14 Job For Kunstnere Uden En Grad

14 Job For Kunstnere Uden En Grad

Hvis du er kreativ, er der mange karrierer tilgængelige for dig. Ved at bruge dine naturlige talenter kan du være en skuffe, billedhugger, danser eller enhver anden type kunstner, du kunne tænke dig. Selvom der er nogle kreative job, som du skal have en grad for at sikre, er det ikke alle, der kræver, at du dimitterer fra et højere læreanstalt for at få succes. I denne artikel diskuterer vi, hvad en kunstner er, og giver en liste over kunstneriske job, der ikke kræver en grad.

Læs mere: 12 interessante karrierer for kreative mennesker

Hvad er en kunstner?

En kunstner er enhver, der skaber noget visuelt stimulerende og udtryksfuldt. En kunstner kan fremvise deres kunst med maling og olie eller forestillinger som dans og musik. Kunstnere er meget kreative og i stand til at udtrykke sig gennem deres kunst på en måde, som andre mennesker kan forstå og værdsætte. Kunstnere kombinerer deres naturlige talent og kreativitet, og på grund af dette behøver mange kunstnere ikke have en uddannelse for at gøre det, de laver.

Da forfølgelsen af ​​en videregående uddannelse ikke er for alle, er her nogle job at overveje, hvis du er kunstnerisk, men ikke har en grad. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på hvert lønlink nedenfor:

1. Kagedekoratør

National gennemsnitsløn: $27.518 om året

Primære opgaver: En kagedekoratør er ansvarlig for at tage imod bestillinger fra kunder, der har brug for en kage lavet til en særlig fest, såsom en fødselsdag, bryllup, jubilæum, dimission eller babyshower. Mange gange bager og samler kagedekoratøren også kagen inden den pyntes. En kagedekoratør har typisk stor sans for detaljer, styrer tiden godt og er kreativ, kundefokuseret og organiseret. De kan arbejde for et bageri, drive deres egen fuldtids kageudsmykningsvirksomhed eller dekorere kager ved siden af ​​for at få en ekstra indkomst.

2. Galleriassistent

National gennemsnitsløn: $28.475 om året

Primære opgaver: En galleriassistent er ansvarlig for at yde kundeservice til gæster og udføre administrative opgaver for en kunstgalleriejer eller kunstkurator. I denne rolle skal du måske hilse på gæster, planlægge udstillinger, besvare telefonopkald, hjælpe med at arrangere galleriet til et arrangement og administrere kunstsamlingen. En galleriassistent er normalt en kreativ, der sætter pris på kunst og måske endda har deres egne kunstneriske ambitioner. Denne rolle giver dem mulighed for at lære kunstnere at kende og arbejde i en branche, de nyder.

3. Fotograf

National gennemsnitsløn: $40.205 om året

Primære opgaver: En fotograf arbejder med kunder, der ønsker at mindes en tid i deres liv eller en bestemt begivenhed. En person eller familie kan hyre en fotograf til en bryllupsfest, pensionistfest, fødselsdag eller babyshower. Fotografer specialiserer sig typisk i en eller to typer fotografering, såsom familie, nyfødte, eksamen eller headshots for virksomheder. En fotograf skal have kendskab til forskelligt kameraudstyr, herunder forskellige objektiver, og have erfaring med billedredigeringssoftware.

En fotograf kan bygge deres portefølje ved at tilbyde rabatter på deres tjenester eller ved at tage billeder af deres kære. Mange vil betragte fotografering som en kunstnerisk satsning, fordi fotografer bygger deres egen stil og måske lyser og redigerer deres billeder med en vis flair.

4. Illustrator

National gennemsnitsløn: $41.879 om året

Primære opgaver: En illustrator er ansvarlig for at skabe kunst gennem forskellige medier som oliemaling, akvareller eller tegninger. Illustratorer kan indsende deres arbejde til magasiner, aviser og endda digitale platforme til websteder og opslag på sociale medier. En illustrator arbejder typisk sammen med et team for at forstå de budskaber, de skal skildre i deres illustrationer for den tilsigtede målgruppe. De kan arbejde for sig selv eller et brand. Illustratorer kan endda sælge deres bestillingsværk. En illustrator er kreativ og detaljeorienteret, fortrolig med designsoftware og dygtig til at tegne, male og skitsere.

5. Kok

National gennemsnitsløn: $43.290 om året

Primære opgaver: En kok er ansvarlig for at lave mad til gæster, hvad enten det er på en restaurant, i et privat hjem eller til et cateringarrangement. Kokke kan lave en menu eller prøve nye retter for at introducere til gæsterne. De hjælper med at styre et køkken og sikrer, at alle kokke og forberedelsesmedarbejdere udfører deres opgaver, så køkkenet fortsætter med at fungere problemfrit, og gæsterne forbliver glade. En kok kan købe sæsonbestemte ingredienser, styre forholdet til fødevareleverandører og arbejde for at eliminere madspild.

En kok er normalt kreativ, i stand til at multitaske, arbejder godt sammen med et team, besidder lederevner og er opmærksom på detaljer. At blive kok kan være en god mulighed for dem, der nyder at lave mad og bruge deres kreativitet til at producere retter, der viser deres talenter.

6. Koreograf

National gennemsnitsløn: $44.948 om året

Primære opgaver: En koreograf er ansvarlig for at skabe dansebevægelser og dirigere dansere i deres stilede forestillinger. En koreograf arbejder tæt sammen med art directors og musikalske producenter af et show, så dansetrin synkroniseres med musikken i en produktion. Til et show læser koreografer manuskriptet og kommer med dansesekvenser, der matcher historien eller et specifikt plot. De deltager også i generalprøver og arbejder individuelt med dansere for at sikre, at dansenumrene udføres korrekt.

Koreografer kan specialisere sig i en bestemt form for dans som ballet, moderne og hiphop.

7. Kunstlærer

National gennemsnitsløn: $45.396 om året

Primære opgaver: En kunstlærer instruerer et klasseværelse af elever i forskellige former for kunst. De kan undervise i en kombination af maleri, tegning, keramik eller endda fotografi som kunst. Nogle klasser, som en kunstlærer kan oprette, kan fokusere på kunsthistorie eller kunstteori. Kunstlærere kan arbejde i skolesystemet og undervise børn på forskellige niveauer eller finde arbejde på et kunststudie. For at kunne instruere elever skal en kunstlærer selv have nogle kunstneriske evner.

Nogle arbejdsgivere kan kræve en grad, mens andre kan acceptere et fagligt certifikat eller et vist antal års erfaring. Mange arbejdsgivere ansætter en kunstlærer efter at have vurderet deres færdigheder.

8. Modedesigner

National gennemsnitsløn: $48.130 om året

Primære opgaver: En modedesigner er ansvarlig for at skabe tøj, sko og tilbehør til en gruppe mennesker. De kan skabe mode til mænd, kvinder eller børn. En modedesigner skitserer deres modeideer og kan enten selv skabe prototyper af designerne, eller de vil arbejde sammen med producenterne for at oversætte deres skitser til håndgribelige stykker. De skal også følge med i tidens trends, så de kan levere tøj og tilbehør, der appellerer til deres tiltænkte målgruppe.

En modedesigner skal være kreativ, kunstnerisk, være opmærksom på fine detaljer og være i stand til at visualisere deres slutprodukt.

9. Grafisk designer

National gennemsnitsløn: $49.150 om året

Primære opgaver: En grafisk designer er ansvarlig for at skabe visuals til et brands tiltænkte målgruppe. De kan bruge forskellige softwareapplikationer til at kombinere skrifttyper, farver og designelementer for at formidle en bestemt besked til seeren. En grafisk designer kan se deres arbejde vist på hjemmesider, annoncer og visitkort eller i magasiner, brochurer og aviser. Målet med deres visuelle budskab er at opmuntre til en bestemt handling eller få seeren til at føle sig på en bestemt måde.

Læs mere: Lær om at være grafisk designer

10. Musiker

National gennemsnitsløn: $50.986 om året

Primære opgaver: En musiker er dygtig til et eller flere instrumenter og fremfører deres musik foran et publikum, selvom mange også indspiller deres musik til kommercielt brug. Musikere kan spille i et omrejsende band, orkester, kor eller enhver anden musikalsk gruppe. Musikere arbejder sammen for at øve deres sange og forbedre deres synkroniserede lyd. En musiker kan også skrive musik og tekster.

For at opnå succes skal en musiker være kreativ, sikker i deres håndværk, have øre for musikalsk rytme og tone og have dedikation og fokus til at øve sig hver dag.

11. Danser

National gennemsnitsløn: $53.061 om året

Primære pligter: En danser kan være ansvarlig for at optræde foran et publikum. De udtrykker deres kunstneriske jeg, følelser og historier gennem deres fysiske og flydende bevægelser. En danser kan specialisere sig i en bestemt type dans, som moderne, jazz, balsal eller tap, og skal bruge tid på at øve sig selv eller sammen med andre for at forberede sig til forestillinger. En danser kan også arbejde tæt sammen med kostumedesignere og en kreativ instruktør på skuespil, i film og til andre produktioner.

12. Indretningsarkitekt

National gennemsnitsløn: $61.036 om året

Primære opgaver: En indretningsarkitekt er ansvarlig for at transformere en kundes rum til noget både smukt og funktionelt. De arbejder tæt sammen med deres kunder for at forstå deres behov, ønsker og generelle æstetik, før de køber kunst, inventar og andre dekorative stykker, som et rum har brug for. En indretningsarkitekt kan også danne organisationssystemer og bestemme den bedste belysning, farver og genstande til et rum.

En indretningsarkitekt bør være kreativ, holde sig på forkant med designtendenser, være i stand til at tilpasse sig en klients stil og kommunikere godt. Deres kreativitet hjælper dem med at finde løsninger til at gøre deres tildelte rum både nyttige og praktiske for deres klient.

Læs mere: Lær om at være indretningsarkitekt

13. Makeupartist

National gennemsnitsløn: $72.691 om året

Primære opgaver: En makeupartist er ansvarlig for at anvende makeup og proteser til kunder til en række forskellige behov, såsom et modelprojekt, tv- eller filmoptræden, leg eller til en begivenhed som et bryllup, eksamen eller babyshower. Makeupartister kan anvende de farver, der matcher en klients hudtone for et æstetisk forbedret look. De har ofte også erfaring med hår, så de kan give deres kunder et helt look. Nogle makeupartister anvender også proteser til klienter, typisk til skuespil eller filmprojekter.

Læs mere: Lær om at være makeupartist

14. Videograf

National gennemsnitsløn: $74.081 om året

Primære opgaver: En videograf er ansvarlig for at optage begivenheder og stå for videoproduktioner. Ligesom fotografer arbejder videografer i mange forskellige medier og producerer videoer til ting som dokumentarer, fødselsdagsfester, træning, reklamer, bryllupper og kortfilm. De planlægger deres optagelser, laver optagelserne med specialudstyr og redigerer videoerne ved hjælp af software. En videograf er typisk kreativ, detaljeorienteret, arbejder godt under pres og har viden om kameraer, objektiver og videoredigeringssoftware. Fordi de nogle gange arbejder på mere end et projekt ad gangen, skal de også have fremragende tidsstyringsevner.

Mads Mathiesen
Mads Mathiesen Hvis du er kreativ, er der mange karrierer tilgængelige for dig. Ved at bruge dine naturlige talenter kan du være en skuffe, billedhugger, danser eller enhver anden type kunstner, du kunne tænke dig. Selvom der er nogle kreative job, som du skal have en grad for at sikre, er det ikke alle, der kræver, at du dimitterer fra et højere læreanstalt for at få succes. I denne artikel diskuterer vi, hvad en kunstner er, og giver en liste over kunstneriske job, der ikke kræver en grad.