19 Job, Du Kan Udføre Med En IT-uddannelse

Når du opnår en informationsteknologi (IT)-grad, lærer du typisk de nødvendige færdigheder til at arbejde inden for områder som computer- eller informationsvidenskab, system- og netværksadministration, software eller computerteknik eller cybersikkerhed. Personer med it-grader kan designe og vedligeholde netværk og computersystemer, arbejde som analytikere for virksomheder, udvikle software på forskellige platforme eller tjene i lederskab.

Uanset om du er en nuværende IT-studerende eller nyuddannet, er der masser af givende job i IT-sektoren, som du kan overveje. I denne artikel skitserer vi 19 forskellige karrieremuligheder for mennesker med IT-uddannelser.

Hvorfor tage en IT-uddannelse?

En bachelorgrad i IT kan give dig en forståelse af feltets grundlæggende principper, og hvordan du tilpasser dig nye udviklinger. De, der har hovedfag i IT, kan lære om vedligeholdelse af operativsystemer (OS), design af netværk, konstruktion af databaser, tilpasning af computerapplikationer og mere.

De kurser, du gennemfører som IT-major, kan hjælpe dig med at opbygge de nødvendige færdigheder til effektivt at styre projekter, der kombinerer discipliner som datalogi, matematik, programmering, IT-lagring og ledelse. Derudover kan en videregående uddannelse inden for IT-området hjælpe dig med at finde erfaringsbaserede læringsmuligheder, såsom praktikophold, der giver dig mulighed for håndgribeligt at øve de færdigheder, du lærer på kurser.

Selvom de seneste stigninger i tilgængeligheden af ​​teknologi giver håbefulde it-professionelle mulighed for at finpudse deres færdigheder uden en formel uddannelse, kan det give dig en betydelig fordel i forhold til andre kandidater på arbejdsmarkedet. Din uddannelse kan hjælpe dig med at legitimere dig selv som professionel og demonstrere både din ekspertise og engagement over for arbejdsgivere på området. Endnu yderligere kan det at opnå en IT-grad ofte hjælpe dig med at tjene en samlet højere løn sammenlignet med dine kolleger, der ikke opnår grader, hvilket er en enorm fordel.

Endelig kan en grad i IT hjælpe dig med at få flere avancementmuligheder gennem hele din karriere. Efter at have etableret dig i feltet og opnået nok erfaring, kan det være en god idé at søge lederskabsmuligheder. Disse meget lukrative og givende stillinger er typisk forbeholdt de erfarne fagfolk, der har grader inden for området. Derfor kan det at opnå en grad gøre en bemærkelsesværdig forskel i forløbet af din karriere som it-professionel.

19 karrieremuligheder, hvis du har en IT-uddannelse

Der er forskellige karrieremuligheder at overveje efter at have opnået en IT-uddannelse. Da it-professionelle har evnen til at arbejde inden for en række specialområder, er der masser af karriereveje at vælge imellem som nyuddannet. Her er 19 job, du kan udføre med en IT-uddannelse:

1. Helpdesk-analytiker

National gennemsnitsløn: $18,02 i timen

Primære opgaver: Helpdesk-analytikere yder teknisk support til kunder, klienter eller kolleger i en række forskellige organisationer. De kan arbejde med specifikke produkter, såsom mobile applikationer, eller som generelle analytikere, der arbejder med overordnede, mangefacetterede systemer. Helpdesk-analytikere kan få til opgave at fejlfinde hardware- eller softwareproblemer, understøtte udrulningen af ​​applikationer og vedligeholde netværk. Ofte er helpdesk-analytikere ansvarlige for at hjælpe systembrugere med at navigere i tekniske problemer, der er for komplekse til, at de kan finde ud af det alene.

2. IT-supportspecialist

National gennemsnitsløn: $43.096 om året

Primære opgaver: IT-supportspecialister sikrer, at kunderne får positive oplevelser med teknologiske produkter. Hovedmålet for IT-supportspecialister er at give kunderne interventionel assistance, når de oplever problemer med deres produkter. De kan også være ansvarlige for tjenester lige fra installation af produktet på tværs af forskellige platforme til fejlfinding af teknologiske problemer. De primære opgaver for en IT-supportspecialist kan variere situationelt med hver klient, de betjener.

3. Kvalitetssikringstester

National gennemsnitsløn: $55.253 om året

Primære opgaver: Software kvalitetssikring (QA) testere identificerer problemer med software, før virksomheder markedsfører det til forbrugerne. Testere skal også arbejde sammen med udviklere for at løse disse problemer og holde databaser opdaterede. De kan designe specifikke systemer til at teste produkter og udvikle rapporter efter at have kørt sådanne tests. At være analytiker eller tester for en organisation vil ofte kræve mange års erfaring på området ud over en IT-uddannelse.

4. Computer retsmediciner analytiker

National gennemsnitsløn: $69.395 om året

Primære opgaver: Computer retsmedicinske analytikere bruger software og andre teknikker til at gendanne og behandle data relateret til kriminelle efterforskninger. De arbejder ofte i juridisk kapacitet eller for strafferetlige organisationer. Computer retsmedicinske analytikere kan gendanne IT-baseret bevismateriale som fotos, e-mails eller dokumenter, der er blevet krypteret, slettet eller beskadiget. Computer retsmedicinske analytikere kan også vidne i juridiske retssager om de data, de genvinder, især i sager, der involverer svindel, afpresning eller cybermobning.

5. Dataanalytiker

National gennemsnitsløn: $75.256 om året

Primære opgaver: Dataanalytikere hjælper virksomheder med at indsamle, opbevare og behandle data for at forbedre effektiviteten og produktleveringen. De kan finde tidligere datoer for mønstre eller problemer for at forbedre organisationens præstation baseret på ledelsens behov. Dataanalytikere kan også være ansvarlige for præsentation og visualisering af data.

Læs mere: Lær om at være dataanalytiker

6. Webudvikler

National gennemsnitsløn: $76.895 om året

Primære opgaver: Webudviklere bruger en række forskellige kodesprog til at designe applikationer og websteder, analysere og integrere data og opdatere websteder baseret på klientspecifikationer. De er ofte ansvarlige for at designe layoutet af en hjemmeside og skabe funktionelle navigationssystemer for at strømline brugeroplevelser. Webudviklere kan også arbejde som webmastere, opdatere og fejlfinde websteder efter behov.

Læs mere: Lær om at være webudvikler

7. Systemadministrator

National gennemsnitsløn: $83.433 om året

Primære opgaver: Systemadministratorer arbejder sammen med andre medarbejdere, partnere og tjenesteudbydere for at vedligeholde systemernes funktionalitet. De kan installere, understøtte og vedligeholde servere eller andre computersystemer. Administratorrollen kræver typisk, at fagfolk har evnen til at fejlfinde en række forskellige teknologier og holde sig ajour med udviklingen på området. Systemadministratorer skal også forudse mulige problemer og hjælpe i virksomhedens teknologiske udvikling.

8. IT-forsker

National gennemsnitsløn: $83.897 om året

Primære opgaver: IT-forskere identificerer problemer med computersystemer og arbejder derefter med ny teknologisk udvikling for at løse disse problemer. De bruger typisk en række værktøjer til at indhente information, indsamle data og analysere deres resultater. It-forskere kan præsentere deres resultater for ledelsesprofessionelle for at udforske kreative løsninger til aktuelle it-tendenser.

9. Applikationsudvikler

National gennemsnitsløn: $90.024 om året

Primære opgaver: Applikationsudviklere er en type softwareudviklere, der bruger deres kreativitet og kodningsviden til at skabe mobile eller desktop-applikationer, der markedsføres til forbrugere på primært mobile platforme. De skal udvikle programmeringsgrænseflader for at sikre mobil ydeevne af websteder og applikationer. Typisk opretter applikationsudviklere kildekoden til nye applikationer, tester koden og fejlretter den for at maksimere applikationens ydeevne.

10. Sikkerhedsanalytiker

National gennemsnitsløn: $94.387 om året

Primære opgaver: Sikkerhedsanalytikere arbejder for offentlige myndigheder eller virksomheder og giver feedback om svagheder eller mulige udnyttelser i nuværende systemer. Ofte kaldet etiske hackere, er sikkerhedsanalytikere en værdifuld del af testsystemer for at identificere sårbarheder. De kan også være ansvarlige for at installere firewalls og en række andre sikkerhedsprotokoller for at beskytte klienter mod uoverensstemmende aktivitet. I tilfælde af et cyberangreb kan analytikere også hjælpe med at indsamle oplysninger for at fange de kriminelle og forhindre yderligere angreb.

Læs mere: Lær om at være informationssikkerhedsanalytiker

11. Databaseadministrator

National gennemsnitsløn: $96.125 om året

Primære opgaver: Databaseadministratorer er ansvarlige for at maksimere ydeevnen og sikkerheden af ​​databasesystemer. De kan planlægge, designe og implementere databaser og fejlfinde problemer med brugeroplevelsen, efterhånden som de opstår. Herfra evaluerer databaseadministratorer databaseeffektiviteten og håndterer konstant vedligeholdelse for at vedligeholde systemer. Databaseadministratorer arbejder med det primære mål at sikre, at databaser fungerer, som de er designet til.

Læs mere: Lær om at være databaseadministrator

12. Business intelligence-analytiker

National gennemsnitsløn: $96.337 om året

Primære opgaver: Business intelligence-analytikere bruger datamodellering, visualisering og analyse til at forbedre forretningsprocesser og øge værdien. De kan gennemgå og validere data erhvervet fra kundefeedbacksystemer for at optimere en virksomheds markedsposition. Business intelligence-analytikere arbejder typisk hen imod at overvåge udviklingstendenser og tilpasse en virksomheds praksis for at sikre kontinuerlig vækst.

13. UX designer

National gennemsnitsløn: $100.967 om året

Primære opgaver: User experience (UX) designere arbejder side om side med applikationsudviklere for at skabe softwaresystemer, som brugerne nemt kan navigere i. UX-designers hovedfunktion er at forbedre den overordnede anvendelighed af applikationer. For at gøre det udfører de typisk research på gennemsnitlige brugeroplevelser og bruger disse data til at finde løsninger, der optimerer funktionen af ​​forskellige applikationer.

Læs mere: Lær om at være UX-designer

14. Netværksingeniør

National gennemsnitsløn: $106.490 om året

Primære opgaver: Netværksingeniører designer, udvikler og vedligeholder computernetværk i organisationer. Det er deres pligt at implementere planer skabt af netværksarkitekter og sørge for, at disse planer er i stand til at opfylde de specificerede behov i organisationen. Ingeniører sikrer også, at hardware- og softwarekomponenterne i et givet system er kompatible. De kan også være ansvarlige for at støtte brugere, der oplever netværksproblemer, gennem fejlfindingsprocesser.

Læs mere: Lær om at være netværksingeniør

15. Softwareingeniør

National gennemsnitsløn: $110.650 om året

Primære opgaver: Softwareingeniører, også kaldet softwareudviklere, planlægger, skaber, implementerer og understøtter software til personlige eller professionelle formål. Softwareingeniører og programmører samarbejder om projekter fra de tidlige stadier af forskning gennem udrulnings- og fejlfindingsstadierne. Ingeniører skal også fejlsøge og forbedre den software, de skaber.

Læs mere: Lær om at være softwareudvikler

16. Cloud-ingeniør

National gennemsnitsløn: $116.379 om året

Primære opgaver: Cloud-ingeniører designer, udvikler og implementerer cloud-baserede lagersystemer. De arbejder ofte på ingeniørteams for at skabe effektive cloud-systemer baseret på en organisations eller klients behov. Ud over implementeringen kan cloud-ingeniører være ansvarlige for at administrere cloud-systemer, fejlfinde dem, maksimere cloud-systemets ydeevne og fejlfinde brugeroplevelser.

17. IT-arkitekt

National gennemsnitsløn: $122.144 om året

Primære opgaver: En IT-arkitekt vurderer en virksomheds behov og designer et sikkert netværk, der opfylder dem. De sikrer, at alle aspekter af et teknisk systems design er korrekt implementeret og administreret. Arkitekter skal forstå belastningerne af et foreslået system og udarbejde et design, der opfylder disse krav. Derudover er it-arkitekter involveret i teknisk support og kvalitetssikringsprocesser for at optimere netværkets ydeevne.

18. Softwarearkitekt

National gennemsnitsløn: $136.048 om året

Primære opgaver: Softwarearkitekter samarbejder med forskellige interessenter og kunder for at designe softwaresystemer og applikationer. Afhængigt af deres specifikke rolle kan softwarearkitekter specialisere sig i at designe produkter til kundernes behov eller til forbrugernes salgbarhed. Deres arbejde er typisk fokuseret på at træffe overordnede beslutninger vedrørende designet af sådanne platforme og overvåge udviklingsteams, mens de bygger funktionelle produkter.

Læs mere: Lær om at være softwarearkitekt

19. Chief technology officer

National gennemsnitsløn: $150.639 om året

Primære opgaver: Chief technology officers (CTO) er ledende fagfolk, der administrerer de tekniske komponenter i en organisation. De overvåger organisationers tekniske visioner og kan maksimere strategiske tekniske komponenter for at sikre en stabil vækst. CTO'er er typisk ansvarlige for at udvikle politikker og procedurer, der hjælper organisationer med at nå deres mål gennem tekniske løsninger."

Ib Bisgaard
Ib Bisgaard Når du opnår en informationsteknologi (IT)-grad, lærer du typisk de nødvendige færdigheder til at arbejde inden for områder som computer- eller informationsvidenskab, system- og netværksadministration, software eller computerteknik eller cybersikkerhed. Personer med it-grader kan designe og vedligeholde netværk og computersystemer, arbejde som analytikere for virksomheder, udvikle software på forskellige platforme eller tjene i lederskab.