15 Jobmuligheder I Content Marketing

Content marketing er en stadig mere populær måde for virksomheder at markedsføre sig over for forbrugerne. Inden for content marketing giver en virksomhed forbrugere og potentielle kunder nyttig og relevant information for at vinde deres tillid og interesse. Hvis du håber på at få en karriere inden for content marketing, kan det være nyttigt at forstå de forskellige typer roller, der er tilgængelige på dette felt. I denne artikel forklarer vi, hvad content marketing er og 15 karrieremuligheder, der er inden for content marketing-området.

Hvad er content marketing?

Indholdsmarkedsføring er en form for markedsføring, hvor virksomheden giver sine kunder eller klienter nyttig information som en metode til at markedsføre deres service i stedet for åbenlyst at markedsføre deres produkter eller tjenester. Inden for indholdsmarkedsføring kan en virksomhed poste relevante blogindlæg, skabe interessant indhold på sociale medier, udvikle undervisningsvideoer eller podcasts eller levere enhver form for information, der kan være nyttig for den type mennesker, den ønsker at tiltrække. Nogle virksomheder har specialiseret sig i content marketing for kunder, men andre virksomheder har deres eget interne content marketing team.

Relateret: Grundlæggende om indholdsmarkedsføring: Hvad er indholdsmarkedsføring, og hvordan man gør det

Karriere inden for content marketing

Hvis du håber på at få en karriere inden for content marketing, så tag et kig på følgende muligheder:

1. Produktionsassistent

National gennemsnitsløn: $33.657 om året

Primære opgaver: En produktionsassistent er en administrativ professionel, der sikrer, at resten af ​​content marketing-teamet har det, de skal bruge til at udføre deres opgaver. En produktionsassistent kan være ansvarlig for at koordinere forfattere og grafiske designere, levere data til analytikere og spore planlagt indhold. Produktionsassistenter arbejder i en række forskellige brancher, så for at arbejde med indholdsmarkedsføring vil fagfolk gerne søge roller som en del af et indholdsmarkedsføringsteam specifikt.

Relateret: Lær om at være produktionsassistent

2. Grafisk designer

National gennemsnitsløn: $47.793 om året

Primære opgaver: En grafisk designer er en kreativ professionel, der bruger kunst og design til at skabe overbevisende indhold. Grafiske designere arbejder i en række forskellige brancher, ikke kun med indholdsmarkedsføring, men de kan være et nøglemedlem i et indholdsmarkedsføringsteam. Grafiske designere inden for indholdsmarkedsføring kan skabe infografik, visuals til et websted, skabe kunst til artikler eller endda designe animationer til videoer.

Relateret: Lær om at være grafisk designer

3. Indholdsspecialist

National gennemsnitsløn: $50.519 om året

Primære opgaver: En indholdsspecialist er en content marketing-professionel, der kan styre mange dele af content marketing-processen, afhængigt af virksomheden og dens behov. Nogle indholdsspecialister arbejder på de systemer og software, der gør det muligt for indholdet at nå offentligheden, mens andre arbejder på at skabe selve indholdet. Beskrivelser på stillingsopslag kan fortælle potentielle ansøgere mere om, hvad en specifik rolle indebærer.

4. Indholdseditor

National gennemsnitsløn: $54.569 om året

Primære opgaver: En indholdsredaktør er en indholdsprofessionel, der anmelder og redigerer andres arbejde. En indholdsredaktør er normalt en del af et større content marketing-team, så de sikrer, at det, forfattere og andre på holdet skaber, er nøjagtigt og effektivt. De verificerer også, at indholdet følger virksomhedens eller kundens stilguide, så der er sammenhæng i indholdet.

5. SEO specialist

National gennemsnitsløn: $51.808 om året

Primære opgaver: En søgemaskineoptimering (SEO) specialist er en content marketing professional, der har specialiseret sig i at optimere indhold til positive søgemaskineresultater. Primært arbejder de med webstedsindhold, som de ønsker at rangere højt på søgemaskinens resultatside. Det kan være, at de faktisk selv skaber indholdet, men de gennemgår nyt og eksisterende indhold for at sikre, at det er effektivt til SEO.

6. Tekstforfatter

National gennemsnitsløn: $57.518 om året

Primære opgaver: En tekstforfatter er en marketingmedarbejder, der skaber skriftligt indhold til brug i marketingprojekter. Nogle tekstforfattere arbejder med annoncering eller mere åbenlyse former for markedsføring, mens andre arbejder med indholdsmarkedsføring, hvor det indhold, de skaber, er mere informativt end målrettet mod salg. En tekstforfatter kan skrive artikler, hvidbøger, infografisk tekst, nyhedsbreve, hjemmesidetekst og en lang række andre typer kopier.

* *Relateret: Lær om at være tekstforfatter **

7. Social media strateg

National gennemsnitsløn: $58.022 om året

Primære opgaver: En social media strateg er en content marketing professional, der har specialiseret sig i at skabe sociale medie kampagner. Social media strategen kan lave en plan for, hvordan man bruger sociale medier til at nå målene for det overordnede content marketing team og deres klient eller arbejdsgiver, samt oprette en kalender med planlagt indhold til sociale medier og udarbejde dette indhold. Sociale mediestrateger kan have brug for nogle færdigheder med visuel markedsføring såvel som skriftlig markedsføring, og de skal bestemt være vidende om de primære typer af sociale medier.

8. Content manager

National gennemsnitsløn: $58.762 om året

Primære opgaver: En content manager er en content marketing professional, der administrerer det indhold, der bliver skabt for deres arbejdsgiver eller en klient. Indholdsadministratorer kan føre tilsyn med et team af indholdsskabere, herunder tekstforfattere, specialister på sociale medier og grafiske designere. En content manager kan også være ansvarlig for selv at skabe indholdet, især i et mindre team.

9. Annoncechef

National gennemsnitsløn: $60.191 om året

Primære opgaver: En reklamechef er en marketingmedarbejder, der har specialiseret sig i at lede et team, der opretter annoncer. Annoncechefer kan arbejde med et stort team, eller de kan være ansvarlige for at oprette annoncerne på egen hånd med hjælp fra en eller to personer. En reklamechef overvåger en type indhold, reklamer, som mere traditionelt er, hvad folk tænker på, når de tænker på markedsføring. Disse kan være trykte eller digitale annoncer og kan være stillbilleder og tekst, lyd eller videoer.

Relateret: Lær om at være en reklamechef

10. Brand manager

National gennemsnitsløn: $63.352 om året

Primære opgaver: En brand manager er en marketingmedarbejder, der har specialiseret sig i at skabe billedet af et bestemt mærke. Ofte opretter brandmanagere marketingkampagner og -planer for deres arbejdsgiver i stedet for for en kunde, og de koncentrerer sig om at sikre, at brandet er repræsenteret på en konsistent og flatterende måde. De kan skabe indhold som en del af dette, lette presse for deres brand eller overvåge opslag på sociale medier.

Relateret: Lær om at være brand manager

11. Markedsanalyseanalytiker

National gennemsnitsløn: $65.346 om året

Primære opgaver: En marketingsanalytiker er en marketingprofessionel, der har specialiseret sig i at administrere marketingdata. Markedsanalyseanalytikere er normalt ikke involveret i at skabe indholdet, men de analyserer data relateret til indholdet for at hjælpe alle involverede med at forstå, hvordan eksisterende indhold klarer sig, eller hvilke andre typer indhold, der kan være relevante. De kan også udføre markedsundersøgelser og analysere resultaterne.

12. Marketingchef

National gennemsnitsløn: $66.260 om året

Primære opgaver: En marketingchef er en marketingprofessionel, der administrerer andre medlemmer af teamet for at sikre, at alle marketingplaner udføres effektivt. Marketingchefen kan være ansvarlig for selv at skabe noget indhold, afhængigt af teamets størrelse, eller de kan bare administrere dem, der skaber indholdet. En marketingchef kan også mødes med kunder eller andre ledere for at diskutere status for eventuelle marketinginitiativer.

Relateret: Lær om at være marketingchef

13. Indholdsstrateg

National gennemsnitsløn: $72.466 om året

Primære opgaver: En contentstrateg er en content marketing-professionel, der skaber indhold samt planer for, hvordan man bruger indhold strategisk. Selvom indholdsstrateger kan have nogle ansvarsområder til fælles med andre medlemmer af et content marketing-team, ser de ofte på de overordnede mål for en klient eller et projekt for at forstå, hvordan man skaber relevant indhold og derefter skaber dette indhold. Indholdsstrateger administrerer ofte mange aspekter af en content marketing plan.

14. Videograf

National gennemsnitsløn: $73.739 om året

Primære opgaver: En videograf er en filmprofessionel, der har specialiseret sig i at bruge videooptageudstyr til at optage mange typer videoer. Et indholdsmarkedsføringsteam kan omfatte en videograf eller en videoredigerer for at skabe videoindhold af høj kvalitet, som muligvis er skrevet af andre medlemmer af teamet. Videografer sørger for, at filmopsætningen er korrekt, lyset er rigtigt, lyden er klar og hørbar, og at deres udstyr er klar.

15. Vicepræsident for digital markedsføring

National gennemsnitsløn: $171.956 om året

Primære opgaver: En vicepræsident for digital marketing er en marketingchef, der har specialiseret sig i digital markedsføring, herunder webstedsindhold og sociale medier. På vicepræsident-niveau er denne rolle ofte ikke at lave noget af indholdsskabelsen på egen hånd, men snarere at overvåge de teams, der gør det, og styre denne proces fra et executive-niveau. De kan mødes med vigtige interessenter for at diskutere planer og mål, videresende information til deres direkte rapporter og skabe planer for, hvordan man kan nå marketingmål.

Oda Matthiesen
Oda Matthiesen Content marketing er en stadig mere populær måde for virksomheder at markedsføre sig over for forbrugerne. Inden for content marketing giver en virksomhed forbrugere og potentielle kunder nyttig og relevant information for at vinde deres tillid og interesse. Hvis du håber på at få en karriere inden for content marketing, kan det være nyttigt at forstå de forskellige typer roller, der er tilgængelige på dette felt. I denne artikel forklarer vi, hvad content marketing er og 15 karrieremuligheder, der er inden for content marketing-området.