14 Kreative Job, Der Betaler Godt

14 Kreative Job, Der Betaler Godt

Hvis du er en kreativ person, så er du måske interesseret i en karriere, der giver dig mulighed for at bruge dine interesser og evner. Uanset om du er kunstner, forfatter eller designer, er der mange lukrative karrieremuligheder for kreative fagfolk med en række forskellige færdigheder og talenter. I denne artikel udforsker vi 16 kreative jobmuligheder, der betaler godt.

Relateret: Sådan udvikler du kreative tænkeevner i 5 trin

Højtlønnede kreative job

Der er masser af muligheder for dem, der ønsker at bruge deres kreative talenter. Her er en liste over kreative job, der betaler godt, i rækkefølge fra laveste til højeste lønsatser på tværs af en bred vifte af felter og erfaringsniveauer:

1. Grafisk designer

National gennemsnitsløn: $17,81 i timen

Primære opgaver: Grafiske designere er personer med stærke visuelle færdigheder, der skaber designs til emballageetiketter, reklamer, magasiner, rapporter og hjemmesider. De skaber disse koncepter ved hjælp af grafiske designsoftwareprodukter med det formål at informere forbrugerne og opmuntre dem til at handle, såsom at foretage et køb eller tilmelde sig et nyhedsbrev.

2. Tv-skribent

National gennemsnitsløn: $23,62 i timen

Primære opgaver: Tv-skribenter laver manuskripter til tv, fra udvikling til skrivning og revisioner. De er ansvarlige for at komme med karakterer, dialoger, plots og scenarier til en række forskellige tv-programmer, herunder sitcoms, dramaer og sæbeoperaer. De kan også skrive til dokumentarer og nyhedsprogrammer. Tv-forfattere arbejder typisk sammen med et team af forfattere for at sikre kvaliteten af ​​manuskripter og overholde deadlines for projekter.

3. Musiklærer

National gennemsnitsløn: $29,18 i timen

Primære opgaver: Musiklærere har mulighed for at bruge deres kreativitet, mens de vejleder unge, når de skærper deres musikalske færdigheder. De kan lære eleverne at spille på bestemte instrumenter, dirigere et elevorkester eller give sang- og stemmeundervisning. At undervise i musik kan være en givende karriere for en, der nyder at arbejde med elever og bidrage til en anden persons musikalske udvikling.

4. Videospilsdesigner

National gennemsnitsløn: $34,65 i timen

Primære opgaver: Videospildesign er et område i vækst, og industrien fortsætter med at udvide. Videospilsdesignere er ansvarlige for en række opgaver, lige fra at skabe karaktererne og rammerne for spil samt udvikling af historielinjer, karakterreaktioner og andre aspekter af et spil. Dette involverer ofte at skrive millioner af linjer kode ved hjælp af computersoftware. Videospildesignere arbejder ofte sammen med et team af designere for at udvikle et videospil og sikre, at deadlines overholdes.

5. Art director

National gennemsnitsløn: $73.178 om året

Primære opgaver: Art directors har typisk mindst en bachelorgrad i kunst eller design og flere års designrelateret erhvervserfaring. De leder den kunstneriske udvikling af markedsføring for online-, mobil-, print- og tv-reklamer. Kunstdirektører kan også føre tilsyn med et team af billedkunstnere, såsom grafiske designere, fotografer og illustratorer, og koordinere reklame- og marketingkampagner.

6. Digital designer

National gennemsnitsløn: $79.341 om året

Primære opgaver: Digitale designere er ansvarlige for at skabe websider, hjemmesider, e-mail nyhedsbreve og andre projekter, der tiltrækker forbrugernes opmærksomhed. De understøtter kreativt markedsførings- og reklamekampagner og arbejder i en lang række brancher. Digitale designere har erfaring med en række designprogrammer, herunder Adobe Creative Suite, og er dygtige til HTML og CSS, JavaScript og JQuery.

7. Mobildesigner

National gennemsnitsløn: $79.689 om året

Primære opgaver: Mobildesignere er ansvarlige for at designe mobile grænseflader. De arbejder ofte med designere af brugeroplevelser og brugergrænseflader samt andre kreative teammedlemmer for at designe grænseflader, der er engagerende og nemme at navigere. Mobildesignere bruger en række forskellige programmer og sprog, herunder HTML5, iOS, Android, Adobe Creative Suite, CSS, JavaScript og jQuery. Selvom der ikke er et specifikt uddannelsesprogram, der fører til dette erhverv, har de fleste mobildesignere en grad i grafisk, interaktivt eller interaktionsdesign.

8. Filminstruktør

National gennemsnitsløn: $84.329 om året

Primære opgaver: Filminstruktører er de vigtigste beslutningstagere i filmfremstillingsprocessen. De er ansvarlige for alle aspekter af filmskabelse – fra idé til færdiggørelse – og de overvåger hver fase af produktionen, inklusive skrivning, redigering, lyssætning, udvikling af sceneri og færdiggørelse af effekter.

9. Kreativ direktør

National gennemsnitsløn: $88.508 om året

Primære opgaver: Kreative direktører er ansvarlige for den kreative vision af et projekt eller brand. De udvikler strategier og koncepter for kreative projekter og sikrer, at kvalitet og budskab hænger sammen. Kreative direktører er også ansvarlige for at overvåge og lede kreative teams og uddelegere opgaver. Denne rolle kræver mindst fem til otte års erfaring og gode kommunikationsevner, da de arbejder med kunder og andre kreative teammedlemmer.

Relateret: Kommunikationsfærdigheder: Definitioner og eksempler

10. Interaktiv art director

National gennemsnitsløn: $89.183 om året

Primære opgaver: Interaktive art directors er ansvarlige for både design og udførelse af digitale projekter. De leder forskningen, skabelsen og lanceringen af ​​digitale produkter og tjenester til marketing- og reklamekampagner. De kan også overvåge et team af grafiske designere og webudviklere og arbejder ofte tæt sammen med digitale strateger. Interaktive art directors har erfaring med designprogrammer – såsom Photoshop og Illustrator – samt nogle kodesprog.

11. Brugeroplevelsesdirektør

National gennemsnitsløn: $92.148 om året

Primære opgaver: Brugeroplevelsesdirektører er ansvarlige for at finde måder at forbedre applikationer og software på for at give brugerne en tilfredsstillende oplevelse. De er dedikerede til at sikre kundetilfredshed og brandloyalitet. UX-direktører arbejder tæt sammen med kreative teams, brugereksperter og kunder for at skabe ideer og koncepter til produkter. Nogle UX-direktører kan også overvåge et team af designere for at implementere deres ideer.

12. Produktdesigner

National gennemsnitsløn: $100.130 om året

Primære opgaver: Produktdesignere ser på, hvad brugere og forbrugere ønsker af et produkt og udvikler produkter, der løser disse behov. De bruger deres færdigheder og tekniske viden til at forbedre udseendet eller funktionen af ​​eksisterende produkter eller skabe helt nye produkter. De arbejder typisk med et team af designere og ingeniører for at udvikle og teste koncepter.

13. Softwareingeniør

National gennemsnitsløn: $106.395 om året

Primære opgaver: Softwareingeniører udvikler, bygger og forbedrer operativsystemer, computerprogrammer og databaser. De arbejder ofte sammen med andre softwareudviklere og ingeniører for at designe og teste software, der opfylder deres kunders behov. Fordi softwareingeniører arbejder tæt sammen med kunder og andre fagfolk, skal de have stærke kommunikations- og interpersonelle færdigheder.

Relateret: 10 job, der kræver kreative tænkeevner

14. Brand manager

National gennemsnitsløn: $65,67 i timen

Primære opgaver: Brand managers er chefstrategene for et produkts eller virksomheds marketingprogram. De giver brandingretning, udvikler og eksekverer brandingstrategier og sikrer brandkonsistens på tværs af forskellige former for medier. De undersøger også konkurrenter, forbrugernes holdninger og branchetendenser. Brand managers arbejder sammen med mange andre teammedlemmer og kunder, så relationsstyring er nøglen til succes i denne rolle. Mange brand managers har en bachelorgrad i kommunikation, marketing eller business med flere års erhvervserfaring til at udvikle deres kompetencer.

Steffen Fuglsang
Steffen Fuglsang Hvis du er en kreativ person, så er du måske interesseret i en karriere, der giver dig mulighed for at bruge dine interesser og evner. Uanset om du er kunstner, forfatter eller designer, er der mange lukrative karrieremuligheder for kreative fagfolk med en række forskellige færdigheder og talenter. I denne artikel udforsker vi 16 kreative jobmuligheder, der betaler godt.