14 Job Til At Arbejde Med ældre

At arbejde med ældre mennesker kan være en fantastisk karrierevej for mennesker, der ønsker at hjælpe andre og føler sig opfyldt af deres job. Der er mange karrieremuligheder, der involverer arbejde med ældre mennesker, herunder sygepleje, socialt arbejde og fysioterapi. Hvis du leder efter en givende karrierevej med mange jobmuligheder, så kan det være en god idé at arbejde med ældre. I denne artikel diskuterer vi fordelene ved at arbejde med ældre og oplister 12 forskellige jobs for folk, der gerne vil arbejde med ældre.

Hvad vil det sige at arbejde med ældre?

Når nogen siger, at de vil arbejde med ældre, betyder det, at de gerne vil arbejde med mennesker, der er ældre, ofte i et sundhedsmiljø. Der er mange jobs, der involverer arbejde med ældre, lige fra patientadvokat til audiologi. For mange mennesker kan det føles meget givende at arbejde med ældre. Ved at arbejde med ældre kan du hjælpe dem til at blive mere fysisk og psykisk sunde, hvilket kan forbedre deres livskvalitet.

Fordi der er så mange karrieremuligheder, der involverer arbejde med ældre mennesker, kan du have mulighed for at vælge en karrieremulighed, der passer bedst til dine kompetencer og interesser, samtidig med at du kan bidrage til at forbedre ældre menneskers liv.

14 job, der involverer arbejde med ældre mennesker

Her er 14 jobs, du kan overveje, hvis du vil arbejde med ældre:

1. Patientadvokat

National gennemsnitsløn: $27.837 om året

Primære opgaver: Patientfortalere er ansvarlige for at hjælpe sundhedspatienter med at forstå og navigere i sundhedssektoren. Patientadvokater kan også være ansvarlige for at håndtere forsikringsspørgsmål og besvare spørgsmål fra patienten. Derudover kan patientfortalere tage med patienter til deres aftaler eller besøge dem på hospitalet. Patientfortalere kan være certificerede, og de har ofte stærke interpersonelle kommunikationsevner. Desuden er patientadvokater typisk vidende om sygeforsikring og andre medicinske emner.

Læs mere: Lær om at være patientadvokat

2. Plejer

National gennemsnitsløn: $28.716 om året

Primære opgaver: Pårørende er ansvarlige for at tage sig af mennesker, der er ældre, handicappede eller uhelbredeligt syge. Pårørende har til opgave at sikre patientens sikkerhed, spore patientens medicin, hjælpe patienten med dagligdagens opgaver med mere. Derudover er pårørende ansvarlige for at kommunikere med patienternes familier, hvilket betyder, at de skal have stærke kommunikationsevner.

Læs mere: Lær om at være omsorgsperson

3. Certificeret sygeplejerske (CNA)

National gennemsnitsløn: $35.150 om året

Primære opgaver: Certificerede sygeplejersker (CNA'er) er ansvarlige for at hjælpe patienter med daglige aktiviteter, hjælpe patienter med personlig hygiejne, spore patienters vitale tegn og mere. CNA'er skal bestå en CNA-certificeringseksamen efter at have gennemført et træningsprogram.

Læs mere: Lær om at være CNA (Certified Nursing Assistant)

4. Fritidsterapeut

National gennemsnitsløn: $50.222 om året

Primære opgaver: Fritidsterapeuter er ansvarlige for at bruge rekreative aktiviteter til at hjælpe patienter med at behandle skader, handicap og andre fysiske tilstande. Fritidsterapeuter kan være ansvarlige for at organisere rekreative aktiviteter, spore patientforløb og udforme patientbehandlingsplaner. Typisk er rekreationsterapeuter certificerede og har en bachelorgrad. Fritidsterapeuter kan organisere rekreative aktiviteter, herunder svømning, dans, kunst og mere.

5. Fitnessinstruktør

National gennemsnitsløn: $54.762 om året

Primære opgaver: Fitnessinstruktører er ansvarlige for at lede fitnesstræningstimer og give personlig fitnessrådgivning. Fitnessinstruktører kan arbejde med ældre mennesker og hjælpe dem med at forblive sunde og nå deres sundhedsmål, når de bliver ældre. Ofte modtager fitnessinstruktører specialiseret træning for at hjælpe dem med at træne folk sikkert og effektivt.

6. Høreapparatspecialist

National gennemsnitsløn: $58.941 om året

Primære opgaver: En høreapparatspecialist er ansvarlig for at evaluere patienters høreproblemer og administrere hørescreeninger for at bestemme den bedste type høreapparat til dem. Høreapparatspecialister er også ansvarlige for at tilpasse høreapparater til patienters ører. Typisk har høreapparatspecialister specialiseret træning og uddannelse samt licenser.

7. Socialrådgiver

National gennemsnitsløn: $60.000 om året

Primære opgaver: Socialrådgivere er ansvarlige for at hjælpe mennesker, herunder ældre mennesker, på en række forskellige måder. Socialrådgivere kan være ansvarlige for at yde støtte til ældre mennesker, hjælpe dem med at udarbejde plejeplaner og håndtere stress, sygdom og andre udfordringer. Derudover er socialarbejdere uddannet til at følge regeringsbestemmelser og andre protokoller.

Læs mere: Lær om at være socialrådgiver

8. Hjemmesundhedsplejerske

National gennemsnitsløn: $77.458 om året

Primære opgaver: Hjemmesundhedsplejersker har ansvaret for at yde pleje til patienter i patienternes hjem. Sygeplejersker i hjemmet har også til opgave at overvåge patientmedicin, spore patientens vitale tegn, logge patienters helbredsoplysninger, hjælpe patienter med daglige aktiviteter og mere.

Læs mere: Lær om at være hjemmesygeplejerske

9. Audiolog

National gennemsnitsløn: $77.672 om året

Primære opgaver: En audiolog er en sundhedsprofessionel med speciale i høreproblemer, herunder høretab. Audiologer er ansvarlige for at diagnosticere høreproblemer og udarbejde behandlingsplaner for høreproblemer. Audiologer modtager specialiseret træning, uddannelse og certificeringer.

Læs mere: Lær om at være audiolog

10. Registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $78.514 om året

Primære opgaver: En registreret sygeplejerske er ansvarlig for at bistå læger med patientbehandling, undersøge patienter, gennemføre medicinske tests og procedurer og yde anden medicinsk behandling til patienter. Registrerede sygeplejersker gennemfører specialiseret træning og uddannelse, og de skal bestå en eksamen for at få licens. Registrerede sygeplejersker har typisk færdigheder inden for kommunikation, medfølelse, opmærksomhed på detaljer, organisation og meget mere.

Læs mere: & Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

11. Fysioterapeut

National gennemsnitsløn: $82.422 om året

Primære opgaver: Fysioterapeuter er ansvarlige for at hjælpe folk med at reducere deres kropslige smerter eller forbedre deres mobilitet efter en skade eller operation. Fysioterapeuter kan lave behandlings- eller træningsplaner, som patienterne kan følge. Fysioterapeuter er forpligtet til at modtage specialiseret uddannelse og træning, og de skal også have licens.

Læs mere: Lær om at være fysioterapeut

12. Ergoterapeut

National gennemsnitsløn: $84.539 om året

Primære opgaver: Ergoterapeuter har ansvaret for at hjælpe patienter med daglige opgaver, øvelser, behandlingsplaner mm. Derudover sporer ergoterapeuter patientforløb og arbejder sammen med patienters familier og sundhedsudbydere. Ergoterapeuter har typisk en kandidatgrad, specialiseret uddannelse og en licens.

Læs mere: Lær om at være ergoterapeut

13. Logopæd

National gennemsnitsløn: $91.743 om året

Primære opgaver: Logopæder er ansvarlige for at diagnosticere og behandle taleproblemer, og de kan også behandle taleproblemer hos ældre mennesker. Logopæder kan også lave taleterapiplaner, så patienter kan øve sig hjemme med deres familier. Logopæder modtager normalt specialiseret uddannelse og har en kandidatgrad og licens.

Læs mere: Lær om at være talepædagog

14. Geriatrisk læge

National gennemsnitsløn: $239.745 om året

Primære opgaver: En geriatrisk læge er en sundhedsperson, der har specialiseret sig i at yde sundhedspleje til ældre, herunder behandling af sygdomme og andre tilstande, som ældre mennesker oplever. Alderlæger er forpligtet til at have et højt niveau af specialiseret uddannelse og træning, herunder afsluttende ophold. Geriatriske læger kan også give ekspertrådgivning til andre sundhedsprofessionelle vedrørende sundhedsproblemer, som ældre mennesker står over for.

Mads Krogh
Mads Krogh At arbejde med ældre mennesker kan være en fantastisk karrierevej for mennesker, der ønsker at hjælpe andre og føler sig opfyldt af deres job. Der er mange karrieremuligheder, der involverer arbejde med ældre mennesker, herunder sygepleje, socialt arbejde og fysioterapi. Hvis du leder efter en givende karrierevej med mange jobmuligheder, så kan det være en god idé at arbejde med ældre. I denne artikel diskuterer vi fordelene ved at arbejde med ældre og oplister 12 forskellige jobs for folk, der gerne vil arbejde med ældre.