14 Bedste Job I Computernetværk

14 Bedste Job I Computernetværk

Næsten alle computere, tablets og mobiltelefoner opretter forbindelse til netværk, fra små lokaliserede firmanetværk til internettet. Mange IT- og telekommunikationsprofessionelle hjælper virksomheder og organisationer med at vedligeholde, opbygge og optimere disse netværk til professionel og personlig vinding. Hvis du er interesseret i dette felt, vil du måske lære om karrierer, der kan bruge denne ekspertise. I denne artikel ser vi på 14 job, du måske overvejer, som involverer netværk.

14 job i computernetværk

Her er 14 stillinger, der arbejder med computernetværk, du bør overveje:

1. Computertekniker

National gennemsnitsløn: $20.493 om året

Primære opgaver: En computertekniker arbejder med at løse computerrelaterede problemer for kunder. Dette kan involvere installation af ny software, fejlfinding af problemer og tilslutning af individuelle computere til større lokale netværk. Computerteknikere kan arbejde tæt sammen med kunder for at løse specifikke problemer og hjælpe brugere med at lære at bruge deres udstyr.

Læs mere: Lær om at være computertekniker

2. Webmaster

National gennemsnitsløn: $50.844 om året

Primære opgaver: En webmaster administrerer en virksomheds hjemmeside. Dette kan omfatte design og implementering af nye funktioner, vedligeholdelse af e-handelsfunktioner og tilslutning af webstedsfunktioner med netværksoplysninger efter behov.

3. Computeringeniør

National gennemsnitsløn: $53.453 om året

Primære opgaver: En computeringeniør kan have en bred vifte af opgaver, fra fysisk montering af systemer til design og opbygning af netværk. De kan også arbejde med mobile enheder for at teste funktionalitet, fejlfinde problemer og konfigurere nye enheder.

Læs mere: Lær om at være computeringeniør

4. Netværkstekniker

National gennemsnitsløn: $57.194 om året

Primære opgaver: En netværkstekniker hjælper med at implementere netværksdesign for en virksomhed eller organisation. De bygger og vedligeholder de fysiske og digitale forbindelser, der er nødvendige for de systemer, som netværksingeniører designer. De arbejder muligvis tæt sammen med andre it-professionelle og udstyrsbrugere for at fejlfinde problemer og sikre, at alle netværk er funktionelle. Nogle gange rejser teknikere til andre steder for at reparere udstyr eller løse problemer på stedet.

Læs mere: Lær om at være netværkstekniker

5. Netværksadministrator

National gennemsnitsløn: $69.635 om året

Primære opgaver: En netværksadministrator vedligeholder og udvikler lokale og store netværk for en organisation. De har en mere overordnet rolle end en netværkstekniker og undersøger mulige opgraderinger, skaber løsninger på netværksproblemer og kan udarbejde rapporter om netværkets funktionalitet samt hjælpe med fejlfinding og vedligeholdelse.

Læs mere: Lær om at være netværksadministrator

6. Kabeltekniker

National gennemsnitsløn: $70.362 om året

Primære opgaver: En kabeltekniker arbejder med at installere, vedligeholde og fejlfinde fysiske kabelforbindelser til boliger og virksomheder. De sørger for, at medarbejdere eller beboere har netværksforbindelse og rimelige hastigheder. De kan også inspicere og reparere servicetårne, udvendige kabellinjer og andet tilslutningsudstyr.

7. Netværksanalytiker

National gennemsnitsløn: $73.635 om året

Primære opgaver: En netværksanalytiker designer og forbedrer netværk for en virksomhed. Dette kan omfatte programmeringsløsninger til at opfylde visse funktionelle krav, evaluering af nuværende systemer og anvendelse af teknisk viden til at forbedre netværk.

8. VoIP-ingeniør

National gennemsnitsløn: $82.847 om året

Primære opgaver: En VoIP-ingeniør arbejder med Voice over Internet Protocol-systemer, som giver brugerne mulighed for at foretage telefonopkald via internetforbindelser. Dette involverer arbejde med netværksforbindelser, specialiseret VoIP-software og lokale og regionale systemer.

9. Informationssystemansvarlig

National gennemsnitsløn: $87.883 om året

Primære opgaver: En informationssystemchef fører tilsyn med en it-afdeling i en organisation. Viden om netværk kan hjælpe dem med at administrere fagfolk som netværksingeniører og -teknikere, overvåge organisatoriske sikkerhedsoperationer og koordinere eventuelle netværksopdateringer med andre dele af IT-afdelingens overordnede strategi.

10. Databaseadministrator

National gennemsnitsløn: $94.696 om året

Primære opgaver: En databaseadministrator vedligeholder en organisations data i sikre databaser og sørger for, at medarbejdere og kunder kan få adgang til de oplysninger, de har brug for. Dette kan omfatte at sikre, at brugere kan få adgang til information via netværk, og at information opbevares sikkert.

Læs mere: Lær om at være databaseadministrator

11. Netværksingeniør

National gennemsnitsløn: $98.650 om året

Primære opgaver: En netværksingeniør leder design og implementering af en organisations interne og eksterne netværk. De fokuserer normalt på opgraderinger, sikkerhedstest og evaluering af potentielle produkter fra andre virksomheder, men de kan også installere netværksudstyr som routere og servere og sørge for, at individuelle maskiner kan oprette forbindelse til alle netværk.

Læs mere: Lær om at være netværksingeniør

12. Cybersikkerhedskonsulent

National gennemsnitsløn: $103.448 om året

Primære opgaver: En cybersikkerhedskonsulent rådgiver en organisation om, hvordan de kan forbedre deres netværkssikkerhed. De kan vurdere risikoen for en virksomheds systemer og tilbyde potentielle løsninger.

13. Infrastrukturingeniør

National gennemsnitsløn: $112.241 om året

Primære opgaver: En infrastrukturingeniør spiller en lederrolle i en virksomheds digitale infrastruktur, som kan omfatte analyse af netværkets ydeevne, udarbejdelse af planer for reparationer, instruktion af medarbejdere i, hvordan de kan pleje systemet og udføre rutinemæssig vedligeholdelse.

Læs mere: Lær, hvordan du bliver infrastrukturingeniør, og hvad de gør

14. Skyarkitekt

National gennemsnitsløn: $135.626 om året

Primære opgaver: En cloud-arkitekt er specialiseret i remote cloud-teknologi. De arbejder med de systemer og programmer, der gør det muligt for individuelle enheder at oprette forbindelse til datalagring og eksterne softwaretjenester, der er eksternt gemt i skyen.

Almindelige spørgsmål om netværksjob

Her er nogle almindelige spørgsmål og svar om computernetværksjob og uddannelse:

Hvad kan hjælpe en netværksprofessionel videre i deres karriere?

En datalogistuderende kan forfølge praktikophold under eller efter en universitetsuddannelse. Et praktikophold eller sommerjob kan opbygge erfaring, give referencer til fremtidigt arbejde og måske endda vokse til en fuldtidsjobmulighed.

At få professionelle certificeringer, især cybersikkerhedsrelaterede certificeringer, kan hjælpe en kandidat med at være mere konkurrencedygtig til avancerede netværksstillinger. De to typer certificeringer er leverandørneutrale, som er forbundet med mere generelle teknikker og infrastruktur, og leverandørspecifikke, som normalt er sponsoreret af en bestemt virksomhed og demonstrerer dine evner ved at bruge denne virksomheds produkter.

Hvilke faglige færdigheder er nyttige for en netværkskarriere?

Her er nogle faglige færdigheder, der er nyttige for netværksprofessionelle:

  • Kommunikation: Netværksprofessionelle kommunikerer med andre for at fejlfinde problemer, forstå behov og formidle deres systemmål og budgetkrav.

  • Operativsystemer: Netværksprofessionelle er fortrolige med mange forskellige operativsystemer, så de kan bruge alt det udstyr, de har brug for.

  • Cloud-infrastruktur og -platforme: Viden om fjernnetværksinfrastruktur er især relevant for specialister i trådløst og cloud-netværk.

  • Cybersikkerhed: At være bekendt med cybersikkerhedsrisici og beskyttelsesforanstaltninger gør det muligt for computernetværksprofessionelle at holde deres netværk sikre.

  • Programmeringssprog: Computernetværksprofessionelle bruger programmeringssprog til at bygge ny software til at løse situationsproblemer.

Hvad er de bedste fag til et computernetværksjob?

Nogle gymnasier tilbyder hovedfag i computernetværk, men andre hovedfag som informationsteknologi, softwareteknik, datalogi og computersystemer inkluderer også relevante kurser.

Gregers Boysen
Gregers Boysen Næsten alle computere, tablets og mobiltelefoner opretter forbindelse til netværk, fra små lokaliserede firmanetværk til internettet. Mange IT- og telekommunikationsprofessionelle hjælper virksomheder og organisationer med at vedligeholde, opbygge og optimere disse netværk til professionel og personlig vinding. Hvis du er interesseret i dette felt, vil du måske lære om karrierer, der kan bruge denne ekspertise. I denne artikel ser vi på 14 job, du måske overvejer, som involverer netværk.