14 Karrierer I Anatomi Og Fysiologi

14 Karrierer I Anatomi Og Fysiologi

En uddannelse i anatomi og fysiologi tilbyder en bred vifte af karrierer inden for mange forskellige områder. Mens de fleste mennesker, der har grader i anatomi og fysiologi, fortsætter med at arbejde med medicin, modtager de en bred videnbase, der åbner dem op for muligheder som massageterapi, fysioterapi og undervisning. At vide, hvilke karrierer der er tilgængelige, og hvad de indebærer, kan hjælpe dig med at indsnævre mulighederne for at finde den vej, der passer dig bedst.

I denne artikel oplister vi en række anatomi- og fysiologiske karrierer kategoriseret baseret på det nødvendige uddannelsesniveau og beskriver hvert job for at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning.

Hvad er anatomi og fysiologi?

Anatomi og fysiologi bruges ofte i flæng, men det er ikke det samme. Selvom de begge studerer den måde, den menneskelige krop fungerer på, fokuserer de hver især på forskellige kropsfunktioner.

Anatomi er studiet af den menneskelige krop og den måde, den fungerer på. En uddannelse i anatomi fokuserer på at lære om individuelle kropsdele og hvordan hver del fungerer. Til sammenligning er fysiologi studiet af systemerne i den menneskelige krop. For eksempel, i stedet for at studere hjertet eller lungerne, søger fysiologi at forstå forholdet mellem de to, og hvordan de fungerer i åndedrætssystemet. Det store fokus for fysiologer er, hvordan de forskellige systemer i den menneskelige krop arbejder sammen for at skabe homeostase.

Karrierer inden for anatomi og fysiologi

For dem, der er interesserede nok i anatomi og fysiologi til at søge en relevant karriere, er der flere forskellige veje, du kan tage. Selvom de alle kræver en vis mængde uddannelse og træning, behøver du ikke en avanceret grad for at leve af at studere eller arbejde med den menneskelige krop. Mange af disse job kræver ikke en grad i anatomi og fysiologi i sig selv, selvom de alle kræver, at du studerer disse fag, mens du opnår en beslægtet grad.

Relateret: 17 bedste job i fysiologi

Anatomi og fysiologi job med en associeret grad

Selvom mange anatomi- og fysiologiske karrierer er inden for det medicinske område, kræver nogle af disse muligheder kun en to-årig grad. Job relateret til anatomi og fysiologi, der kræver en associeret grad inkluderer:

1. Medicinsk laborant

National gennemsnitsløn: $19,42 i timen

Primære opgaver: En medicinsk laboratorietekniker, nogle gange kaldet en medicinsk tekniker eller laboratorietekniker, er en læge, der har specialiseret sig i indsamling og test af prøver. I medicinske omgivelser inkluderer dette håndtering af kropsvæsker til tests, der fører til en diagnose. Medicinske teknikere forventes at være vidende om brug og vedligeholdelse af det specialiserede udstyr, der bruges til at nå dette mål.

2. Fysioterapeutassistent

National gennemsnitsløn: $22,50 i timen

Primære opgaver: En fysioterapeutassistent arbejder under en fysioterapeut og hjælper med at administrere fysioterapiregimer med patienter. De arbejder med patienter i deres daglige pleje, dokumenterer deres fremskridt og noterer eventuelle problemer, patienterne måtte have med deres terapirutiner. De hjælper også patienter med at lære at bruge ambulante hjælpemidler såsom krykker og lemmerproteser.

Læs mere: Lær om at være fysioterapeutassistent

3. Personlig træner

National gennemsnitsløn: $22,55 i timen

Primære opgaver: En personlig træner er en fitnessprofessionel, der hjælper kunder med at forstå og udføre forskellige øvelser. De vurderer en klients kondition, uddanner dem i sikker og korrekt udførelse af fitnessaktiviteter og hjælper med at designe trænings- og fitnessregimer for at nå de ønskede fitnessmål. Personlige trænere sporer også fremskridt og rådgiver, når der er behov for justeringer.

Læs mere: Lær om at være personlig træner

4. Massageterapeut

National gennemsnitsløn: $30,38 i timen

Primære opgaver: Massageterapeuter anvender praktisk pleje til deres klienters muskler for at behandle smerter og skader og øge cirkulationen. De taler også med deres klienter for at lokalisere de smertefulde områder og guide dem gennem stræk- og lette træningsregimer, der gavner ambulatorisk funktion.

Læs mere: Lær om at være massageterapeut

5. Sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $31,22 i timen

Primære opgaver: En sygeplejerskes opgaver varierer afhængigt af deres arbejdsmiljø, men involverer generelt at tage sig af patienternes umiddelbare medicinske behov, bistå læger med at diagnosticere sygdomme, administrere behandlinger og registrere patienternes symptomer og fremskridt gennem hele behandlingen. De støtter og rådgiver også patienter under lægebehandling.

Læs mere: Lær om at være sygeplejerske

6. MR-teknolog

National gennemsnitsløn: $36,95 i timen

Primære opgaver: MR-teknologer bruger magnetisk resonansbilleddannelsesudstyr til at scanne patienter og søge diagnostiske årsager til symptomer og sygdomme. De arbejder ofte tæt sammen med patienterne for at forklare, hvad de skal forvente under testen, og de er ansvarlige for at fortolke billederne og hjælpe læger med at diagnosticere patienter.

Anatomi og fysiologi job med en bachelorgrad

Med en fire-årig grad relateret til anatomi og fysiologi, har du en bredere vifte af karrierer at vælge imellem. Karrierer i denne disciplin, der kræver en bachelorgrad omfatter:

1. Medicinsk teknolog

National gennemsnitsløn: $57.483 om året

Primære opgaver: Medicinske teknologer administrerer test af kropsvæsker og analyserer data til diagnostiske formål. Teknologer forventes at blive uddannet i sikker brug af sofistikeret udstyr til at gennemføre disse tests. De arbejder også tæt sammen med læger og andre læger for at designe og vælge de korrekte test baseret på ønskede mål.

Læs mere: Lær om at være medicinsk teknolog

2. Naturfagslærer

National gennemsnitsløn: $63.288 om året

Primære opgaver: Naturfagslærere uddanner mellem- og gymnasieelever i forståelse og anvendelse af videnskaber som biologi, kemi og astronomi i hverdagen. Mange gymnasielærere i naturvidenskab specialiserer sig inden for et område, såsom biologi, hvor de forklarer, hvordan den levende verden fungerer, herunder kroppen af ​​mennesker og andre levende organismer. Naturfagslærere designer og overvåger også laboratorieeksperimenter for at give eleverne praktisk læring for det givne emne.

3. Biomedicinsk ingeniør

National gennemsnitsløn: $85.245 om året

Primære opgaver: Biomedicinske ingeniører designer og bygger udstyr, der bruges i sundhedsindustrien til at forbedre menneskers sundhed, såsom kunstige organer, proteser og diagnostiske maskiner. De forsker også i den indre funktion af systemer i den menneskelige krop for mere præcist at designe sådant udstyr. Biomedicinske ingeniører er ansvarlige for at uddanne andre fagfolk til sikkert at bruge disse biomedicinske enheder.

4. Forsker

National gennemsnitsløn: $111.951 om året

Primære opgaver: Forskere skaber og udfører eksperimenter designet til at ekstrapolere data. De analyserer derefter disse data for at informere afhandlingen om deres givne slutmål. De arbejder ofte i laboratorier som en del af et større hold af forskere, forskere og læger. Forskere er ansvarlige for at omsætte deres resultater til brugbar information til medicinsk eller videnskabelig brug samt at publicere i videnskabelige artikler. De peer reviewer også resultaterne fra andre videnskabsmænd for at sikre nøjagtighed før offentliggørelse.

5. Farmakolog

National gennemsnitsløn: $117.703 om året

Primære opgaver: Farmakologer forsker i og tester virkningerne af kemikalier på dyrs kroppe, og nogle gange mennesker, for at afgøre, om de er sikre at bruge. De designer og fører tilsyn med kliniske forsøg til udvikling af lægemidler og andre stoffer til brug på og i den menneskelige krop.

Læs mere: Lær om at være farmakolog

Anatomi og fysiologi karrierer med avancerede grader

De fleste mennesker, der fortsætter deres anatomi- og fysiologiuddannelse ud over en fire-årig grad, bliver certificerede læger, selvom der er andre muligheder både inden for og uden for det medicinske spektrum, som du kan overveje. Karrierer, der involverer den menneskelige krop for dem med avancerede grader inkluderer:

1. Anatomi professor

National gennemsnitsløn: $4.297 pr. måned

Primære opgaver: Anatomiprofessorer arbejder i et universitetsmiljø for at uddanne eleverne i forståelsen og funktionaliteten af ​​den menneskelige krop. De udvikler opgaver og laboratorieforsøg for at fremme elevernes uddannelse med praktisk erfaring. Anatomiprofessorer lærer også eleverne, hvordan man betjener udstyr, der bruges til at observere og studere de indre dele af kroppen.

2. Fysioterapeut

National gennemsnitsløn: $82.795 om året

Primære opgaver: Fysioterapeuter hjælper patienter med ambulante tilstande gennem brug af motion og andre fysiske rutiner. De diagnosticerer patienter og arbejder tæt sammen med dem om at udvikle personlige regimer for at genvinde bevægelse i lemmer og andre berørte områder med håbet om at reducere eller undgå behovet for recepter eller invasive operationer. Fysioterapeuter arbejder ofte sammen med en patients læge for at give præcise diagnoser og sikker, passende behandling.

Læs mere: Lær om at være fysioterapeut

3. Læge

National gennemsnitsløn: $242.535 om året

Primære opgaver: Læger arbejder på hospitaler eller privat praksis for at diagnosticere og behandle patienter. De bestiller diagnostiske tests og fortolker data for at nå frem til en diagnose og ordinerer medicin, terapi eller andre behandlinger til behandling af en patients sygdomme eller skader. De arbejder sammen med andre læger for at hjælpe med diagnoser og administrere behandlinger.

Læs mere: Lær om at være læge

Tim Svane
Tim Svane En uddannelse i anatomi og fysiologi tilbyder en bred vifte af karrierer inden for mange forskellige områder. Mens de fleste mennesker, der har grader i anatomi og fysiologi, fortsætter med at arbejde med medicin, modtager de en bred videnbase, der åbner dem op for muligheder som massageterapi, fysioterapi og undervisning. At vide, hvilke karrierer der er tilgængelige, og hvad de indebærer, kan hjælpe dig med at indsnævre mulighederne for at finde den vej, der passer dig bedst.