13 Spændende Karrieremuligheder For Eventplanlæggere

Planlægning af begivenheder kan være en kompliceret proces, der kræver samarbejde fra flere fagfolk. Eventplanlæggere har en række karrieremuligheder, de kan overveje, når de leder efter et nyt job eller finder deres niche for eventplanlægning. Når du laver planer for din begivenhedsplanlægningskarriere, skal du overveje alle dine muligheder for at begynde at planlægge dine mål i eventplanlægningsbranchen. I denne artikel oplister vi nogle af de bedste job relateret til eventplanlægning og giver et overblik over hver rolle.

Hvad er en eventplanlægger?

En eventplanlægger er en person, der koordinerer alle de aktiviteter og ressourcer, der er involveret i at afholde begivenheder som fester, konventioner og koncerter. En eventplanlæggers primære rolle er at sikre, at al transport, indretning, mad, musik og aktiviteter er klar i henhold til arrangementets tidsplan. De fungerer som bindeled mellem den, der er vært for begivenheden, og alle de leverandører, leverandører og medarbejdere, der er involveret i at forberede lokalet og passe gæsterne under selve arrangementet.

Eventplanlæggere kan specialisere sig i en bestemt type begivenhed eller endda et aspekt af begivenhedsplanlægning som planlægning af personale og booking af entertainere. Efterhånden som eventplanlæggere udvikler sig i deres karriere, kan de påtage sig mere ansvar, håndtere større begivenheder og arbejde med flere kunder. De kan også overvåge en stab af andre begivenhedsplanlægningsroller for at hjælpe med at håndtere driften og logistikken af ​​komplekse begivenheder.

Relateret: Event Coordinator Færdigheder: Definition og eksempler

13 job for eventplanlæggere at overveje

Her er nogle af de bedste job i eventplanlægningsbranchen, som du kan overveje, når du tænker på din karriere:

1. Leder af frivillige tjenester

National gennemsnitsløn: $34.604 om året

Primære opgaver: I eventplanlægningsbranchen er lederen af ​​frivillige tjenester ansvarlig for at rekruttere og planlægge frivillige til at hjælpe med at forberede arrangementer. Ledere af frivillige tjenester identificerer antallet af frivillige, de har brug for, bestemmer berettigelseskrav, screener potentielle frivillige og træner dem til at udfylde specifikke frivillige roller. De tildeler frivillige til at arbejde begivenhedsskift og finde måder at udfylde tomme stillinger, før begivenheden begynder.

Ledere af frivillige tjenester arbejder typisk for organisationer, der er vært for velgørende arrangementer, fordi de tiltrækker flest frivillige. For at sikre et stærkt frivilligprogram til fremtidige arrangementer, opbygger lederen af ​​frivillige tjenester relationer til frivillige og sporer deres bidrag til forskellige arrangementer.

2. Aktivitetsdirektør

National gennemsnitsløn: $36.291 om året

Primære opgaver: Aktivitetsdirektører kan arbejde i en række miljøer for at planlægge, overvåge og være vært for programmer og arrangementer for grupper af mennesker. Sommerlejre, boliger, gymnasier og andre institutioner er afhængige af, at aktivitetsledere kommer med ideer til engagerende begivenheder for interesserede deltagere. Aktivitetsdirektører mødes med lokale virksomheder og lokale grupper for at identificere overkommelige eller gratis aktiviteter og begivenheder. De annoncerer begivenheder, estimerer antallet af deltagere, forbereder forsyninger, organiserer begivenhedsplaner og indsamler feedback om, hvilke slags begivenheder deres publikum nød mest.

3. Bryllupsplanlægger

National gennemsnitsløn : $37.149 om året

Primære opgaver: Bryllupsplanlæggere hjælper folk, der skal giftes, med at organisere deres bryllup og reception. De håndterer alle aspekter af et bryllup, herunder at finde et sted, udvælge dekorationer, bestille bryllupskage, designe blomsterarrangementer, booke cateringfirmaer og planlægge bryllupsmusik. Bryllupsplanlæggere skal hjælpe deres kunder med at nå deres vision inden for et fastsat budget. De deltager ofte i brylluppet for at indrette rummet og håndtere eventuelle problemer i sidste øjeblik med transport eller leveringer til begivenheden.

Relateret: Lær om at være bryllupsplanlægger

4. Event planlægger

National gennemsnitsløn: $41.054 om året

Primære opgaver: Eventplanlæggere er ansvarlige for at fortolke en kundes idé til en begivenhed og eksekvere den med succes. De kan arbejde på enhver form for begivenhed fra sportsspil til firmabanketter. Arrangementsplanlæggere mødes med kunder for at diskutere typen af ​​begivenhed, stemning og dekorationer, programmering og budget. Baseret på denne feedback booker eventplanlæggere cateringfirmaer, AV-udstyrsoperatører, kunstnere, cateringfirmaer og dekoratører til at bemande begivenheden. De laver detaljerede planer for opsætning af arrangementet, kontrol af billetter, håndtering af parkeringsservice og andre logistiske detaljer. Eventplanlæggere kan også hjælpe med at promovere og reklamere for begivenheden.

Relateret: Lær om at være begivenhedsplanlægger

5. Cateringchef

National gennemsnitsløn: $42.498 om året

Primære opgaver: Cateringchefer er ansvarlige for at sørge for og forfriskninger til deltagere ved et arrangement. De planlægger skræddersyede menuer til deres kunder og udvikler en plan for tilberedning og servering af store mængder mad på én gang. Cateringchefer ansætter og uddanner bartendere, servere, kokke og andre assistenter til at hjælpe dem med at sætte borde og serveringsudstyr op. Baseret på eventplanen sikrer cateringchefer, at de kan servere mad ved den korrekte temperatur, overholde hygiejnestandarder og tilberede mad nok til at tilfredsstille alle gæster.

6. Eventkoordinator

National gennemsnitsløn: $43.084 om året

Primære opgaver: Eventkoordinatorer yder direkte logistisk assistance til eventplanlæggere. Baseret på anvisninger fra eventplanlæggeren håndterer eventkoordinatorer små operationelle detaljer for at sikre et vellykket arrangement. De fungerer ofte som bindeled mellem eventplanlæggere og leverandører eller entertainere. Eventkoordinatorer undersøger leverandører, udarbejder prislister, følger op på leveringsdatoer og gennemgår hvert aspekt af begivenheden for kvalitet. Hvis der er et problem med et eller flere aspekter af en begivenhed, finder begivenhedskoordinatoren en måde, hvorpå problemet hurtigt kan løses.

7. Special events manager

National gennemsnitsløn: $43.680 om året

Primære opgaver: En manager for særlige begivenheder er en professionel eventplanlægning, der hjælper organisationer med at planlægge og afholde begivenheder, normalt for at rejse midler og skabe interesse for organisationen. De arbejder ofte for virksomheder eller non-profitorganisationer for at være vært for salgsfremmende eller fundraising-begivenheder. For eksempel vil en leder af særlige begivenheder på et museum være ansvarlig for planlægning af udstillingsåbningsfester eller fundraisers af kunstauktioner. Ledere af særlige begivenheder guider hele processen med eventplanlægning fra udvikling af unikke og interessante ideer til reklame for begivenheden til offentligheden.

8. Spillestedsleder

National gennemsnitsløn: $45.965 om året

Primære opgaver: Lokale ledere arbejder for virksomheder, der udlejer eventlokaler til andre virksomheder, enkeltpersoner og organisationer. De er ansvarlige for at vedligeholde pladsen mellem begivenheder og planlægning af kunder i bestemte tidsrum. Stedets ledere bestemmer, hvilken type faciliteter hver klient har brug for til at være vært for deres arrangement, og hjælper med at planlægge leje af borde, stole og AV-udstyr. Før en begivenhed kommunikerer spillestedsledere med kunder om vigtige emner som forbudte materialer, maksimal kapacitet for deltagere og udvidelsesgebyrer.

9. Underholdningschef

National gennemsnitsløn: $48.708 om året

Primære opgaver: Underholdningsansvarlige er ansvarlige for at booke optrædende og anden underholdning til arrangementer. Deres primære rolle er at vælge den rigtige entertainer, der passer til et specifikt publikum og holde alle deltagere engagerede og glade under arrangementet. De opbygger professionelle forbindelser med musikere, DJ'er, komikere, tryllekunstnere, motiverende talere, kunstnere og berømtheder, som de kan hyre til at underholde begivenhedsdeltagere. Underholdningsledere samarbejder med eventplanlæggere for at arrangere lys, indretning og andre detaljer, der bidrager til en fordybende underholdningsoplevelse.

10. Fundraising manager

National gennemsnitsløn: $50.984 om året

Primære pligter: Fundraising-ledere er ansvarlige for at overbevise donorer om at give penge til en bestemt sag, hvilket kan involvere afholdelse af velgørenhedsarrangementer og kampagner. Fundraising-ledere laver forskning for at afgøre, hvilke slags begivenheder der vil hjælpe dem med at rejse flest penge, og arbejder sammen med deres organisation om at sætte et budget. De kan sælge begivenhedsbilletter for at rejse penge eller være vært for begivenhedsaktiviteter som velgørenhedsauktioner, lodtrækninger, donationsudfordringer eller maraton for at rejse penge. Fundraising-chefen sætter mål for, hvor meget der skal rejses, og hvor mange donorer der skal tiltrækkes for ikke kun at betale for arrangementet, men også for at få yderligere finansiering.

11. Kampagnekoordinator

National gennemsnitsløn: $51.364 om året

Primære opgaver: Kampagnekoordinatorer planlægger begivenheder for politiske kampagner, hvilket gør det muligt for politikere at komme i kontakt med deres publikum og møde vælgere. De er vært for stævner, mødes og hilser, taler og andre begivenheder for at give en politisk kandidat en platform. Når du planlægger en politisk begivenhed, bestiller kampagnekoordinatorer salgsfremmende varer, planlægger fotomuligheder og . Kampagnekoordinatorer taler med journalister og journalister for at offentliggøre begivenheder og skabe positiv presse til deres arbejdsgivere.

12. Arrangementsdirektør

National gennemsnitsløn: $61.198 om året

Primære opgaver: En direktør for arrangementer er ansvarlig for planlægning og tilsyn med alle en virksomheds arrangementer såsom store møder, seminarer og konventioner. De koordinerer begivenhedsplaner for at forhindre modstridende programmer, reserverer begivenhedspladser og distribuerer tilmeldingsark til begivenheder. Ledere af begivenheder udvikler politikker og procedurer for deres kollegaer til at indsende begivenhedsanmodninger og bruge fælles begivenhedsrum.

13. Promoter

National gennemsnitsløn: $71.325 om året

Primære opgaver: Arrangører af begivenheder er ansvarlige for at reklamere for begivenheder til offentligheden, skabe interesse og øge fremmødet. De tilbyder incitamenter til influencers og berømtheder, der deltager i deres begivenheder, for at tiltrække et publikum og udbrede kendskabet til begivenheden. Arrangører af begivenheder laver flyers og annoncer, poster på sociale medier og netværker ved andre branchebegivenheder for at nå ud til et bredt publikum.

Frida Møller
Frida Møller Planlægning af begivenheder kan være en kompliceret proces, der kræver samarbejde fra flere fagfolk. Eventplanlæggere har en række karrieremuligheder, de kan overveje, når de leder efter et nyt job eller finder deres niche for eventplanlægning. Når du laver planer for din begivenhedsplanlægningskarriere, skal du overveje alle dine muligheder for at begynde at planlægge dine mål i eventplanlægningsbranchen. I denne artikel oplister vi nogle af de bedste job relateret til eventplanlægning og giver et overblik over hver rolle.