15 Job, Der Gør En Forskel

15 Job, Der Gør En Forskel

Job, der gør en forskel i folks liv, er givende både med hensyn til personlig udfoldelse såvel som økonomisk. Mens kandidater skal identificere karrierer, der er i overensstemmelse med deres færdigheder, interesser og baggrunde, er der en bred vifte af karrieremuligheder, der giver dem mulighed for at hjælpe andre. At finde den rigtige karriere, der passer til dine interesser og værdier, kan tage lidt tid og research. I denne artikel har vi identificeret 15 forskellige roller, der hjælper folk på en række forskellige måder og har inkluderet både lønninger og primære ansvarsområder for at hjælpe dig med at finde den stilling, der bedst opfylder dine behov og interesser.

Relateret: Sådan bestemmer du, hvad du skal gøre med dit liv

Opret et CV på Bonjoures

Hvad er job, der gør en forskel?

Job, der gør en forskel, er stillinger, der påvirker menneskers liv og verden omkring dem. I dag søger flere og flere kandidater muligheder, hvor de kan hjælpe verden. Hvis det er dig, er det vigtigt først at blive klar over, hvordan du vil påvirke eller hjælpe andre. Spørg dig selv, om der er et specifikt problem, du vil løse, hvorfor det er vigtigt for dig, og fokuser så din jobsøgning ud fra dine svar. Karrierer, der gør en forskel, falder ind under disse kategorier:

  • Fysisk sundhed
  • Mental sundhed og velvære
  • Afhjælpning af fattigdom
  • Pasning af dyr
  • Undervisning af unge eller voksne
  • Beskyttelse af planeten
  • Fremme åndelig bevidsthed
  • Bekæmpelse af social uretfærdighed
  • Giver sikkerhed og beskyttelse

Relateret: Sådan finder du din passion

15 job, der hjælper mennesker

Her er nogle eksempler på job, der hjælper folk med at forblive sikre, guide dem gennem kriser eller helbrede dem efter skader. 

1. Paramediciner

National gennemsnitsløn:  $19,67 i timen

Primære opgaver: En paramediciner er en førstehjælper, der yder akut hjælp til mennesker, der er syge eller er blevet såret. De transporterer dem til hospitalet i ambulancer, helikoptere og fly til videre behandling.

2. Massageterapeut

National gennemsnitsløn:   $28,33 i timen

Primære opgaver:  En massageterapeut masserer kroppens muskler og led for at give kunder lindring af smerter, skader og dårligt kredsløb. De hjælper også med at reducere stress og underviser i afspændingsteknikker. De forbedrer deres kunders generelle velvære.

3. Diætist

National gennemsnitsløn:   $31,67 i timen

Primære opgaver:  Diætister giver rådgivning til klienter om, hvordan man træffer sunde madvalg. De arbejder ofte på skoler, hospitaler og plejehjem og udvikler madplaner for at sikre, at elever og patienter får optimal ernæring.

4. Registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn:   $33,82 i timen

Primære opgaver:  Registrerede sygeplejersker yder pleje og behandling til patienter med forskellige medicinske tilstande på hospitaler eller klinikker. Nogle af deres primære ansvarsområder omfatter administration af medicin, overvågning af patientens bedring og proces, oplysning om helbredsproblemer og tilbud om følelsesmæssig støtte.

5. Talesprogslæge

National gennemsnitsløn:   $41,94 i timen

Primære opgaver:  En talepædagog tester og behandler både børn og voksne, der har svært ved sprog eller tale. De udfører individualiserede behandlingsplaner, der imødekommer hver enkelt klients specifikke behov for at lære dem, hvordan man laver lyde, forbedrer stemmer, opretholder flydende sprog og forbedrer ordforråd og sætningsstruktur.

6. Brandmand

National gennemsnitsløn: $45.649 om året

Primære opgaver:  Brandmænd udsætter sig selv for en enorm risiko ved at redde folk fra at brænde bygninger og slukke brande for at redde personlig og offentlig ejendom. Brandmænd er førstehjælpere til nødsituationer og yder triage og lægehjælp til ofrene. 

7. Gymnasielærer

National gennemsnitsløn:   $47.424 om året

Primære opgaver:  En gymnasielærer udarbejder lektionsplaner og vurderer elevernes fremskridt for at sikre, at de er klar til livet efter endt uddannelse, uanset om det er et fuldtidsjob eller college. Lærere er også ansvarlige for at tilrettelægge programmer uden for undervisningen og giver nogle gange ekstra vejledning til elever efter skoletid.

8. Politibetjent

National gennemsnitsløn:   $51.207 om året

Primære opgaver:  Politibetjente sætter sig selv i fare for at beskytte offentligheden, arrestere personer, der er mistænkt for at bryde loven, patruljere offentlige områder og hjælpe ofre for ulykker og forbrydelser. 

9. Socialrådgiver

National gennemsnitsløn:   $57.272 om året

Primære opgaver: En socialrådgivers specifikke opgaver kan variere afhængigt af det arbejde, de udfører. Nogle socialarbejdere beskytter børn og reagerer i situationer som formodet børnemishandling eller mentale nødsituationer. De kan hjælpe familier med at finde bolig eller tjenester, finde plejefamilier eller arbejde for at genforene familier. Andre socialrådgivere hjælper klienter, der har en psykisk sygdom eller afhængighed, ved at give information om støttegrupper og 12-trinsprogrammer.

10. Dyrlæge

National gennemsnitsløn:   $94.620 om året

Primære opgaver: En dyrlæge beskytter dyrs sundhed. De behandler syge eller tilskadekomne dyr og diagnosticerer sygdomme. De vejleder også ejerne om, hvordan man passer ordentligt på kæledyr og husdyr. 

Relateret: 18 populære job, der involverer arbejde med dyr

11. Jordemoder

National gennemsnitsløn: $102.444 om året

Primære opgaver:  Jordemødre yder støtte og omsorg for kvinder under graviditet, fødsel og fødsel. Jordemødre kan føde børn derhjemme eller på et fødecenter, selvom mange også føder børn på hospitalsmiljøer. Jordemoderen hjælper klienterne med en fødselsplan, uddanner de kommende forældre om graviditet, fødsel og pleje af nyfødte, yder støtte under fødslen og føder barnet.

12. Neurokirurg

National gennemsnitsløn:   $110.008 om året

Primære opgaver:  Neurokirurger er læger, der har specialiseret sig i kirurgisk behandling af tilstande, der påvirker nervesystemet, rygsøjlen og hjernen. De hjælper også med at håndtere forhold, der påvirker, hvor godt blodet strømmer til hjernen. De kan også være involveret i en patients efterbehandlingsrehabilitering.

13. Akutlæge

National gennemsnitsløn: $191.929 om året

Primære opgaver:  Akutlæger yder akut lægehjælp til patienter, der har livstruende tilstande. Nogle almindelige nødsituationer, de behandler, er skudsår, hjerteanfald, brækkede knogler og åndedrætsbesvær. 

14. OB/GYN

Landsgennemsnitsløn : 226.648 om året

Primære opgaver:  En OB/GYN er en læge, der har specialiseret sig i kvinders reproduktive sundhed, graviditet og fødsel. Nogle OB/GYN'er tilbyder en bred vifte af tjenester, der behandler kvinder på alle stadier af livet, mens andre kan fokusere på medicinsk behandling af det reproduktive system. 

15. Kardiologisk læge

National gennemsnitsløn:   $292.694 om året

Primære opgaver: Kardiologer er specialiseret i at diagnosticere og behandle tilstande i hjertet og blodkarrene. Nogle af de mest almindelige sundhedsproblemer, de behandler, omfatter hjerterytmeforstyrrelser, hjerteanfald, hjertefejl og infektioner og kranspulsåresygdom.

Gabriel Laugesen
Gabriel Laugesen Job, der gør en forskel i folks liv, er givende både med hensyn til personlig udfoldelse såvel som økonomisk. Mens kandidater skal identificere karrierer, der er i overensstemmelse med deres færdigheder, interesser og baggrunde, er der en bred vifte af karrieremuligheder, der giver dem mulighed for at hjælpe andre. At finde den rigtige karriere, der passer til dine interesser og værdier, kan tage lidt tid og research. I denne artikel har vi identificeret 15 forskellige roller, der hjælper folk på en række forskellige måder og har inkluderet både lønninger og primære ansvarsområder for at hjælpe dig med at finde den stilling, der bedst opfylder dine behov og interesser.