13 Kulinariske Job, Der Betaler Godt

13 Kulinariske Job, Der Betaler Godt

Hvis du kan lide at arbejde med mad, kan du overveje en stilling i den kulinariske industri. Der er mange måder, du kan bidrage til at give en mindeværdig madoplevelse, så det er vigtigt at skræddersy din forskning til roller, der fremhæver dine færdigheder. I denne artikel diskuterer vi den kulinariske industri og udforsker 13 kulinariske karrierer, der betaler mere end $30.000 om året.

Hvad er den kulinariske industri?

Den kulinariske industri omfatter alle de job, der er relateret til madlavning og præsentation. Det er tæt knyttet til gæstfrihedsbranchen, da mange hoteller og konferencecentre har restauranter og tilbyder catering. Du kan arbejde i mange forskellige sektorer af den kulinariske industri, herunder:

Administrativ støtte

Administrativt støttepersonale hjælper ledere og ejere med at tage sig af forretningssiden af ​​en restaurant eller cateringvirksomhed. De arbejder ofte med økonomiske optegnelser, arkiverer og organiserer papirer og bestiller forsyninger. De kan også arbejde med leverandører og logistisk personale for at planlægge ordrer. Administrative medarbejdere overvåger ofte planlægningen og hjælper også med ansættelsesprocessen.

Ledelse

Ledelsesteamet fører tilsyn med forretningsdriften i en kulinarisk virksomhed. De håndterer økonomi, ansættelser, tilladelser, logistik, inventar og andre aspekter af at drive en restaurant, cafe eller cateringfirma. Ledelsen er normalt også involveret i planlægning af reparationer og opgradering af apparater eller bygninger.

Logistik

Folk, der arbejder i kulinarisk logistik, pakker, bestiller og leverer forsyninger og mad, der er nødvendige for at drive kulinariske virksomheder. Logistikpersonalet kan også være involveret i reparation af udstyr og vedligeholdelse af fødevaresikkerhedskrav, især med hensyn til opbevaring af fødevarer.

Køkken personale

Køkkenpersonalet omfatter alle involverede i tilberedning og præsentation af mad. De er ansvarlige for sikker opbevaring og tilberedning af mad samt sanering af deres arbejdspladser. Køkkenpersonalet består af mange forskellige roller, afhængigt af virksomheden, men omfatter normalt forberedelseskokke, linjekokke, souschefer og chefkokke.

Hjælpepersonale

Kulinarisk supportpersonale omfatter bartendere, servere, opvaskemaskiner og bussere. Mennesker i disse roller arbejder ofte direkte med kunder eller leverer de værktøjer, som andre medarbejdere har brug for for at udføre deres opgaver.

Relateret: Top 12 karrierer inden for mad

13 højtlønnede kulinariske jobs

Her er 13 kulinariske stillinger, der betaler mere end $30.000 om året. Bemærk, at lønningerne nedenfor blev udfyldt ved hjælp af data fra Bonjoures Salaries:

1. Konditor

National gennemsnitsløn: $34.749 om året

Primære opgaver: Konditorer skaber, forbereder, dekorerer og præsenterer kager, småkager, tærter og andre konfekture. De står for at tilberede desserter til en restaurant, bageri eller cateringfirma. De skal være fortrolige med traditionel konfekt og designe nye til at vise, sælge og bringe til arrangementer. Konditorer er ofte kreative og præcise. De skal have fremragende tidsstyringsevner og være i stand til at følge komplekse anvisninger.

2. Kulinarisk specialist

National gennemsnitsløn: $34.890 om året

Primære opgaver: En kulinarisk specialist leverer madservice til militære ledere. De er ansvarlige for at designe menuer, bestille ingredienser og forsyninger og føre tilsyn med spisefaciliteter. Kulinariske specialister kan også være ansvarlige for at føre optegnelser og tildele et budget. De er meget organiserede og fremragende problemløsere.

3. Catering

National gennemsnitsløn: $40.408 om året

Primære opgaver: Cateringvirksomheder er ansvarlige for madservicen ved arrangementer. De arbejder tæt sammen med kunderne for at bestemme deres budget og behov, og derefter forhandler de med leverandører om ingredienser, siddepladser og andre fornødenheder. Cateringfirmaer tilbereder, præsenterer og serverer mad til gæster, ligesom de opstiller og nedbryder borde, stole og madservicestationer ved arrangementer. Cateringvirksomheder bør være dygtige til kundeservice og tidsstyring.

Relateret: Lær om at være caterer

4.Indkøbskoordinator

National gennemsnitsløn: $42.771 om året

Primære opgaver: Indkøbskoordinatorer fører tilsyn med ordrerne for alle ingredienser, forsyninger og andre indkøb, som en kulinarisk virksomhed foretager. De arbejder tæt sammen med leverandører og forhandler ofte kontrakter. De planlægger også regelmæssige leveringer, administrerer indkøbsordrer og sporer forsendelser. Indkøbskoordinatorer bør være fremragende kommunikatører, meget organiserede og i stand til nemt at skifte mellem opgaverne.

5.Vinsommelier

National gennemsnitsløn: $43.440 om året

Primære opgaver: Vinsommelierer arbejder tæt sammen med ledelsen for at udvikle et vinkort og anbefale mad- og vinkombinationer. Sommeliers foreslår også vine til spisende gæster baseret på deres måltider og personlige præferencer. De træner ofte tjenere i de tilgængelige vine, herunder hvordan man beskriver, opbevarer og serverer dem. Sommeliers forhandler også med leverandører, administrerer budgetter og organiserer begivenheder.

6. Restaurant bar manager

National gennemsnitsløn: $44.228 om året

Primære opgaver: Restaurant bar ledere fører tilsyn med den daglige drift af en bar i en restaurant. De arbejder tæt sammen med andre ledere for at udvikle et budget og bestille forsyninger. Restaurant bar ledere er ansvarlige for at ansætte, træne og føre tilsyn med barpersonale. De administrerer også typisk barens beholdning, sikrer, at enhver licensudstedelse er aktuel, planlægger salgsfremmende begivenheder og forhandler kontrakter med leverandører.

7. Sous chef

National gennemsnitsløn: $46.888 om året

Primære opgaver: Souschefer er assistenter for køkkenchefen. De er ansvarlige for at føre tilsyn med madlavning, styring af inventar, design af menuer, uddannelse af køkkenpersonale og planlægning af tidsplaner. Souschefer kan også fungere som støtte for andet køkkenpersonale, hvis det er nødvendigt. De håndterer kundeproblemer og overvåger køkkenets arbejdsgange, sanitet og opbevaringsprocedurer.

Relateret: Lær om at være souschef

8. Ernæringsekspert

National gennemsnitsløn: $47.572 om året

Primære opgaver: Ernæringseksperter er ernæringseksperter, der hjælper deres kunder med at nå deres diætmål. De kan arbejde direkte med klienter eller i sundhedspleje, uddannelse eller langtidspleje. De udvikler madplaner, hjælper kunder med at spore deres fremskridt og underviser offentligheden om ernæring. Ernæringseksperter bør have forståelse for forskningsmetoder og holde sig ajour med tendenser og forskning.

Relateret: Lær om at være ernæringsekspert

9. Restaurantchef

National gennemsnitsløn: $48.205 om året

Primære opgaver: Restaurantchefer står for den daglige drift af restaurantdrift. De opretter budgetter, styrer restaurantens økonomi og arbejder tæt sammen med leverandører for at bestille forsyninger, ingredienser og andre fornødenheder. Restaurantchefer er også ofte involveret i markedsføring og netværk for at opbygge restaurantens brand. De kan skrive tidsplaner og er normalt involveret i ansættelse og uddannelse af personale.

Relateret: Lær om at være restaurantchef

10. Specialist i fødevaresikkerhed

National gennemsnitsløn: $63.631 om året

Primære opgaver: Fødevaresikkerhedsspecialister sørger for, at fødevarer pakkes og opbevares korrekt. De skriver sikkerhedsmanualer og udfører audits eller inspektioner for at verificere, at lagerfaciliteter, forberedelsesstationer og madlavningsoverflader er korrekt vedligeholdt. De arbejder også med fødevaredistributører, processorer og pakkefaciliteter og holder præsentationer om fødevaresikkerhedsprotokoller.

11. Mad- og drikkevareansvarlig

National gennemsnitsløn: $70.745 om året

Primære opgaver: Mad- og drikkevarechefer arbejder tæt sammen med restaurantchefen for at føre tilsyn med restaurantens daglige drift. De hjælper med at designe menuer og sikrer, at mad og drikkevarer opbevares sikkert. Mad- og drikkevarechefer fører også tilsyn med ansættelse, træning og planlægning af personale, og de er typisk også ansvarlige for kundeserviceoplevelsen, herunder at interagere direkte med kunder og håndtere eventuelle bekymringer.

12. Fødevareteknolog

National gennemsnitsløn: $72.381 om året

Primære opgaver: Fødevareteknologer er fødevareforskere, der fremstiller fødevarer og udvikler metoder til sikker konservering og forarbejdning af fødevarer. De er ansvarlige for at føre tilsyn med sikkerhedsprotokoller og revidere opskrifter for at imødekomme kundernes efterspørgsel. Fødevareteknologer overvåger også virkningerne af tilsætningsstoffer, skriver rapporter, arbejder med fabriksprocesser og lancerer nye produkter.

13. Privat kok

National gennemsnitsløn: $81.686 om året

Primære opgaver: Private kokke arbejder normalt med individuelle familier for at forberede deres måltider og overvåge deres ernæring. De arbejder ofte tæt sammen med familien eller husstanden for at forstå deres kostbehov, og de er ansvarlige for at købe ingredienser, lave mad og rydde op efter måltiderne. Personlige kokke specialiserer sig ofte i særlige kostbehov, såsom paleo, vegansk eller vegetarisk kost.

Filip Jepsen
Filip Jepsen Hvis du kan lide at arbejde med mad, kan du overveje en stilling i den kulinariske industri. Der er mange måder, du kan bidrage til at give en mindeværdig madoplevelse, så det er vigtigt at skræddersy din forskning til roller, der fremhæver dine færdigheder. I denne artikel diskuterer vi den kulinariske industri og udforsker 13 kulinariske karrierer, der betaler mere end $30.000 om året.