16 Karrierer Du Kan Forfølge I Musikproduktion

16 Karrierer Du Kan Forfølge I Musikproduktion

En musikproduktion er en professionel i musikbranchen, der hjælper med at skabe og distribuere ny musik. Musikproducenter kan arbejde med eksisterende og nye kunstnere for at udvikle nye numre inden for enhver musikgenre. Du kan trives i en karriere inden for musikproduktion, hvis du nyder at være kreativ og arbejde med musikere. I denne artikel lærer vi, hvorfor du måske forfølger en karriere inden for musikproduktion og udforsker en liste over 16 potentielle karrierer inden for området.

Relateret: Musikproducerende færdigheder: Definition og eksempler

Hvorfor forfølge en karriere inden for musikproduktion?

En karriere inden for musikproduktion giver mange fordele, som at kunne arbejde i et kreativt miljø og samarbejde med musikkunstnere. Der er også flere trin, der går ind i at skabe en sang, hvilket betyder, at der typisk er et stort antal ledige job for hvert musikprojekt, der går i musikproduktion. Musikproducenter kan også arbejde i en række musikgenrer, så opbygning af erfaring i flere genrer kan hjælpe dig med at bestemme, hvilken vej der er den rigtige for dig.

Relateret: Sådan kommer du ind i musikindustrien

16 karrierer inden for musikproduktion

Her er 16 karrierer, du kan forfølge, der relaterer til musikproduktion:

Musik producer

En musikproducent overvåger produktions- og indspilningsprocesserne for individuelle sange eller album. Du kan også henvise til musikproducenter som pladeproducenter eller sporproducenter. Meget af deres job består i at hjælpe kunstnere med at generere ideer til musikalske projekter, vælge hvilke sange de vil indspille og samarbejde med kunstnere for at sikre, at deres musik har den bedst mulige kvalitet og lyd.

Instrumenttekniker

En instrumenttekniker eller instrumentspecialist hjælper musikere med at bruge deres instrumenter i studiet. Deres job kan indebære at håndtere instrumenter mellem optagelserne, sikre, at instrumenterne er afstemt og opsætte udstyr til optagelsessessioner. Instrumentteknikere kan også specialisere sig i at arbejde med et bestemt instrument, såsom guitar, bas, trommer eller keyboard.

Digital lyd editor

En digital lydeditor arbejder på optaget musik ved hjælp af redigeringsprogrammer. De kan klippe eller splejse dele af en sang, kopiere data eller tilføje effekter til projekter, efter at de er optaget. Digitale lydredaktører arbejder primært i postproduktionsfasen af ​​musikprojekter og hjælper med at perfektionere kvaliteten og lyden af ​​hvert projekt, de deltager i.

Audio tekniker

En lydtekniker arbejder primært med lydkvaliteten af ​​musikalske projekter. De deltager i indspilning af musik og er ansvarlige for tekniske dele af processen, såsom betjening af lydoptageudstyr og redigering af indspillede stykker på et lyd- eller mixerbord. Lydteknikere kan også reparere optageenheder og udføre lydtjek for musikere i studiet.

Kopist

En kopist transskriberer noder fra lyde til arknotation. Dette kan især være nyttigt ved optagelse af projekter, der involverer flere vokalister eller instrumentalister, som hver spiller unikke dele på samme tid, så alle kan se en fysisk kopi af den del, de skal spille. Kopister kan transskribere noder til noder i hånden eller ved at bruge computerprogrammer.

Leder af optagestudie

En optagestudieleder fører tilsyn med et optagestudies forretningsdrift. Optagestudieledere kan eje deres egne optagestudier eller arbejde for eksisterende optagestudier. Deres job omfatter ansættelse af fagfolk til at betjene optageudstyr og planlægge kunstnere og producere til studietid. En optagestudieleder kan også engagere sig i marketingstrategier, der kan tiltrække nye kunder til at leje deres studie.

Tekstforfatter

En tekstforfatter skriver de ord, der bruges i sange, eller teksterne. Mens nogle musikkunstnere skriver deres egne tekster, hyrer mange tekstforfattere til at hjælpe dem med at opnå det budskab og den tone, de ønsker at formidle gennem deres musik. Tekstforfattere kan skrive sange, som de sælger til musikkunstnere, som derefter tilføjer vokal og musikalske elementer, eller de kan arbejde sammen med kunstnere om at skrive sange sammen. De fleste tekstforfattere har en form for skrivebaggrund og kan også arbejde på andre områder, herunder teater eller tv.

Radioudsendelsesingeniør

En radioudsendelsesingeniør driver lydudstyr til radiostationer. Radioudsendelsesingeniører kan opsætte udstyr, betjene optageenheder og reparere eller vedligeholde lydudstyr, der ikke fungerer korrekt. De er også typisk fortrolige med computersystemer, som radiostationer bruger, hvilket betyder, at de kan observere udsendelser og hjælpe med at redigere optagelser, når de er færdige.

Lyddesigner

En lyddesigner bruger lydelementer til at forbedre optagelsesprojekter. Disse kan omfatte live-optagelser af tale, instrumental eller andre omgivende lyde, der komplementerer de musikprojekter, de arbejder på. Lyddesignere samarbejder med andre lydredaktører for at sikre, at hvert element i et optaget projekt fungerer godt i sammenhæng med hele projektet. De kan også arbejde i industrier som fjernsyn, teater og videospiludvikling, hvor de ofte opererer under titlen lyd-/specialeffektredaktører.

Lydmixer

En lydmixer fokuserer på balancen mellem lyd i et optagelsesprojekt. Dette inkluderer lydstyrken af ​​spor og deres lydkvalitet, som kan variere mellem optagelser, eller hvis der er flere mikrofoner i brug. Lydmixere kan arbejde på indspillede stykker eller ved live-optrædener, hvor de kan justere lydstyrken på mikrofoner og holde styr på, hvilke instrumenter der spilles på bestemte tidspunkter.

A & R koordinator

En A & R-koordinator ansætter nye kunstnere til pladeselskaber og leder efter nyt talent i branchen. A & R står for "kunstnere og repertoire", da A & R-koordinatorer undersøger kunstnere og deres værker for at afgøre, om de ville fungere godt med det pladeselskab, de arbejder for. A & R-koordinatorer kan rekruttere musikalske fagfolk inden for mange områder, såsom musikere, musikere og musikproducenter, for at hjælpe med at maksimere succesen med deres optagestudie og opbygge en kundebase.

Radiofremmende leder

En radiopromoveringsmanager hjælper kunstnere med at finde platforme at afspille deres musik på. Dette indebærer typisk søgning efter radiostationer, der ønsker at afspille en kunstners musik, og markedsføring af deres kunstnere til radiostationer, som måske ikke er fortrolige med dem. Radiofremmende ledere kan arbejde for optagestudier eller pladeselskaber og repræsentere enhver af de kunstnere, de skaber musik for.

Tour publicist

En tour-publicist planlægger begivenheder, der promoverer en musikers kommende turnéer. De kan organisere interviews, forhåndsvisninger af showet eller koncertanmeldelser, der alle giver eksponering og omtale for de musikkunstnere, de repræsenterer. En stor del af en tour-publicists job er at sikre, at folk deltager i de koncerter, de promoverer, så de kan også have input til reklamemateriale som pressemeddelelser eller flyers.

Foley kunstner

En Foley-kunstner skaber ikke-musikalske lyde, som lydredigerere kan inkludere i indspillede sange. Foley-kunstnere kan bruge en endeløs række af objekter til at efterligne lyde som døre, der åbner, brusende vand, fodtrin og meget mere. Indspilningskunstnere kan muligvis hyre en Foley-kunstner, hvis de vil bruge lyde i deres musik, som er særligt opmærksomme på at skabe, og som de måske ikke kan finde på et lydmixbord.

Audiovisuel tekniker

En audiovisuel tekniker betjener lydudstyr og videoudstyr. I musikproduktion kan audiovisuelle teknikere arbejde med kunstnere på musikvideoer eller andre musikprojekter, der involverer videoelementer. Audiovisuelle teknikere kan betjene lydenheder som mikrofoner og looping-pedaler samt videoenheder som kameraer og lysudstyr.

Musikredaktør for film

En musikredaktør, der arbejder i filmindustrien, redigerer musik og føjer den til filmprojekter. Dette kan involvere redigering af lydfiler, mix af sange og synkronisering af musik til film, så det afspilles på bestemte tidspunkter. En musikredaktør kan arbejde sammen med komponisten af ​​en films soundtrack for at sikre, at filmen bruger deres musik på den måde, de ønsker, og det lyder bedst. Musikredaktører kan også samarbejde med filminstruktører for at færdiggøre musikalske elementer i en film og bestemme, hvor sangene skal placeres i forhold til scene og historie.

Anker Clemmensen
Anker Clemmensen En musikproduktion er en professionel i musikbranchen, der hjælper med at skabe og distribuere ny musik. Musikproducenter kan arbejde med eksisterende og nye kunstnere for at udvikle nye numre inden for enhver musikgenre. Du kan trives i en karriere inden for musikproduktion, hvis du nyder at være kreativ og arbejde med musikere. I denne artikel lærer vi, hvorfor du måske forfølger en karriere inden for musikproduktion og udforsker en liste over 16 potentielle karrierer inden for området.