13 Ting At Overveje, Når Du Leder Efter Et Job

13 Ting At Overveje, Når Du Leder Efter Et Job

Når du leder efter et job, kan forståelse af faktorer som virksomhedens værdier, arbejdsmiljø og kompensation hjælpe dig med at finde et job, der passer til både din personlighed og dine karrieremål. I denne artikel beskriver vi 13 ting, du skal overveje, når du leder efter et job.

Ting at kigge efter i et job

For at afgøre, hvilken stilling der er bedst for dig, skal du overveje disse 13 ting, du skal kigge efter i et job.

1. Virksomhedens historie

Selvom ingen kan forudsige fremtiden, kan forståelsen af ​​en virksomheds historie give dig et indblik i dens stabilitet, værdier og kultur. Find ud af så meget som muligt om en potentiel arbejdsgiver fra pressemeddelelser, hjemmesider og konti på sociale medier. Nogle vigtige ting at kigge efter inkluderer:

  • Hvor længe har virksomheden eksisteret?
  • Ekspanderer eller reducerer virksomheden?
  • Har virksomheden haft større fremskridt/udvider de sig til nye industrier?
  • Hvordan er din potentielle arbejdsgiver sammenlignet med andre virksomheder i deres branche?
  • Hvor ofte har virksomheden afskediget medarbejdere?
  • Har virksomheden været i nyhederne for juridiske eller økonomiske problemer?

Den relative betydning af hvert af disse spørgsmål vil afhænge af din situation. Hvis du for eksempel har en familie, og jobsikkerhed er vigtig for dig, så se efter virksomheder, der ekspanderer, har masser af god presse og er førende i deres branche.

Relateret: Den komplette guide til at undersøge en virksomhed

2. Virksomhedens værdier

Arbejde føles ikke som arbejde, når dine karrieremål er i overensstemmelse med din arbejdsgivers mål. Når du undersøger en potentiel arbejdsgiver, skal du sammenligne dine værdier med en arbejdsgivers mission statement, kerneværdier og forretningsmodel. Mange virksomheder støtter også velgørende organisationer eller samarbejder med samfundsgrupper. Hvis du ønsker, at dit arbejde skal hjælpe verden som helhed, kan dette være en faktor, du skal overveje, når du leder efter et job.

Relateret: Sådan finder du et job, der stemmer overens med dine etiske værdier

3. Jobplacering

Når du overvejer længden af ​​din arbejdsdag, skal du tænke på både din arbejdstid og din pendlingstid. Vær realistisk omkring, hvor meget tid du er villig til at bruge på at gå frem og tilbage på arbejde hver dag. Hvis din pendling kræver tid, der sidder fast i myldretidstrafikken, så overvej, hvordan det vil påvirke din arbejdstid og stressniveau. Hvis et job kræver en særlig lang pendling, så overvej, hvordan din tid på farten vil påvirke dit ikke-arbejdsliv, herunder børns aktiviteter, dating, familietid og fitnessaktiviteter.

Omkostningerne ved din pendling bør være en faktor, når du sammenligner lønninger fra forskellige virksomheder. Brændstof- og parkeringsomkostninger kan tære på din hjembetaling.

4. Arbejdstid

Da arbejdstiden kan variere meget fra virksomhed til virksomhed, skal du vide, hvordan et jobs arbejdstid vil passe ind i dit liv. Find ud af, hvor mange arbejdstimer der forventes i en "normal" uge, og hvordan ekstra arbejdstid håndteres. Du bør også finde ud af, om der er behov for ferie- eller weekendarbejde, og om du skal have "vagt", når du er væk fra arbejde.

5. Løn

Din kompensationspakke skal kunne opfylde dine basale behov og hjælpe dig med at planlægge fremtiden. Når du leder efter et job, skal du sørge for at gennemgå dit budget og forstå, hvor meget du skal tjene for at betale dine regninger. Undersøg lønintervallet for job, du overvejer, så du bedre kan forhandle en startløn.

Relateret: 6 tips til din næste lønforhandling

6. Fordele

Når man sammenligner flere virksomheder, er det vigtigt at sammenligne fordelspakker. Sygeforsikring er en vigtig fordel for alle, men ikke alle virksomheder tilbyder sygeforsikring eller giver den til en rimelig pris. Et job, der tilbyder en pensionsopsparing, kan hjælpe dig med at planlægge fremtiden, mens du arbejder. Du bør også se på, hvordan den enkelte virksomhed håndterer ferietid og sygedage.

Hvis du skal flytte til dit nye job, så hør om virksomheden dækker flytteomkostninger. Ignorer ikke mindre frynsegoder såsom medarbejderrabatter på firmavarer og nedsatte wellness-medlemskaber.

Relateret: Personalefordele: Eksempler på de mest almindelige personalegoder

7. Jobansvar

For at få succes i et job skal du finde en stilling, der stemmer overens med dine styrker. Hvis du er bedst tilpas i en støttende rolle, er det måske ikke klogt at træde ind i et job, hvor du er ansvarlig for vigtige beslutninger. Ligeledes kan din rolle som en del af et team være meget anderledes end et job, der kræver, at du arbejder solo. Sammenlign disse jobfaktorer med din personlighed og det optimale arbejdsmiljø for at finde den, der passer bedst til dig.

8. Teknologi

I mange job vil du blive bedt om at bruge teknologiske værktøjer såsom computere, smartphones og tablets. Inden du accepterer et jobtilbud, skal du finde ud af, hvilken teknologi virksomheden tilbyder, og hvilken du selv skal levere. Du bør også have en solid forståelse af software, hardware og operativsystemer, du forventes at bruge på jobbet.

9. Muligheder for vækst

Job, der giver vækstmuligheder, er især vigtige i de tidlige år af din karriere. Tidligere i din karriere kan du arbejde i roller, der tilbyder en indgangsløn til gengæld for muligheden for at få erfaring og opnå en fuldtidsstilling.

Hvis du er længere fremme i din karriere, så se efter muligheder for at udvikle nye færdigheder i dit job. Mange virksomheder tilbyder undervisning på stedet eller betaler for undervisning som en del af din faglige udvikling. Se efter et job, der lærer dig overførbare færdigheder, hjælper dig med at flytte ind i en ledende stilling eller hjælper dig med at bevæge dig mod større karrieremål.

10. Anerkendelse og vurdering

Alle værdsætter ros og anerkendelse for et veludført arbejde. Når du leder efter et job, skal du finde ud af, hvordan potentielle arbejdsgivere tilskynder til vækst og belønner hårdt arbejde. Almindelige præstationsincitamenter inkluderer bonusser, årlige rejser og priser.

11. Work-life balance

At opnå balance mellem arbejde og privatliv er en kritisk del af dit generelle helbred og velvære. Job, der er meget krævende i kort tid, kan være spændende og meget givende, men du kan finde det nyttigt at balancere perioder med krævende timer med fri. Spørg din potentielle arbejdsgiver om deres politikker vedrørende ferie, sygedage og fleksibilitet til at arbejde hjemmefra.

At finde en balance mellem arbejde og resten af ​​dit liv bliver især vigtigt, hvis du er en arbejdende forælder. Spørg om virksomhedens politikker på sygedage (for både dig og dine børn) og forlader arbejdet tidligt til særlige begivenheder.

Relateret: 29 familievenlige stillinger for arbejdende forældre

12. Arbejdsmiljø

Fordi du kommer til at bruge meget tid på arbejdet, skal du sørge for, at arbejdsmiljøet passer godt til dig. Overvej, om du foretrækker at arbejde i en lille virksomhed eller en stor virksomhed. Tjek arbejdsområderne ud og prøv at få en fornemmelse af stedet. Et arbejdsområde, der begejstrer dig, kan øge din arbejdsglæde og overordnede glæde.

Når du besøger en samtale, skal du se medarbejderne, mens de arbejder for at se, om medarbejderne ser glade ud, og arbejdspladsen virker behagelig. Sørg for at tjekke ud, hvordan medarbejderne er klædt, og hvis du er usikker, så spørg om virksomhedens dresscode.

13. Kolleger

Dine fremtidige kollegaer kommer til at blive en stor del af dit liv, så prøv at lære så mange at kende som muligt, før du tager imod et jobtilbud. Vær opmærksom på, hvordan kolleger interagerer med hinanden, og stil så mange spørgsmål som muligt om arbejdsmiljøet. Vær opmærksom på ledelsen, da de arbejder med juniorpersonale. En ven eller et familiemedlem, der allerede er ansat i virksomheden, kan give nyttige oplysninger om arbejdsatmosfære, stressniveau og tempo.

Grethe Krogh
Grethe Krogh Når du leder efter et job, kan forståelse af faktorer som virksomhedens værdier, arbejdsmiljø og kompensation hjælpe dig med at finde et job, der passer til både din personlighed og dine karrieremål. I denne artikel beskriver vi 13 ting, du skal overveje, når du leder efter et job.