14 Typer Af Sundhedsuddannelser

14 Typer Af Sundhedsuddannelser

En uddannelse i sundhedspleje kan forberede dig til specifikke roller, øge dit indtjeningspotentiale og forbedre dine chancer for at finde muligheder inden for den medicinske industri. Der er mange værdifulde grader, som du kan vælge imellem. Gennemgang af tilgængelige uddannelsestilbud kan hjælpe dig med at forstå ledige beskæftigelsesmuligheder efter endt uddannelse, identificere hvilke områder du er interesseret i og finde en grad i sundhedspleje, der passer til dig. I denne artikel giver vi en liste over populære sundhedsuddannelser for at hjælpe dig med at lære om de tilgængelige uddannelsesmuligheder på dette område.

Hvad er sundhedsuddannelser?

Healthcare grader er kvalifikationer fra universiteter, gymnasier eller professionelle skoler, der hjælper med at forberede dig til at arbejde inden for det medicinske område. Gradtilbud kan hjælpe med at udvikle studerendes viden til roller inden for specifikke områder som patientpleje, ledelse, medicinsk teknologi, farmakologi, facility management, administration og journalvedligeholdelse. Afhængigt af det sundhedsområde, du gerne vil arbejde i, er der ofte uddannelser, der er relevante for specifikke roller.

Både onlineuddannelser og personlige institutioner tilbyder grader i sundhedspleje. Uanset klasseformat kræver de fleste gradstier praktikophold, laboratoriearbejde og praktiske komponenter, der kan hjælpe med at forberede dig til faktiske situationer inden for det medicinske område. Mange professionelle muligheder inden for sundhedsvæsenet lister uddannelseskrav som bachelor- og mastergrader inden for et relevant område blandt deres foretrukne kvalifikationer for kandidater.

Relateret: Typer af kandidatuddannelser i sygepleje

Hvilke typer sundhedsuddannelser findes der?

Hvis du er interesseret i at forfølge en uddannelse i sundhedspleje, er her eksempler på forskellige hovedfag, du kan studere:

Registreret sygeplejerske

Registreret sygepleje er en af ​​de mest populære og mest tilgængelige gradsveje, der er tilgængelige i sundhedsvæsenet. Registrerede sygeplejersker arbejder ofte i patientplejemiljøer, hvor de direkte hjælper med at diagnosticere, behandle og vejlede patienter. Studerende, der søger en grad i registreret sygepleje, deltager ofte i undervisning i lægevidenskab, sagsbehandling, lokal sygepleje og koordinerende pleje. Der er normalt et klinisk element til sygeplejerskegrader, så studerende kan få praktisk medicinsk erfaring.

Relateret: Sådan bliver du en registreret sygeplejerske: Karrierevejledning og krav

Integrativ fysiologi

En grad i integrativ fysiologi fokuserer på, hvordan kropssystemer interagerer med hinanden. Uddannelsen forbereder de studerende til muligheder inden for fitnesstræning, fysioterapi, ergoterapi og ernæring. Studerende kan forvente at gennemføre videnskabstunge kurser i biologi, der studerer celle-, gen-, vævs- og organismefunktioner.

Administration af sundhedsvæsenet

Administration af sundhedstjenester fokuserer på de ledelsesmæssige aspekter af sundhedsydelser som finansiel planlægning, juridiske tjenester, regulatoriske krav, etik, ledelse og levering af patientbehandling. Uddannelser i sundhedsadministration forbereder kandidater til fremtidige karrierer på hospitaler, offentlige myndigheder, plejehjem, ambulatorier, plejecentre og lægekontorer.

Relateret: Lær om at være sundhedsadministrator

Sygeplejeadministration

En grad i sygeplejeadministration kvalificerer kandidater til lederroller i sundhedsvæsenet. Hovedfaget underviser i sygeplejecentrerede færdigheder i organisatorisk ledelse, ledelse og avanceret sygeplejeviden. Der er forskellige specialer og plejeindstillinger, sygeplejerskeadministratorer kan vælge.

Relateret: Sådan opbygger du en karriere inden for sygeplejeledelse

Administration af lægejournaler

Medicinsk journaladministration og sundhedsinformationsadministration lærer dig journalindsamling, dataanalyse og journalbeskyttelse. Efterhånden som dataområdet fortsætter med at udvide, repræsenterer denne gradsti et felt med en masse potentiel vækst. Grader forbereder faglige færdigheder inden for personaleledelse, nye teknologier og sundhedssystemer. Erhverv som medicinske kontorchefer, sygejournalassistenter og forsikringsskadekodere kræver ofte, at kandidater har uddannelseserfaring inden for medicinsk journaladministration.

Samfundssundhed og forebyggende medicin

Grader i samfundssundhed og forebyggende medicin kan forberede eleverne til at arbejde som undervisere og ressourceforvaltere i et samfund. Fællesskabets sundhedsuddannelser inkluderer ofte kurser i adfærd, familie- og samfundssundhed, forebyggende medicin, epidemiologi, biostatik, medicinske love og regler og folkesundhed. Den store understreger samfundspåvirkningen af ​​kroniske sygdomme og vigtigheden af ​​at tilbyde tilgængelig offentlig uddannelse i kampagner og opsøgende programmer.

Farmaceutisk markedsføring og ledelse

At forfølge en grad i farmaceutisk markedsføring eller ledelse kan hjælpe kandidater med at kvalificere sig til stillinger inden for den farmaceutiske industri. Kurser inkluderer ofte klasser i biologi, farmakologi, kemi og farmaceutik, marketing, produktledelse og medicinsk jura.

Medicinsk computerspecialist

Sundhedsteknologi er et innovativt felt med nye teknologier, der ofte kommer ind i systemet. At forstå disse systemer for at forbedre deres design, vedligeholde deres funktionalitet og fejlfinde funktionsfejl er væsentlige opgaver for medicinske computerspecialister. Fordi computere er en væsentlig komponent i patientsundhed og sikkerhed, sundhedsdrift og lagring af patientoplysninger, vil efterspørgslen efter medicinske computerspecialister sandsynligvis forblive høj. Studerende, der forfølger en computerspecialist, kan forvente at tage kurser i medicinsk software og hardware, systemadministration, terminologi og informatik. Nogle stillinger kræver kun en associeret grad, selvom arbejdsgivere med lederstillinger måske foretrækker en bachelor.

Tandpleje

Mens tandplejere typisk har brug for en associeret grad i tandhygiejne, gennemgår autoriserede tandlæger mere omfattende uddannelse og træning. De fleste tandlægeprogrammer varer mindst seks år og inkluderer kurser i biologi, tandanatomi, radiologi og oral mikrobiologi. De fleste programmer kræver, at studerende deltager i praktikprogrammer og opholdssteder, før de dimitterer.

Relateret: Hvor lang tid tager det at blive tandlæge?

Medicinsk informatik

Medicinsk informatik underviser i emner relateret til datalogi, softwareteknik, medicinsk forskning og klinisk information. Studerende kan tage kurser i sundhedsdatasystemer, dataarkitektur, IT-grundlæggende, netværk og sundhedsinformationsudveksling, kodning, billedbehandling og telesundhed. Medicinsk informatik majors kan finde fremtidige stillinger som sundhedsinformationschefer, compliance officerer, revisorer og dokumentationsspecialister.

Klinisk sygeplejerske specialist

At forfølge en grad i klinisk sygepleje kan hjælpe interesserede studerende på vej til at blive en klinisk sygeplejerske specialist (CNS). I professionelle omgivelser leverer en CNS patientfortalervirksomhed og plejetjenester, kommunikerer med patienter og familier, rådfører sig med andre sygeplejersker og fremmer at gøre forskning til brugbare industrifremskridt. Kurser fokuserer ofte på sundhedsvurdering, medicin, patientpleje, holistisk sygepleje, uddannelse og klinisk praksis.

Medicinsk fakturering og kodning

Medicinske fakturerings- og kodningsgrader giver kandidater færdigheder i at læse medicinske koder, bruge fakturerings- og kodningssoftware og behandle regninger. Uddannelser hjælper også med at forberede eleverne til Certified Professional Coder (CPC) eksamen.

Lægeassistent studier

At få en uddannelse i lægeassistentstudier kvalificerer dig til at udføre meget af de samme opgaver som læge, men uddannelseskravene er kortere. Studerende deltager ofte i klasser i fysiologi, biologi, mikrobiologi, kemi og anatomi. Uddannelser indeholder normalt kliniske komponenter og klasseværelseskomponenter for at forberede studerende til karrierer som lægeassistenter.

Relateret: Lægeassistenter vs. læger: Definitioner og forskelle

Fysisk terapi

Fysioterapeuter skal opnå en doktorgrad i fysioterapi fra en akkrediteret institution for at udøve terapi lovligt. Fysioterapiområdet byder på specialer inden for geriatri, idrætsmedicin og hjerte-kar-terapi. At opnå din grad i fysioterapi kræver normalt gennemførte kurser i sundhedsvidenskab, anatomi og træning.

Tom Vinther
Tom Vinther En uddannelse i sundhedspleje kan forberede dig til specifikke roller, øge dit indtjeningspotentiale og forbedre dine chancer for at finde muligheder inden for den medicinske industri. Der er mange værdifulde grader, som du kan vælge imellem. Gennemgang af tilgængelige uddannelsestilbud kan hjælpe dig med at forstå ledige beskæftigelsesmuligheder efter endt uddannelse, identificere hvilke områder du er interesseret i og finde en grad i sundhedspleje, der passer til dig. I denne artikel giver vi en liste over populære sundhedsuddannelser for at hjælpe dig med at lære om de tilgængelige uddannelsesmuligheder på dette område.