20 Af De Mest Givende Karrierer

20 Af De Mest Givende Karrierer

Når du overvejer en karrierevej, er det vigtigt, at du overvejer, hvor tilfredsstillende du vil finde arbejdet. Selvom det er noget subjektivt, hvad der kategoriserer et job som givende, er der visse faktorer, som de fleste mennesker overvejer, når de skal beslutte, om en rolle er tilfredsstillende. I denne artikel forklarer vi, hvad der præcist gør en karriere tilfredsstillende, og udforsker nogle af de mest givende karrierer, der findes.

Relateret: Guide: Sådan vælger du en karriere

Hvad gør en karriere givende?

Hvad der gør en karriere tilfredsstillende, kan variere fra person til person, men der er nogle grundlæggende krav, som de fleste mennesker ser efter i karrieren. Nogle af disse faktorer omfatter job, der:

  • Match dine færdigheder: De fleste mennesker oplever en højere grad af jobtilfredshed, når de placeres i en rolle, hvor de føler sig selvsikre og dygtige. Selv karrierer i en ny branche kan vise sig givende, hvis de giver muligheder for faglig udvikling.

  • Tilbyd forskelligartede ansvarsområder: Et jobs daglige opgaver kan have en enorm indflydelse på karrieretilfredsheden. Mange mennesker finder job mere engagerende, når deres stilling har en vis grad af variation. Derudover kan det at have en vis kontrol over de opgaver, du udfører, og hvornår du udfører dem, påvirke, hvordan du har det med din karriere.

  • Er i en virksomhed med et godt omdømme: Uanset om virksomheden er førende i sin branche eller blot er kendt for at behandle medarbejdere godt, fører det ofte til at arbejde for en virksomhed, der har et fremragende omdømme, til at finde mere tilfredsstillelse på arbejdet.

  • Giv muligheder for avancement: At vide, at du har muligheder for at fremme din karriere, kan spille en rolle for, hvordan du ser dit job. Dette kan omfatte at arbejde hen imod en forfremmelse eller blot arbejde for en virksomhed, der tilbyder muligheder for faglig udvikling gennem workshops, træning eller seminarer.

  • Hav en virksomhedskultur, der stemmer overens med dine værdier: Uanset om du trives i et mere afslappet miljø, eller du søger en struktureret atmosfære, vil det at finde en virksomhed, der passer til dine behov, hjælpe dig til at føle dig mere engageret på arbejdet.

  • Giv dig mulighed for at tage dig af andre: Mange mennesker foretrækker job, der gør dem i stand til at vejlede, assistere eller betjene folk på en eller anden måde. At hjælpe andre skaber ofte følelser af positivitet, som kan opretholde og give energi til enkeltpersoner på arbejdspladsen.

  • Har minimal stress: At møde og overkomme udfordringer kan gøre din karriere mere givende, men kun inden for rimelighedens grænser. Virksomheder, der aktivt forbedrer arbejdsprocesser og lægger vægt på balance mellem arbejde og privatliv, minimerer ofte medarbejdernes stress.

  • Betal godt: Dit job føles mere givende, når du føler dig værdsat for dit arbejde. Selvom påskønnelse kan komme i mange former, er en af ​​de primære måder gennem rimelig kompensation for din tid og indsats.

Relateret: Sådan finder du de bedste job til dig

20 af de mest tilfredsstillende jobs

Her er en liste over nogle af de mest givende job baseret på kriterierne ovenfor:

1. Lærer

National gennemsnitsløn: $23.281 om året

Primære pligter: En lærer hjælper individer med at opbygge deres færdigheder, udvide deres viden og nå deres mål. Lærere instruerer elever på alle aldre og niveauer, hvilket giver dem mulighed for at vælge et speciale eller en aldersgruppe, som de brænder for. De store specialer omfatter børnehave, folkeskole, mellemskole og gymnasiet, sammen med skolefag som naturvidenskab, sprog, matematik, historie, kunst og musik.

Relateret: Lær om at være lærer

2. Rådgiver

National gennemsnitsløn: $29.716 om året

Primære opgaver: Rådgivere er ansvarlige for at forsyne deres klienter med vejledning og terapi, så de kan transformere deres liv og nå deres mål. De arbejder i en række forskellige miljøer, såsom skoler, rehabiliteringscentre og private praksisser.

Relateret: Lær om at være vejleder

3. Atletisk træner

National gennemsnitsløn: $36.499 om året

Primære opgaver: Atletiske trænere er højt kvalificerede fagfolk, der arbejder sammen med medicinsk personale, trænere og atleter, så de kan vurdere spillernes forhold, etablere fitness- og sundhedsmål, designe rehabiliterings- eller træningsprogrammer og udvikle ernærings- og træningsprotokoller.

Relateret: Lær om at være en atletisk træner

4. Paramediciner

National gennemsnitsløn: $38.194 om året

Primære opgaver: Paramedicinere er ofte de første, der ankommer til stedet, når der opstår en nødsituation. De skal hurtigt vurdere deres patienters behov, så de kan udføre livreddende procedurer. Udover at yde hjælp på stedet, transporterer de også deres patienter til passende medicinske faciliteter.

Relateret: Lær om at være paramediciner

5. Brandmand

National gennemsnitsløn: $44.304 om året

Primære opgaver: Brandmænd reagerer på alarmer i deres område, så de kan slukke brande og minimere potentielle skader. Selvom folk almindeligvis forbinder brandmænd med hændelser som hus- og bygningsbrande, reagerer brandmænd på en lang række nødsituationer, så de kan beskytte, redde og genoplive borgere. På grund af dette skal potentielle brandmænd først opnå en EMT-certificering og gennemføre uddannelse på et brandakademi.

Relateret: Lær om at være brandmand

6. Detektiv

National gennemsnitsløn: $46.220 om året

Primære opgaver: En detektiv i en politiafdeling er primært ansvarlig for at efterforske forbrydelser og identificere personer af interesse. Nogle af en detektivs andre opgaver inkluderer at afhøre vidner, indsamle beviser og afhøre mistænkte. Mange politiefterforskere vælger specialer som svindel eller drab for at imødekomme deres afdelings behov.

Relateret: Lær om at være detektiv

7. Kapellan

National gennemsnitsløn: $47.135 om året

Primære pligter: Præster udfører meditationstjenester, bønner og religiøse ceremonier i grupper og en-til-en rammer. Nogle af disse ceremonier kan omfatte dåb, begravelser og bryllupper. De kan finde arbejde i religiøse institutioner, sundhedsmiljøer og uddannelsesmiljøer. Uanset hvor de arbejder, tjener præster som åndelige guider for deres specifikke trossystem og sigter mod at hjælpe andre under vigtige livsøjeblikke eller overgange.

8. Diætist

National gennemsnitsløn: $47.922 om året

Primære pligter: Diætister hjælper andre ved at vurdere deres kunders ernæringsbehov, rådgive dem om sunde kostvaner og lave ernæringsplaner, der stemmer overens med deres kunders budgetter og præferencer. Diætister arbejder i en række forskellige miljøer, herunder lokale og statslige myndigheder, cafeterier, klinikker, plejehjem og hospitaler.

Relateret: Lær om at være diætist

9. Kiropraktor

National gennemsnitsløn: $68.113 om året

Primære opgaver: Kiropraktorer hjælper patienter, der oplever nakke-, skulder- og rygsmerter ved at udføre spinal manipulation og justeringer. Som et resultat af deres holistiske pleje og ekspertise kan patienter ofte forbedre deres mobilitet og livskvalitet.

Relateret: Lær om at være kiropraktor

10. Personalechef

National gennemsnitsløn: $70.259 om året

Primære opgaver: Personaleledere (HR) er ansvarlige for at føre tilsyn med en organisations overordnede velbefindende. Det gør de primært ved at styre en virksomheds rekrutterings-, interview- og ansættelsesprocesser. De er også ansvarlige for at håndtere andre detaljer på arbejdspladsen, såsom personalegoder, interne konflikter, løntilpasninger og overordnet moral.

Relateret: Lær om at være HR-chef

11. Sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $81.551 om året

Primære opgaver: Sygeplejersker tager sig af patienterne ved at udføre ordrer fra deres læger, overvåge og registrere deres symptomer og kontrollere deres vitale tegn. Disse sundhedspersonale kan arbejde i plejefaciliteter, hjemmeplejefaciliteter, lægekontorer eller hospitaler.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

12. Fysioterapeut

National gennemsnitsløn: $81.754 om året

Primære opgaver: Fysioterapeuter yder direkte patientpleje ved at hjælpe deres klienter med at forbedre deres bevægelser efter en sygdom eller skade. De specialiserer sig ofte i at arbejde med en bestemt gruppe mennesker, såsom ældre, børn eller atleter. Afhængigt af deres speciale arbejder disse sundhedsprofessionelle på plejefaciliteter, hospitaler eller klinikker.

Relateret: Lær om at være fysioterapeut

13. Ergoterapeut

National gennemsnitsløn: $82.332 om året

Primære opgaver: Ergoterapeuter udvikler og implementerer behandlingsplaner for patienter, der har lidt af et traume eller en sygdom, der påvirker deres mobilitet. Gennem brug af daglige aktiviteter og særligt udstyr hjælper ergoterapeuter deres patienter med at udvikle, forbedre og genvinde de færdigheder, de har brug for til at udføre deres daglige opgaver og ansvar.

Relateret: Lær om at være ergoterapeut

14. Advokat

National gennemsnitsløn: $95.722 om året

Primære opgaver: Advokater, også kaldet advokater, giver deres klienter rådgivning, information om deres juridiske rettigheder og repræsentation i civile sager og straffesager. De opnår dette ved at udarbejde dokumenter og møde i retten.

Relateret: Lær om at være advokat

15. Psykolog

National gennemsnitsløn: $105.032 om året

Primære opgaver: Psykologer hjælper deres klienter ved at arbejde for at forbedre deres adfærdsmæssige og følelsesmæssige sundhed. Udover at diagnosticere og behandle patienter kan psykologer deltage i videnskabelig forskning, så de kan udvikle en større forståelse af adfærd og hjernefunktion.

Relateret: Lær om at være psykolog

16. Administrerende direktør

National gennemsnitsløn: $116.018 om året

Primære opgaver: Administrerende direktører arbejder i næsten alle brancher, koordinerer og styrer aktiviteter og mål for en organisation eller virksomhed. Denne rolle kommer med et stort ansvar, og deres holdning og handlinger påvirker virksomheden såvel som dens medarbejdere.

Relateret: Lær om at være administrerende direktør (Chief Executive Officer)

17. Tandlæge

National gennemsnitsløn: $238.245 om året

Primære opgaver: Tandlæger hjælper patienter ved at diagnosticere og behandle problemer vedrørende deres tandkød og tænder. De lindrer ofte tandsmerter ved at udføre forskellige procedurer, såsom rodbehandlinger. Disse sundhedsprofessionelle kan forfølge en række forskellige specialer, herunder pædiatrisk tandpleje.

Relateret: Lær om at være tandlæge

18. Læge

National gennemsnitsløn: $244.487 om året

Primære opgaver: Læger er primært ansvarlige for at diagnosticere og behandle en bred vifte af sygdomme og skader hos deres patienter. De arbejder på lægekontorer, klinikker eller hospitaler. Selvom de kan praktisere almen medicin, vælger mange læger at forfølge et speciale ved at fokusere på at behandle en bestemt gruppe mennesker eller et område af kroppen.

Relateret: Lær om at være læge

19. Kirurg

National gennemsnitsløn: $274.619 om året

Primære opgaver: Kirurger behandler deres patienters skader, sygdomme og misdannelser ved at udføre kirurgiske operationer. Mange i dette fag specialiserer sig i et specifikt område af kroppen, operation, procedure eller sygdom.

Relateret: Lær om at være kirurg

20. Anæstesilæge

National gennemsnitsløn: $375.151 om året

Primære opgaver: Anæstesilæger leverer og justerer anæstesimidler, som giver patienterne den smertelindring, de har brug for under og efter operationen. Under kirurgiske procedurer overvåger anæstesiologer deres patienters vitale tegn og sikrer, at de får den medicin og den pleje, de har brug for.

Henry Fuglsang
Henry Fuglsang Når du overvejer en karrierevej, er det vigtigt, at du overvejer, hvor tilfredsstillende du vil finde arbejdet. Selvom det er noget subjektivt, hvad der kategoriserer et job som givende, er der visse faktorer, som de fleste mennesker overvejer, når de skal beslutte, om en rolle er tilfredsstillende. I denne artikel forklarer vi, hvad der præcist gør en karriere tilfredsstillende, og udforsker nogle af de mest givende karrierer, der findes.