15 Tips Til At Sammenligne Jobtilbud

Hvis du har jobtilbud fra mere end én virksomhed, bør du tage dig tid til nøje at overveje, hvilken af ​​rollerne der passer bedst til dig. Selvom løn er vigtigt, er der også andre faktorer at tage i betragtning, som kan påvirke din beslutning. Gennemgang af en liste over trin, du skal tage for at udføre en sammenligning af jobtilbud, kan hjælpe dig med at afgøre, hvilken rolle der er den rigtige for dig.

I denne artikel diskuterer vi, hvorfor en jobtilbudssammenligning er vigtig, og skitserer 15 trin, du kan tage for at udføre en jobtilbudssammenligning.

Hvorfor er en sammenligning af jobtilbud vigtig?

Hvis du bliver tilbudt to lignende stillinger, kan det være nødvendigt at lave en sammenligning af jobtilbud for at afgøre, hvilken rolle du skal acceptere. Hvis du ønsker at arbejde for en virksomhed med specifikke værdier eller foretrækker bestemte typer opgaver, bør du sammenligne de to virksomheders tilbud og hvad rollerne omfatter.

Sådan laver du en sammenligning af jobtilbud

Du kan sammenligne to jobtilbud ved at undersøge dem side om side og sammenligne dem med dine personlige behov og mål. Det job, du i sidste ende vælger, skal have en konkurrencedygtig løn, der dækker dine leveomkostninger og giver dig mulighed for at vokse som professionel. Her er 15 faktorer, du skal overveje, når du sammenligner to job:

1. Få fuldstændige oplysninger

Sørg for, at du har modtaget alle relevante oplysninger fra de to virksomheder. Hvis du mangler oplysninger eller har bekymringer, kan du overveje at stille spørgsmål eller anmode om et fuldstændigt, skriftligt tilbud. At have det mest komplette sæt oplysninger kan give dig mulighed for at sammenligne alle faktorer pålideligt og gøre valget lettere.

2. Sammenlign lønninger

Sammenligning af de lønninger, som hver virksomhed tilbyder, kan vise dig, om du vil blive betalt retfærdigt for din ekspertise, færdigheder og kvalifikationer. Du kan bruge en gratis online lønberegner eller slå gennemsnitslønnen op for din stilling i dit geografiske område. Ved at se på gennemsnitslønninger kan du afgøre, om tilbuddene er konkurrencedygtige. Du bør også tage dine specifikke færdigheder og kvalifikationer i betragtning. Hvis du for eksempel har væsentlig mere erfaring, end der kræves til stillingen, kan du overveje at forhandle dig til en højere løn.

Læs mere: 6 tips til din næste lønforhandling

3. Undersøg fordele

Bestem, hvilke typer ydelser der er vigtigst for dig. Her er nogle af de mest almindelige fordele:

  • Sygesikring: Sygesikring kan være ekstremt vigtig for dig, hvis du lige skal ud i arbejdsstyrken. Vurder, hvor meget af din forsikringspræmie hver arbejdsgiver betaler, og hvilken forsikringsudbyder de bruger.
  • PTO: Paid time off (PTO) refererer til det antal dage om året, du modtager til ferie eller privat tid. Sammenlign mængden af ​​frihed, hver virksomhed giver, og overvej, om mængden af ​​PTO opfylder dine mål. For eksempel, hvis du kan lide at bruge mindst to uger eller flere uger hvert år på at rejse, så er en generøs PTO-politik sandsynligvis vigtig for dig.
  • Pensionering: Ikke alle arbejdsgivere tilbyder pensionsydelser, så det er vigtigt at overveje dette. Find ud af, om din arbejdsgiver tilbyder mulighed for at udskyde noget af din indtjening før skat til en pensionskonto, og om de tilbyder mulighed for at matche bidrag op til en vis procentdel.
  • Sygefravær: Nogle virksomheder inkluderer sygefravær som en del af deres samlede PTO-timer, mens andre virksomheder kan adskille sygefravær fra ferietid.

4. Se på bonusstrukturen

Nogle virksomheder tilbyder præstationsbonusser efter en periode. Andre virksomheder tilbyder feriebonusser. Hvis du sammenligner jobtilbud, skal du vurdere, om bonuskompensation er en tilgængelig mulighed for begge stillinger.

5. Evaluer vækstpotentiale

Hvis en virksomhed er profitabel og vokser hurtigt, kan dens medarbejdere have mulighed for at drage fordel af avancementsmuligheder og lønstigninger. Spørg hver enkelt arbejdsgiver, hvilken slags vækstmuligheder der er tilgængelige for rollen for at vurdere sandsynligheden for, at du ville forblive i virksomheden på lang sigt. Spørg også, om hver virksomhed tilbyder et professionelt udviklingsprogram. Hvis lederne arbejder hårdt på at forbedre deres medarbejderes kompetencer og erfaring, kan det være et tegn på, at de værdsætter medarbejderforfremmelse.

6. Undersøg virksomhedens frynsegoder

Ud over løn, bonusser eller forhøjelser tilbyder nogle virksomheder frynsegoder eller ekstra fordele. Som et eksempel tilbyder nogle virksomheder mobiltelefoner eller mobiltelefonrabatter hos visse udbydere eller en firmabil, hvis stillingen involverer en betydelig mængde kørsel. Andre virksomheder tilbyder muligheden for at arbejde fra en eller flere dage om ugen eller arbejde fleksible timer. Overvej de frynsegoder, der tilbydes af hver organisation, der har givet dig et tilbud, og om specifikke fordele er af særlig betydning for dig.

7. Overvej arbejdskulturen

Arbejdskultur refererer til atmosfæren i virksomheden og medarbejdernes adfærd. Tænk tilbage på den oplevelse, du havde, da du interviewede til en bestemt rolle. For eksempel har du måske bemærket, at arbejdsmiljøet var meget samarbejdende med folk, der arbejdede som en del af et team. Du bør også spørge ansættelseschefen om virksomhedskulturen. Hvis dine egne værdier stemmer overens med den ene virksomheds kultur mere end den anden, kan det være et tegn på, at du seriøst bør overveje det tilbud.

Læs mere: Hvad er arbejdskultur?

8. Læs virksomhedsanmeldelser

Undersøg online for at finde medarbejderanmeldelser eller endda kundeanmeldelser. Disse anmeldelser kan give dig et dybdegående kig på virksomheden, og hvordan det kan være at arbejde der. Se efter anmeldelser fra personer, der har været i den rolle, du overvejer. Læs, hvad de har at sige om deres rolle, virksomhedens ledelse og hvilke aspekter af deres arbejde, de nød mest. Disse anmeldelser kan også fortælle dig mere om virksomhedskulturen.

9. Overvej ledelsesgruppen

Hvis du mødte lederne for hver rolle, så reflekter over den rapport, du etablerede med hver af dem under disse møder. At være i stand til nemt at kommunikere med din leder og forstå deres forventninger til dit arbejde kan hjælpe dig med at få succes inden for enhver rolle. Hvis du var i stand til at udvikle en øjeblikkelig forbindelse med dem, er det en god indikator for, at du ville have et stærkt arbejdsforhold.

Læs mere: 5 ting at se efter i virksomhedsanmeldelser

10. Evaluer virksomhedens omdømme

Evaluer hver virksomheds omdømme inden for deres områder for at finde ud af, hvilken der vokser hurtigere, udvikle mere innovative teknikker eller ansætte de bedste folk. Nogle virksomheder kan være for små eller nye til at blive almindeligt anerkendt, men selv en lille størrelse eller nyere organisation kan have fordele. For eksempel, hvis en organisation er relativt ny, kan de have udstyret deres teams med den nyeste teknologi og være indforstået med fleksible arbejdsplaner.

11. Søg efter nye færdigheder

Overvej de færdigheder, der er angivet i jobbeskrivelsen. Du har sandsynligvis allerede de fleste eller alle de nævnte færdigheder, men mens du udfører ansvaret for den rolle, vil du få mere erfaring og færdigheder. Derudover kan en af ​​de stillinger, du overvejer, kræve en færdighed, du vil forbedre dig i, såsom kodning eller brug af en specifik software. Overvej hvilke af stillingerne, der bedst giver dig mulighed for at udvikle dine hårde og bløde færdigheder, specifikt dem, der er af størst betydning for dig.

12. Undersøg udfordringer

De to forskellige roller kan have forskellige ansvarsniveauer. For eksempel kan den ene inkludere supervision af fem personer, mens du i den anden rolle måske har mulighed for at supervisere 25. Overvej, hvilken rolle du er mere forberedt til nu, og også hvilken der ville udfordre dig og hjælpe dig til at vokse professionelt. Hvis du ved, at du vil fortsætte med at vokse i din lederrolle og kvalificere dig til mere avancerede stillinger i fremtiden, så vil du måske overveje at tage den rolle, der giver dig mulighed for at lede et større antal mennesker, da det viser stærkere beviser på din evner.

13. Evaluer din pendling

Hvis du planlægger at arbejde på kontoret, er den fysiske placering for hver enkelt arbejdsgiver sandsynligvis en vigtig overvejelse. Længere pendling resulterer i højere rejseomkostninger og mere tid i transit, hvilket kan påvirke din balance mellem arbejde og privatliv. Sammenlign den afstand og indsats, der kræves for at komme til hver af dine potentielle arbejdsgivere. Brug et onlinekort eller en GPS-applikation til at lære mere om trafikken og din pendlingstid.

14. Sammenlign to typiske dage

Et andet trin i processen med at udføre en jobtilbudssammenligning er at sammenligne to typiske dage. Bed hver af ansættelseslederne om at beskrive, hvordan en typisk dag vil se ud for en person i den rolle. Dette kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du vil bruge det meste af din tid, og om det stemmer overens med dine interesser og færdigheder.

15. Følg din intuition

Det sidste skridt du bør tage er at lytte til din egen intuition. Spørg dig selv, om du har bemærket noget bekymrende under interviewet. Hvis du for eksempel så, at kontoret var fyldt med mennesker under en sen aftensamtale, kan det være et tegn på, at der er lange arbejdsdage i virksomheden. Du skal også bare notere dig, hvor godt du kom ud af det med de mennesker, du har talt med.

Sille Gregersen
Sille Gregersen Hvis du har jobtilbud fra mere end én virksomhed, bør du tage dig tid til nøje at overveje, hvilken af rollerne der passer bedst til dig. Selvom løn er vigtigt, er der også andre faktorer at tage i betragtning, som kan påvirke din beslutning. Gennemgang af en liste over trin, du skal tage for at udføre en sammenligning af jobtilbud, kan hjælpe dig med at afgøre, hvilken rolle der er den rigtige for dig.