13 Typer Af Begivenheder Organisering Af Job

13 Typer Af Begivenheder Organisering Af Job

Personer, der er interesseret i at organisere begivenheder, kan finde en række forskellige karrieremuligheder. Disse job findes i forskellige brancher og kræver en række færdigheder, fra kreativitet til ledelse. Ved at forstå disse krav kan du bestemme, hvilken karrierevej der passer bedst til dine interesser og kvalifikationer. Denne artikel skitserer 13 populære begivenheder, der organiserer job sammen med deres typiske ansvarsområder og lønninger.

Hvad arrangerer begivenheder?

Begivenheder, der organiserer job, falder typisk ind under kategorierne planlægning eller koordinering og styring. Planlæggeren sætter generelt visionen for en begivenhed og koordinerer dens krav, mens en leder vil være ansvarlig for at udføre og overvåge begivenheden som planlagt. Nogle job kan dog kræve, at en person udfører både planlægning og styring af en begivenhed.

Nogle begivenhedsorganiseringsroller er specialiserede og involverer kun specifikke typer begivenheder eller komponenter af en begivenhed. Der er også masser af karrierer, hvor organisering af arrangementer ikke er det eneste ansvar, men en af ​​de mange opgaver i et job.

Job relateret til arrangementer kræver ofte færdigheder som:

  • Organisation
  • Multitasking
  • Tidsadministration
  • Kreativitet
  • Fleksibilitet
  • Meddelelse
  • Forhandling

Jobmuligheder for eventarrangør

Hvis du er interesseret i at organisere begivenheder, er her 13 karrieremuligheder, som du kan overveje:

1. Bryllupsplanlægger

National gennemsnitsløn: $36.149 om året

Primære pligter: Bryllupsplanlæggere hjælper par med at planlægge deres ideelle bryllup og styre begivenheden for at sikre, at det går som planlagt. De er ansvarlige for at koordinere med de leverandører, der leverer tjenester ved brylluppet, hvilket inkluderer at kommunikere med dem, forhandle priser og administrere deres betaling. Under brylluppet sikrer de, at sælgerne, bryllupsfesten og personalet forstår deres ansvar.

2. Spillestedsleder

National gennemsnitsløn: $38.124 om året

Primære pligter: Lokale ledere overvåger koordineringen af ​​arrangementer på deres spillested og er ansvarlige for at administrere bookinger, kontrakter og medarbejdere. De bør vide, hvordan man forbereder stedet til at understøtte en række arrangementer eller publikumsstørrelser og løse eventuelle problemer, der opstår under en begivenhed. De kan arbejde i en koncertsal eller klub, hvilket kræver at kommunikere med talenter og, afhængigt af deres spillesteds størrelse, promovere begivenheder.

3. Special events manager

National gennemsnitsløn: $45.200 om året

Primære opgaver: Ledere af særlige begivenheder er ansvarlige for at koordinere offentlige arrangementer for en organisation eller virksomhed. Deres ansvar omfatter udarbejdelse af budgettet, valg af mødested og møde med organisationens marketingteam for at koordinere eventfremme. De samarbejder også om arrangementets opsætning for at afgøre dets behov relateret til personale og skriftlige eller visuelle materialer.

4. Kampagnekoordinator

National gennemsnitsløn: $45.430 om året

Primære opgaver: Kampagnekoordinatorer organiserer særlige begivenheder for at promovere et produkt eller en virksomhed. De er ofte vært for eller overvåger disse begivenheder, interagerer med deltagere og udfører opsætning og oprydning. Koordinatorer på højere niveau kan være ansvarlige for at styre planlægning, logistik, personale og informationsmateriale til disse begivenheder. Ud over eventplanlægning kan kampagnekoordinatorer også udføre marketingopgaver på sociale medier eller andre annonceringsansvar.

5. Eventkoordinator

National gennemsnitsløn: $46.859 om året

Primære pligter: Eventkoordinatorer arbejder sammen med eventplanlæggere for at sikre, at arrangementet forløber i overensstemmelse med planlæggerens vision. De er generelt uddelegeret specifikke opgaver af planlæggeren, såsom at overvåge og dirigere begivenhedspersonale, reagere på problemer på begivenhedsdagen og hjælpe med arrangementsopsætning og oprydning. Eventkoordinatorer hjælper ofte begivenhedsplanlæggere ved at udarbejde budgettet for begivenheder og sikre spillesteder og leverandører.

Relateret: Event Coordinator Færdigheder: Definition og eksempler

6. Programkoordinator

National gennemsnitsløn: $47.111 om året

Primære opgaver: Programkoordinatorer håndterer typisk administrative opgaver for en organisation, såsom nonprofitorganisationer, uddannelsesinstitutioner og sundhedsfaciliteter. Deres ansvar kan omfatte planlægning af programbegivenheder eller planlægning af møder og vedligeholdelse af dagsordener for dem. Programkoordinatorer planlægger generelt arrangementer eller aktiviteter, der har til formål at støtte og udvikle deres programdeltagere – for eksempel børn i en børnehave eller ældre beboere på et plejehjem.

Relateret: Lær om at være programkoordinator

7. Koordinator for fællesskabsforbindelser

National gennemsnitsløn: $50.099 om året

Primære pligter: Koordinatorer for fællesskabsrelationer understøtter interaktionen mellem en virksomhed eller organisation og dens omgivende samfund. Som sådan er et af deres ansvar at organisere regelmæssige arrangementer, der fremmer organisationen og ofte tjener til gavn for samfundet. Koordinatorer for samfundsrelationer arbejder ofte inden for sundhedssektoren, plejehjem og uddannelsesindustrien eller nonprofitorganisationer. I nogle tilfælde kan de koordinere en organisationsrepræsentants deltagelse i et eksternt fællesskabsbegivenhed eller selv deltage i arrangementet som repræsentant.

8. Event Planner

National gennemsnitsløn: $50.117 om året

Primære pligter: Eventplanlæggere leder tilrettelæggelsen af ​​arrangementer, fra at skabe koncepter til at vælge spillesteder og koordinere logistikken. De er generelt ansvarlige for at administrere alle detaljerne i de forskellige begivenheder, de planlægger, hvilket kræver kommunikation med leverandører for at levere mad, indretning, underholdning og mere. Eventplanlæggere bestemmer kravene til en begivenhed ved at mødes med kunder for at diskutere deres ønsker, behov og vision. Andre ansvarsområder omfatter rundvisning i spillesteder for kunder, indsamling af bud fra leverandører og styring af deres betalinger og overvågning af begivenheden.

Relateret: Lær om at være begivenhedsplanlægger

9. Cateringchef

National gennemsnitsløn: $50.622 om året

Primære opgaver: Cateringchefer er ansvarlige for alle madrelaterede detaljer ved et arrangement. Deres opgaver omfatter drøftelse af cateringbehov med kunderne, koordinering af madlavning og service og styring af cateringpersonale under et arrangement. En kulinarisk baggrund er en fordel, da cateringchefer er ansvarlige for at skabe menuer og følge korrekte standarder for fødevarehåndtering.

10. Mødeplanlægger

National gennemsnitsløn: $53.960 om året

Primære opgaver: Mødeplanlæggere organiserer og administrerer logistikken af ​​begivenheder såsom møder, konventioner og messer. Til større arrangementer begynder de ofte forberedelserne måneder i forvejen, og koordinerer nødvendige ressourcer såsom mødested, transport, catering, dekorationer og andre tjenester. De er ansvarlige for at fejlfinde eventuelle problemer, informere relevante deltagere om deres ansvar og gennemføre gennemgange før arrangementet. Mødeplanlæggere arbejder for en række forskellige arbejdsgivere, herunder nonprofitorganisationer, virksomheder, professionelle foreninger og regeringer.

11. Event producer

National gennemsnitsløn: $59.952 om året

Primære pligter: Eventproducenter administrerer og koordinerer begivenheder, selvom omfanget af deres rolle normalt er bredere end begivenhedsplanlæggerens. Planlæggere håndterer detaljerne i en begivenhed, mens producenter styrer dens samlede produktion. Produktionsmæssigt hjælper de med at skabe eventkoncepter og udvikle planer for deres eksekvering, koordinere arrangementets tekniske krav og udstyr samt styre det overordnede budget. De er også ansvarlige for at udføre inspektioner af spillestedet, herunder at teste udstyr og deltage i eventuelle prøver eller nedslidninger for at sikre, at tingene kører som planlagt. Eventproducenter kan arbejde for eventsteder, eventproduktionsselskaber eller som freelancere.

12. Sponsoransvarlig

National gennemsnitsløn: $60.327 om året

Primære pligter: Sponsoratledere er primært ansvarlige for at udvikle, sælge og implementere sponsorater til et arrangement. Selvom disse ledere måske ikke planlægger en begivenhed, kan det at skaffe sponsorer være en integreret del af dens udførelse, fordi de ofte hjælper med at finansiere den. Men sponsoransvarlige kan være ansvarlige for eventplanlægning i nogle situationer, såsom begivenheder, der har til formål at rejse donationer eller takke eksisterende donorer. Sponsoratledere kan arbejde for nonprofitorganisationer, virksomheder eller selve begivenhederne, såsom en industrikonference eller statsmesse.

13. Arrangementsdirektør

National gennemsnitsløn: $65.136 om året

Primære opgaver: Begivenhedsdirektører er ansvarlige for at føre tilsyn med planlægning, koordinering og promovering af arrangementer. De kan udvikle en begivenhedskalender, overordnet begivenhedsstrategi og mål for deres arbejdsgiver sammen med begivenhedspolitikker. De samarbejder ofte med forskellige afdelinger for at bestemme og koordinere behovene for individuelle arrangementer og styre overvågningen og uddannelsen af ​​arrangementspersonalet. Deres ansvar vil variere afhængigt af deres arbejdsgiver – uanset om det er et mødested eller en organisation – men de overvåger ofte alle aspekter af en begivenhed, fra møde med kunder til at overvåge begivenheden for at sikre, at den går godt.

Mathias Ditlevsen
Mathias Ditlevsen Personer, der er interesseret i at organisere begivenheder, kan finde en række forskellige karrieremuligheder. Disse job findes i forskellige brancher og kræver en række færdigheder, fra kreativitet til ledelse. Ved at forstå disse krav kan du bestemme, hvilken karrierevej der passer bedst til dine interesser og kvalifikationer. Denne artikel skitserer 13 populære begivenheder, der organiserer job sammen med deres typiske ansvarsområder og lønninger.