15 Revalideringsjob

Hvis du har en interesse i at hjælpe mennesker og se dem leve produktive, berigende liv, er der mange job inden for rehabilitering, som du kan overveje. Rehabilitering er en bred karriere, der omfatter rådgivning og behandlingsassistance til dem, der kommer sig fra sygdomme, sygdomme og andre problemer, der påvirker dagligdagen. At lære om de mange rehabiliteringskarrierer kan hjælpe dig med at vælge den bedste stilling for dig. I denne artikel diskuterer vi 15 forskellige jobs at overveje, hvis du ønsker at arbejde inden for rehabiliteringskarriereområdet.

Hvad er karrierer inden for rehabilitering?

Karrierer inden for rehabilitering er dem, der involverer at genoprette nogens helbred eller dagligdag gennem træning og terapi. Fagfolk på dette område hjælper børn og voksne til at være så selvstændige som muligt med deres vilkår og deltage i daglige opgaver. Dette kan omfatte at hjælpe dem med at genlære visse færdigheder som madlavning eller at ordinere en medicin til en person med en psykisk sygdom. Typisk er disse karrierer for dem med en rehabiliteringsvidenskab som hovedfag. Dem, der arbejder i rehabiliteringsindustrien, har en tendens til at arbejde inden for følgende områder:

  • Mental sundhed agenturer eller hospitaler
  • Rehabiliteringshospitaler og centre
  • Kriminalforsorgen
  • Alkohol- og stofbehandlingscentre
  • Skoler
  • Sociale instanser
  • Psykiatriske hospitaler
  • Regerings kontorer
  • Privat øvelse

15 rehabiliteringskarrierer

Her er nogle karrierer inden for rehabilitering:

  1. Jobcoach

National gennemsnitsløn: $29.073 om året

Primære opgaver: En jobcoach hjælper enkeltpersoner med at forberede sig til ansættelse. Gennem uddannelse informerer de studerende, veteraner og personer med handicap om de forskellige karriereveje, der er tilgængelige for dem, og de færdigheder, der er nødvendige for at sikre et job. Jobcoacher hjælper også dem med eksisterende job med at opnå forfremmelser eller et karriereskift.

Relateret: Hvad er en jobcoach?

2. Livsberigelsesleder

National gennemsnitsløn: $31.445 om året

Primære opgaver: En livsberigelsesleder koordinerer aktiviteter for dem, der bor i plejehjem eller ældreplejehjem. De vurderer beboernes behov for at planlægge arrangementer, såsom sociale udflugter og fysisk kondition.

3. Sagsbehandler

National gennemsnitsløn: $38.881 om året

Primære opgaver: En sagsbehandler giver enkeltpersoner og familier vejledning for at sikre, at de modtager den nødvendige lægehjælp, når de håndterer en skade eller sygdom. Ved at arbejde på hospitaler, hjemmesundhedsselskaber, sygeforsikringsselskaber og arbejdsskadeforsikringsselskaber letter de de tilgængelige ressourcer for deres kunder.

Relateret: Hvad er en sygeplejerskesagsbehandler?

4. Handicapspecialist

National gennemsnitsløn: $42.644 om året

Primære opgaver: En handicapspecialist arbejder for at sikre, at personer med fysiske eller psykiske handicap får den hjælp, de har brug for til at fungere i samfundet. Ved at bruge deres viden om love relateret til handicap afgør de en klients berettigelse til at modtage tjenester og indkvartering. Handicapspecialister sporer deres klienters fremskridt for at afgøre, om de har brug for yderligere tjenester.

5. Rusmiddelrådgiver

National gennemsnitsløn: $46.080 om året

Primære opgaver: En misbrugsrådgiver har specialiseret sig i at behandle patienter med afhængighed af alkohol eller stoffer. De uddanner klienter om forskellige typer behandlingsmuligheder og udvikler en plan for bedring. Stofmisbrugsrådgivere overvåger patienter og observerer deres fysiske og mentale adfærd for at vurdere deres behandlingsfremskridt.

6. Programkoordinator

National gennemsnitsløn: $47.147 om året

Primære opgaver: En programkoordinator planlægger og fører tilsyn med aktiviteterne for en bestemt organisation, normalt i et sundheds-, uddannelses- eller nonprofitmiljø. De hjælper med at markedsføre programmet sammen med administration af kontordrift og indsamling af nødvendige optegnelser.

7. Fritidsterapeut

National gennemsnitsløn: $49.732 om året

Primære opgaver: En rekreationsterapeut faciliterer behandlingsprogrammer for personer med handicap, skader eller sygdomme. Efter at have sat et mål med en klient, implementerer de aktiviteter inden for klientens kompetencer og sporer fremskridt.

8. Mental sundhed tekniker

National gennemsnitsløn: $57.257 om året

Primære opgaver: En psykiatrisk tekniker varetager daglige, sociale og terapeutiske aktiviteter for psykiatriske patienter. De hjælper med væsentlige opgaver, giver medicin og beroliger ophidsede patienter. Mental sundhed teknikere fokuserer på at opfylde de individuelle behov hos klienter for at hjælpe med at forbedre deres følelsesmæssige velvære.

9. Adoptionssocialrådgiver

National gennemsnitsløn: $60.053 om året

Primære opgaver: En adoptionssocialrådgiver hjælper med at lette adoptionsprocessen. De matcher børn med kommende familier baseret på baggrundsinformation og observationer af hjemmeliv. Adoptionssocialrådgivere yder rådgivning til både adoptiv- og biologiske forældre.

10. Klinisk vejleder

National gennemsnitsløn: $67.082 om året

Primære opgaver: En klinisk supervisor leder rådgivere og psykologer til at udvikle behandlinger til klienter. Opgaverne omfatter at bistå praktikere med udfordrende sager, udføre præstationsvurderinger, sikre, at personalet følger procedurer og motivere medarbejderne.

11. Protetiker

National gennemsnitsløn: $73.461 om året

Primære opgaver: En proteselæge, eller ortotist, er en sundhedspersonale, der designer medicinsk støttende udstyr og tilpasser det til at passe til klientens behov. De gennemfører interviews og måler klienternes vedhæng, så de kan skabe en passende bøjle eller kunstigt lem. Protetister instruerer klienter i, hvordan de skal bruge anordningerne og hjælper med reparationer.

12. Tale-sprog-patolog

National gennemsnitsløn: $80.983 om året

Primære opgaver: En tale-sprog patolog eller talepædagog, hjælper mennesker med fysiske og kognitive kommunikationsforstyrrelser, såsom stammen eller synkeproblemer. De hjælper kunder med at arbejde med talerelaterede problemer som flydende, artikulation og stemme. Talepatologer udvikler behandlingsplaner for deres klienter og instruerer familiemedlemmer, hvordan de kan hjælpe med patientens tilstand.

Relateret: Hvad er en tale-sprog-patolog?

13. Ergoterapeut

National gennemsnitsløn: $82.472 om året

Primære opgaver: En ergoterapeut er en sundhedsperson, der hjælper personer med handicap eller sygdomme med at deltage i daglige aktiviteter. For at identificere, hvilke aktiviteter der er mest meningsfulde for klienter, møder de og interviewer patienter, og diskuterer derefter strategier til at udføre den specifikke aktivitet. Ergoterapeuter anbefaler udstyr og forbedringer i hjemmet for at hjælpe klienter med succes.

14. Rehabiliteringsdirektør

National gennemsnitsløn: $82.720 om året

Primære opgaver: En direktør for rehabilitering fører tilsyn med tale-, besættelses- og fysioterapeutpersonalet. De laver genoptræningsprogrammering for at opfylde sundhedsstandarder, afholder personalemøder og uddanner rehabiliteringsmedarbejdere.

15. Rehabiliteringssygeplejerske

National gennemsnitsløn: $138.071 om året

Primære opgaver: En rehabiliteringssygeplejerske hjælper patienter med handicap og kroniske sygdomme med at tilpasse sig et ændret liv. De hjælper patienter med at sætte opnåelige mål og giver behandlingsplaner, der skal følges. Rehabiliteringssygeplejersker lærer patienterne om livsstilsændringer og nye færdigheder, de kan bruge.

Rune Dall
Rune Dall Hvis du har en interesse i at hjælpe mennesker og se dem leve produktive, berigende liv, er der mange job inden for rehabilitering, som du kan overveje. Rehabilitering er en bred karriere, der omfatter rådgivning og behandlingsassistance til dem, der kommer sig fra sygdomme, sygdomme og andre problemer, der påvirker dagligdagen. At lære om de mange rehabiliteringskarrierer kan hjælpe dig med at vælge den bedste stilling for dig. I denne artikel diskuterer vi 15 forskellige jobs at overveje, hvis du ønsker at arbejde inden for rehabiliteringskarriereområdet.