13 Multimediekarrierer For Det Kreative Individ

13 Multimediekarrierer For Det Kreative Individ

Multimedier er et felt, der kombinerer forskellige medier for at skabe indhold, der er informativt og engagerende for et publikum. Mange kreative arbejder i et multimediefelt, fordi det er en branche, hvor du kan bruge din viden, ekspertise og færdigheder til at skabe noget, som et tiltænkt publikum vil nyde og drage fordel af. Efterhånden som teknologien fortsætter med at udvikle sig, kan du opleve, at multimedieområdet fortsætter med at vokse, hvilket giver flere karrieremuligheder og veje, der er af interesse for dig.

I denne artikel forklarer vi, hvad multimedie betyder, giver en liste over job i multimedieindustrien og deler, hvordan du kan sikre dig en karriere inden for området.

Hvad er multimedie?

Multimedie er handlingen med at bruge mere end én kunstform eller medieformat til at skabe noget som en reklame, et diasshow, videospil, træning eller interaktiv berøringsskærm. En person, der har en karriere inden for multimedie, kan bruge enhver kombination af visuelle effekter, lyd, video, grafisk design, tekst eller animation i deres arbejde, og industrien spænder over mange områder som marketing, uddannelse, teknologi, kreativ kunst, design og salg.

13 multimediebranchen job

Her er nogle job inden for multimedier, du kan være interesseret i, arrangeret efter national gennemsnitsløn og med de primære jobopgaver for hver:

1. Journalist

National gennemsnitsløn: $35.495 om året

Primære opgaver: En journalist er ansvarlig for at skabe nyhedshistorier og levere dem til et publikum i forskellige formater. De kan oprette videoer og udsendelser, skrive artikler, dele billeder eller optræde i radioprogrammer. Journalister udfører den nødvendige research om en historie eller et emne, gennemfører interviews med fageksperter og er upartiske og ærlige i deres arbejde.

Læs mere: Lær om at være journalist

2. Lydtekniker

National gennemsnitsløn: $40.184 om året

Primære opgaver: En lydtekniker blander og gengiver lyd til forskellige medier, herunder film, musik, tv-reklamer og teaterproduktioner. De kan designe den lyd, de vil bruge i deres produktion, og betjene lydkort for at sikre, at lyden kommer igennem efter hensigten.

3. Video editor

National gennemsnitsløn: $43.424 om året

Primære opgaver: En videoredigerer er ansvarlig for at redigere og blande videoer til et endeligt produkt, som de kan udsende til et publikum. De kan bruge specielle effekter og grafik, musik, kameravinkler, tekst og andre detaljer afhængigt af intentionen med videoen, industrien eller gruppen, den er til, og hvor den vil sendes. Videoredaktører fortæller historier med deres produktioner og skal muligvis redigere en allerede produceret video for at rette fejl eller inkludere information, der manglede.

4. Animatør

National gennemsnitsløn: $44.673 om året

Primære opgaver: En animator skaber produktioner, der involverer levende billeder. De fortæller historier med deres produktion, uddanner et publikum eller inspirerer til handling fra seerne. Animatorer laver storyboards, rådfører sig med kunder og arbejder inden for et produktionsbudget. Det er almindeligt, at animatorer arbejder i 2D- eller 3D-animation, stop-frame-bevægelser og tegning ved hjælp af specifikke computerprogrammer.

Læs mere: Lær om at være en animator

5. Social media manager

National gennemsnitsløn: $44.737 om året

Primære opgaver: En social media manager er ansvarlig for at repræsentere et brand på sociale medier netværk og skabe effektive strategier til at øge brand awareness og skabe forbindelse til et publikum. De kan håndtere et annonceringsbudget på sociale medier, kuratere analyserapporter og udvikle indhold til at dele med et brands nuværende og målgrupper. Ledere af sociale medier kan bruge video, tekst, grafik og lyd til at dele beskeder og engagere sig med et publikum.

Læs mere: Lær om at være Social Media Manager

6. Tolk

National gennemsnitsløn: $47.827 om året

Primære opgaver: En tolk oversætter kommunikation fra et sprog til et andet. De kan udføre deres arbejde med mundtlig, optaget eller skriftlig kommunikation, så slutbrugeren fuldt ud kan forstå den originale meddelelse og dens hensigt.

7. Teknisk skribent

National gennemsnitsløn: $57.513 om året

Primære opgaver: En teknisk skribent laver en kopi, der beskriver, hvordan et produkt fungerer for en slutbruger. De kan oprette vejledninger, instruktionsmanualer, dokumentation, diagrammer og artikler for at kommunikere produktets funktioner, fordele og anvendelser. Tekniske forfattere skriver deres kopi for at fjerne alt for teknisk information og gøre det lettere for deres læsere og brugere af produktet at forstå, hvad de kommunikerer.

Læs mere: Lær om at være en teknisk forfatter

8. Videospil designer

National gennemsnitsløn: $58.096 om året

Primære opgaver: En videospildesigner skaber videospil ved hjælp af en historielinje og udviklede karakterer. De udvikler karakteristiske træk ved et spil, så det forbliver udfordrende og interessant for spillerne. Videospildesignere holder ofte designdokumentation opdateret og arbejder med produktionen for at sikre, at videospillet er designet i overensstemmelse med specifikationerne og behovene hos slutbrugeren af ​​videospil.

9. PR-chef

National gennemsnitsløn: $59.536 om året

Primære opgaver: En PR-chef er ansvarlig for at repræsentere et brand over for offentligheden. De skriver pressemeddelelser, planlægger interviews, følger trends i den branche, deres klient er en del af, pitcher historier til nyhedsmedier, arrangerer pressekonferencer og skaber mediekits til partnerskabsaftaler. PR-chefer udvikler også måder at fremvise, korrigere, promovere eller uddanne medlemmer af medierne og offentligheden om den virksomhed, de repræsenterer.

Læs mere: Lær om at være en Public Relations Account Manager

10. Multimediedesigner

National gennemsnitsløn: $61.392 om året

Primære opgaver: En multimediedesigner laver præsentationer, som marketingkampagner, for et bestemt publikum ved hjælp af billeder, skriftlig information, grafik og videoer. Multimediedesignere kan skabe arbejde, som de vil vise på websteder, fjernsyn, i videospil eller i film. De animerer karakterer, arbejder med et projektteam for at sikre, at de holder budgettet og overholder en tidslinje og bruger en række designværktøjer til at fuldføre deres arbejde.

11. Annoncechef

National gennemsnitsløn: $64.381 om året

Primære opgaver: En annoncechef er ansvarlig for at konceptualisere, skabe, administrere, teste og analysere annoncer for et brand. De kan sælge reklameplads eller købe plads fra tv-stationer, sociale medier eller andre virksomheder, mens de også følger et projekts budget, tidslinje og mål. Annoncechefer sørger for, at et brands annoncer forbliver on-brand og appellerer til en målgruppe.

Læs mere: Lær om at være reklamechef

12. Art director

National gennemsnitsløn: $74.820 om året

Primære opgaver: En art director er ansvarlig for, hvordan en kreation dannes og ser ud for et publikum. De kan vælge de billeder, videoer, grafik og overordnede stil, der vil blive vist i design til magasiner, hjemmesider, produktemballage og andre produktioner som film og tv. Art directors har normalt et team af kreative, som tekstforfattere, grafiske designere og multimediespecialister, som de fører til at fuldføre deres vision.

Læs mere: Lær om at være kunstdirektør

13. Indholdsstrateg

National gennemsnitsløn: $77.897 om året

Primære opgaver: En indholdsstrateg er ansvarlig for at udvikle og vedligeholde et brands indholdsstrategi afhængigt af virksomhedens mål og deres slutbrugeres behov. De kan arbejde sammen med et team af forfattere, designere og kunstnere for at skabe de bedste budskaber på tværs af forskellige medier, så en målgruppe kan oprette forbindelse til, modtage undervisning fra eller på anden måde engagere sig i et stykke indhold. Indholdsstrateger opretter indholdskalendere, organiserer en sammenhængende indholdsdistributionsplan og udfører regelmæssigt indholdsrevisioner.

Sådan får du et job i multimedie

Hvis du er interesseret i en stilling inden for multimedie, kan du overveje at følge disse trin for at komme i gang med karrieren:

1. Optjen en grad

Selvom du ikke nødvendigvis behøver at tjene en grad for at arbejde i multimedier, kan nogle arbejdsgivere kræve en associeret eller bachelorgrad med en vis erfaring. Du kan overveje at få en grad i kunst, animation, marketing, computergrafik eller et beslægtet felt, med kurser i digital markedsføring, multimediekommunikation, grafisk design, fotografi, produktion, animation eller filmskabelse, afhængigt af hvad dine interesser er, og hvad du ønsker at gøre som en karriere efter du er færdiguddannet.

2. Gennemfør praktikophold eller shadowing

Under college kan du overveje at tilmelde dig et praktikophold eller finde en professionel til jobskygge efter eksamen. Disse typer muligheder vil give dig et glimt fra den virkelige verden af, hvordan en karriere inden for multimedie kan være for dig og hjælpe dig med at komme i kontakt med andre i samme branche. I løbet af et praktikophold kan du være ansvarlig for et specifikt projekt og være i stand til at beskrive den indflydelse, du havde på organisationen i dit CV. Når du er klar til at søge en stilling inden for området, kan du kontakte de personer, du har arbejdet med, for at få en anbefaling eller vejledning.

3. Identificer dine interesser

Fordi der er så mange karriereveje, du kan tage, hvis du vil arbejde med multimedier, kan det være nyttigt at identificere, hvilken del af multimediet og de tilhørende karrierer, der er mest interessant for dig. Dette kan drive hvilke kurser du tager på college eller påvirke hvilke virksomheder du søger stillinger hos. At vide, hvor dine interesser ligger, betyder også, at du kan lære de specifikke værktøjer og programmer, du skal bruge for at få succes på området.

4. Lav freelance eller frivilligt arbejde

At fuldføre freelance- eller frivilligt arbejde giver dig mulighed for at lære det håndværk, du har valgt inden for multimedieområdet. Uanset om du freelancer, arbejder frivilligt eller gør begge dele for forskellige kunder og organisationer, bør du være i stand til at opbygge dit netværk til at inkludere dem, du har arbejdet med, samtidig med at du opbygger din viden om branchetendenser og værktøjer.

5. Byg din portefølje

Du kan opleve, at en arbejdsgiver, der ansætter til en multimediestilling, enten kræver eller foretrækker at se en portefølje eller demo-rulle af dit arbejde. Dette kan omfatte universitetsprojekter, freelancearbejde, arbejde, du har udført på frivillig basis eller enhver erfaring, du har fået fra praksisprojekter. En portfolio viser dine styrker og viden i branchen og er en fantastisk måde for en arbejdsgiver at lære mere om dig, din stil og hvorfor du måske passer godt til deres ledige job.

Overvej at bygge en online portefølje, så du nemt kan dele et webstedslink med en arbejdsgiver eller inkludere et klikbart link på dit CV.

6. Deltag i netværksarrangementer

Netværksarrangementer giver dig mulighed for at lære mere om branchen og komme i kontakt med andre, der allerede arbejder inden for området. Disse arrangementer giver dig mulighed for at stille spørgsmål, finde ud af mere om, hvor folk arbejder, og hvad de laver og muligvis finde en mentor eller jobmulighed. Du kan også udforske at deltage i en branchekonference, læse branchespecifikke blogs og interagere med forfatteren, gå til en messe eller deltage i en særlig interessegruppe. Alt dette er læringsmuligheder, hvor du også kan markedsføre dig til en potentiel ny arbejdsgiver.

7. Søg stillinger

Der er mange måder, hvorpå du kan søge en stilling inden for multimedie. Du kan starte med at søge online jobtavler eller se, om din særlige interessegruppe har opslået nye stillinger, som du er kvalificeret til. Når du ser et jobopslag, der interesserer dig, skal du læse det grundigt for at sikre dig, at du opfylder minimumskravene for stillingen. Hvis du ikke gør det, vil du måske fortsætte din jobsøgning, men viden om, hvilken erfaring eller hvilke kompetencer du måske mangler, kan uddanne dig om, hvad der kan være fordelagtigt at opnå, hvis du vil vokse i din karriere.

Når du søger stillinger, kan det være en god ide at kontakte dem, du har været i praktik med eller har forbindelse med tidligere for at se, om de har indsigt i arbejdsgivere, der ansætter. Undersøg det firma, du er interesseret i, for at sikre, at det passer godt til det, du i sidste ende ønsker at gøre.

Svend Dalgaard
Svend Dalgaard Multimedier er et felt, der kombinerer forskellige medier for at skabe indhold, der er informativt og engagerende for et publikum. Mange kreative arbejder i et multimediefelt, fordi det er en branche, hvor du kan bruge din viden, ekspertise og færdigheder til at skabe noget, som et tiltænkt publikum vil nyde og drage fordel af. Efterhånden som teknologien fortsætter med at udvikle sig, kan du opleve, at multimedieområdet fortsætter med at vokse, hvilket giver flere karrieremuligheder og veje, der er af interesse for dig.