14 Jobtitler I Sociale Medier: Med Lønninger

14 Jobtitler I Sociale Medier: Med Lønninger

Da sociale medier fortsat er en udbredt del af hverdagen, søger flere virksomheder at inkorporere disse platforme i deres markedsførings- og forretningsindsats. Når du arbejder i et socialt mediejob, skal du have en solid forståelse af Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og andre store sociale medieplatforme.

Uanset om du er en kreativ eller strategisk person, er der helt sikkert en rolle på sociale medier, der passer til dine kompetencer og interesser. I denne artikel deler vi 14 forskellige jobtitler på sociale medier, som du kan udforske.

Hvad er jobtitler på sociale medier?

Jobtitler på sociale medier er roller, hvor sociale medier er en del af din hverdag. Mange roller, der involverer sociale medier, ser ganske anderledes ud end hinanden. For eksempel er der analytiske job, hvor du ser på resultaterne og fremskridtene af sociale mediekampagner. En person i denne rolle skal være god med statistik, tal og diagrammer. Der er andre job i sociale medier, hvor dit fokus er indholdsskabelse. De i disse roller skal være både kreative og strategiske, når de beslutter, hvad de vil dele på deres virksomheds sociale mediesider.

14 jobtitler på sociale medier

Her er en liste over nogle af de mest populære jobtitler på sociale medier at udforske. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på lønlinket for hver stillingsbetegnelse nedenfor:

1. Praktikant på sociale medier

National gennemsnitsløn: $12,50 i timen

Primære pligter: En praktikant på sociale medier er at lære det grundlæggende i sociale medier i en virksomhed. Under vejledning af praktikantlederen vil de være ansvarlige for basale sociale medieopgaver, såsom at skrive statusser, planlægge opslag og undersøge trends på sociale medier. I løbet af deres praktikforløb vil de få en bedre forståelse af, hvordan en karriere inden for sociale medier ser ud.

Læs mere: Lær om at være praktikant på sociale medier

2. Blogger

National gennemsnitsløn: $13,45 i timen

Primære pligter: En blogger skriver overbevisende indhold, som de kan dele på sociale medier. Ved at skrive artikler, som følgere er interesserede i, kan bloggere hjælpe brands med at forbedre deres søgemaskineoptimering (SEO) og få mere engagement i deres opslag. En blogger er ansvarlig for at brainstorme emner, lave research, skrive, redigere og nogle gange endda poste deres blogs. En person i denne rolle skal være i stand til at skrive inden for et brands stilguide.

3. Indholdskurator

National gennemsnitsløn: $15,80 i timen

Primære opgaver: En indholdskurator er en person, der er meget vidende om de seneste sociale medier-trends. Det er deres job at finde overbevisende indhold at dele på deres virksomheds feed. De bruger ofte indholdskuratorværktøjer eller software til at finde interessante artikler, billeder og videoer at dele. Det er deres job at sikre, at det, virksomheden deler, er passende og passende for virksomheden.

4. Koordinator for sociale medier

National gennemsnitsløn: $16,02 i timen

Primære opgaver: En koordinator på sociale medier sikrer, at driften af ​​en kampagne på sociale medier kører problemfrit. De arbejder med at planlægge, implementere og overvåge et brands tilstedeværelse på sociale medier. Det er deres mål at forbedre brandbevidstheden og omdømmet, mens de interagerer med online-følgere. Ved at skabe en aktiv tilstedeværelse på sociale medier kan de booste salget og brandgenkendelsen.

5. Specialist på sociale medier

National gennemsnitsløn: $37.182 om året

Primære opgaver: En specialist i sociale medier er opdateret på de seneste trends og teknologier på sociale medier. Det er deres job at planlægge nye sociale medier kampagner og initiativer. Deres primære opgaver kan involvere at skrive opslag på sociale medier, producere indhold, analysere data, planlægge opslag og køre betalte annoncer. Det er deres ansvar at bruge sociale medier til at forbedre et brands offentlige fremtoning.

6. Social media manager

National gennemsnitsløn: $44.138 om året

Primære opgaver: En social media manager fører tilsyn med hele sociale medier afdelingen i en virksomhed. De sørger for, at alt, hvad et brand deler, stemmer overens med dets æstetik og budskab. De uddelegerer arbejde til tekstforfattere og grafiske designere, der producerer indholdet til brandets sociale mediesider. Det er deres ansvar at styre driften af ​​en social mediekampagne, der arbejder inden for brandets retningslinjer.

Læs mere: Lær om at være Social Media Manager

7. Social media community manager

National gennemsnitsløn: $44.232 om året

Primære opgaver: En social media community manager er ansvarlig for at føre tilsyn med væksten og vedligeholdelsen af ​​et brands sociale medie communities. De fungerer muligvis som moderatorer og sikrer, at brugerne kun deler relevante kommentarer. Deres mål er at sikre, at medlemmer af fællesskabet føler, at de hører til og værdsættes af brandet. Formålet med denne rolle er at opbygge brandloyalitet og skabe kontakt til kunderne på et mere personligt grundlag. De kan gøre dette ved at svare på kommentarer eller besvare brugernes spørgsmål.

Læs mere: Lær om at være Community Manager

8. Marketingmedarbejder

National gennemsnitsløn: $48.308 om året

Primære opgaver: En marketingmedarbejder er ansvarlig for planlægning og implementering af et brands marketingindsats. De kan arbejde med en bred vifte af marketingkanaler, såsom print, e-mail, hjemmesideindhold og sociale medier. En person i denne rolle skal vide, hvordan man indsamler markedsdata, forudsiger tendenser og ser på forbrugeradfærd. De klarer også mange af de daglige administrative opgaver i en marketingafdeling.

9. Digital strateg

National gennemsnitsløn: $64.198 om året

Primære opgaver: En digital strateg ser på alle de digitale marketingkanaler, der er tilgængelige for et brand, og finder måder til at lancere en vellykket multi-kanal kampagne. De bruger ofte betalte medier, SEO og sociale medier til at opbygge en online tilstedeværelse for deres brand. De skal have en solid idé om forbrugertendenser vedrørende digitale platforme. De arbejder på at opbygge en handlingsplan for digital markedsføring, der kan booste salget af deres produkter eller tjenester.

10. Brand manager

National gennemsnitsløn: $71.787 om året

Primære opgaver: En brand manager er ansvarlig for at opbygge et brand baseret på deres virksomheds målgruppe. De sikrer, at indholdet og budskaberne skabt af deres marketingteam stemmer overens med brandets værdier, mål og stil. Det er deres opgave at opretholde et brands integritet på tværs af alle kanaler, inklusive e-mail, betalte medier, traditionel markedsføring og sociale medier. De hjælper deres brand med at fortælle en konsistent historie og bevare den samme stemme og billedsprog på alle platforme.

Læs mere: Lær om at være brand manager

11. Digital projektleder

National gennemsnitsløn: $74.875 om året

Primære opgaver: En digital projektleder sikrer, at deres team forbereder alle leverancer til et projekt til tiden og inden for budgettet. De arbejder tæt sammen med kunder for at opbygge tillid, guide deres beslutninger og booste deres brands omdømme. De holder øje med anmeldelser på sociale medier for at se, om deres kunder er tilfredse med det arbejde, de leverer. Det er deres opgave at sikre, at deres team har en tilstrækkelig mængde arbejde, og at deres kunder er glade.

Læs mere: Lær om at være projektleder

12. Dataanalytiker

National gennemsnitsløn: $75.547 om året

Primære opgaver: En dataanalytiker indsamler og ser på data fra sociale mediekampagner. De vurderer, om et brands indsats på sociale medier når ud til den tiltænkte målgruppe. De ser på data, såsom visninger, klikrater, engagement og likes. En dataanalytiker bruger også salgssoftware til at se, om sociale medier fører til meningsfulde konverteringer for brandet.

Lær mere: Lær om at være dataanalytiker

13. Indholdsstrateg

National gennemsnitsløn: $77.768 om året

Primære opgaver: En indholdsstrateg planlægger alt det indhold, et brand vil dele. De holder styr på aktuelle content marketing-tendenser for at hjælpe dem med at planlægge, hvilket indhold de skal producere. Sammen med at skabe videoer, blogs og infografik til at lægge på brandets hjemmeside, vil de også finde overbevisende måder at dele dette indhold på sociale medier. De arbejder på at forstå, hvilke typer indhold deres målgruppe kan være interessant at se.

14. Kreativ direktør

National gennemsnitsløn: $107.934 om året

Primære opgaver: En kreativ direktør leder hele den kreative afdeling i en virksomhed. De uddelegerer arbejde til deres team af tekstforfattere og grafiske designere. Det er deres opgave at lave marketingkampagner, der opfylder virksomhedens mål. De arbejder med en række forskellige marketingkanaler, herunder sociale medier. Sammen med at lede deres team mødes de med kunder for at lære mere om deres ønsker og behov. Det er deres ansvar at sikre, at deres team producerer leverancer inden for kundens parametre.

Læs mere: Lær om at være kreativ direktør

Johnny Antonsen
Johnny Antonsen Da sociale medier fortsat er en udbredt del af hverdagen, søger flere virksomheder at inkorporere disse platforme i deres markedsførings- og forretningsindsats. Når du arbejder i et socialt mediejob, skal du have en solid forståelse af Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og andre store sociale medieplatforme.