13 Trin Til At Finde Et Nyt Job

13 Trin Til At Finde Et Nyt Job

I dagens konkurrenceprægede marked kan det være en skræmmende udfordring at finde et nyt job. Du ved måske ikke, hvor du skal starte, eller hvilken søgemetode der er det rigtige valg for dig. Hvis du søger efter dit første job eller leder efter et karriereskifte, skal du kende de mest effektive trin til at gennemføre en vellykket jobsøgning. I denne artikel vil vi diskutere 13 trin, du kan følge for at finde et nyt job.

Læs mere: Essential Job Search Guide

Sådan finder du et nyt job

Enhver professionel jobsøgning vil variere afhængigt af deres erfaringsniveau, karrieremål og de job, de forfølger. Her er 13 trin, du kan følge for at hjælpe dig med at finde et nyt job:

 1. Bliv organiseret
 2. Sætte mål
 3. Spørg om råd
 4. Skriv et CV
 5. Søg på nettet
 6. Brug nøgleord
 7. Vedligehold dine konti på sociale medier
 8. Brug dit netværk
 9. Besøg potentielle arbejdsgivere
 10. Deltag i jobmesser
 11. Rediger dit CV og følgebrev
 12. Lav din research
 13. Opfølgning

1. Bliv organiseret

En af de bedste måder at starte din jobsøgning på er ved at organisere din proces. For mange jobsøgende betyder det, at du laver et regneark eller et dokument, der indeholder alle de oplysninger, du har brug for for at holde styr på dine ansøgninger, herunder navnene på dine kontakter, de datoer, du ansøgte, telefonnumre, særlige ønsker og samtaleaftaler. At indeholde alle disse data på ét sted kan hjælpe dig med at overholde deadlines og forhindre dig i at forlægge vigtige oplysninger.

2. Sæt mål

Jobsøgning kan være en langvarig proces. For at holde dig selv motiveret skal du sætte en række opnåelige mål. Du kan forpligte dig til at søge et bestemt antal job hver dag, uge ​​eller måned. Du kan også udfordre dig selv til at besvare et bestemt antal e-mails på et bestemt antal timer. At sætte og opnå mål som disse vil opmuntre dig til at forblive fokuseret og positiv under din jobsøgning.

3. Spørg til råds

Næsten alle, du kender, har været nødt til at søge job på et tidspunkt i deres liv. Ræk ud til fagfolk, som du kender og respekterer, og bed dem om at møde dig til frokost eller kaffe. Spørg dem til råds om, hvordan du finder job i din lokale økonomi eller deres valgte branche. De fleste mennesker hjælper gerne en ven i nød, og mange vil kunne tilbyde værdifuld indsigt.

4. Skriv et CV

Når du har nået det punkt, hvor du er klar til at begynde at søge job, skal du lave et kvalitets-cv. Et vellykket CV indeholder et kortfattet overblik over din uddannelse, kompetencer og erfaring. Dit CV skal være professionelt, velredigeret og spækket med information. Dit CV bør også indeholde dine kontaktoplysninger og links til eventuelle porteføljer eller sociale netværksprofiler, som du ønsker, at potentielle arbejdsgivere skal se.

5. Søg online

Efterhånden som internettet har udviklet sig, og virksomheder har tilpasset sig at bruge ny teknologi, er et stigende antal jobopslag tilgængelige online. En hurtig Google-søgning efter lokale jobåbninger vil udløse tusindvis af resultater. For at sortere gennem overfloden af ​​information kan du bruge værktøjer som Bonjouress jobsøgemaskine til at finde ud af, hvilke specifikke job der er tilgængelige i nærheden af ​​dig.

6. Brug søgeord

Når du søger på nettet, er det vigtigt at være så specifik som muligt. Jo mere fokuserede dine søgeord er, jo større sandsynlighed er der for, at du finder det perfekte job. Eksperimenter med at bruge forskellige varianter og kombinationer af søgeord for at diversificere dine resultater. Du kan også konsultere lokale jobopslag for at få idéer til søgeord, der relaterer til dit ønskede erhverv og specifikke færdigheder.

7. Vedligehold dine konti på sociale medier

Sociale medier er blevet et stadig vigtigere element på arbejdsmarkedet. Jobkandidater bruger ofte sociale medier til at nå ud til potentielle arbejdsgivere og dele deres CV. Arbejdsgivere undersøger ofte jobansøgeres sociale medier for at afgøre, om de passer til virksomhedens brand og passer godt til jobbet. At opretholde en professionel og informativ tilstedeværelse på sociale medier kan være gavnlig for din jobsøgning.

8. Brug dit netværk

Et af dine mest afgørende jobsøgningsværktøjer i dit professionelle netværk. Dit netværk er sammensat af dine kolleger, arbejdsgivere, venner, familie, lærere, bekendte og alle andre, som du interagerer med regelmæssigt. Hvis du kontakter dit netværk og fortæller dem, at du leder efter et nyt job, er der chancer for, at en af ​​dem vil vide om en jobåbning eller karrieremulighed. Hvis de er villige til at henvise dig eller give et anbefalingsbrev, vil du straks øge dine chancer for at sikre dig en samtale.

Læs mere: 10 tips til at hjælpe dig med at netværke som en professionel

9. Besøg potentielle arbejdsgivere

Ud over at ansøge online, kan du også kontakte potentielle arbejdsgivere ved at besøge deres kontorer. Klæd dig professionelt på og medbring en kopi af dit CV og følgebrev, et visitkort og et smil. Når du ankommer, så bed om at tale med en medarbejder fra personaleafdelingen eller med en repræsentant fra din ønskede afdeling. Introducer dig selv og giv dem en kopi af dine dokumenter. Hvis ingen er tilgængelig til at tale med dig direkte, så spørg receptionisten, om de vil være i stand til at sende dit CV til det rigtige kontor.

Relateret: Hvad skal du gøre, hvis du ikke hører tilbage fra arbejdsgivere

10. Deltag i jobmesser

En anden metode i den virkelige verden til jobsøgning er at tilmelde sig en lokal jobmesse. Jobmesser foregår typisk i form af, at rekrutterere sætter stande op på en skole eller et forsamlingshus og mødes med potentielle medarbejdere. Før du begynder at lave kredsløbet, skal du sørge for at have et par dusin kopier af dit CV og visitkort. Derudover vil du måske have en notesbog eller juridisk blok, hvor du kan holde styr på eventuelle kundeemner eller tilbud, du måtte modtage. Jobmesser er nogle gange hektiske, men de er en fantastisk måde at få dit CV til flere virksomheder på én gang.

11. Rediger dit CV og følgebrev

Når du søger et job, skal du sørge for at læse jobbeskrivelsen og kravene grundigt igennem. Se efter søgeord og gentagne sætninger, som du kan redigere i dit CV eller følgebrev. At skræddersy dit CV, så det passer til det job, du søger, er et af de bedste tips til at gøre et godt indtryk på potentielle arbejdsgivere.

12. Lav din research

Når du skriver et følgebrev eller forbereder et interview, er det vigtigt at undersøge virksomheden og dens team af ledere. Brug en søgemaskine og virksomhedens hjemmeside til at finde ud af relevante fakta som hvornår den blev grundlagt, navnet på den administrerende direktør, organisationens værdier og navnene på nøglemedarbejdere. At kende disse oplysninger vil hjælpe dig med at skrive et mere fokuseret følgebrev og besvare interviewspørgsmål mere specifikt.

13. Følg op

Hvis der er gået flere dage, siden du sendte en ansøgning, og du ikke har hørt tilbage fra virksomheden, er det på tide, at du sender en opfølgende mail eller foretager et opfølgende telefonopkald. Enhver opfølgende kommunikation skal rettes til den ansættelsesansvarlige eller din kontaktperson i virksomheden. Du bør præsentere dig selv, nævne den dato, hvor du indsendte din ansøgning og høfligt spørge, om der er sket fremskridt i ansættelsesprocessen. Svaret kan være "nej", men de fleste arbejdsgivere sætter pris på, at du tager initiativ til at nå ud.

Ejnar Juhl
Ejnar Juhl I dagens konkurrenceprægede marked kan det være en skræmmende udfordring at finde et nyt job. Du ved måske ikke, hvor du skal starte, eller hvilken søgemetode der er det rigtige valg for dig. Hvis du søger efter dit første job eller leder efter et karriereskifte, skal du kende de mest effektive trin til at gennemføre en vellykket jobsøgning. I denne artikel vil vi diskutere 13 trin, du kan følge for at finde et nyt job.