17 Samfundsvidenskabelige Job

17 Samfundsvidenskabelige Job

Hvis du er interesseret i at studere menneskelig interaktion og hvordan individer interagerer med deres omgivende miljø, kan du overveje at forfølge en samfundsvidenskabelig grad og karriere. At kende dine karrieremuligheder kan hjælpe dig med at træffe en mere strategisk beslutning vedrørende din fremtid i arbejdsstyrken. I denne artikel forklarer vi, hvad du kan gøre med forskellige samfundsvidenskabelige grader, lister 17 socialvidenskabelige job, som du kan overveje, og informerer dig om de færdigheder, du har brug for for at få et samfundsvidenskabeligt job.

Relateret: 29 job for personer med en sociologiuddannelse

Hvad kan du gøre med en samfundsvidenskabelig uddannelse?

Uanset om du opnår en associeret, bachelor- eller kandidatgrad i samfundsvidenskab, har du mulighed for at forfølge en bred vifte af karrierer. At kende dine karrieremuligheder for hver grad giver dig mulighed for at vælge det rigtige program, der opfylder dine behov. Her er, hvad du kan gøre med de forskellige typer af samfundsvidenskabelige grader:

Associeret grad

Associerede grader forbereder dig til entry-level stillinger i en lang række brancher. De giver dig mulighed for at opbygge grundlæggende viden inden for det samfundsvidenskabelige område, samtidig med at de hjælper dig med at lære og forbedre dine relevante færdigheder. Her er nogle karrierer, du kan forfølge med en associeret grad i samfundsvidenskab:

 • Paralegal: En advokatfuldmægtig støtter advokater ved at udføre juridisk forskning, oprette retsdokumenter, gennemgå optegnelser og kommunikere med både vidner og klienter.
 • Samfundsvidenskabelige forskningsassistent: Samfundsvidenskabelige forskningsassistenter hjælper samfundsforskere med en række forskningsopgaver. De udfører eksperimenter, undersøger resultaterne og administrerer databaser.
 • Social- og menneskelig serviceassistent: Social- og humanserviceassistenter identificerer den hjælp, deres klienter har brug for. De udvikler behandlingsplaner, hjælper deres klienter med at finde hjælp til deres daglige aktiviteter og koordinerer forskellige ydelser.

Udover en entry-level beskæftigelse kan en associeret grad i samfundsvidenskab også forberede dig til en bacheloruddannelse i samfundsvidenskab på et universitet.

Bachelorgrad

Når du er færdiguddannet med en bachelorgrad i samfundsvidenskab, kan du søge arbejde med mange erhverv, herunder følgende:

 • Dataanalytiker : Dataanalytikere indsamler data, analyserer resultater og rapporterer deres resultater til det relevante team i en virksomhed. De leder efter trends i datasæt og hjælper med at etablere en virksomheds behov.
 • Markedsanalyseanalytiker: Markedsanalyseanalytikere indsamler data og bruger dem til at forudsige tendenser inden for marketing og salg. De sporer også succesen med marketingstrategier og evaluerer dataindsamlingsmetoder.
 • Social- og samfundsserviceleder: Social- og samfundsserviceledere bestemmer, hvilke programmer og tjenester et samfund har brug for. De fører tilsyn med disse programmer, evaluerer deres effektivitet og anbefaler forbedringer efter behov.

Kandidatgrad

At forfølge en samfundsvidenskabelig kandidatgrad forbereder dig på endnu flere muligheder i arbejdsstyrken. Her er nogle erhverv, der kræver en kandidatgrad i samfundsvidenskab:

 • Historiker: Historikere indsamler information for bedre at forstå historiske begivenheder. De undersøger en bred vifte af beviser såsom artefakter og optegnelser for at bestemme dets ægthed og betydning.
 • Politisk videnskabsmand: Statsvidenskabsmænd studerer politiske systemer, indsamler og sorterer data, skaber publikationer baseret på deres politiske forskning og identificerer politiske tendenser.
 • Sociolog: Sociologer opretter forskningsprojekter for at lære mere om sociale spørgsmål. De indsamler data ved hjælp af forskellige metoder, drager konklusioner ud fra disse data og udarbejder rapporter for at skitsere deres resultater.

Relateret: Sådan bliver man sociolog

Samfundsvidenskabelige job

Uanset din samfundsvidenskabelige grad, er du sikker på at finde masser af værdifulde jobmuligheder. Uanset om du vil arbejde inden for retshåndhævelse eller hjælpe dit lokalsamfund, sikrer du, at du kender alle dine muligheder med denne type karriere, at du træffer den rigtige beslutning for din fremtid. Her er 17 socialvidenskabelige job, deres nationale gennemsnitlige lønninger og deres primære opgaver:

1. Rådgiver

National gennemsnitsløn: $24.996 om året

Primære opgaver: Rådgivere giver vejledning til personer, der ønsker at forbedre deres mentale sundhed. De udarbejder behandlingsplaner og mestringsstrategier for at forbedre deres patients overordnede livskvalitet.

2. Lærer

National gennemsnitsløn: $30.826 om året

Primære pligter: Lærere opretter lektionsplaner og forbereder undervisningsmateriale til deres elever. De uddanner elever i et eller flere emner, administrerer test, tildeler lektier og bedømmer opgaver. Lærere overvåger også deres elevers akademiske udvikling og laver fremskridtsrapporter for at spore denne udvikling.

Relateret: Lær om at være lærer

3. Efterretningsanalytiker

National gennemsnitsløn: $41.000 om året

Primære opgaver: Efterretningsanalytikere indsamler information fra en række forskellige kilder for bedre at kunne forudse organiseret kriminalitet. De udarbejder skriftlige rapporter og kort baseret på efterretningsdata, studerer kriminalitetsrelaterede aktiviteter og samarbejder med regeringer og efterretningsorganisationer for at dele opdateringer vedrørende efterretningsaktiviteter.

Relateret: Lær om at være en intelligensanalytiker

4. Politibetjent

National gennemsnitsløn: $54.115 om året

Primære opgaver: Politibetjente håndhæver loven og opretholder orden i deres samfund. De sikrer og undersøger også gerningssteder og ulykker, arresterer og interviewer mistænkte og reagerer på nødopkald.

Relateret: Lær om at være politibetjent

5. Advokat

National gennemsnitsløn: $54.192 om året

Primære opgaver: Advokater repræsenterer deres klienter i en række juridiske spørgsmål. De udfører juridiske undersøgelser og sagsundersøgelser, fortolker love, interviewer klienter, udarbejder udkast til juridiske dokumenter og deltager i retssager for en dommer.

Relateret: Lær om at være advokat

6. Bibliotekar

National gennemsnitsløn: $59.210 om året

Primære opgaver: Bibliotekarer vedligeholder en database med biblioteksmaterialer, organiserer biblioteksressourcer, katalogiserer bøger og udfører revisioner. De arrangerer også biblioteksarrangementer såsom bogsignering og læserarrangementer.

Relateret: Lær om at være bibliotekar

7. Socialrådgiver

National gennemsnitsløn: $60.048 om året

Primære pligter: Socialrådgivere identificerer deres klienters behov og hjælper dem med at overvinde udfordringer, de kan stå over for. De henviser dem også til de rigtige organisationer og agenturer for yderligere at imødekomme deres behov. Med de rette kvalifikationer kan du som socialrådgiver yde rådgivning og behandle psykiske problemer.

Relateret: Lær om at være socialrådgiver

8. Registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $60.195 om året

Primære opgaver: Registrerede sygeplejersker udfører fysiske undersøgelser, registrerer en patients helbredshistorie, administrerer medicin og observerer patienter for bedre at forstå deres lidelser. De uddanner også deres patienter om deres behandlingsplan.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

9. PR-specialist

National gennemsnitsløn: $64.243 om året

Primære opgaver: PR-specialister opretholder en virksomheds offentlige image. De laver medieudgivelser, evaluerer den offentlige mening, opretholder relationer til medierne, arrangerer pressekonferencer og interviews og overvåger resultaterne af alle PR-indsatser.

10. Arkæolog

National gennemsnitsløn: $67.653 om året

Primære opgaver: Arkæologer analyserer artefakter, udfører test og skriver rapporter for bedre at forstå og dele information om tidligere menneskelig aktivitet. De overvåger også processen med indsamling af artefakter og udfører forskning.

11. Byplanlægger

National gennemsnitsløn: $67.893 om året

Primære opgaver: Byplanlæggere rådgiver lokalsamfund om den bedste udnyttelse af deres jord og ressourcer. For eksempel kan de anbefale placeringen for veje eller skoler. Byplanlæggere udfører også inspektioner, fortolker kort, mødes med offentlige embedsmænd vedrørende et samfunds arealanvendelse og anbefaler afslag eller godkendelse af forslag til arealanvendelse.

Relateret: Lær om at være byplanlægger

12. Personalechef

National gennemsnitsløn: $71.476 om året

Primære opgaver: Personalechefer fører tilsyn med en virksomheds personaleafdeling. De styrer rekrutteringsprocessen og varetager opgaver relateret til bemanding, kompensation og medarbejdersikkerhed.

Relateret: Lær om at være HR-chef

13. Geograf

National gennemsnitsløn: $74.755 om året

Primære opgaver: Geografer studerer jordens fysiske egenskaber og bestemmer, hvordan menneskelig aktivitet påvirker både jorden og dens atmosfære. De laver også kort til at repræsentere geografiske data og udfører forskning gennem forskellige metoder såsom undersøgelser og fokusgrupper.

14. Webudvikler

National gennemsnitsløn: $77.157 om året

Primære opgaver: Webudviklere bruger software til at skrive kode til websteder og websider. De tager hovedsageligt et webdesign og gør det til et websted. Webudviklere løser også hjemmesideproblemer, overvåger en hjemmesides trafik, opdaterer hjemmesiden efter behov og arbejder sammen med web- og grafiske designere.

Relateret: Lær om at være webudvikler

15. Investeringsanalytiker

National gennemsnitsløn: $90.952 om året

Primære opgaver: Investeringsanalytikere udfører research, evaluerer data og bruger deres finansielle viden til at vurdere investeringsoplysninger til forskellige formål. De rådgiver også deres leder om de bedste økonomiske beslutninger og retninger.

16. Psykolog

National gennemsnitsløn: $104.904 om året

Primære pligter: Psykologer observerer og interviewer folk for at identificere eventuelle psykologiske, adfærdsmæssige eller følelsesmæssige lidelser, de kan stå over for. De evaluerer deres patients behov, laver en behandlingsplan og udfører psykologiske tests for at hjælpe dem med at vurdere deres patients diagnose.

Relateret: Lær om at være psykolog

17. Økonom

National gennemsnitsløn: $109.833 om året

Primære opgaver: Økonomer studerer samfund, analyserer økonomiske spørgsmål og skriver om økonomisk politik. De udfører også undersøgelser, indsamler og analyserer data og præsenterer deres resultater.

Kompetencer, der skal til for at få et samfundsvidenskabeligt job

Hvis du er interesseret i at forfølge et samfundsvidenskabeligt erhverv, kan det at have de rigtige færdigheder hjælpe dig med at udmærke dig i din karriere. Du kan få og forbedre dine samfundsvidenskabelige færdigheder gennem dine kurser eller gennem en relevant praktik eller erhvervserfaring. Her er nogle færdigheder, du skal bruge for at få et samfundsvidenskabeligt job:

 • Analyse: Når du tager en samfundsvidenskabelig uddannelse, har du mulighed for at forbedre dine analytiske evner. At have denne evne hjælper dig med at undersøge data og information, drage konklusioner fra dine resultater og komme med anbefalinger baseret på dine resultater.
 • Kritisk tænkning: Da samfundsvidenskab beskæftiger sig med samfundsmæssige udfordringer, kan det at have stærke kritiske tænkningsevner hjælpe dig med at analysere data og nå konklusioner for lettere at løse en lang række problemer. At have denne færdighed kan hjælpe i næsten alle brancher og positioner.
 • Kommunikation** :** Uanset din samfundsvidenskabelige karriere, skal du have stærke mundtlige og skriftlige kommunikationsevner. At have denne færdighed giver dig mulighed for effektivt at interagere med andre gennem hele din arbejdsdag.
 • Forskning: Da mange samfundsvidenskabelige karrierer involverer forskning, er det vigtigt at vide, hvordan man udfører en grundig undersøgelse af den information, du har brug for. Dette indebærer at komme med forskningsspørgsmål, finde svar på dine spørgsmål og analysere dine resultater.

Vidar Andreasen
Vidar Andreasen Hvis du er interesseret i at studere menneskelig interaktion og hvordan individer interagerer med deres omgivende miljø, kan du overveje at forfølge en samfundsvidenskabelig grad og karriere. At kende dine karrieremuligheder kan hjælpe dig med at træffe en mere strategisk beslutning vedrørende din fremtid i arbejdsstyrken. I denne artikel forklarer vi, hvad du kan gøre med forskellige samfundsvidenskabelige grader, lister 17 socialvidenskabelige job, som du kan overveje, og informerer dig om de færdigheder, du har brug for for at få et samfundsvidenskabeligt job.