14 Karrierer, Der Involverer Arbejde Med Babyer

14 Karrierer, Der Involverer Arbejde Med Babyer

Der er mange job, der inkluderer arbejde med babyer, især inden for uddannelse og medicinske områder. Nogle af disse stillinger giver mulighed for karrierefremgang til mere veteranlederroller. Hvis du kan lide at arbejde med spædbørn og småbørn, kan du overveje at videreudvikle de færdigheder og egenskaber, der er nødvendige i disse karriereveje. I denne artikel udforsker vi nogle af de almindelige karrierer, der arbejder med babyer.

Opret et CV på Bonjoures

Fælles karrierer med babyer

Nogle roller, der arbejder med spædbørn og småbørn, kræver specialiseret uddannelse og træning for at lære de færdigheder og teknikker, der ofte bruges på jobbet. Her er 14 af de bedste karrierer med babyer:

 1. Førskolelærer
 2. Småbarnslærer
 3. Nyfødt fotograf
 4. Barnepige
 5. Førskoleleder
 6. Doula
 7. Registreret sygeplejerske: pædiatri
 8. Ammekonsulent
 9. Registreret sygeplejerske: NICU
 10. Arbejds- og fødesygeplejerske
 11. Jordemoder
 12. Pædiatrisk sygeplejerske
 13. Børnelæge
 14. OB/GYN

1. Førskolelærer

National gennemsnitsløn: $12,48 i timen

Primære pligter: Førskolelærere arbejder typisk i en børnehave, børnehave eller daginstitution. De leder klasseværelser med børn typisk på seks måneder til fem år gamle. De giver guidet læring gennem legetid og gruppeaktiviteter. Undervisningen fokuserer ofte på sproglig og kognitiv udvikling, kommunikationsevner og grundlæggende viden, såsom farver, former og bogstaver.

Krav: Mange arbejdsgivere foretrækker, at kandidater har en form for videregående uddannelse, såsom en associeret eller bachelorgrad i tidlig børneuddannelse, børnepsykologi eller et andet relevant område. Nogle får erfaring gennem roller som babysitter eller barnepige samt lærerassistent for at øve relevante færdigheder og observere erfarne lærere.

2. Småbørnslærer

National gennemsnitsløn: $13,64 i timen

Primære opgaver: Disse børnepasnings- og uddannelsesprofessionelle er ofte ansvarlige for at lede klasseværelser med små børn, typisk i alderen seks måneder op til fem år. For dem, der arbejder i de yngste klasseværelser, er eleverne normalt seks måneder til 18 måneder gamle. Småbarnslærere fokuserer på let styret undervisning om farver, former, sprogindlæring og andre relevante emner. De samarbejder med forældre eller omsorgspersoner og medlærere for at imødekomme hvert enkelt barns specifikke behov og rapportere om fremskridt og overordnet velvære.

Krav: De fleste af disse fagfolk sikrer sig ansættelse med en associeret eller bachelorgrad i tidlig børneuddannelse samt med mange års relevant erfaring som barnepige, babysitter eller lærerassistent.

3. Nyfødt fotograf

National gennemsnitsløn: $15,01 i timen

Primære opgaver: Disse fotografer tager portrætoptagelser af nyfødte spædbørn og deres familier. De koordinerer med familier for at bestemme placeringen og planlægge stillinger for at dokumentere de første par uger eller måneder af et barns liv. Afhængigt af den nyfødte fotografs speciale og familiens præferencer, kan de lave optagelser i studier, hjemme hos kunder eller på hospitalet. Nogle leverer også videotjenester, filmer fødselsoplevelsen, de første øjeblikke og andre særlige begivenheder tidligt i et barns liv.

Krav: Mange nyfødte fotografer arbejder freelance, hvilket betyder, at en stærk portefølje af arbejde og tidligere års erfaring kan være tilstrækkeligt til at finde kunder. Andre arbejder muligvis for virksomheder, der leverer fotografering af nyfødte. Disse arbejdsgivere foretrækker måske, at kandidater har formel videregående uddannelse eller uddannelse, såsom en associeret eller bachelorgrad i kunst, film eller fotografi. Andre kan acceptere kandidater med mange års erfaring, en stærk portefølje og/eller certificering eller tidligere kurser inden for fotografering.

4. Barnepige

National gennemsnitsløn: $15,98 i timen

Primære opgaver: Barnepiger sørger for generel børnepasning i forskellige aldre. Med babyer er de typisk ansvarlige for at tilberede børnesikker mad, holde trit med fodring, ændre og sove tidsplaner og lege med babyen på måder, der fremmer læring og engagement.

Nogle roller kan være ansvarlige for lettere husarbejde i forbindelse med oprydning efter madlavning og legetid. Afhængigt af deres arbejdsgivers behov kan barnepiger bo i huset med en familie eller komme på planlagte dage og tidspunkter. Børnepasningen deles ofte mellem barnepige og forældre med forskellige intervaller.

Krav: Disse børnepasningsprofessionelle kræver typisk ikke videregående uddannelse, selvom nogle kan forfølge associerede eller bachelor-niveau grader i tidlig børneuddannelse, psykologi eller en anden relateret disciplin. Afhængigt af deres arbejdsgivers behov kan disse fagfolk sikre sig ansættelse med et gymnasium eller GED og erfaring med at passe babyer og småbørn. Næsten alle barnepige skal have førstehjælp og CPR-certificering, især hvis de passer spædbørn.

5. Førskoleleder

National gennemsnitsløn: $16,57 i timen

Primære pligter: Førskoleledere, ofte omtalt som direktører, er ansvarlige for den operationelle succes for en børnehave, en tidlig barndomsfacilitet eller daginstitution. De interviewer og ansætter ofte lærere og andet nødvendigt personale, administrerer en organisations budget, leder tilmeldingsaktiviteter og rådfører sig med forældre og lærere for at etablere læseplaner, der fremmer små børns succes. De kan observere spædbørn og småbørn elever i klasseværelset for at sikre, at lærere giver tilstrækkelig uddannelse og omsorg.

Krav: Disse fagfolk kan være forpligtet til at have en associeret eller bachelorgrad i tidlig børneuddannelse, børnepsykologi eller et andet relevant område. Nogle kan endda forfølge kandidatgrader i uddannelse, skoleledelse, rådgivning eller business. Mange førskoleledere skal have en vis mængde professionel erfaring i klasseværelset og med spædbørn og småbørn.

6. Doula

National gennemsnitsløn: $25,90 i timen

Primære opgaver: Doulaer er uddannet til at hjælpe kvinder under graviditeten, fødslen og postpartum. Sammen med læger hjælper de vordende mødre med at få rolige, sunde graviditeter og fødsler. De giver også vejledning til forældre om præ- og postnatale oplevelser, der fremmer sunde spædbørn, herunder meditation og afslapning, hjemmeforberedelse, personlige fødselsplaner samt spædbørnsfodring og beroligende. Afhængigt af forældrenes behov kan Doulas tilbringe et par dage til et par måneder med dem under graviditeten og efter fødsel.

Krav: Disse fagfolk skal ofte have gennemført et specialiseret Doula træningsprogram, der resulterer i certificeringer som Postpartum Doula Certification og Certified Postpartum Doula.

7. Registreret sygeplejerske: pædiatri

National gennemsnitsløn: $1.251 pr. uge

Primære opgaver: Disse sygeplejersker specialiserer sig i at behandle små børn, herunder nyfødte og spædbørn. De arbejder ofte sammen med og/eller under opsyn af en børnelæge eller pædiatrisk sygeplejerske. Pædiatriske RN'er udfører typisk forebyggende tests, kommunikerer med forældre eller pårørende og hjælper med at holde spædbørnspatienter rolige og komfortable under deres besøg. De kan også hjælpe læger eller sygeplejersker, når de administrerer medicin.

Krav: Mens de opnår deres Bachelor of Science in Nursing (BSN) grad, gennemfører disse fagfolk kliniske runder i mange medicinske discipliner, herunder pædiatri og neonatale enheder. De bruger ofte denne uddannelse til at beslutte at specialisere sig yderligere i deres karriere. Efter endt uddannelse søger de typisk arbejde i pædiatriske afdelinger på hospitaler, klinikker og privat praksis.

8. Ammekonsulent

National gennemsnitsløn: $71.528 om året

Primære opgaver: Disse fagfolk har specialiseret sig i at lære nybagte mødre, hvordan de skal amme deres babyer. De giver også vejledning om spædbørns ernæring og velvære, korrekte ernæringsteknikker og pleje efter fodring til mødre. De arbejder typisk på fødecentre, hospitaler og lægekontorer og hjælper kvinder i løbet af de første par dage eller længere efter behov.

Krav: Amningskonsulenter er forpligtet til at have en sundhedsvidenskabelig baggrund, tjene et vist antal timers amningshjælpstræning og kurser, fuldføre klinisk og patienterfaring og bestå en kvalificerende eksamen. Professionelle kan opnå certificering gennem International Lactation Consultant Association eller International Board of Lactation Consultant Examiners. Selvom alle, der opfylder disse kvalifikationer, kan forfølge denne karrierevej, uddanner mange sundhedspersonale, såsom sygeplejersker og jordemødre, sig til at blive amningskonsulenter for bedre at kunne hjælpe deres patienter og yde mere velafrundet pleje.

9. Registreret sygeplejerske: NICU

National gennemsnitsløn: $1.692 pr. uge

Primære opgaver: Sygeplejersker på Neonatal Intensive Care Unit (NICU) plejer nyfødte efter udfordrende veer eller for dem, der har helbredsproblemer. Disse sygeplejersker administrerer medicin, overvåger helbredelse, opdaterer medicinske diagrammer og yder følelsesmæssig støtte til forældre. Spædbørn i deres varetægt er ofte i kritisk tilstand på grund af underudvikling som præmatur nyfødt, akut sygdom, kronisk tilstand eller venter på operation.

Krav: Registrerede sygeplejersker skal have en bachelorgrad i sygepleje, mens nogle også forfølger grader på kandidatniveau. Mens de laver klinisk træning, kan de specialisere sig i spædbørns- og neonatalpleje. De har ofte brug for færdigheder inden for medfølelse, empati, tålmodighed, organisation og kritisk tænkning på jobbet.

10. Arbejds- og fødesygeplejerske

National gennemsnitsløn: $1.720 pr. uge

Primære opgaver: Disse læger overvåger en kvinde og hendes spædbarn under og efter fødslen. Arbejds- og fødselssygeplejersker hjælper også fødselslægen med at føde barnet sikkert. Når barnet er født, renser de og yder den første pleje, indtil moderen er klar. Derefter kan de hjælpe forældre med at lære, hvordan de bedst kan fodre, svøbe, lindre og udføre andre plejeopgaver for deres nyfødte.

Krav: Arbejds- og fødesygeplejersker har typisk associerede grader og betegnelse som en autoriseret praktisk sygeplejerske, selvom nogle kan have bachelorgrader og tjene som registrerede sygeplejersker. For at hjælpe på fødegangen skal de bestå et specifikt træningsprogram, der forbereder dem med viden om fødselsprocessen og bedste sikkerhedspraksis for mor og barn.

11. Jordemoder

National gennemsnitsløn: $102.657 om året

Primære opgaver: En jordemoder er en sundhedsperson, der har specialiseret sig i at behandle gravide kvinder og hjælpe før, under og efter fødslen. Mange jordemødre giver også vejledning om bedste spædbørnsopdragelsespraksis, såsom fodring, beroligende og svøbning. De kan også hjælpe forældre gennem postpartum og tidlige barndomsoplevelser, såsom forældre-barn-binding. Typisk giver de denne vejledning i løbet af de første 28 dage af et spædbarns liv.

Krav: Jordemødre er forpligtet til at have en Master of Science i sygepleje eller Doctor of Nursing Practice grad samt gennemføre specialiserede træningsprogrammer. Disse fagfolk har ofte et certificeret sygeplejerske-jordemoder-, certificeret jordemoder- eller certificeret professionel jordemoder-certifikat, der beviser deres ekspertise i behandling af præ- og postnatale kvinder og deres nyfødte.

12. Pædiatrisk sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $106.189 om året

Primære opgaver: Disse sundhedsprofessionelle yder forebyggende og primær pleje til spædbørn og børn. De fokuserer på at levere pædagogiske ressourcer, der hjælper forældre med at bruge holistisk og forebyggende medicin så meget som de kan. De er sygeplejersker, der yder patientpleje af høj kvalitet ud over at have den uddannelse og legitimation, der giver dem mulighed for at diagnosticere tilstande, ordinere medicin, bestille test efter behov og etablere langsigtede behandlingsplaner med forældre og småbørn. Typisk arbejder de sammen med eller under opsyn af en læge, specifikt en børnelæge.

Krav: Som sygeplejerske skal de have afsluttet uddannelse som registreret sygeplejerske, ofte en bachelorgrad i sygepleje. De afslutter derefter en kandidatuddannelse for at opnå en Master of Nursing Degree. For at specialisere sig i pædiatri kan de gennemføre mere klinisk uddannelse, mens de er i deres kandidatuddannelse.

13. Børnelæge

National gennemsnitsløn: $178.808 om året

Primære opgaver: Disse sundhedsprofessionelle er læger, der har specialiseret sig i behandling af spædbørn og børn. De påtager sig typisk primære plejeansvar, efter at patienter har modtaget pleje fra en jordemoder eller fødselslæge. De diagnosticerer tilstande, ordinerer medicin, uddanner forældre, stiller ressourcer til rådighed og udvikler langsigtede plejeplaner, der inkluderer afbalanceret spisning. Børnelæger overvåger også vækst og udvikling for at sikre, at spædbørn vokser til sunde børn.

Krav: Som læger er de forpligtet til at have en doktor i medicin (MD) eller doktor i osteopatisk medicin (DO) med speciale i pædiatri og skal have licens til at praktisere i deres stat. De kan også forfølge certificeringer for yderligere at specialisere deres praksis, såsom i kirurgiske procedurer såvel som i visse sygdomme og tilstande.

14. OB/GYN

National gennemsnitsløn: $221.015 om året

Primære opgaver: Fødselslæge/gynækologer er læger, der specialiserer sig i kvindelig reproduktiv sundhedspleje, herunder graviditet og fødsel. De overvåger mødre og spædbørn under graviditeten, giver forebyggende tests og wellness-vejledning for at sikre, at begge forbliver sunde. De leder også kvinder gennem fødslen, bestiller medicin, opmuntrer patienter, når de føder og gennemfører enhver nødvendig nødintervention, såsom kejsersnit.

Krav: Disse fagfolk er forpligtet til at gennemføre medicinsk skole og klinisk uddannelse for at opnå en MD eller DO med en specialisering i obstetrik og gynækologi. De skal også have tilladelse til at praktisere i deres stat. De kan også opnå flere certificeringer gennem organisationer som American Board of Obstetrics and Gynecology for yderligere at specialisere deres praksis, såsom i kirurgi eller infertilitetsbehandling.

Karoline Brodersen
Karoline Brodersen Der er mange job, der inkluderer arbejde med babyer, især inden for uddannelse og medicinske områder. Nogle af disse stillinger giver mulighed for karrierefremgang til mere veteranlederroller. Hvis du kan lide at arbejde med spædbørn og småbørn, kan du overveje at videreudvikle de færdigheder og egenskaber, der er nødvendige i disse karriereveje. I denne artikel udforsker vi nogle af de almindelige karrierer, der arbejder med babyer.