15 Job Du Kan Få I Anvendt Adfærdsanalyse

Anvendt adfærdsanalyse er et videnskabeligt felt, der fokuserer på studiet af menneskers og dyrs adfærd. At arbejde inden for anvendt adfærdsanalyse involverer at forske i adfærd og hjælpe mennesker i deres daglige liv gennem adfærdsændringer. Hvis du er interesseret i de praktiske anvendelser af adfærdsanalyse, kan du nyde en karriere inden for anvendt adfærdsanalyse. I denne artikel diskuterer vi, hvad anvendt adfærdsanalyse er, og udforsker 15 job inden for dette felt.

Hvad er anvendt adfærdsanalyse?

Anvendt adfærdsanalyse er studiet og praksis med at forstå og ændre adfærd. Adfærdsanalytikere studerer de psykologiske og sociale faktorer, der påvirker adfærd, for at bestemme, hvad der forårsager visse adfærd, og hvordan man ændrer dem. Der er to typer adfærdsanalyse, som er eksperimentel adfærdsanalyse og anvendt adfærdsanalyse. Hovedforskellen mellem disse områder er, at eksperimentel adfærdsanalyse fokuserer på at forske i adfærd, mens anvendt adfærdsanalyse fokuserer på at bruge resultaterne af denne forskning til at løse adfærdsproblemer.

Selvom anvendt adfærdsanalyse også involverer forskning, er hovedprioriteten for fagfolk, der arbejder med anvendt adfærdsanalyse, at behandle patienter og anvende deres viden om adfærdsanalyse til relevante områder inden for sundhedspleje, erhvervsliv, uddannelse og andre områder. Anvendt adfærdsanalyse involverer ofte at udføre forskning, vurdere adfærd, skabe og implementere behandlingsplaner, uddanne folk om adfærdsmæssige behandlingsmetoder og tale for patienter.

Jobs til anvendt adfærdsanalyse

Her er 15 jobs, du kan få inden for anvendt adfærdsanalyse:

1. Dyretræner

National gennemsnitsløn: $13,27 i timen

Primære pligter: Dyretrænere observerer et dyrs adfærd og bruger deres viden om anvendt adfærdsanalyse til at ændre bestemt adfærd, som kan omfatte eliminering af negativ adfærd og opmuntring til nye adfærdsmønstre. De arbejder med husdyr som hunde og katte og lærer måske ejere, hvordan de træner deres dyr. Dyretrænere kan også træne arbejdsdyr som heste og servicedyr til at udføre deres påkrævede jobfunktioner.

2. Skolerådgiver

National gennemsnitsløn: $13,97 i timen

Primære opgaver: Skolevejledere arbejder med børn og unge for at yde støtte og vejledning. De taler privat med eleverne for at diskutere problemer og lave planer for at hjælpe dem. Skolevejledere kan også tale med elever i gruppesammenhænge eller holde præsentationer om rådgivningsemner. De arbejder for at imødekomme bekymringer, som eleverne møder i skolen, herunder uddannelsesmæssige eller sociale kampe, og de yder også støtte til bekymringer på andre områder af livet, såsom familie eller mental sundhed.

Læs mere: Lær om at være skolerådgiver

3. Adfærdsmæssig sundhed RN

National gennemsnitsløn: $19,16 i timen

Primære opgaver: En adfærdsmæssig sundhed RN er en registreret sygeplejerske, der behandler patienter for psykiatriske lidelser. Adfærdsmæssig sundhed RN'er arbejder sammen med psykiatere for at behandle patienter og overvåge deres medicinske og følelsesmæssige status. De administrerer medicin og behandlinger til patienter og fører optegnelser over patienters sygehistorie og fremskridt.

4. ABA-terapeut

National gennemsnitsløn: $20,38 i timen

Primære opgaver: En anvendt adfærdsanalyse (ABA) terapeut observerer patienters adfærd og skaber løsninger til at forbedre eller ændre bestemt adfærd. De bruger adfærdsterapi til at behandle patienter og giver forældre og pædagoger metoder til at behandle personer med adfærdsforstyrrelser eller andre problemer.

5. Personalespecialist

National gennemsnitsløn: $49.162 om året

Primære opgaver: En HR-specialist arbejder i ansættelses- og onboardingsprocessen i en virksomhed. De vedligeholder medarbejderregistre og håndhæver virksomhedens politikker. En HR-specialist besvarer også medarbejderspørgsmål og giver løsninger på problemer mellem medarbejdere eller inden for virksomheden.

Læs mere: Lær om at være HR Manager

6. Specialpædagog

National gennemsnitsløn: $49.695 om året

Primære opgaver: Speciallærere arbejder med elever, der har handicap og kræver specialiseret undervisning. Disse undervisere instruerer klasser og giver eleverne individuel støtte til deres akademiske og følelsesmæssige behov. Speciallærere evaluerer, hvad deres elever har brug for, og laver skræddersyede læringsplaner for at hjælpe dem med at lære og få succes.

Læs mere: Lær om at være speciallærer

7. Psykologisk assistent

National gennemsnitsløn: $54.002 om året

Primære opgaver: En psykologassistent udfører administrative opgaver for en psykolog og hjælper dem med at behandle patienter. De opdaterer og organiserer patientjournaler og planlægger aftaler. Psykologiske assistenter kan også hjælpe psykologer med forskningsprojekter og kliniske forsøg.

8. Markedsanalyseanalytiker

National gennemsnitsløn: $57.006 om året

Primære opgaver: Markedsanalyseanalytikere hjælper en virksomhed med at forbedre sine produkter og marketingkampagner. De udfører forskning og analyserer data for at bestemme markedstendenser, demografiske oplysninger om forbrugere og købsvaner. Deres forståelse af markedet og virksomhedens forbrugere giver dem mulighed for at skabe strategier til at forbedre salget og skabe produkter, som folk vil købe.

9. Socialrådgiver

National gennemsnitsløn: $60.012 om året

Primære opgaver: En socialrådgiver hjælper klienter, der oplever sociale eller følelsesmæssige vanskeligheder. De evaluerer kundernes behov og forbinder dem med ressourcer for at forbedre deres liv. Socialarbejdere vedligeholder filer på klienter for at holde styr på deres behov og status. De kan arbejde med enkeltpersoner eller familier for at yde støtte og skabe planer for behandling, bolig, beskæftigelse og andre fornødenheder.

Læs mere: Lær om at være socialrådgiver

10. Professor

National gennemsnitsløn: $63.238 om året

Primære opgaver: En professor i anvendt adfærdsanalyse opretter lektionsplaner og instruerer kurser om ABA-emner. De tildeler projekter og opgaver, bedømmer prøver og hjælper eleverne med deres arbejde. Professorer leder også seminarer og holder foredrag og oplæg om bestemte emner.

11. Tale-sprog-patolog

National gennemsnitsløn: $32,39 i timen

Primære opgaver: Talepatologer arbejder med patienter, der har tale-, sprog- og synkebesvær og andre problemer. De evaluerer og diagnosticerer patienter, og de laver behandlingsplaner for at hjælpe dem. Tale-sprog-patologer uddanner også familier og lokalsamfund, og de tjener som fortalere for mennesker med kommunikationsforstyrrelser.

Læs mere: Lær om at være talepatolog

12. Bestyrelsescertificeret adfærdsanalytiker

National gennemsnitsløn: $70.059 om året

Primære opgaver: En bestyrelsescertificeret adfærdsanalytiker (BCBA) skaber programmer til at hjælpe børn, unge og voksne med autisme, handicap eller medicinske lidelser. En BCBA arbejder med patienter én til én og i gruppeindstillinger for at yde støtte og overvåge fremskridt. De bestemmer hver patients behov og implementerer en plan for at lære dem ny adfærd med det mål at forbedre deres mentale og fysiske sundhed og uafhængighed.

Læs mere: Lær om at være bestyrelsescertificeret adfærdsanalytiker (BCBA)

13. Kriminalefterforsker

National gennemsnitsløn: $81.990 om året

Primære opgaver: Kriminelle efterforskere bruger deres viden om menneskelig adfærd til at opklare forbrydelser. Deres arbejde omfatter at afgøre, hvem der begik en forbrydelse, og hvad deres motiver var. De undersøger beviser, opretter og studerer kriminelle profiler og analyserer data og anden information for at nå konklusioner om kriminelle og forbrydelser.

14. Forsker

National gennemsnitsløn: $82.664 om året

Primære opgaver: En forsker i anvendt adfærdsanalyse udfører forskning for at forbedre forståelsen af ​​menneskelig adfærd og skabe løsninger til at ændre og forbedre visse adfærd. Forskere kan drage konklusioner om adfærd gennem kontrollerede undersøgelser eller gennem generelle observationer. De offentliggør deres resultater i rapporter eller artikler og kan samarbejde med andre forskere inden for deres felt.

15. Ergoterapeut

National gennemsnitsløn: $44,90 i timen

Primære opgaver: En ergoterapeut arbejder med patienter, der oplever mobilitetsproblemer på grund af sygdom, skader eller handicap. De bruger en terapeutisk tilgang til at skabe behandlingsplaner, der fungerer for hver patient afhængigt af deres specifikke situation og fysiske og følelsesmæssige behov. Ergoterapeuter hjælper patienter med øvelser og overvåger deres fremskridt.

Læs mere: Lær om at være ergoterapeut

Olav Bjørn
Olav Bjørn Anvendt adfærdsanalyse er et videnskabeligt felt, der fokuserer på studiet af menneskers og dyrs adfærd. At arbejde inden for anvendt adfærdsanalyse involverer at forske i adfærd og hjælpe mennesker i deres daglige liv gennem adfærdsændringer. Hvis du er interesseret i de praktiske anvendelser af adfærdsanalyse, kan du nyde en karriere inden for anvendt adfærdsanalyse. I denne artikel diskuterer vi, hvad anvendt adfærdsanalyse er, og udforsker 15 job inden for dette felt.