19 Veganske Karrierer, Der Kombinerer Dine Arbejds- Og Livsinteresser

19 Veganske Karrierer, Der Kombinerer Dine Arbejds- Og Livsinteresser

For mange veganere udvider livsstilsvalg ud over en etableret kost. Det er et mål for mange mennesker, der vælger en vegansk kost, også at bære vegansk tøj, støtte dyrs rettigheder og arbejde i en rolle, hvor de føler, at de ikke behøver at gå på kompromis med deres etiske standarder for at få succes. Der er flere veganervenlige karrierer, du kan overveje, hvis du vil sikre dig, at din livsfilosofi matcher dine karriereinteresser. I denne artikel udforsker vi forskellige karrierer, der kan være ideelle for en person, der er forpligtet til at leve en vegansk livsstil, sammen med den nationale gennemsnitlige løn og primære opgaver.

11 tilfredsstillende veganske karrierer

Hvis du lever en plantebaseret livsstil, foretrækker du måske at arbejde i en karriere, hvor du kan føle dig etisk sikker i det arbejde, du udfører. Her er nogle karrierer at overveje, hvis du er veganer:

1. Dyrepasser

National gennemsnitsløn: $29.217 om året

Primære opgaver: En dyrepasser er ansvarlig for at passe kæledyr i en række forskellige miljøer. De kan arbejde for zoologiske haver, individuelle familier, veterinærkontorer og hospitaler, kenneler eller laboratorier. De udfører opgaver som at fodre, strigle, dyrke motion, lege med og give vand til dyrene i deres varetægt og sørge for, at dyrene og deres ejere føler sig godt tilpas. Dyrepassere rydder ofte op efter de dyr, de er ansvarlige for, og laver små reparationer på ting som bure og stalde.

2. Dyretekniker

National gennemsnitsløn: $33.412 om året

Primære opgaver: En dyretekniker hjælper dyrlæger med at yde medicinske behandlinger til dyr. De kan udfylde et kæledyrs medicinske diagram, administrere medicin, vurdere sår, færdiggøre en dyrlæges behandlingsplan og indsamle prøver fra dyrene, så dyrlægen kan forstå mere om et dyrs medicinske problemer. Dyreteknikere tager også vitale tegn, udfører nogle undersøgelser og foretager en indledende undersøgelse af dyrene, så de kan rapportere, hvad de finder, til personaledyrlægen.

Læs mere: Lær om at være veterinærtekniker

3. Kæledyrsfrisør

National gennemsnitsløn: $34.782 om året

Primære opgaver: En kæledyrsfrisør er ansvarlig for at følge en klients instruktion om at levere tjenester, der hjælper et kæledyr til at se bedre ud. De udfører opgaver som shampoo, klippe negle, klippe hår og bade, og kan afslutte deres tjenester ved at klæde hunden på med bandanas eller sløjfer. En kæledyrsfrisør skal også vide, hvordan man får et kæledyr til at føle sig godt tilpas i deres pleje.

4. Købmandsmedarbejder

National gennemsnitsløn: $38.623 om året

Primære opgaver: En købmandsmedarbejder kan udføre flere opgaver i en købmandsbutik, herunder at tjekke kunder ud af butikken, opbevare hylder, rengøre gulve, tage imod produktleverancer, administrere lagerbeholdning og pakke dagligvarer. En vegansk købmand kan vælge at arbejde i en helsekostbutik eller for en specialkøbmand, der primært sælger plantebaserede fødevarer og tilhørende produkter.

Læs mere: Lær om at være butiksmedarbejder

5. Vegansk kok

National gennemsnitsløn: $43.261 om året

Primære opgaver: En vegansk kok er ansvarlig for at skabe og tilberede veganervenlige måltider. De kan arbejde for en familie, tilbyde deres tjenester på freelancebasis, arrangere arrangementer eller arbejde på en restaurant. Veganske kokke kan forske i de nye tendenser inden for veganervenlig mad, parre ingredienser, der fungerer godt sammen, tilbyde vejledning til andre kokke og komme med plantebaserede alternativer til populære fødevarer, der traditionelt er lavet med animalske produkter.

Læs mere: Lær om at være kok

6. Ernæringsekspert

National gennemsnitsløn: $48.491 om året

Primære opgaver: En ernæringsekspert arbejder sammen med patienter om at udvikle madplaner og give vejledning til dem om deres valg af mad. Ernæringseksperter uddanner patienter om de dårlige virkninger af at følge en usund kost, hjælper dem med at vælge de bedste fødevarer til deres unikke behov og kan gennemgå deres medicinske diagrammer for at forstå mere om eventuelle aktuelle lidelser eller sygdomme, de måtte have. Veganske ernæringseksperter specialiserer sig i at levere veganske madplaner og vejledning til deres kunder.

Læs mere: Lær om at være ernæringsekspert

7. Modedesigner

National gennemsnitsløn: $51.256 om året

Primære opgaver: En modedesigner er ansvarlig for at designe og skabe modeartikler til køb, herunder toppe, bukser, sko og andet tilbehør. En vegansk modedesigner kan undersøge måder at fremstille eller skaffe bæredygtige og vegansk-venlige materialer, som de kan lave deres design med, og som passer til deres veganske livsstilsvalg. Modedesignere kan også samarbejde med butikker, arbejde med digitale influencers, organisere modeshows og pitche investorer.

8. Forfatter

National gennemsnitsløn: $61.285 om året

Primære opgaver: En forfatter udvikler indhold til udgivelse, typisk på en række forskellige medier, herunder hjemmesider, blogs, sociale medier, aviser, magasiner, bøger og mere. Veganske forfattere specialiserer sig normalt i at skrive indhold til veganske mærker eller bidrage med veganervenlige artikler til disse forskellige platforme, så læserne kan modtage værdifuld information om den veganske industri og relaterede emner. De kan også hjælpe dyrerettighedsorganisationer med at skrive deres ansøgning eller forslag til tilskud og andre midler, der vil hjælpe med at støtte dem.

9. Bevaringsforsker

National gennemsnitsløn: $62.660 om året, ifølge BLS

Primære opgaver: En naturbevaringsforsker er ansvarlig for at udvikle programmer og identificere muligheder for at forbedre og beskytte verdens naturressourcer. De arbejder muligvis tæt sammen med forskellige grupper af mennesker og organisationer, såsom landmænd, offentlige enheder, miljøgrupper, landbrugsspecialister og mere for at give vejledning om, hvordan de kan forbedre deres praksis for at få indflydelse på verden og alle levende væsener. Bevaringsforskere udfører også forskning, tester jord, skriver rapporter om deres resultater, overvåger jorder og gennemgår kontrakter om arealanvendelse.

10. Udviklingsdirektør

National gennemsnitsløn: $98.870 om året

Primære opgaver: En udviklingsdirektør opretter strategier og planlægger at indsamle penge til deres nonprofit. De udvikler relationer med sponsorer, organiserer fundraising-begivenheder, ansætter et team af udviklingspersonale, som kan danne ideer til at fremme organisationens pengebehov og administrere programmer, tilskud og planlagte gaver. Udviklingsdirektører, der er veganere, kan arbejde for et dyreinternat eller et samfund, der er specialiseret i at fostre, adoptere og levere veterinærtjenester til dyr.

Læs mere: Lær om at være udviklingsdirektør

11. Dyrerettighedsadvokat

National gennemsnitsløn: $119.988 om året

Primære pligter: En dyrerettighedsadvokat er ansvarlig for at repræsentere dyrerettighedsgrupper og fortaler for dyrs rettigheder i retssalen. De kan arbejde med juridiske sager, der involverer veterinær fejlbehandling, dyremishandling, forurenet kæledyrsfoder, udlejers kæledyrsdiskrimination, uretmæssig kæledyrsdød og mere. Dyrerettighedsadvokater kan også oprette kæledyrsfonde som en del af en klients ejendomsplan, udarbejde juridiske dokumenter og undersøge lignende sager for at give deres klient vejledning.

Læs mere: Lær om at være advokat

8 yderligere karrierer for veganere

Udforsk denne liste over yderligere karrierer for personer, der ønsker at forfølge eller i øjeblikket leve en vegansk livsstil:

  • Shelter direktør
  • administrator for dyrereservatet
  • Dyrerettighedsaktivist
  • Politiker
  • E-handelsdirektør
  • Procesoperatør
  • Turpædagog
  • Kosmetik producent

Storm Ottosen
Storm Ottosen For mange veganere udvider livsstilsvalg ud over en etableret kost. Det er et mål for mange mennesker, der vælger en vegansk kost, også at bære vegansk tøj, støtte dyrs rettigheder og arbejde i en rolle, hvor de føler, at de ikke behøver at gå på kompromis med deres etiske standarder for at få succes. Der er flere veganervenlige karrierer, du kan overveje, hvis du vil sikre dig, at din livsfilosofi matcher dine karriereinteresser. I denne artikel udforsker vi forskellige karrierer, der kan være ideelle for en person, der er forpligtet til at leve en vegansk livsstil, sammen med den nationale gennemsnitlige løn og primære opgaver.