det og udforsker 20 karriereroller i e-handel.