13 Matematik- Og Kunstkarrierer, Der Kombinerer STEAM-koncepter

Hvis du er interesseret i at kombinere matematik og kunst, er der mange muligheder. Teknologi-, underholdnings-, medicin-, fremstillings- og byggeindustrien er flere områder, hvor du kan finde matematik- og kunstkarrierer. Derudover giver mange karrierer, der kombinerer matematik og kunstfærdigheder, ofte betydelige lønninger. I denne artikel udforsker vi 13 matematik- og kunstkarrierer, der kan give dig muligheden for at kombinere din opmærksomhed på detaljer, tekniske evner, kreativitet og matematiske færdigheder.

Hvilken slags karriere kombinerer kunst og matematik?

Matematik- og kunstkarrierer kombinerer ofte elementer fra en række forskellige discipliner, herunder videnskab, teknologi, teknik, kunst og matematik. Disse STEAM-karrierer kan tilbyde en bred vifte af muligheder for at udvikle dine færdigheder inden for områder, der ofte har stor efterspørgsel. For eksempel er webdesignere, ingeniører og arkitekter nogle af de fagfolk, du kan finde, som kombinerer matematik og kunst i deres karriere. Karrierer, der fokuserer mere på kunstnerisk design, men også inkorporerer matematik, kan omfatte job inden for underholdning, udsendelse og kommunikation.

Relateret: Din guide til 15 af de bedst betalte STEM-job

13 matematik- og kunstkarrierer at udforske

Overvej følgende jobroller, hvis du er interesseret i at kombinere matematik og kunst i din karriere:

1. Animatør

National gennemsnitsløn: $42.306 om året

Primære opgaver: Animatorer producerer flere billeder i en række rammer, som de sekvenserer sammen for at skabe en illusion af bevægelse gennem animationer. Disse fagfolk kombinerer matematik og kunstneriske tilgange til at skabe film, kortfilm, reklamer og andre former for videomedier ved hjælp af digitale og håndtegnede billeder, 2D- og 3D-modeller. Animatorer arbejder ofte i 2D- og 3D-modelfremstilling, computergenereret animation eller stop-frame-animation.

Læs mere: Lær om at være en animator

2. Webdesigner

National gennemsnitsløn: $47.361 om året

Primære opgaver: Webdesignere kombinerer kodning, kunst og designfærdigheder for at planlægge, skabe og kode websteder og websider. Disse fagfolk overvejer designelementer som farver, skrifttyper, grafik, billeder og tekst for at udvikle et websteds æstetik. Typisk anvender webdesignere kodningsfærdigheder i HTML til at skabe layoutet og det overordnede udseende af et websted eller en webside, herunder tekstplacering, billedstørrelse og andre elementer.

Læs mere: Lær om at være webdesigner

3. Grafisk designer

National gennemsnitsløn: $47.899 om året

Primære opgaver: En grafisk designer skaber visuelle koncepter, tegninger og designs med computersoftware, men de kan også færdiggøre deres arbejde i hånden. Disse fagfolk kombinerer geometri, rumlig bevidsthed, teknologi og kunstneriske teknikker for at producere layout og produktionsdesign til en bred vifte af applikationer. Nogle applikationer, grafiske designere, kan anvende deres færdigheder til at inkludere reklamer og salgsfremmende materialer, produktdesignprototyper, logoer og 2D-computermodeller.

Læs mere: Lær om at være grafisk designer

4. 3D-modeller

National gennemsnitsløn: $53.142 om året

Primære opgaver: En 3D-modeller arbejder med sofistikeret computersoftware til at skabe virtuelle repræsentationer af et objekt. Disse fagfolk kombinerer matematik, som geometri og trigonometri, med visuelt design og kunstneriske færdigheder. En 3D-modeller kan arbejde i en række industrier, herunder underholdning og film, medicinsk billedbehandling, informationsteknologi, fremstilling og konstruktion.

Relateret: Karrierer i 3D-design: Hvad kan man forvente og job at overveje

5. Indretningsarkitekt

National gennemsnitsløn: $57.071 om året

Primære opgaver: En indretningsarkitekt kombinerer kunstneriske designfærdigheder og rumlig bevidsthed for at skabe tiltalende og funktionelle designs til indersiden af ​​bygninger. Mange indretningsarkitekter arbejder sammen med private kunder om at udvikle designplaner, der kan inkorporere konstruktion, dekoration og andre kunstneriske elementer. Disse fagfolk skal have en skarp følelse af rumlig bevidsthed, da de arbejder med eksisterende strukturelle elementer for at inkorporere designs, der er sikre, funktionelle og attraktive.

Læs mere: Lær om at være indretningsarkitekt

6. Teknisk skribent

National gennemsnitsløn: $57.662 om året

Primære opgaver: En teknisk forfatter kombinerer deres kreativitet, skriftlige kommunikation og tekniske færdigheder til at skrive diagrammer, manualer og vejledninger til tekniske applikationer. Mange tekniske skribenter laver instruktionsmanualer, how-to-vejledninger, artikler og andre dokumenter, hvori de opdeler komplekse emner til forklaringer, som brugerne lettere kan forstå. Mange tekniske forfattere arbejder inden for informationsteknologi, datalogi, sundhedspleje og fremstillingsindustrien.

Læs mere: Lær om at være en teknisk forfatter

7. Videospilsdesigner

National gennemsnitsløn: $63.970 om året

Primære opgaver: En videospildesigner udvikler karaktererne, historien og dialogen til videospil. Disse fagfolk kombinerer deres kunstneriske færdigheder og kreativitet med deres tekniske færdigheder for at samarbejde med udviklingsteams for at producere spillets grafiske elementer. Ud over de primære spilelementer hjælper designere også udviklere med at etablere reglerne for spilfunktioner.

Relateret: Sådan bliver du videospildesigner

8. Bygningsingeniør

National gennemsnitsløn: $87.591 om året

Primære opgaver: Bygningsingeniører planlægger og designer bygninger, broer, dæmninger, tunneller, vejbaner og andre strukturer. De kombinerer deres ingeniør- og matematikfærdigheder med deres opmærksomhed på detaljer, som designelementer, for at udvikle tegninger og skitser til byggeprojekter. Disse fagfolk samarbejder også med arkitekter og andre strukturelle designteams for at implementere de planer, de udvikler.

Læs mere: Lær om at være bygningsingeniør

9. Videoingeniør

National gennemsnitsløn: $95.802 om året

Primære opgaver: Videoingeniører er ansvarlige for installation og vedligeholdelse af videoudstyr, hvor de anvender deres videografiske, tekniske og ingeniørmæssige færdigheder. Disse fagfolk driver elektronisk udstyr til radio- og tv-udsendelser. Nogle videoteknikere kan også styre lydudstyret til lydkvalitet og lydstyrkeregulering under udsendelser. De kan arbejde i film og tv, journalistik og andre brancher, hvor videomedier er almindelige.

10. Softwareudvikler

National gennemsnitsløn: $106.164 om året

Primære opgaver: En softwareudvikler skaber computerprogrammer og applikationer. De arbejder typisk på et team af udviklere og softwareingeniører for at designe, teste og implementere softwareprogrammer og applikationer for at imødekomme brugernes behov. Disse fagfolk kombinerer deres tekniske færdigheder, matematiske færdigheder og designfærdigheder for at anbefale softwareintegrationer og -opgraderinger, anvende løsninger på fejl i applikationer og sikre funktionaliteten af ​​deres designs.

Læs mere: Lær om at være softwareudvikler

11. Front-end udvikler

National gennemsnitsløn: $106.817 om året

Primære opgaver: Frontend-udviklere er ansvarlige for vedligeholdelse og løbende opdateringer af hjemmesider, websider og andre digitale applikationer. De kombinerer deres kreativitet, designfærdigheder, tekniske evner og programmeringsevner for at kode hjemmesideelementer som udseende og kommandoer og funktioner. De implementerer også løsninger, når de skal fejlfinde og rette fejl i koden til online og digitale applikationer.

Læs mere: Lær om at være front-end-udvikler

12. Arkitekt

National gennemsnitsløn: $106.965 om året

Primære opgaver: Arkitekter planlægger og designer bygninger og andre strukturer og spiller ofte en væsentlig rolle i opførelsen af ​​disse strukturer. De kombinerer kunstneriske designfærdigheder, teknologi, ingeniørprincipper og bygningsdesign for at skabe konturer og tegninger. Arkitekter samarbejder også med ingeniører for at gennemgå byggeplaner og effektiviteten af ​​deres design for at sikre funktionalitet og sikkerhed med tiltalende funktioner.

Læs mere: Lær om at være arkitekt

13. Produktdesigner

National gennemsnitsløn: $118.654 om året

Primære opgaver: Produktdesignere overvejer brugeroplevelse og funktionalitet for at skabe design til produkter, som virksomheder fremstiller. De kombinerer ofte forretningsfærdigheder, tekniske færdigheder, kreativitet og matematik for at producere 2D- og 3D-repræsentationer af potentielle produkter. De arbejder ofte i fremstillingssektorer, hvor de implementerer deres design til en række produkter, herunder maskiner, forbrugerprodukter og materialer til andre applikationer.

Uffe Kragh
Uffe Kragh Hvis du er interesseret i at kombinere matematik og kunst, er der mange muligheder. Teknologi-, underholdnings-, medicin-, fremstillings- og byggeindustrien er flere områder, hvor du kan finde matematik- og kunstkarrierer. Derudover giver mange karrierer, der kombinerer matematik og kunstfærdigheder, ofte betydelige lønninger. I denne artikel udforsker vi 13 matematik- og kunstkarrierer, der kan give dig muligheden for at kombinere din opmærksomhed på detaljer, tekniske evner, kreativitet og matematiske færdigheder.