13 Karrierer Inden For Humaniora At Udforske

Studerende, der hovedfag i humaniora, lærer ofte en række færdigheder, der kan gøre dem egnede til mange karrierer. De fleste af disse karrierer involverer at arbejde med mennesker og bruge kreative evner til at brainstorme unikke ideer og løse problemer. At have en grad i kunst og humaniora kan hjælpe dig med at udvikle vigtige arbejdspladsfærdigheder såsom tidsstyring, organisatoriske talenter og stærke kommunikationsevner. I denne artikel skitserer vi 13 almindelige karrierer inden for humaniora, deres gennemsnitlige lønninger og de primære opgaver, de har.

Opret et CV på Bonjoures
    Hvad er humanistiske karrierer? ----------------------------

Humanistiske karrierer er dem, hvor du bruger principper fra studier i kunst, sprog og litteratur. De færdigheder, studerende udvikler fra humanistiske grader, er ofte færdigheder, som arbejdsgivere søger efter, da de kan bringe kreativitet, kritisk tænkning og problemløsningsevner til arbejdspladsen. I en humanistisk karriere kan du arbejde på institutioner som museer og universiteter, eller du kan være selvstændig kunstner.

13 karrierer inden for humaniora

Nedenfor er almindelige karrierer, du kan forfølge efter at have modtaget en grad i humaniora:

1 . Musikchef

National gennemsnitsløn: $28.473 om året

Primære opgaver: Musikledere vil arrangere, udvælge og dirigere musikstykker, som musikere kan optræde. Disse professionelle leder kunstnere gennem forskellige musikstykker og sikrer, at alle forbliver i harmoni med tonehøjder, mønstre og beats gennem hvert stykke. De vil ofte træne musikere til at optræde ved koncerter og koncerter. Musikledere kan arbejde i skoler, musicals, orkestre eller kor.

2 . Fotograf

National gennemsnitsløn: $14,52 i timen

Primære pligter: En fotograf tager billeder i øjeblikket for visuelt at fortælle en historie. De tager deres egne billeder og bruger redigeringsevner på deres computer til at gøre billederne visuelt tiltalende for kunderne. De har ofte brug for fotoredigeringsfærdigheder for at anvende komposition, belysning og attraktive farveelementer på et billede. Fotografer ved, hvordan man betjener forskelligt fotoudstyr såsom kameraer, linser, lys og stativer. En fotograf kan fange begivenheder som bryllupper, banketter eller portrætter.

3 . Grafisk designer

National gennemsnitsløn: $17,73 i timen

Primære opgaver: Grafiske designere arbejder tæt sammen med kunder for at skabe designs til logoer, brochurer, annoncer, hjemmesider eller andre digitale og trykte formater. De bruger farvepaletter, skrifttyper og fotografier til at skabe design, der visuelt formidler en virksomheds budskab.

4 . engelsklærer

National gennemsnitsløn: $19,30 i timen

Primære pligter: Engelsklærere hjælper børn og unge voksne med at udvikle og forbedre deres engelskkundskaber. Engelsklærere i grundskolen kan undervise eleverne i ordforråd, læsning og skrivning. På ungdomsuddannelserne fokuserer de primært på avanceret læsning og skrivning for at hjælpe eleverne med at styrke disse færdigheder. Disse fagfolk kan også undervise i engelsk som andetsprog for at hjælpe ikke-engelsktalende studerende med at opbygge deres ordforråd og sprogfærdigheder.

5 . Teknisk skribent

National gennemsnitsløn: $20,04 i timen

Primære pligter: Tekniske forfattere opretter dokumenter såsom instruktionsvejledninger, udstyrsmanualer og artikler for at gøre teknisk information lettere at forstå for læserne. De skriver dokumenter i overensstemmelse med organisatoriske standarder for klarhed, kortfattethed og stil. De kan også redigere, standardisere eller foretage rettelser til dokumenter skrevet af andre. Tekniske forfattere samarbejder ofte med fageksperter i organisationen for at verificere indholdets nøjagtighed.

6 . Fundraising manager

National gennemsnitsløn: $45.193 om året

Primære pligter: En fundraising manager arbejder ofte i nonprofitorganisationer eller andre organisationer for at sikre, at fundraising-indsatsen fungerer korrekt. De vil arbejde med og instruere frivillige, opbygge og administrere fundraising-budgettet, finde donorer og organisere fundraising-begivenheder afholdt af organisationen. Fundraising-ledere brainstormer og laver ofte strategier for at maksimere donorengagementet, øge donorindtægterne og forbedre donorfastholdelsen.

7 . Kreativ forfatter

National gennemsnitsløn: $23,87 i timen

Primære pligter: En kreativ forfatter fortæller en historie gennem skrivning. Indholdet, de skaber, er originalt og lokkende. De kan skabe deres indhold, så det passer til forskellige formater inden for trykte og digitale medier. Kreative forfattere vil lave indhold centreret omkring fiktion eller faglitteratur. De kan indsende deres arbejde til websteder, artikler, fagblade, blogs eller magasiner. Kreative forfattere er ofte ansvarlige for at gennemgå deres eget arbejde for at identificere eventuelle grammatiske eller stavefejl, før de indsender det.

8 . Lingvist

National gennemsnitsløn: $23,97 i timen

Primære opgaver: Lingvister støtter organisationer ved at oversætte, transskribere og fortolke information fra et fremmedsprog til modersmålet. De kan samarbejde med forskellige kulturer, der taler forskellige sprog. I de fleste tilfælde kræver det at arbejde som lingvist flydende i to eller flere sprog. Sprogforskere kan også bruge deres sprogfærdigheder til at forbedre naturligt sprogprogrammering, diktering og kunstig intelligens-teknologi.

9 . Museumsinspektør

National gennemsnitsløn: $52.295 om året

Primære opgaver: Museumskuratorer administrerer samling og præsentation af forskellige udstillinger fundet på museer eller kunstgallerier. De planlægger og tilrettelægger udstillinger, der passer godt til museets samlede miljø. De organiserer museets genstande og sikrer, at de er i god stand til gæstevisning. Museumskuratorer køber og forhandler priser på kunstgenstande, artefakter og andre genstande, de håber at vise.

10 . Instruktionsdesigner

National gennemsnitsløn: $58.420 om året

Primære opgaver: Instruktionsdesignere skaber træningsmaterialer for at lette medarbejder- eller kundeuddannelse for at understøtte en organisations produkter, politikker eller procedurer. De skaber kurser og materialer, der opfylder læringsbehovene og stilene hos den tiltænkte målgruppe. En succesfuld instruktionsdesigner forstår, hvordan man designer materialer, der tilskynder til læring gennem forskellige målgrupper og læringsstile.

11 . Indretningsarkitekt

National gennemsnitsløn: $58.525 om året

Primære opgaver: Indretningsarkitekter bygger og skitserer interiørdesign til virksomheder eller huse. De tager ofte den overordnede idé om et design fra en kunde og bygger et visuelt tiltalende resultat. Indretningsarkitekter vil købe og finde de nødvendige materialer til at designe hvert rum. De er velinformerede om sikkerhedsregler og -forskrifter og sætter dem på plads, når de designer boliger og virksomheder.

12 . Art director

National gennemsnitsløn: $72.637 om året

Primære opgaver: En art director arbejder i ledelse for at samarbejde med en grafisk designer og tekstforfatter for at skabe projekter, der kommunikerer en virksomheds budskab og brand. De kan skabe deres overordnede idé om et projekt ved at udarbejde et storyboard eller en skitse og derefter instruere medarbejderne, hvordan de opbygger denne vision. Art directors har et stærkt kendskab til målgrupper og de medier, de skaber for.

13 . Journalist

National gennemsnitsløn: $36,10 i timen

Primære pligter: En journalist forsker i et bestemt emne og rapporterer derefter resultater og konklusioner til et bredere publikum gennem trykte, digitale eller broadcastede medier. Journalistik dækker forskellige emner, der kan påvirke samfundet, appellere til forskellige målgrupper og har forskellige krav til objektivt at rapportere fakta. En journalists rolle kan antage forskellige former såsom undersøgende rapportering, indslag, klummer og anmeldelser.

Benjamin Hviid
Benjamin Hviid Studerende, der hovedfag i humaniora, lærer ofte en række færdigheder, der kan gøre dem egnede til mange karrierer. De fleste af disse karrierer involverer at arbejde med mennesker og bruge kreative evner til at brainstorme unikke ideer og løse problemer. At have en grad i kunst og humaniora kan hjælpe dig med at udvikle vigtige arbejdspladsfærdigheder såsom tidsstyring, organisatoriske talenter og stærke kommunikationsevner. I denne artikel skitserer vi 13 almindelige karrierer inden for humaniora, deres gennemsnitlige lønninger og de primære opgaver, de har.