15 Job I Musikbranchen

Job i musikindustrien er nogle af de mest kreativt tilfredsstillende karriereveje, du kan forfølge. Selvom musikere er på forkant med feltet, er musikbranchen et bredt og mangfoldigt felt med mange forskellige specialiseringer. Hvis du er interesseret i at arbejde i musikbranchen, er det vigtigt at finde en karrierevej, der passer til dine mål og talenter. I denne artikel diskuterer vi de mange job, der omfatter musikindustrien med gennemsnitlige lønninger og jobansvar for hver.

Typer af job i musikindustrien

Karrieremuligheder i musikindustrien dækker en bred vifte af færdigheder og specialer. Det betyder, at alle kan anvende deres evner til en karriere i denne branche, enten direkte i produktionen af ​​musik eller arbejde bag kulisserne med musikere. Her er nogle af de bedste muligheder for karriere i musikbranchen:

1. Musikchef

National gennemsnitsløn: $33.999 om året

Primære opgaver: En musikdirektør eller dirigent er ansvarlig for at organisere og lede et musikalsk ensemble. I denne rolle skal de holde gruppen ved at spille sammen og holde et passende tempo. En traditionel musikdirektør holder en stafet i den ene hånd, når han dirigerer, selvom mange moderne dirigenter foretrækker at holde deres hænder tomme og i stedet stole på fagter og håndsignaler. En musikleders handlinger giver dem mulighed for at forene det kor eller orkester, de leder, og de er ansvarlige for at foretage justeringer af stykker for at forme forestillingen til musikalske eller dramatiske formål.

2. Journalist

National gennemsnitsløn: $35.486 om året

Primære opgaver: En journalist er en professionel, der typisk arbejder for et magasin, en avis eller et nyhedsmedie for at skrive om noget, de brænder for og dele denne information med offentligheden. Især en musikjournalist er ansvarlig for at dække musikbranchen, hvilket kan medføre en række forskellige ansvarsområder inden for området. Almindelige opgaver for en musikjournalist inkluderer at anmelde albums, dække nyheder i musikindustrien og skrive indslag eller bøger om musikalske figurer.

Læs mere: Lær om at være journalist

3. Lydtekniker

National gennemsnitsløn: $35.245 om året

Primære opgaver: En lydtekniker er en lydspecialist og en af ​​de mest afgørende roller i musikindustrien. Lydteknikere deltager i optagelsesprocessen og sikrer, at alt det nødvendige udstyr til at skabe højkvalitetsoptagelser er sat op og fungerer, som det forventes. Når en musikalsk handling optræder live, vil de sandsynligvis arbejde sammen med en lydtekniker, når de opretter deres shows. Lydteknikeren sikrer, at alt det nødvendige udstyr til showet er korrekt konfigureret og operationelt for at give den bedst mulige oplevelse for koncertdeltagere.

4. Musikagent

National gennemsnitsløn: $38.412 om året

Primære opgaver: En musikagent repræsenterer en musiker eller en musikalsk gruppe i professionelle omgivelser og hjælper med at booke shows, salgsfremmende optrædener og reklamemuligheder. Agenten hjælper musikeren med at maksimere deres indtjeningspotentiale og kompenseres i overensstemmelse hermed, ofte i form af kommissionssatser, der skaleres baseret på den type aftaler, agenten er i stand til at arrangere for den musikalske handling. At tjene som musikalsk agent giver mulighed for involvering i musikindustrien, potentielt med flere bands og endda i flere genrer.

5. Grafisk designer

National gennemsnitsløn: $47.630 om året

Primære opgaver: En grafisk designer laver visuelle kampagner til brug i professionelle omgivelser. Mange områder af musikindustrien kræver arbejde fra grafiske designere. Design af coverkunst til albums og skabelse af reklamemateriale til bands er to områder, hvor en grafisk designer kan arbejde direkte med musikalske handlinger og deres repræsentanter. Industrier som musikudsendelser og journalistik kræver også ofte fuldtidsansatte i grafisk design for at skabe ledsagende grafik.

6. Eventkoordinator

National gennemsnitsløn: $47.329 om året

Primære opgaver: En eventkoordinator er ansvarlig for planlægning, forberedelse og afvikling af et arrangement, herunder ansættelse og kommunikation med eventuelle eksterne entreprenører. Mange store begivenheder, herunder fester, konferencer og udstillinger, omfatter ofte en eller flere musikalske handlinger. En eventkoordinator kan være ansvarlig for at lytte til potentielle handlinger samt forhandle aftaler og sikre, at handlingerne har alt, hvad de har brug for på arrangementsdagen. Nogle begivenhedskoordinatorer specialiserer sig i begivenheder inden for musikindustrien, såsom at organisere musikfestivaler eller administrere begivenheder for et musikalsk spillested.

7. Musiker

National gennemsnitsløn: $47.637 om året

Primære opgaver: En musiker er det mest offentlige job i musikbranchen. Udover at spille instrumenter eller synge, hjælper mange musikere også med at skrive og producere deres musik. At optræde live er en almindelig indtægtskilde for musikere, og det kan kræve turné rundt i landet eller kloden. Ud over at spille i et selvstændigt band, finder mange musikere arbejde i organiserede musikalske grupper, såsom orkestre eller house-bands på restauranter, hoteller og andre underholdningssteder. Musikere sørger også ofte for underholdning til fester som fødselsdage og bryllupper.

8. Musikvejleder

National gennemsnitsløn: $54.602 om året

Primære opgaver: En musikvejleder hjælper kunder med at øve deres musikalske talenter, og de kan arbejde med vokalister, instrumentalister eller begge dele. At arbejde som musiklærer giver dig mulighed for at dele din passion for musik med andre, mens du hjælper dem med at udvikle færdigheder, der vil forbedre deres liv. Ofte hyres musikvejledere til at hjælpe elever, der tager musiktimer i skolen og har brug for at forbedre deres præstationer. Et andet almindeligt job for en musiklærer er at arbejde med voksne, der lærer nye instrumenter som en rekreativ aktivitet.

Læs mere: Lær om at være underviser

9. Advokat

National gennemsnitsløn: $54.192 om året

Primære pligter: En musikadvokat er ansvarlig for at beskytte en musiker eller musikalsk handling i enhver juridisk handel. Denne type advokat forventes at gennemgå alle kontrakter eller aftaler, som en musiker eller et band indgår for at beskytte deres interesser. En advokat kan også indkaldes til sager på vegne af den musikalske handling, lige fra kontraktlige tvister til civile sager anlagt for eller imod bandet som følge af deres professionelle adfærd.

Læs mere: Lær om at være advokat

10. Diskjockey

National gennemsnitsløn: $52.929 om året

Primære opgaver: En discjockey er ansvarlig for at spille musik ved arrangementer, herunder bryllupper, konferencer og fester. Diskjockeyer kræver omfattende viden om populærmusik og har til opgave at kuratere spillelister til begivenheder samt integrere anmodninger fra begivenhedens værter og gæster. Nogle discjockeys opererer uafhængigt, mens andre måske vælger at arbejde for et eventplanlægningsfirma.

11. Bogholder

National gennemsnitsløn: $54.775 om året

Primære opgaver: En revisor er en finansiel professionel, og det er almindeligt for succesrige musikalske handlinger at hyre en revisor til at overvåge deres økonomiske beslutninger. En revisor for et band er ansvarlig for at opretholde økonomiske optegnelser for alle udgifter og indtjening relateret til handlingen. En revisor kan også få til opgave at vedligeholde et budget, opstille økonomiske planer og varetage andre pengerelaterede opgaver for bandet eller musikeren. Regnskab giver en fremragende mulighed for en person med stærke matematiske færdigheder til at arbejde inden for musikindustrien.

Læs mere: Lær om at være revisor

12. Musiklærer

National gennemsnitsløn: $65.806 om året

Primære opgaver: En musiklærer er en underviser i et klasseværelse, som er ansvarlig for at undervise eleverne i musik. Skoler har ofte separate musiklærere til kor, band og orkester. Musiklærere arbejder både med hver klasse som helhed såvel som i små grupper eller med enkeltpersoner. Ud over undervisning i klasseværelset kan de også føre tilsyn med en eller flere efterskolegrupper, såsom marchorkestret. Musiklærere er også ansvarlige for at forberede eleverne til koncerter i løbet af skoleåret, hvilket går ud på at vælge musik, øve stykker og lede grupperne på forestillingsaftener.

13. Broadcaster

National gennemsnitsløn: $56.748 om året

Primære opgaver: En udsender arbejder i radio- eller tv-udsendelser som oplægsholder. Radiopræsentanter er normalt vært for shows, der inkluderer en blanding af samtaler, interviews og musik. Afhængigt af oplægsholderens format kan musik være et primært fokus eller blandes ind periodisk mellem talende segmenter. Tv-netværk har nu færre shows dedikeret til at afspille musikvideoer, selvom der stadig er mange shows, der i høj grad indeholder musik eller musikalske komponenter, såsom talkshows med musikalske gæster og konkurrenceshows, hvor sangere eller bands konkurrerer om at vinde en pris eller titel.

14. Promoter

National gennemsnitsløn: $71.291 om året

Primære opgaver: En promotor leder planlægning, forberedelse, promovering og udførelse af musikshows. Arrangører kan arbejde på bestemte spillesteder eller for en bestemt handling eller begivenhed. På et udpeget spillested er promotorerne ansvarlige for at opretholde en aktiv tidsplan på deres anlæg og sikre, at spillestedet er forberedt til at levere optimale shows for hver handling, der optræder i løbet af året. En promotor kan også arbejde uafhængigt af et spillested, og i dette tilfælde kan de være ansvarlige for at spejde steder til shows samt forberede og promovere begivenhederne, når de er reserveret.

15. PR-chef

National gennemsnitsløn: $60.066 om året

Primære opgaver: En PR-chef er ansvarlig for at forvalte en musikalsk handlings offentlige image. PR-professionelle udmærker sig ved at præsentere information på måder, der afspejler deres kunder positivt. En effektiv PR-operation er en vigtig del af en succesfuld musikalsk handling, da positiv medieomtale kan øge gruppens indtjeningspotentiale markant. En PR-chef kan forventes at booke interviews, forberede musikeren til optrædener og håndværk og offentliggøre officielle udtalelser, når musikeren har en ny udgivelse, kommende optræden eller på anden måde er i nyhederne.

Læs mere: Lær om at være en Public Relations Account Manager

Silas Meldgaard
Silas Meldgaard Job i musikindustrien er nogle af de mest kreativt tilfredsstillende karriereveje, du kan forfølge. Selvom musikere er på forkant med feltet, er musikbranchen et bredt og mangfoldigt felt med mange forskellige specialiseringer. Hvis du er interesseret i at arbejde i musikbranchen, er det vigtigt at finde en karrierevej, der passer til dine mål og talenter. I denne artikel diskuterer vi de mange job, der omfatter musikindustrien med gennemsnitlige lønninger og jobansvar for hver.