18 Tips Til, Hvordan Du Får Succes Som Ny Sygeplejerske

18 Tips Til, Hvordan Du Får Succes Som Ny Sygeplejerske

Mens en ny sygeplejerskes første år på det medicinske område kan være hektisk, er der flere teknikker, der kan hjælpe dem med at tilpasse sig deres nye karriere. At få venner, praktisere egenomsorg og lytte opmærksomt til patienterne kan alle gøre det muligt for nye sygeplejersker at trives i deres roller. Hvis du er ny sygeplejerske eller forventer at blive det snart, så overvej at tage nogle skridt for at forberede dig på jobbets pligter og forpligtelser. I denne artikel diskuterer vi førstegangssygeplejerskers ansvar og atten tips til, hvordan du får succes som en.

Hvad laver førstegangssygeplejersker?

Førstegangssygeplejersker er ansvarlige for at yde sundhedspleje, rådgivning og støtte til patienter, der er syge eller kommer til skade. De arbejder på hospitaler, klinikker, skoler, kontorer, ambulancer, seniorbofællesskaber eller andre sundhedsfaciliteter og kan behandle en bred vifte af patienter, afhængigt af deres speciale. Nye sygeplejersker er primært ansvarlige for at overvåge og evaluere patienter og sørge for, at de er sunde og trygge. De har tendens til at være dygtige til kritisk tænkning, kommunikation og opbygning af relationer. Her er nogle af en førstegangssygeplejerskes opgaver:

 • Check-in patienter, tag deres vitale og optag deres sygehistorie
 • Vurder patienternes symptomer og adresser helbredsspørgsmål og bekymringer, de måtte have
 • Uddanne patienter og deres familier i sundhedspleje og forebyggelse af sygdomme og skader
 • Udfør fysiske undersøgelser og test for at diagnosticere patienter
 • Administrer medicin, udtag blod, pak bandager og udfør andre sundhedsmæssige procedurer
 • Udføre rehabiliteringsydelser
 • Tilbyde sengeliggende pleje og støtte til patienter, der er sengeliggende
 • Overvåg patienternes EKG for at sikre, at deres tilstand er stabil
 • Kommuniker med mere avancerede sygeplejersker og/eller læger i nødstilfælde
 • Give følelsesmæssig støtte og rådgivning til patienter
 • Overhold en patientplejeplan

18 tips til at få succes som ny sygeplejerske

Det kan være travlt at starte et nyt sygeplejejob, men en ny sygeplejerske kan lykkes ved at forberede sig grundigt på sin rolle. Her er nogle af måderne, hvorpå nye sygeplejersker kan trives og udmærke sig i deres karriere:

1. Præsentér dig selv

Introducer dig selv til din enhed og alle andre, du kan se eller arbejde med dagligt. Det kan være andre sygeplejersker, læger, sekretærer, administrative assistenter, farmaceuter, fysioterapeuter, viceværter og ledelse. At smile og præsentere dig selv på en venlig måde kan være det første skridt i at opbygge stærke, varige venskaber på din arbejdsplads. Når dine kolleger siger deres navn, så prøv at gentage det tilbage til dem for at hjælpe dig med at huske det. Du vil måske bruge et par minutter på at chatte og lære dem at kende. At få venner kan gøre dit arbejde mere behageligt og fremme et bedre samarbejde.

Læs mere: Sådan introducerer du dig selv professionelt

2. Find en mentor

Prøv at finde en mere erfaren sygeplejerske, læge eller kollega, der kan fungere som en mentor og betroet rådgiver for dig. Du kan gå til denne person for at stille spørgsmål eller diskutere bekymringer, og de kan lære dig nyttige færdigheder og metoder, de har lært af erfaring. At lytte til, lære af og opbygge et bånd med en mere avanceret professionel kan gavne dit personlige og arbejdsliv, og give dig en ven og en nyttig ressource.

Ikke alle sygeplejeopgaver er de samme som det, du lærer i en lærebog, men konsultation med din mentor kan hjælpe dig med at forstå virkeligheden på det medicinske område. De kan give dig specielle tips til, hvordan du udfører visse opgaver mere præcist og effektivt. Husk at være ydmyg og åben over for andres meninger i dit første år som sygeplejerske. At holde et åbent sind kan gøre det muligt for dig at lære værdifuld information fra andre.

3. Stil spørgsmål

At stille spørgsmål, når du har dem, er typisk bedre end at prøve at ignorere dem. Stil spørgsmål til din mentor, din ansvarlige sygeplejerske eller andre fagfolk, der har uddannet dig. Hvis du ikke er sikker på, hvem du skal spørge, kan du kontakte din vejleder for at finde ud af den bedste ressource til hjælp. At lære svarene på de spørgsmål, du måtte have i løbet af dit første år på jobbet, kan sikre, at du udfører dine opgaver korrekt. Sørg for at stille spørgsmål på en klar, specifik måde, så den, du spørger, fuldt ud kan forstå, hvilke oplysninger du har brug for.

Læs mere: Sådan stiller du de rigtige spørgsmål (med tips)

4. Bed om hjælp

Der kan være tidspunkter, hvor du har brug for at bede om hjælp, især som ny sygeplejerske. Det er okay at sige "jeg ved det ikke" først, hvis du ikke kender svaret på en patients spørgsmål. Du kan fortælle dem, at du vil finde ud af det og vende tilbage til dem så hurtigt som muligt for at sikre, at du giver dem de korrekte oplysninger. At bede om hjælp kan sikre patienternes sundhed og sikkerhed. Derudover, hvis du beskæftiger dig med andre problemer på arbejdet, såsom en uprofessionel kollega, kan du overveje at bede en ansvarlig sygeplejerske, ledelse eller HR om at søge støtte.

5. Tjek referencer, hvis du ikke ved noget

Dobbelttjek oplysninger ved hjælp af referenceværktøjer såsom bøger og websteder for at sikre, at du udfører opgaver korrekt. Det kan for eksempel være en god idé at undersøge medicin, før du administrerer dem til patienterne. Derudover, da forskellige medicinske faciliteter kan have forskellige politikker og regler, skal du sørge for at tjekke din særlige facilitets retningslinjer, før du udfører procedurer eller udfører andre aktiviteter. Det kan være nyttigt at opbevare vigtige oplysninger i dit ID-mærkeholder eller på en seddel på din telefon som en guide, du kan få adgang til hurtigt og nemt.

6. Lær løbende

Træn efteruddannelse ved at lære nye ting hver dag. Tag noter om information, som mere avancerede sygeplejersker og læger har fortalt dig, og gennemgå dem senere. Du kan overveje at anskaffe dig en lille notesbog, du kan have i lommen, hvis du vil skrive tjeklister, navne på kolleger, fakta eller opdateringer om politikker. Du kan også skrive oplysninger ned, som du skal undersøge derhjemme, såsom detaljer om bestemte vilkår, diagnoser og behandlinger.

7. Byg dit professionelle netværk

Som ny sygeplejerske skal du udnytte mulighederne for at opbygge dit professionelle netværk. Dette kan omfatte at præsentere dig selv for dine kolleger, deltage i workshops, seminarer og konferencer og blive involveret i professionelle sygeplejeorganisationer. Du kan også abonnere på et sygeplejetidsskrift for at følge med i den medicinske industris fremskridt og begivenheder. Hvis du øger størrelsen af ​​dit netværk, kan du skabe værdifulde venskaber og komme videre i din karriere.

Læs mere: 11 bedste professionelle sygeplejeorganisationer: netværk, certificeringer og mere

8. Optjen og vedligehold certificeringer

Afhængigt af dit speciale kan du muligvis opnå certificeringer, der hjælper med at opbygge dine færdigheder, forbedre din viden og øge dit indtjeningspotentiale. Certificeringer kan vise vejledere, patienter og potentielle arbejdsgivere din dedikation til sygepleje og løbende læring. Fælles certificeringer for nye sygeplejersker at forfølge er de grundlæggende livsstøtte og avanceret hjertelivsstøtte legitimationsoplysninger. Disse kan hjælpe med at forberede dig på, hvad du skal gøre i nødsituationer.

9. Øv egenomsorg

Da sygeplejersker typisk har lange 12-timers vagter, er det vigtigt at praktisere egenomsorg, så du kan have det godt, bevare dit mentale og fysiske helbred og udføre dit arbejde effektivt. Overvej at gøre følgende for at sikre dit velvære:

 • Få nok søvn: Hvis du har problemer med at sove, så overvej at prøve teknikker, der kan hjælpe, såsom at bruge mørklægningsgardiner, begrænse skærmtiden eller lytte til afslappende musik før sengetid. Du kan også bede værelseskammerater, familiemedlemmer og venner om at være stille under din søvn for at sikre, at du får en dyb, afslappende søvn.
 • Spis godt: Sørg for at spise nok mad og hydrere til at have energi hele dagen. Du kan også prøve at spise fødevarer med højt indhold af næringsstoffer, såsom bær, der kan hjælpe dig med at bevare din udholdenhed og sætte dig i stand til at fokusere i lange perioder.
 • Beskyt dig selv mod bakterier: Vask dine hænder ofte i mindst 20 sekunder, brug maske og handsker, især når du arbejder med syge patienter, og desinficer overflader, du ofte rører ved, såsom dit stetoskop, id-mærke og kuglepen. Disse metoder kan hjælpe med at begrænse bakterier og beskytte din krop mod sygdom.

Læs mere: 14 måder, du kan implementere mere egenomsorg på arbejdet

10. Vær tålmodig med dig selv

Hav tålmodighed med dig selv, hvis du laver fejl. Som ny sygeplejerske kan du bede om feedback på din præstation for at sikre, at du udfører dit arbejde korrekt. Vær modtagelig for råd fra kolleger og supervisorer, og overvej måder, du kan forbedre.

11. Udnyt arbejdsgoderne

Spørg din medarbejderhåndbog eller HR-chef om, hvilke fordele du har. Mange sundhedsfaciliteter giver sygeplejersker adgang til sundheds- og velværeprogrammer for at bekæmpe stress og angst. Du kan også være berettiget til fri med løn, som du kan tage til hvile fra arbejdet med et sygeplejejob.

12. Tilpas til dit skift

Afhængigt af din vagt, om det er dag, nat eller eftermiddag, skal du muligvis tilpasse din livsstil. At udvikle en rutine, som du gentager hver dag, kan hjælpe din krop og dit sind til at vænne sig til dine vagttimer. Det kan også give dig mulighed for at komme på arbejde til tiden med energi nok til at holde dig vågen hele dagen. Husk at holde snacks og spisepauser under dit skift for at holde energien oppe.

13. Perfekt dine kommunikationsevner

Som sygeplejerske er det en god idé at forbedre dine kommunikationsevner, så du effektivt kan tale med patienter og deres familiemedlemmer. Du skal muligvis forklare akronymer eller anden medicinsk terminologi for dem i et simpelt sprog, da de måske ikke har tidligere erfaring med det. Overvej at inkludere detaljerede forklaringer af dine udtalelser for at sikre, at patienter og deres familier har al den information, de har brug for.

14. Lyt til dine patienter

Som ny sygeplejerske er det vigtigt at lytte til dine patienter og være meget opmærksomme på deres behov. De kan henvende sig til dig om symptomer, de oplever, og du bør kommunikere disse med en læge. Behandl dine patienter med tålmodighed, medfølelse og forståelse, da nogle af dem kan opleve smerte og ubehag.

15. Administrer din tid

Tidsstyring er en vigtig færdighed for nye sygeplejersker, da det giver dem mulighed for at planlægge deres dag korrekt. Det er vigtigt at prioritere patientbehandling ud fra, hvilke behov der er mest presserende og væsentlige. For eksempel kan du være nødt til at administrere smertestillende medicin til en patient med en kritisk skade, før du tjekker en med en almindelig forkølelse. Organiser din tidsplan, men hold den fleksibel i tilfælde af ekstra opgaver eller nødsituationer.

Læs mere: Hvad er tidsstyring? (Plus nyttige tips og råd om tidsstyring)

16. Planlæg fremad

At planlægge i forvejen kan hjælpe med at gøre dit arbejde lettere. Det kan være en fordel at medbringe visse forsyninger, såsom en kuglepen og papir, for at klare dine opgaver. Overvej at spørge mere avancerede sygeplejersker, hvilke tips de har til at planlægge fremad. Du kan også have behagelige sko på, da du kan blive nødt til at stå i lange perioder. Det kan være nyttigt at have ekstra scrubs i din bil eller arbejdsstation, hvis du får en plet på dit nuværende outfit. Denne forberedelse kan gøre dig i stand til at fremstå selvsikker og professionel over for dine patienter og kolleger.

17. Forbliv rolig

En af de vigtigste færdigheder for en sygeplejerske er evnen til at holde ansigtet opret og bevare roen. Mens sygeplejersker kan opleve kaotiske situationer og skal interagere med urolige patienter, kan de overvinde disse udfordringer ved at tage dybe vejrtrækninger og bede om hjælp, når de har brug for det. En sygeplejerske, der forbliver rolig, kan inspirere patienterne til også at bevare roen.

18. Forbliv positiv

At forblive positiv kan hjælpe dig til at få det bedre med dit job. Mens det at være ny sygeplejerske kan have sine udfordringer, så prøv at huske, at du har så mange grunde til at være stolt af dig selv, herunder:

 • Du bestod NCLEX-RN-eksamenen og kom igennem et sygeplejeprogram
 • Du blev ansat til et betalende job
 • Du kan møde mennesker og skabe venskaber, der kan vare hele dit liv

Erik Andreasen
Erik Andreasen Mens en ny sygeplejerskes første år på det medicinske område kan være hektisk, er der flere teknikker, der kan hjælpe dem med at tilpasse sig deres nye karriere. At få venner, praktisere egenomsorg og lytte opmærksomt til patienterne kan alle gøre det muligt for nye sygeplejersker at trives i deres roller. Hvis du er ny sygeplejerske eller forventer at blive det snart, så overvej at tage nogle skridt for at forberede dig på jobbets pligter og forpligtelser. I denne artikel diskuterer vi førstegangssygeplejerskers ansvar og atten tips til, hvordan du får succes som en.