19 Job Du Kan Få Med En Kandidat I Matematik

19 Job Du Kan Få Med En Kandidat I Matematik

En kandidatgrad i matematik er en kandidatuddannelse, der studerer den videnskabelige, teoretiske og matematiske analyse af tal. Denne grad tilbyder en bred vifte af karriereveje til at udvikle fagfolk. Når du vælger et kandidatprogram, er det vigtigt at overveje karrieremulighederne i forbindelse med denne grad for at afgøre, om det er det rigtige for dig. I denne artikel oplister vi 19 jobs for professionelle, der har en kandidatgrad i matematik.

Fordelene ved en kandidatgrad i matematik

En kandidatgrad i matematik er gavnlig, fordi mange industrier er afhængige af disse gradholdere for deres analytiske og kritiske problemløsningsevner. Fordi arbejdsgivere værdsætter denne grad, kan der være job i mange brancher for fagfolk med deres master i matematik.

Relateret: Gennemsnitsløn for matematikfag

Forventet kurser for en kandidatuddannelse i matematik

Kursusarbejdet til en kandidatgrad i matematik omfatter ren matematik og anvendt matematik. Ren matematik er en videnskab om tal, der involverer brug og løsning af matematiske begreber. Anvendt matematik involverer at tage disse matematiske begreber og anvende dem til andre studiediscipliner, såsom fysik, teknik eller økonomi. Nogle kurser, du kan forvente i en kandidatuddannelse i matematik, kan omfatte:

  • Algebra
  • Regning
  • Aritmetik
  • Industriel økonomi
  • Avanceret teknik
  • Computer videnskab

Relateret: Anvendt matematik: definition, nyttige færdigheder og karriereveje

Jobs for kandidatuddannelsen i matematik indehavere

Her er en liste over 19 job, du muligvis kan få med en kandidatgrad i matematik:

1. Kryptograf

National gennemsnitsløn: $45.029 om året

Primære opgaver: Kryptografer beskytter private oplysninger og krypterer fortrolige data, så de kan beskytte en virksomheds private optegnelser. De krypterer disse data ved at bruge komplekse algoritmer og datakrypteringssoftware. Kryptografer kan arbejde i mange sektorer, da de er eksperter i at beskytte følsomme finansielle oplysninger. Kryptografer kan også bruge deres analytiske færdigheder til at løse databrud og tjekke for sikkerhedssårbarheder.

2. Matematiklærer

National gennemsnitsløn: $47.860 om året

Primære opgaver: En matematiklærer underviser eleverne i matematik og matematiske begreber, både rene og anvendte. Matematikprofessorer kan undervise på grundskoler, gymnasier og gymnasier. De underviser i matematisk materiale og styrer deres elevers fremskridt.

3. Matematikvejleder

National gennemsnitsløn: $50.480 om året

Primære opgaver: En matematikvejleder underviser elever i matematik i private eller små grupper. De laver ofte personlige læseplaner, der passer til deres elevers specifikke læringsbehov. Matematikvejledere enten freelance eller arbejde for et vejledningsbureau. Matematikvejledere engagerer primært deres elever en-til-en, hvilket hjælper dem med at identificere de forhindringer, deres elever skal overvinde for at få succes.

4. Bogholder

National gennemsnitsløn: $54.140 om året

Primære opgaver: En revisor organiserer og administrerer en virksomheds økonomi. De udfører lønberegninger, udarbejder skatter og regulerer en organisations finanspolitikker for at strømline økonomiske processer. Mange virksomheder har brug for revisorer, hvilket gør denne rolle alsidig og vital.

Relateret: Lær om at være revisor

5. GIS-analytiker

National gennemsnitsløn: $63.933 om året

Primære opgaver: En Geographic Information System (GIS) analytiker er en person, der kombinerer dataanalyse, kartografi og programmering for at forstå rumlige data. De bruger disse geografiske data i kortlægningssoftware til at designe, skabe og vedligeholde digitale kort.

6. Statistisk analytiker

National gennemsnitsløn: $71.890 om året

Primære opgaver: En statistisk analytiker er en ekspert, der arbejder tæt sammen med data og giver indsigt i en virksomheds beslutningsproces ved at indsamle, analysere og præsentere data. De strømliner dataindsamlingsprocesser ved hjælp af deres matematiske færdigheder, hvilket hjælper dem med bedre at forstå aktuelle datatendenser og oprette rapporter, som de kan præsentere for deres arbejdsgivere.

7. Dataanalytiker

National gennemsnitsløn: $73.095 om året

Primære opgaver: En dataanalytiker indsamler, behandler og analyserer store mængder data. De kan bruge komplekse data og statistiske begreber til at hjælpe virksomheder med at få indsigt i deres forretningspraksis og finde måder at forbedre deres drift på.

Relateret: Lær om at være dataanalytiker

8. Operationsanalyseanalytiker

National gennemsnitsløn: $77.804 om året

Primære opgaver: En operationsforskningsanalytiker bruger avancerede matematiske færdigheder til at hjælpe virksomheder i deres problemløsnings- og beslutningsprocesser. På grund af deres analytiske evner arbejder de i en række forskellige sektorer og arbejder som rådgivere om ressourcestyring og budgettering. Deres evner som forskere gør dem til en værdifuld ressource af viden og information.

9. Underwriter

National gennemsnitsløn: $78.470 om året

Primære pligter: En forsikringsgiver indsamler og analyserer statistiske data for at vurdere en persons risiko, når der træffes beslutning om en politik for at levere dem. Underwriters arbejder primært i erhvervs- og finanssektoren med at gennemgå policeansøgninger, udarbejde risikovurderingsrapporter og administrere forsikringsansøgninger gennem hele processen. Underwriters sammenligner politikker og bestemmer præmier baseret på deres arbejdsgiveres forsikringsstandarder.

Relateret: Lær om at være underwriter

10. Matematiker

National gennemsnitsløn: $96.628 om året

Primære opgaver: En matematiker hjælper virksomheder ved at anvende deres komplekse matematikteknikker til at løse praktiske problemer. De indsamler, analyserer og bruger data til at udvikle nye processer og principper. Matematikere bruger matematiske teorier, begreber, komplekse modeller, computerkoder og beregningsmetoder til at hjælpe i deres arbejde som problemløsere. På grund af deres forskelligartede færdigheder kan de arbejde i mange sektorer såsom forretning, ingeniørvidenskab og videnskab.

11. Statistiker

National gennemsnitsløn: $98.572 om året

Primære opgaver: Statistikere anvender komplekse statistiske metoder og modeller til at skabe løsninger. De kan anvende deres analytiske færdigheder i en bred vifte af industrier som forskning, akademisk verden og erhvervslivet. De er eksperter i at identificere relationer i data og derefter præsentere disse oplysninger for interessenter og forretningsdriftsspecialister.

Relateret: Lær om at være statistiker

12. Luftfartsingeniør

National gennemsnitsløn: $103.724 om året

Primære opgaver: Luftfartsingeniører designer, skaber og driver fly. Fra droner til raketter bruger disse fagfolk matematik og fysik til at skabe de nyeste aerodynamiske køretøjer. De kan udvikle og teste flyvende jordfartøjer, såsom helikoptere og kampfly, eller de kan designe og forbedre rumfartøjer, såsom planetariske sonder og satellitter.

Relateret: Lær om at være en rumfartsingeniør

13. Softwareudvikler

National gennemsnitsløn: $106.878 om året

Primære opgaver: En softwareudvikler designer, skaber og implementerer computerapplikationer og -programmer. De skitserer tekniske specifikationer og administrerer den software og de applikationer, de producerer. På grund af teknologiens mangfoldighed varierer en softwareudviklers specifikke jobansvar ofte afhængigt af deres arbejdsgiver.

Relateret: Lær om at være softwareudvikler

14. Softwareingeniør

National gennemsnitsløn: $110.791 om året

Primære opgaver: En softwareingeniør skriver og vedligeholder softwareprogrammer. De manipulerer også software og instruerer den til at udføre forskellige opgaver som at lave beregninger eller gemme følsomme oplysninger. Softwareingeniører arbejder med mange af de forskellige computerprogrammeringssprog, skaber ny teknologi eller forbedrer eksisterende softwaresystemer.

Relateret: Lær om at være softwareingeniør

15. Økonom

National gennemsnitsløn: $112.189 om året

Primære opgaver: En økonom bruger kvantitative og kvalitative data til at analysere en række økonomiske sektorer. De præsenterer indsamlede data for en organisation, så de kan identificere deres skattemæssige status, som den relaterer til samfundets økonomiske status. De spiller også en afgørende rolle i at hjælpe virksomheder med at forstå deres økonomiske sundhed.

16. Aktuar

National gennemsnitsløn: $115.212 om året

Primære opgaver: En aktuar, nogle gange omtalt som en forsikringsaktuar, er en person, der udfører komplekse beregninger for at identificere forsikringsrisici. De overvejer forskellige faktorer i deres risikovurderingsprocesser og bruger derefter computersoftware til at beregne tal og generere visuelle analyseværktøjer som grafer og rapporter for at præsentere deres resultater.

Relateret: Lær om at være aktuar

17. Kvantitativ analytiker

National gennemsnitsløn: $120.320 om året

Primære opgaver: En kvantitativ analytiker bruger komplekse matematiske og statistiske modeller til at hjælpe virksomheder med at forstå deres økonomiske situation på det finansielle marked. De bruger disse oplysninger til risikostyring, budgettering, prissætning og finansielle investeringer. De udfører regelmæssigt statistisk analyse ved hjælp af dataindsamlingsmetoder og kodningsværktøjer.

18. Dataforsker

National gennemsnitsløn: $121.340 om året

Primære opgaver: En dataforsker fortolker store mængder komplekse data for at få værdifuld indsigt for deres virksomheds forretningsdrift og for at skabe forretningsløsninger. De kan udtrække information fra data ved at bruge værktøjer, systemer og algoritmer. De kan også bruge deres analytiske evner til at bestemme og løse problemer effektivt.

Relateret: Lær om at være dataforsker

19. Algoritmeingeniør

National gennemsnitsløn: $127.479 om året

Primære opgaver: En algoritmeingeniør er en ekspert, der kombinerer matematik og teknologi. Algoritmeingeniører udvikler instruktioner til at fortælle en computer, hvad den skal gøre, og hvordan den skal fungere. De designer algoritmer til en række forskellige opgaver, såsom biometri og computerautomatisering.

Charlotte Eskildsen
Charlotte Eskildsen En kandidatgrad i matematik er en kandidatuddannelse, der studerer den videnskabelige, teoretiske og matematiske analyse af tal. Denne grad tilbyder en bred vifte af karriereveje til at udvikle fagfolk. Når du vælger et kandidatprogram, er det vigtigt at overveje karrieremulighederne i forbindelse med denne grad for at afgøre, om det er det rigtige for dig. I denne artikel oplister vi 19 jobs for professionelle, der har en kandidatgrad i matematik.