15 Karrieremuligheder I Gerontologi

15 Karrieremuligheder I Gerontologi

Der er mange studieretninger, der specialiserer sig i at hjælpe eller forske i bestemte typer mennesker, såsom gerontologiområdet, der fokuserer på ældre mennesker og virkningerne af aldring. Dette felt tilbyder mange karrieremuligheder inden for sundhedspleje og direkte pleje. I denne artikel undersøger vi 15 karrierer inden for gerontologi, inklusive den nationale gennemsnitlige løn og de primære opgaver for hver for at hjælpe dig med at vælge, hvilken mulighed der er bedst for dig.

Hvad er gerontologi?

Gerontologi refererer til studiet af, hvordan aldring påvirker en persons fysiske, mentale og sociale tilstand. Jobs inden for dette område sigter normalt mod at pleje og forbedre livet for ældre borgere. Det betyder ofte, at gerontologiske fagfolk er interesserede i konsekvenserne af aldring, og hvordan den aldrende krop kræver anderledes behandling end andre aldersgrupper. Der er job på indgangs-, mellem- og seniorniveau til rådighed i gerontologi, og mange karrieremuligheder på dette område kræver medicinsk viden.

15 karrierer i gerontologi

Her er nogle af de forskellige karrierer, du kan få inden for gerontologi:

1. Sundhedspædagog

National gennemsnitsløn: $26.992 om året

Primære pligter: En sundhedspædagog arbejder med lokalsamfund eller grupper, som f.eks. ældre borgere, for at lære dem, hvordan de passer på deres helbred. Nogle ansvarsområder omfatter at udføre forskning om et samfunds behov, designe undervisningsmateriale og føre tilsyn med medarbejdere og frivillige. Personer i denne rolle kan oprette uddannelsesprogrammer, der er målrettet ældres sundhedsbehov og derefter præsentere deres programmer på plejehjem og på seminarer. Dette hjælper både viceværter og ældre borgere med at forstå, hvordan man vedligeholder sundheden for aldrende kroppe og sind.

2. Personlig plejeassistent

National gennemsnitsløn: $27.093 om året

Primære opgaver: Personlige plejeassistenter hjælper ældre klienter med at udføre daglige opgaver som at skifte tøj, spise sunde måltider og opretholde god hygiejne. Disse assistenter kan arbejde i plejefaciliteter som plejehjem eller i klientens hjem. Denne rolle kan også kræve at hjælpe patienter med at planlægge aftaler, sørge for transport og udføre huslige pligter for en klient. Typisk har personlig plejeassistenter kun brug for et gymnasialt eksamensbevis og on-the-job træning for at udføre disse opgaver, men kan kræve supervision, når de arbejder i en klients hjem.

3. Hjemmesundhedshjælper

National gennemsnitsløn: $29.420 om året

Primære opgaver: Sundhedshjælpere i hjemmet hjælper ældre klienter med at udføre personlige plejeopgaver og give dem grundlæggende medicinske tjenester. Ansvaret omfatter at hjælpe kunder med at bade og spise samt at overvåge deres vitale tegn, lave øvelser og give medicin. Hjemmehjælpere arbejder ofte i en klients hjem sammen med andre fagfolk i et plejeteam, som terapeuter. Arbejdsgivere kræver typisk, at kandidater har et gymnasium og pålidelig transport. Derudover skal en læge overvåge mange af de tjenester, der leveres af hjemmehjælpere.

Læs mere: Lær om at være hjemmehjælper

4. Sorgvejleder

National gennemsnitsløn: $29.925 om året

Primære opgaver: En sorgrådgiver er en mental sundhedsprofessionel, der har specialiseret sig i at hjælpe klienter følelsesmæssigt at komme sig efter et tab i deres liv. Nogle rådgivere kan arbejde på kontorer, der fokuserer på mange aspekter af geriatrisk terapi og rådgivning, eller de kan arbejde på plejehjem eller plejehjem for at levere interne tjenester. De primære opgaver i denne rolle omfatter at undersøge en klients følelsesmæssige tilstand, tilbyde mestringsmetoder efter et tab og aktivt lytte til klienter fortælle om deres situation.

5. Sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $35.206 om året

Primære opgaver: En sygeplejerske arbejder med ældre patienter uden supervision for at yde grundlæggende personlig pleje og medicinske ydelser. De skal dog indberette oplysninger til en autoriseret eller registreret sygeplejerske. Et sygeplejeråd bekræfter, at disse medarbejdere kan styre deres patienters sundhed og sikkerhed med hjælp fra en sygeplejerske, herunder aktiviteter som badning, overvågning af vitale og samarbejde med patientens læger. De kan arbejde i en individuel patients hjem eller i plejehjem med mange patienter.

Læs mere: Lær om at være sygeplejerske

6. Diætist

National gennemsnitsløn: $47.226 om året

Primære pligter: Diætister hjælper kunder med at vælge, hvad de vil spise for at leve sundt og lykkeligt. For geriatriske klienter kan dette betyde at rådgive dem om, hvilke fødevarer der interagerer med visse lægemidler, hvordan man vedligeholder eller forbedrer knoglestyrken, og hvilke kosttilskud der kan være nødvendige for vitaminindtagelse. Ofte diskuterer diætister sundhedsmål og aktuelle medicinske tilstande for at skabe en kostplan, der giver velafrundet ernæring og energi til ældre klienter. Mange stater kræver licens til diætister for at sikre, at de har viden og færdigheder til at give sikker rådgivning.

Læs mere: Lær om at være diætist

7. Socialdirektør

National gennemsnitsløn: $48.332 om året

Primære opgaver: En socialdirektør stiller ressourcer til rådighed til grupper af mennesker, der har brug for specifikke former for hjælp, såsom ældre. Eksempler på, hvordan en socialdirektør kan hjælpe omfatter at informere ældre borgere om billige eller gratis hjælpeprogrammer som transport, sundhed uddannelsesmøder og muligheder for mental sundhed rådgivning. Disse direktører kan arbejde i plejehjem eller forsamlingshuse, hvor de organiserer de mange muligheder, der er til rådighed for at hjælpe ældre med at leve komfortabelt. Mange socialrådgivere er også socialrådgivere.

8. Socialrådgiver

National gennemsnitsløn: $60.204 om året

Primære opgaver: Socialrådgivere i gerontologi hjælper med at koordinere plejen af ​​ældre klienter for at sikre, at de forbliver trygge og glade. Gerontologiske socialarbejdere samarbejder med klienter og deres familier for at bestemme og imødekomme deres klienters behov, hvilket kan omfatte rådgivning af familier om plejeforløb for deres kære, samarbejde med læger om at implementere behandlingsplaner og vurdere en klients grundlæggende mentale og fysiske tilstand. . Denne rolle kræver typisk mindst en bachelorgrad, men en kandidatgrad i socialt arbejde kan være behjælpelig til ansættelse.

Læs mere: Lær om at være socialrådgiver

9. Sundhedstjenesteadministrator

National gennemsnitsløn: $68.806 om året

Primære opgaver: Sundhedstjenesteadministratorer administrerer sundhedsfaciliteter eller afdelinger som hospitaler og plejehjem. Ansvar for denne rolle omfatter at føre tilsyn med medicinske medarbejdere, sætte opnåelige mål for deres facilitet og organisere medicinske tjenester til patienter. På plejehjem kan sundhedsvæsenets administratorer hjælpe med at ansætte de medarbejdere, der tager sig af ældre borgere og koordinere de medicinske aspekter af anlægget, som hvilke læger der er tilgængelige, og hvordan de overvåger patienter og giver medicin. Derudover administrerer disse administratorer sundhedsbudgettet for en facilitet.

10. Audiolog

National gennemsnitsløn: $77.837 om året

Primære opgaver: En audiolog diagnosticerer og behandler høre- og øreproblemer for patienter. De arbejder på sundhedsfaciliteter som klinikker og hospitaler, hvor de bruger hørevurderinger til at teste, hvor godt en patient kan høre og diagnosticere eventuelle høre- eller balanceproblemer. Mennesker i denne rolle arbejder ofte med ældre, da deres hørelse ikke giver hjælpemidler og vurderinger. Nogle gange rejser audiologer til plejehjem for at levere deres tjenester. Folk i denne rolle har brug for en doktorgrad og statslicens for at praktisere.

Læs mere: Lær om at være audiolog

11. Fysioterapeut

National gennemsnitsløn: $82.314 om året

Primære opgaver: Fysioterapeuter bruger deres viden om kroppen til at forbedre deres patienters mobilitet. Ofte arbejder fysioterapeuter med ældre patienter for at hjælpe dem med at bevare deres bevægelsesområde, når de går, bøjer og løfter, samt hjælper dem med at håndtere smertefulde helbredstilstande som gigt. De opnår dette med træningsplaner og guidet bevægelsespraksis, som at gå med en støtte. Fysioterapeuter kan arbejde på hospitaler, plejehjem eller rehabiliteringsklinikker med den plads og det nødvendige udstyr til at fuldføre en patients behandlingsplan.

12. Ergoterapeut

National gennemsnitsløn: $84.317 om året

Primære opgaver: En ergoterapeut hjælper patienter med at bevare eller genvinde evnen til at udføre grundlæggende daglige færdigheder. Ansvaret omfatter vurdering af en patients fysiske og mentale evner, evaluering af deres hjemme- eller arbejdsmiljøer og udarbejdelse af behandlingsplaner for at opbygge en patients færdigheder. Ergoterapeuter overvejer mange aspekter af en patients liv for at hjælpe dem med at håndtere de fysiske og mentale ændringer i en aldrende krop for at forbedre deres livskvalitet, hvilket kan omfatte aktiviteter som hukommelsespraksis og at lære at bruge en kørestol.

Læs mere: Lær om at være ergoterapeut

13. Ældrepsykolog

National gennemsnitsløn: $104.748 om året

Primære opgaver: En geriatrisk psykolog arbejder med ældre patienter for at udvikle behandlingsplaner for neurologiske lidelser, herunder dem, der påvirker fysisk mobilitet og psykiske problemer. Typiske opgaver for denne rolle omfatter vurdering af en patients mentale og fysiske tilstand gennem en række tests og spørgsmål, undersøgelse af virkningerne af behandling og regelmæssigt møde med patienter for at give behandling og ressourcer. Ældrepsykologer kræver en ph.d. og statslicens, samt erfaring med geriatriske tilstande og behandlinger.

14. Geriatrisk tandlæge

National gennemsnitsløn: $236.795 om året

Primære opgaver: En geriatrisk tandlæge er en tandlægeekspert, der fokuserer på pleje af ældre borgeres tænder. Ansvaret for denne rolle omfatter typiske tandlægeopgaver som at rense tænder og vurdere tandsundhedsbehov, men geriatriske tandlæger kan også have erfaring med proteser og implantater, aldersrelaterede tilstande som mundtørhed og funktionsnedsættelser, der gør det vanskeligt for patienterne at rense deres egne tænder. Ofte praktiserer geriatriske tandlæger på et kontor med et lille team af hygiejnere og receptionister til at hjælpe dem.

15. Geriatrisk læge

National gennemsnitsløn: $247.648 om året

Primære opgaver: Geriatriske læger er læger med speciale i pleje af ældre patienter. Dette omfatter typiske lægeopgaver som at diagnosticere sygdomme og ordinere medicin, men ældre læger kan have mere viden om aldersrelaterede sygdomme og tilstande for geriatriske patienter med specifikke behov. De har ofte værdifuld erfaring med de kroniske helbredstilstande, der påvirker mange ældre patienter, hvilket hjælper dem med at diagnosticere og behandle disse tilstande mere vellykket. Disse læger kan arbejde på et hospital, have deres egen praksis eller deltage i plejehjem.

Kim Dalgaard
Kim Dalgaard Der er mange studieretninger, der specialiserer sig i at hjælpe eller forske i bestemte typer mennesker, såsom gerontologiområdet, der fokuserer på ældre mennesker og virkningerne af aldring. Dette felt tilbyder mange karrieremuligheder inden for sundhedspleje og direkte pleje. I denne artikel undersøger vi 15 karrierer inden for gerontologi, inklusive den nationale gennemsnitlige løn og de primære opgaver for hver for at hjælpe dig med at vælge, hvilken mulighed der er bedst for dig.