17 Karrierer Med En Stærk Matematikvægt

17 Karrierer Med En Stærk Matematikvægt

Matematik er en disciplin, der bruges i mange industrier, herunder teknologi, videnskab og forretning. Selvom du vælger ikke at tage en universitetsuddannelse specifikt i matematik, kan du opleve, at der stadig er masser af stillinger, du kan arbejde, som fokuserer på tal, beregninger og matematiske begreber som en stor del af jobbet. Disse karrierer involverer normalt også problemløsning og kritisk tænkning. I denne artikel giver vi en liste over job, du kan overveje, hvis du elsker matematik og ønsker at gøre tal og matematiske teorier til en del af din karriere.

17 job, der involverer matematik

Hvis du kan lide at arbejde med tal, er der mange veje, der kan føre til karrieremuligheder for dig. Her er nogle matematik-relaterede karrierer sammen med den nationale gennemsnitlige løn og primære opgaver for hver. For de mest opdaterede løntal skal du følge lønlinkene ved hver overskrift til Bonjoures Salaries:

1. Matematiklærer

National gennemsnitsløn: $48.272 om året

Primære opgaver: En matematiklærer instruerer eleverne i matematik. De udvikler kursets læseplan eller følger en statsgodkendt læseplan, administrerer tests, mødes en-til-en med elever, der har brug for mere hjælp til at forstå et koncept og diskuterer en elevs fremskridt med deres forælder eller værge. Matematiklærere kan vælge en bestemt type matematik, såsom statistik, calculus eller algebra, som de underviser i et klasseværelse af elever eller giver undervisning i generel matematik som begreb.

2. Computerprogrammør

National gennemsnitsløn: $48.418 om året

Primære opgaver: En computerprogrammør er ansvarlig for at skabe computerprogrammer og applikationer. De skriver kode, undersøger eksisterende programmer, forbedrer aktuelle applikationer og retter kode efter behov. Computerprogrammører tester også deres arbejde og mødes med medarbejdere og ledere for at sikre, at de har skabt noget, der opfylder et behov.

Relateret: Lær om at være computerprogrammør

3. Bogholder

National gennemsnitsløn: $54.644 om året

Primære opgaver: En revisor opretter og vedligeholder økonomiske optegnelser for en virksomhed eller individuel kunde. De udfører revisioner og afstemninger på konti, udarbejder selvangivelser, rapporterer om virksomhedens økonomiske sundhed til interessenter, udarbejder budgetter og sørger for, at deres kunder overholder alle føderale, statslige eller lokale bestemmelser.

Relateret: Lær om at være revisor

4. Meteorolog

National gennemsnitsløn: $63.750 om året

Primære opgaver: En meteorolog studerer vejret og laver vejrudsigter baseret på bestemte forhold. De analyserer data fra vejrstationer, ser på vejrmønstre, studerer vejrsystemer og kan rapportere om vejret til en nyhedsformidling.

5. Økonomisk planlægger

National gennemsnitsløn: $66.213 om året

Primære opgaver: En finansiel planlægger hjælper kunder, som kan omfatte enkeltpersoner, familier eller virksomheder, med at opnå økonomisk succes. De analyserer en kundes økonomiske historie, vurderer deres behov og udvikler en plan, der hjælper kunderne med at nå deres økonomiske mål. Finansielle planlæggere kan hjælpe med aktivbeskyttelse, investeringer og budgettering og hjælpe deres kunder med at forberede sig på et stort køb.

Relateret: Lær om at være finansiel planlægger

6. Forskningsanalytiker

National gennemsnitsløn: $70.084 om året

Primære opgaver: En forskningsanalytiker er ansvarlig for at bruge datasæt til at forstå mere om, hvordan virksomheden fungerer. De overvåger igangværende problemer, analyserer den information, de får i deres forskning og hjælper ledende ledere med at træffe strategiske forretningsbeslutninger. Forskningsanalytikere bruger de data, de sikrer, til at finde tendenser og komme med forudsigelser om fremtidig succes.

7. Finansanalytiker

National gennemsnitsløn: $71.331 om året

Primære opgaver: En finansanalytiker overvåger investeringsmuligheder og finansielle data, så de kan komme med forslag og tilbyde vejledning til virksomhedens interessenter, mens de træffer investeringsbeslutninger. Finansanalytikere overvåger også resultaterne af investeringer såsom aktier, obligationer og råvarer og fortolker historiske finansielle data og tendenser, når de fremsætter deres anbefalinger.

Relateret: Lær om at være finansanalytiker

8. Civilingeniør

National gennemsnitsløn: $87.469 om året

Primære opgaver: En civilingeniør designer transportsystemer, som kan omfatte veje, broer og dæmninger. De kan føre tilsyn med konstruktionen af ​​disse systemer og overvåge behovet for vedligeholdelse af visse infrastrukturer. Civilingeniører analyserer også undersøgelser, opretholder et budget, erhverver tilladelser og bruger computersoftware til at designe deres systemer.

Relateret: Lær om at være civilingeniør

9. Revisor

National gennemsnitsløn: $89.354 om året

Primære opgaver: En revisor er ansvarlig for at gennemgå finansielle poster og rapporter for at sikre deres nøjagtighed. De tjekker for enhver uretmæssig tilegnelse af midler og skal muligvis udvikle deres egne rapporter til medlemmer af ledelsen og andre interessenter i organisationen. Revisorer giver ofte forslag til ledelsen om, hvad virksomheden kan gøre for at være mere effektiv eller reducere pengespild.

Relateret: Lær om at være revisor

10. Informationssikkerhedsanalytiker

National gennemsnitsløn: $94.291 om året

Primære opgaver: En informationssikkerhedsanalytiker forsker i og installerer software, der kan holde en virksomhed beskyttet mod cyberangreb eller andre sikkerhedsbrud. De skriver og implementerer politikker, som medarbejderne følger for at sikre, at virksomheden kan beskytte alle følsomme oplysninger, den ligger inde med. Informationssikkerhedsanalytikere opretter også katastrofehjælpsprotokoller, gennemfører virksomhedsomfattende træning i sikkerhed og bruger data til at måle en virksomheds sårbarhed.

Relateret: Lær om at være informationssikkerhedsanalytiker

11. Matematiker

National gennemsnitsløn: $94.341 om året

Primære opgaver: En matematiker bruger matematiske metoder og analyser til at løse forretningsproblemer. De analyserer data, udvikler computerprogrammer til at indsamle numeriske data, foretager forudsigelser, overvåger tendenser og laver rapporter, som de deler med virksomhedens embedsmænd, så interessenter kan træffe vigtige forretningsbeslutninger.

12. Statistiker

National gennemsnitsløn: $99.264 om året

Primære opgaver: En statistiker er ansvarlig for at bruge statistiske metoder til at fortolke data og levere løsninger på problemer i den virkelige verden, som en virksomhed kan opleve. De kan lave undersøgelser, lave forudsigelser baseret på data og hjælpe virksomheder med at designe computersoftware, der er i stand til at indsamle de data, de har brug for.

Relateret: Lær om at være statistiker

13. Softwareingeniør

National gennemsnitsløn: $107.908 om året

Primære opgaver: En softwareingeniør skaber og implementerer software, programmer, systemer og applikationer. De mødes med interessenter og slutbrugere for at forstå deres behov, undersøge meninger om deres arbejde og udvikle softwaren eller systemet, der opfylder kravene. Softwareingeniører skriver også brugermanualer og udfører test- og kvalitetssikringsanalyser for at sikre, at brugerne kan navigere gennem softwaren.

Relateret: Lær om at være softwareingeniør

14. Økonom

National gennemsnitsløn: $110.187 om året

Primære opgaver: En økonom er ansvarlig for at studere teorien om udbud og efterspørgsel. De søger at forstå produktion, distribution og indkøb fra forskellige parter involveret i en udveksling af varer og tjenesteydelser. Økonomer holder sig ajour med økonomiske spørgsmål og tendenser, analyserer data og leverer rapporter til den øverste ledelse af en organisation.

15. Aktuar

National gennemsnitsløn: $115.092 om året

Primære opgaver: En aktuar undersøger, hvordan risiko eller anden usikkerhed kan påvirke en virksomhed økonomisk. De hjælper virksomhedens interessenter med at vælge politikker, såsom sygeforsikring og livsforsikring, der bør medføre en lavere økonomisk risiko for virksomheden.

Relateret: Lær om at være aktuar

16. Dataforsker

National gennemsnitsløn: $122.427 om året

Primære opgaver: En dataforsker er ansvarlig for at designe datasystemer og modeller, så de kan bruge dataene efter behov til at rådgive virksomhedens interessenter og hjælpe dem med at træffe strategiske forretningsbeslutninger. De behandler og opbevarer data, udfører dataanalyse, producerer rapporter og skal muligvis foretage datajusteringer baseret på efterspørgsel og feedback.

Relateret: Lær om at være dataforsker

17. Algoritmeingeniør

National gennemsnitsløn: $126.418 om året

Primære opgaver: En algoritmeingeniør designer og vedligeholder algoritmesystemer. De bruger data fra deres algoritmer til at producere rapporter, skabe processer og anmode om bestemte handlinger baseret på dataene. Algoritmeingeniører udfører også adskillige tests for at sikre, at deres algoritmer opfylder virksomhedens behov og producerer de typer svar, som de forventer.

Thomas Busk
Thomas Busk Matematik er en disciplin, der bruges i mange industrier, herunder teknologi, videnskab og forretning. Selvom du vælger ikke at tage en universitetsuddannelse specifikt i matematik, kan du opleve, at der stadig er masser af stillinger, du kan arbejde, som fokuserer på tal, beregninger og matematiske begreber som en stor del af jobbet. Disse karrierer involverer normalt også problemløsning og kritisk tænkning. I denne artikel giver vi en liste over job, du kan overveje, hvis du elsker matematik og ønsker at gøre tal og matematiske teorier til en del af din karriere.