13 Typer Massageterapispecialiteter

13 Typer Massageterapispecialiteter

At lære om de forskellige typer massageterapispecialiteter og deres egenskaber kan hjælpe dig med at starte en karriere inden for området. Uanset dine tidligere erfaringer og kvalifikationer, kan det have en direkte indflydelse på din karrieresucces at kende dine muligheder. At gøre dig bekendt med de mest populære typer massageterapispecialiteter kan være et værdifuldt karriereskridt, men det kræver forskning. I denne artikel diskuterer vi, hvad massageterapi er, og lister nogle af de mest udbredte specialer.

Hvad er massageterapi?

Massageterapi er manipulation af kroppens bløde væv, såsom muskler, sener, ledbånd og hud, ved at bruge forskellige grader af tryk og bevægelse. Det udføres typisk af en professionel kaldet en massageterapeut, og det bruges ofte som en behandling for forskellige medicinske tilstande. Nogle af de klassiske fordele ved massageterapi er:

  • Det reducerer muskel- og ledsmerter og spændinger
  • Det hjælper med at reducere stressniveauet
  • Det har en tendens til at forbedre kroppens immunfunktion
  • Det kan fremkalde en tilstand af afslapning

Relateret: Sådan bliver du en massageterapeut

13 typer massage terapi specialer

Disse er 13 af de mest almindelige typer af massageterapispecialiteter:

1. Svensk massage

Dette er en form for helkropsmassage, der normalt henvender sig til personer, der er nye til massage eller er følsomme over for berøring. Kunden tager det meste af tøjet af og ligger på et massagebriks, dækket af et lagen, mens massageterapeuten af ​​og til flytter lagenet for at få adgang til forskellige dele af kroppen. De bruger en kombination af forskellige teknikker, såsom dybe cirkulære bevægelser, vibrationer, bankning, ledbevægelsesteknikker og lange, flydende strøg for at slappe af alle muskler og led. Svensk massage varer typisk mellem en time og 90 minutter.

2. Aromaterapi massage

Denne massagespecialitet er en blanding af traditionelle massageteknikker og brugen af ​​forskellige æteriske olier. Kunden får som regel en blød helkropsmassage, samtidig med at æteriske olier fortyndes og påføres direkte på huden. De fleste aromaterapimassager fokuserer på ryg-, skulder- og hovedområdet.

3. Dybvævsmassage

Dybvævsmassage ligner svensk massage, men det lægger normalt mere pres på. Massageterapeuten anvender normalt et dybt fingertryk og bruger langsomme strøg for at få adgang til de dybeste lag i dine muskler og bindevæv, hvilket aflaster dem fra spændinger. Det anbefales stærkt til personer med problemer som muskelømhed og kroniske muskelsmerter. Selvom det har en højere intensitet end gennemsnittet, bør det ikke forårsage nogen væsentlig ømhed eller smerte.

4. Triggerpunktsmassage

Denne type massage anbefales til personer med specifikke skader eller tilstande. Det er baseret på ideen om, at forskellige stramme områder i muskelvævet, kaldet triggerpunkter, kan give smerter i andre områder af kroppen. Ved at massere disse punkter og slappe af muskelvævet, kan den smerte lindres. Massagen omfatter alle dele af kroppen, hvor terapeuten fokuserer på specifikke områder.

Relateret: Hvor lang tid tager det at blive massageterapeut?

5. Hypnoterapi

Certificerede massage terapeuter kan lære hypnose og hypnoterapi teknikker, bliver hypnoterapeuter. Denne type terapi kombinerer klassiske massageteknikker med forskellige afspændings- og meditationsteknikker, der afspænder både klientens krop og sind. Dette hjælper dem med at lindre ikke kun fysiske spændinger, men også psykisk stress.

6. Medicinsk massage

I modsætning til traditionel massage fokuserer medicinsk massage på et specifikt problem, såsom en helbredende skade, og bruger særlige rehabiliteringsteknikker. Formålet med medicinsk massage er ikke at give muskel- og vævsafslapning og smertelindring, men at hjælpe med at helbrede en specifik medicinsk tilstand, som patienten lider af.

7. Akupunktur

Denne teknik ligner triggerpunktsmassageterapi, hvor den største forskel er brugen af ​​nåle for at få adgang til disse triggerpunkter. Det blev først brugt i det gamle Kina, og det er populært i mange dele af kloden, men der er i øjeblikket ingen videnskabelige beviser for, at det faktisk virker, som det skal. Men dens udbredte brug til smertelindring i forskellige dele af kroppen gør det til et levedygtigt karrierevalg for en aspirerende massageterapeut.

8. Shiatsu massage

Denne japanske massageteknik består i, at terapeuten bruger deres hænder, håndflader og tommelfingre til at massere forskellige områder af kroppen, ved at bruge rytmisk eller pulserende tryk. Udover at reducere muskelspændinger har det også mentale sundhedsmæssige fordele, da det kan lindre angst, depression og stress og fremkalde en tilstand af ro og afslapning. Det kan også lindre hovedpine.

Relateret: 10 job, der betaler over $100 i timen

9. Thai massage

Dette er en helkropsmassage, der er baseret på en række bevægelser, der ligner klassiske yoga-stræk. Udover at terapeuten bruger deres hænder til at lægge pres på forskellige dele af kroppen, strækker og vrider de også forskellige kropsdele, hvilket aflaster dem fra spændinger. Det har en tendens til at forbedre klientens blodcirkulation, energiniveauer og generelle fleksibilitet.

10. Zoneterapi

Denne teknik er en utraditionel form for massageterapi, der bruger kroppens naturlige reflekser i klientens hænder og fødder. Der er mange forskellige måder at udføre zoneterapi på, men de fleste behandlere inddeler deres klienters kroppe i ti områder med fem på hver side og bruger så hånd-, tommelfinger- og fingerteknikker til at lægge pres på specifikke triggerpunkter. Dette kan få trykket til at cirkulere fra en zone til en anden, hvilket lindrer smerter og spændinger. Selvom det ikke er videnskabeligt anerkendt, er zoneterapi relativt populær og meget brugt til mild smertelindring.

11. Stolemassage

Som navnet antyder, er stolemassage en form for traditionel massage, der udføres, mens klienten sidder på en stol. Selvom det normalt ikke giver den samme smertelindring som traditionel helkropsmassage, kan stolemassage være en hurtig og bekvem måde at lindre mild smerte, fremme afslapning og reducere stressniveauer. På grund af dens bekvemmelighed kan den også udføres stort set overalt, inklusive offentlige rum.

12. Sportsmassage

Denne massageteknik blev skabt til at blive brugt af atleter med forskellige discipliner og fitnessniveauer med det formål at forebygge og behandle skader, forbedre præstationen og forbedre fleksibiliteten. Afhængigt af den sport, klienten dyrker, og de områder, der har mest behov for massage, manipulerer terapeuten normalt kroppens bløde væv og fokuserer på specifikke områder. Det ligner den svenske massage, men som regel hurtigere og mere lokaliseret.

Relateret: Top 51 sundhedsjob i efterspørgsel nu

13. Hot stone massage

Denne teknik indebærer at bruge varme sten og placere dem på bestemte punkter på klientens krop. Terapeuten lægger derefter normalt pres på stenene og indirekte på klientens muskler og led. Bortset fra de traditionelle fordele ved en massage, bruger hot stone massage varme, som kan fremskynde muskelafslapning.

Karsten Hjorth
Karsten Hjorth At lære om de forskellige typer massageterapispecialiteter og deres egenskaber kan hjælpe dig med at starte en karriere inden for området. Uanset dine tidligere erfaringer og kvalifikationer, kan det have en direkte indflydelse på din karrieresucces at kende dine muligheder. At gøre dig bekendt med de mest populære typer massageterapispecialiteter kan være et værdifuldt karriereskridt, men det kræver forskning. I denne artikel diskuterer vi, hvad massageterapi er, og lister nogle af de mest udbredte specialer.