15 Tips Til At Prøve, Hvis Ingen Karriere Interesserer Dig

15 Tips Til At Prøve, Hvis Ingen Karriere Interesserer Dig

At finde et job, der passer til dig, kan føles som en udfordring, hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte. Ved at definere nogle interesser og mål kan du muligvis begynde at søge efter et generelt felt og indsnævre dine valg. Du kan prøve flere tips og metoder til at hjælpe dig med at finde job, der opfylder dine behov og interesser. I denne artikel tilbyder vi 15 tips til at hjælpe dig med at finde et job, når intet job ser ud til at interessere dig.

15 tips til, når du ikke er interesseret i noget job

Prøv disse måder at finde en karriere, der opfylder dine interesser og styrker:

Identificer dine styrker

Tænk over de ting, du er god til, for at hjælpe dig med at brainstorme mulige karriereideer. For eksempel, hvis dine venner og familie komplimenterer din madlavning, kan du søge job i restaurationsbranchen. Hvis du er god til at interagere med mange slags mennesker, kan du overveje et job inden for gæstfrihed. Overvej at føre en liste over dine styrker og bruge den som inspiration i din jobsøgning.

Relateret: Sådan udnytter du dine styrker på arbejdspladsen

Overvej dine hobbyer

Nogle gange kan dine hobbyer og interesser blive til en produktiv og engagerende karrierevej. En husgartner kan for eksempel overveje et job inden for landskabspleje. En skiløber kan tjekke lokale skisportssteder for jobannoncer. En person, der kan lide at omarrangere eller dekorere deres hjem, kunne søge indretnings- eller designjob. Tænk på at bruge dit foretrukne tidsfordriv som udgangspunkt i din karrieresøgning.

Relateret: 150 hobbyer, du kan føje til dit CV

Tag en karrierequiz

At tage en quiz, der er beregnet til at matche dig med forskellige slags job, kan hjælpe dig med at tænke på karriereveje, som du måske ikke har overvejet før. Selvom du ikke forfølger den karrierevej, som en quiz foreslår dig, kan den give dig jobtitler, du ikke kendte til før, eller minde dig om karrierer, som måske har interesseret dig i fortiden. Overvej at tage en karrierequiz, nogle gange kaldet en "egnethedstest", for at hjælpe dig med at udforske forskellige områder og brancher.

Læs mere: 8 gratis karriereegnethedstest for voksne

Kig efter en rollemodel

At finde en rollemodel kan hjælpe dig med at identificere en karrierevej, som du føler dig stolt af. Hvis du endnu ikke har en rollemodel, så overvej at finde en fremtrædende offentlig person, som du kan se op til som et eksempel i din karriere. Du kan også søge succesfulde personer, som du har mødt personligt eller professionelt. Du kan muligvis modellere din vej, så den afspejler din rollemodels karriere, eller du kan spørge dem til råds.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad gør en god professionel rollemodel?

Prøv noget helt nyt

Overvej at tjekke lokale fortegnelser for klasser eller begivenheder med fokus på aktiviteter, du aldrig har prøvet. Hvis du aldrig har lavet sushi, kan du tage en japansk madlavningskursus. Hvis du ikke er fortrolig med visse computerapplikationer, kan du overveje at tage en computerklasse på et lokalt college. At udforske nye færdigheder uden for din komfortzone kan hjælpe dig med at opdage nye interesser og styrker.

Læs mere: 7 tips til at komme ud af din komfortzone

Undersøg potentielle lønninger

Du kan få blandede råd, når det kommer til at overveje løn, når du skal udforske fremtidige karrierer. Nogle karriererådgivere kan råde dig til at ignorere pengene, når du leder efter et job, og andre kan fortælle dig, at det er en vigtig del af beslutningen om en karriere. Uanset hvad kan det være nyttigt at tænke over den slags livsstil, du er interesseret i at føre, og se, hvordan potentielle job stemmer overens med dine livsstilspræferencer.

Læs mere: Hvad er en god løn for dig?

Tal med en ven

At tale med en betroet ven kan hjælpe dig med at identificere styrker og interesser, som du ikke tidligere har bemærket om dig selv. Du kan prøve at spørge en ven, hvilke slags job de tror, ​​du ville få succes med, eller invitere dem til at hjælpe dig med at brainstorme karriereideer, som du måske ikke allerede har overvejet. Det kan også være nyttigt at være opmærksom på din reaktion på bestemte jobideer, de giver, for at måle din interesse for forskellige karriereområder.

Relateret: 15 brainstormingøvelser til at generere ideer

Find en praktikplads eller læreplads

Praktik- og lærlingeprogrammer hjælper folk, der er nye i en specifik karriere, ved at tilbyde on-the-job træning. Udforskning af praktikophold og lærepladser kan give dig mulighed for at prøve forskellige slags job, før du forpligter dig til en langsigtet karriere. Du kan også lære, hvilke specifikke typer af jobopgaver du nyder ved at deltage i et praktik- eller lærlingeprogram. Praktik- og lærepladser tilbydes i en bred vifte af erhverv, fra softwareingeniør til tømrerarbejde til journalistik.

Læs mere: Sådan finder du et lærlingeprogram

Lav en liste over fordele og ulemper

Når du er begyndt at identificere karriereveje, der kan være interessante for dig, kan en liste over fordele og ulemper hjælpe dig med at indsnævre dine interesser endnu mere. At nedskrive ideer og organisere dem kan ofte føre til, at man tænker på endnu mere kreative ideer.

Læs mere: Sådan opretter du en meningsfuld Pro-Con-liste

Plat eller krone

Du vil sandsynligvis ikke basere din karrierebeslutning udelukkende på en mønt. Denne øvelse kan dog hjælpe dig med at være opmærksom på din mening om en bestemt jobidé. Prøv at tildele et andet job til hver side af en mønt og kaste den i luften. Du vil måske bemærke, at du håber på et bestemt resultat, som du ikke var klar over før.

Prioriter dig selv

Når du leder efter et job, kan du sammenligne dig selv med andre, der måske leder efter lignende job. Husk, at din jobsøgning kan være en god måde at lære dig selv bedre at kende. Hvis du bemærker, at du sammenligner dig selv med dem omkring dig, så brug et øjeblik på at minde dig selv om dine egne grunde til at lede efter en karrierevej.

Husk dine tidligere interesser

Mange børn har et svar klar, når nogen spørger dem, hvad de vil være, når de bliver store. Overvej at gense din egen barndoms karriereinteresser. Hvis du for eksempel ville være lærer, så tænk på, hvorfor du var interesseret i den karriere for at hjælpe med at brainstorme relaterede ideer. Hvis du ville være lærer for at hjælpe mennesker og arbejde med børn, kan du også overveje job som en pædiatrisk sygeplejerske eller en bibliotekar.

Læg mærke til, hvad der giver dig energi

Visse opgaver kan motivere dig mere end andre i dit daglige liv. Læg mærke til, hvilken slags aktiviteter, der får dig til at føle dig motiveret og inspireret, og brug disse aktiviteter som grundlag for at finde en karriere. Hvis du kan lide at gå lange ture, kan du måske nyde et job, der giver dig mulighed for at arbejde udenfor. Du kan forfølge et job inden for journalistik eller medier, hvis du ofte læser eller ser nyhederne.

Læs mere: Attitudemotivation: Alt hvad du behøver at vide

Tag en pause

Hvis du føler, at du ikke kan finde et job, der interesserer dig, kan det hjælpe at tage lidt tid væk fra din jobsøgning. Når du ikke er fokuseret på at finde en karrierevej, kan du være mere tilbøjelig til at finde aktiviteter og opgaver, som du nyder i dit daglige liv.

Tag ansvarlige risici

At tage rimelige risici kan hjælpe dig med at bemærke interesser, der også kan blive en levedygtig karrierevej for dig. For eksempel kan du tilbyde dine tjenester til frivilligt arbejde, som du ikke føler dig helt kvalificeret til endnu. At være opmærksom på, hvordan den oplevelse får dig til at føle, kan hjælpe dig med at beslutte, hvilke slags nye færdigheder og evner du gerne vil lære. Til gengæld kan de ting, du lærer, hjælpe dig med at finde et job, du elsker.

Leon Brodersen
Leon Brodersen At finde et job, der passer til dig, kan føles som en udfordring, hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte. Ved at definere nogle interesser og mål kan du muligvis begynde at søge efter et generelt felt og indsnævre dine valg. Du kan prøve flere tips og metoder til at hjælpe dig med at finde job, der opfylder dine behov og interesser. I denne artikel tilbyder vi 15 tips til at hjælpe dig med at finde et job, når intet job ser ud til at interessere dig.