15 Karrierer Inden For Videoproduktion At Overveje

15 Karrierer Inden For Videoproduktion At Overveje

At arbejde med videoproduktion giver en række muligheder. Nogle mennesker arbejder på film eller tv-apparater, mens andre kan hjælpe med live-udsendelser eller produktioner. I denne artikel diskuterer vi, hvad videoproduktion er, hvad en uddannelse i digital videoproduktion indebærer og forskellige muligheder for karrierer inden for videoproduktion med oplysninger om løn og jobansvar.

Relateret: 15 filmskabende job i underholdningsindustrien

Hvad er videoproduktion?

Videoproduktion refererer til at skabe video til tv, film, internettet, live-udsendelser, hjemmevideo eller andre formål. Det involverer en række opgaver, såsom opsætning og drift af udsendelsesudstyr, fejlfinding af udstyr, redigering og justering af optagelser, brug af computere, udfyldelse af papirarbejde og meget mere. At arbejde med videoproduktion kræver en række færdigheder, såsom:

 • Kreativitet
 • Tilpasningsevne
 • Organisationsevner
 • Detaljeorienteret
 • Evne til at arbejde under pres
 • Fejlfindingsfærdigheder
 • Kritisk tænkeevne
 • Kommunikationsegenskaber

Relateret: Instruktør vs. producent: Hvad er forskellen?

Hvilke emner studerer du på uddannelser i digital videoproduktion?

Selvom du muligvis kan få et videoproduktionsjob på entry-level med en associeret grad, kræver mange stillinger en bachelorgrad. At gennemføre et praktikophold kan også give dig praktisk erfaring med at arbejde med video-, film- eller tv-produktion eller -udsendelse. Overvej at vælge et fokusområde som multimedie, filmproduktion, udsendelsesteknologi eller digital videoproduktion. Disse uddannelser kan omfatte at studere emner som:

 • Instruktion
 • Producerer
 • Manuskriptskrivning
 • Lysdesign
 • Lyddesign
 • Kamerabetjening
 • Postproduktion
 • Motion graphics
 • Lyd- og videoredigering

Hvilke karriereveje er tilgængelige med en videoproduktionsgrad?

Her er nogle videoproduktionskarrierer at overveje:

1. Videotekniker

National gennemsnitsløn: $31.662 om året

Primære opgaver: En videotekniker fører tilsyn med videoproduktion til liveproduktioner. De driver muligvis videoproduktionsudstyr, og de arbejder ofte under opsyn af en teknisk direktør. Videoteknikere må bruge eller betjene videokameraer, projektorer, grebsæt, skærme, medieservere og lignende udstyr.

2. Assisterende kameraoperatør

National gennemsnitsløn: $32.860 om året

Primære opgaver: En assisterende kameraoperatør varetager den tekniske og praktiske udførelse af en instruktørs vision. De rengør, vedligeholder og opsætter ofte diverse produktionsudstyr. Assisterende kameraoperatører forbereder, opsætter og placerer udstyr som kameraer, belysning og rigge. De kan også justere kamerafokus, skifte kamerafiltre og linser, indlæse film i kameraer, tage noter om udstyr og klappe tavlen i begyndelsen af ​​optagelserne.

3. Produktionsassistent

National gennemsnitsløn: $33.310 om året

Primære opgaver: En produktionsassistent, eller en PA, assisterer i alle aspekter af en produktion. De håndterer en række detaljer i en produktion, og de kan arbejde i ethvert aspekt af en produktion. Et sæt PA kan overvåge orden på settet, sikre, at skuespillere og statister går, hvor de skal, og distribuere beskeder og papirarbejde. En kontor-PA varetager en række administrative opgaver, såsom at lave reservationer, besvare telefoner, udfylde dataindtastning og assistere med informationshåndtering.

Læs mere: Lær om at være produktionsassistent

4. Producer

National gennemsnitsløn: $42.015 om året

Primære opgaver: Producenter fører tilsyn med produktioner. De arbejder tæt sammen med instruktører om at fortolke manuskripter og koordinere forskellige aspekter af produktionen. En producent kan instruere kameraer og lydoptagelser og føre tilsyn med gennemgangen eller udvælgelsen af ​​redigerede materialer til et endeligt produkt.

5. Multimediekunstner og animator

National gennemsnitsløn: $42.384 om året

Primære opgaver: Multimediekunstnere og animatorer film- og animationsmaterialer. De kan storyboard ideer og udvikle ideer. Multimediekunstnere og animatorer skaber, animerer og redigerer videoer og film.

Læs mere: Lær om at være en animator

6. Assistent redaktør

National gennemsnitsløn: $46.658 om året

Primære opgaver: En assisterende klipper arbejder tæt sammen med filmklipperen og understøtter klipperens indsats gennem kreative, praktiske og administrative opgaver. De kan forberede og organisere optagelser, som redaktøren kan gennemgå, arrangere redaktørens arbejdsområde og håndtere kommunikation og papirarbejde fra personalet og besætningen. En assisterende klipper kan også løse tekniske problemer, overvåge kontinuitet og synkronisering i filmen, tage noter om redigeringsprocessen og hjælpe med grove klip og kreative beslutninger.

7. Bomoperatør

National gennemsnitsløn: $47.666 om året

Primære opgaver: En bomoperatør betjener en bommikrofon for at fange dialog under optagelser. Det er vigtigt for dem at forstå belysning og indramning for at forhindre, at mikrofonen vises i billeder. De kan også placere radio- og klipmikrofoner i et sæt og på kunstnere. Bomoperatører arbejder ofte tæt sammen med lydmixere, og de kan fungere som talsmand for lydafdelingen under optagelserne.

8. Biograf

National gennemsnitsløn: $47.805 om året

Primære opgaver: En filmfotograf fører tilsyn med hele kameraholdet. De fortæller kameraoperatører og assistenter om billeder, vinkler og hvilke slags kameraer de skal bruge under optagelser. Nogle filmfotografer har også specialiseret sig i specialeffekter eller animation.

9. Støbeassistent

National gennemsnitsløn: $47.956 om året

Primære opgaver: Casting-assistenter hjælper casting-instruktører med at caste skuespillere i forskellige roller. De kan udarbejde korte lister over potentielle skuespillere til casting-instruktører. En casting-assistent kan også overvåge og hjælpe med audition-processen, herunder at organisere papirarbejde, betjene kameraer til at filme auditions eller læse manuskripter med skuespillere.

10. Lokationsansvarlig

National gennemsnitsløn: $51.412 om året

Primære opgaver: En location manager eller location scout fører tilsyn med at finde optagesteder. De leder efter filmsteder og får tilladelserne til at filme. Lokationsadministratorer fungerer som det primære kontaktpunkt for lokationer, så de opbygger og administrerer ofte relationer. De overvåger også logistikken ved filmoptagelser forskellige steder, såsom rejser, parkering, kontrakter og tidsbegrænsninger.

11. Broadcast-tekniker

National gennemsnitsløn: $53.056 om året

Primære opgaver: Broadcast-teknikere arbejder med udstyr til broadcast radio og tv. De opsætter og betjener udstyr relateret til signalstyrke og klarhed. Broadcast-teknikere sikrer, at udsendelser sker uden fejl.

12. Manuskriptforfatter

National gennemsnitsløn: $61.285 om året

Primære opgaver: Manuskriptforfattere udvikler historier og deltager i alle faser eller produktion. De begynder ofte med detaljerede indledende manuskripter, herunder komplekse beskrivelser af historier, sekvenser og scener. Manuskriptforfattere arbejder tæt sammen med kunstnere og instruktører for at udvikle dialogen, handlingerne og billederne i et manuskript, og hvordan man repræsenterer dem i filmoptagelser.

13. Special effects koordinator

National gennemsnitsløn: $65.482 om året

Primære opgaver: En specialeffektkoordinator udvikler og udfører en række specialeffekter under optagelserne. De kan overvåge skabelsen af ​​specialeffekter under præproduktion, opsætte og betjene specialeffekter under optagelser og hjælpe med redigering eller tilføjelse af effekter efter produktion. Mange specialeffektkoordinatorer overvåger og følger sikkerhedsprotokoller på et filmsæt.

14. Videograf

National gennemsnitsløn: $75.730 om året

Primære opgaver: En videograf er enhver, der fuldfører alle aspekter af videoproduktionsprocessen på egen hånd. De håndterer opsætning af lys- og lydudstyr, filmer og redigerer slutprodukter, og de arbejder tæt sammen med kunderne. Mens nogle videografer arbejder for virksomheder, arbejder mange freelancere. Dette kræver også, at de administrerer deres forretningsdrift og økonomi.

15. Direktør

National gennemsnitsløn: $91.760 om året

Primære opgaver: En instruktør leder alt personale på et sæt og fører tilsyn med alle aspekter af produktionen. Dette inkluderer alle besætninger, skuespillere og diverse personale. Direktører motiverer alt personale til at arbejde hen imod og opnå et fælles mål om at skabe et slutprodukt.

Vidar Fischer
Vidar Fischer At arbejde med videoproduktion giver en række muligheder. Nogle mennesker arbejder på film eller tv-apparater, mens andre kan hjælpe med live-udsendelser eller produktioner. I denne artikel diskuterer vi, hvad videoproduktion er, hvad en uddannelse i digital videoproduktion indebærer og forskellige muligheder for karrierer inden for videoproduktion med oplysninger om løn og jobansvar.