16 Job I Teater

Selvom det er konkurrencedygtigt, kan det at arbejde i teaterbranchen være en særlig tilfredsstillende karrierevej, da det har en tendens til at trække dem ind i den, der er ret lidenskabelige, hvilket kan skabe et spændende miljø og følelse af fælles drivkraft.

Uanset din rolle i en produktion, kan du have en direkte indflydelse på dens kvalitet og succes. Det er vigtigt at vide, hvilket job i teater der passer bedst til dine evner og personlighed, men det kræver research og analyser. I denne artikel diskuterer vi nogle af de mest populære teaterjobs i forskellige kategorier.

Jobmuligheder inden for teater

Teaterjob kan opdeles i fire hovedkategorier: kreative roller, produktionsroller, kundeserviceroller og administrative roller. Nedenfor finder du job relateret til teatret, opdelt efter disse kategorier. Bemærk, at lønningerne nedenfor blev udfyldt ved hjælp af data fra Bonjoures Salaries, hvor de opdateres hyppigt.

Kreative roller

Uanset om de er specifikt præstationsrelaterede eller ej, er hver af de følgende teatermuligheder en kreativ rolle med at anvende nogle aspekter af kreativ vision på selve showet.

1. Koreograf

National gennemsnitsløn: $22,92 i timen

Primære opgaver: Koreografer planlægger, organiserer og administrerer danserutiner, kostumer, visuelle elementer og musik i en teaterproduktion. De har normalt fremragende danseevner og omfattende produktionserfaring, som giver dem mulighed for at identificere de elementer, der passer bedst til hver produktion og gøre dem appellerende til et bredere publikum. De fleste koreografer er uddannet som professionelle dansere og udvikler sig derfra.

2. Dramatiker

National gennemsnitsløn: $59.632 om året (skribent)

Primære opgaver: Dramatikere kaldes også manuskriptforfattere og har til opgave at skrive hovedhistorien til teaterproduktioner. De skal skabe alle linjer af dialog mellem kunstnere og beskrive hver scene, hvor instruktøren og de optrædende derefter tager den information og gør den til en liveoptræden.

3. Kostumedesigner

National gennemsnitsløn: $68.617 om året

Primære opgaver: Teatralske kostumedesignere er ansvarlige for at skabe eller vælge alle elementer i de optrædendes outfits, herunder tøj, smykker, masker, handsker, hatte og alt andet, en performer måtte bære under en teaterforestilling.

De skal matche tøjet med produktionens historiske periode, hver karakters personlige stil og andre relevante faktorer. De fleste kostumedesignere har erfaring med modedesign.

4. Performer

National gennemsnitsløn: $69.469 om året

Primære opgaver: Teaterkunstnere underholder publikum ved at udføre forskellige akter, som regel inklusive skuespil, sang og dans. De spiller karakterer på scenen efter et forudbestemt manuskript og gør det efter instruktørens vision og ideer.

Der er ingen specifikke kvalifikationer for at blive optrædende, men der kræves typisk erhvervet viden og erfaring inden for forskellige elementer af musikteater, såsom sang og dans.

5. Teaterchef

National gennemsnitsløn: $98.922 om året

Primære opgaver: En teaterinstruktørs job består generelt i at føre tilsyn med alle vigtige aspekter af iscenesættelse af et show, såsom at bestemme rollebesætningen, vælge deres kostumer og planlægge deres forestilling. Instruktørerne implementerer deres egen vision om, hvordan et manuskript skal udspilles, og giver castet og besætningen instruktioner om, hvordan man genskaber denne vision. De fleste teaterinstruktører starter med at få en bachelorgrad i teaterproduktion eller et beslægtet felt.

Produktionsrelaterede roller

Ud over skuespillerne og brikkerne på scenen er meget involveret i et vellykket show, der måske er lidt mere bag kulisserne. Her er nogle produktionsrelaterede jobs i teater:

1. Lydtekniker

National gennemsnitsløn: $35.245 om året

Primære opgaver: Lydteknikere, også kaldet lydteknikere, er ansvarlige for lydkvaliteten i teaterproduktioner. De bruger deres dygtighed og ekspertise til at sikre, at alle lyde, såsom stemmer, effekter og musik, er korrekt produceret, mixet, optaget, synkroniseret med produktionen og gengivet på scenen. Der er ingen officielle krav for at blive en forsvarlig tekniker, men relevante kvalifikationer og erfaring øger en ansøgers odds for at blive udvalgt til rollen.

2. Producer

National gennemsnitsløn: $43.542 om året

Primære opgaver: En producers nøjagtige jobbeskrivelse varierer normalt lidt fra den ene teaterproduktion til den anden, men de har generelt til opgave at overvåge og implementere alle aspekter af produktionen.

Nogle af deres opgaver omfatter at finde investorer, organisere budgetter og økonomi, forhandle personalekontrakter, administrere alle tekniske aspekter af stykket, sætte deadlines for forskellige opgaver, arbejde med marketingstrategier for at fremme produktionen, overvåge instruktører og kunstnere og sikre overholdelse af lov bl.a. Der er ingen specifik karrierevej til at blive producent, selvom de fleste har en uddannelse og direkte erfaring med medierelaterede emner.

3. Kunstnerisk leder

Landsgennemsnitsløn: Løndata er ikke tilgængelige

Primære opgaver: Kunstneriske ledere er ansat af teaterselskaber til at skabe, udvikle og implementere en valgt kunstnerisk vision for alle deres produktioner. De refererer til den øverste administrative leder og træffer afgørende beslutninger vedrørende organisationens kunstneriske retning og værdier. De fleste kunstneriske ledere har tidligere erfaring med at instruere eller producere teaterforestillinger.

4. Casting direktør

National gennemsnitsløn: $75.699 om året

Primære opgaver: En teaterproduktions casting director er ansvarlig for at finde kandidater til udøvende roller og udvælge de bedst egnede kandidater til hver. De skal sikre sig, at de valgte kandidater passer til de karakteristika, der kræves af manuskriptet og instruktøren, og har dygtigheden og erfaringen til at udføre deres rolle med succes.

Der er ingen formel kvalifikation nødvendig for at arbejde som casting director, men de fleste har en uddannelse i teater eller filmproduktion.

Servicerelaterede roller

Med hvert godt show er der et publikum, der er håbefulde om en komplet oplevelse, der starter fra det øjeblik, deres billet er revet; kundeservice er nøglen. Her er nogle kundeservice-relaterede job i teater:

1. Usher

National gennemsnitsløn: $24.394 om året

Primære opgaver: Husmændene er ansvarlige for kundernes ve og vel før, under og lige efter en teaterforestilling. De viser publikum til deres pladser, sælger snacks og drinks, udsteder programmører, sikrer deres sikkerhed og kommunikerer med andre medlemmer af personalet for at sikre, at alt kører som planlagt. Der kræves ingen formelle kvalifikationer for at blive betjent.

2. Front-of-house leder

National gennemsnitsløn: $44.310 om året

Primære opgaver: Front-of-house ledere beskæftiger sig med forskellige daglige aktiviteter i forbindelse med teatrets reception og opholdsområde. Disse omfatter at føre tilsyn med bygningssikkerhedsoperationer, sikre, at medarbejderne følger sikkerhedsprocedurer, ansætte og træne nyt personale, yde kundeservice til teatergæster og løse eventuelle problemer, der måtte opstå med teatergæster.

Der kræves ingen kvalifikationer for at være front-of-house-leder, men bløde færdigheder som god kommunikation og regnefærdighed er normalt meget vigtige for rollen.

3. Virksomhedsleder

National gennemsnitsløn: $57.551 om året

Primære opgaver: Teaterselskabsledere fungerer normalt som bindeled mellem teaterchefen og resten af ​​produktionspersonalet. De beskæftiger sig med daglige ledelsesspørgsmål, såsom håndtering af personaleproblemer, håndtering af kommunikation, at sikre, at alle udfører deres pligt, oprette tidsplaner, forhandle kontrakter og andre lignende opgaver. De fleste virksomhedsledere har erfaring med andre aspekter af ledelse.

4. Teaterchef

National gennemsnitsløn: $64.493 om året

Primære opgaver: Teaterledere overvåger alle aspekter vedrørende, hvordan et teater administreres, og hvordan dets shows produceres. De varetager alle organisatoriske, økonomiske og markedsføringsmæssige aspekter af administrationen, og hjælper teatret med at tjene penge på at skabe og iscenesætte forskellige produktioner. En teaterchef inddrages i alle aspekter i forbindelse med eksekveringen af ​​teatrets forretningsplan. De fleste kandidater til rollen har en baggrund inden for administration og kunst.

Administrationsrelaterede roller

Ud over alle elementerne på stedet af produktionen på showaftenen, har arbejdet i teatret mange figurer involveret, som hjælper med at få det hele til at ske. Her er nogle flere administrationsrelaterede jobs i teater:

1. Dramalærer

National gennemsnitsløn: $23.366 om året

Primære opgaver: Dramalærere er ansvarlige for at uddanne fremtidige teaterkunstnere. De fleste af dem underviser elever i alderen 11 til 18 år og giver dem al den grundlæggende viden, der kræves for at begynde at arbejde som scenekunstner. Deres opgaver omfatter regelmæssigt at opsætte skoleskuespil og -produktioner, hvilket giver deres elever en teateroplevelse. Dramalærere, der arbejder i skoler, har typisk brug for en bachelorgrad inden for et teaterrelateret felt og et undervisningsbevis.

2. Markedsfører

National gennemsnitsløn: [$57.610 pr. år(https://www.Bonjoures.com/career/marketer/salaries)

Primære opgaver: Teatermarketingfolk er ansvarlige for at reklamere for en teaterproduktion og tilskynde potentielle kunder til at købe billetter og se forestillingerne. De bruger alle tilgængelige mediekanaler til at informere offentligheden om teatrets fremtidige forestillinger og tilskynde dem til at deltage. Deres opgaver involverer som regel at promovere både forestillingerne og selve teatret.

Relateret: Lær om at være marketingspecialist

3. Agent

National gennemsnitsløn: $77.398 om året

Primære opgaver: Teateragenter hyres af forskellige kunstnere i underholdningsindustrien, såsom skuespillere, sangere, instruktører, oplægsholdere, forfattere og manuskriptforfattere, til at repræsentere dem i diskussion med potentielle arbejdsgivere.

De hjælper deres kunder med at bevare et bestemt image, arrangerer auditions for dem, forhandler deres kontrakter, håndterer medieforespørgsler og tilbyder dem industrirelateret rådgivning, alt sammen med det formål at fremme deres karriere. De fleste agenter har baggrund i public relations, jura, erhvervsliv eller økonomi.

4. Økonomidirektør

National gennemsnitsløn: $134.537 om året

Primære opgaver: Økonomichefer hyres normalt af store teatre eller teaterselskaber til at føre tilsyn med alle økonomiske operationer og sikre overholdelse af forskellige finansielle regler. De arbejder tæt sammen med ledelsesteamet for at skabe kort-, mellem- og langsigtede finansielle strategier med det ultimative formål at øge teatrets omsætning.

Relateret: Lær om at være CFO (Chief Financial Officer)

Ernst Damsgaard
Ernst Damsgaard Selvom det er konkurrencedygtigt, kan det at arbejde i teaterbranchen være en særlig tilfredsstillende karrierevej, da det har en tendens til at trække dem ind i den, der er ret lidenskabelige, hvilket kan skabe et spændende miljø og følelse af fælles drivkraft.