13 Karrierer Inden For Animation: Med Jobopgaver Og Løn

13 Karrierer Inden For Animation: Med Jobopgaver Og Løn

Animation er en kunstform, der tilbyder karrierer inden for en række forskellige brancher, herunder underholdning, reklame, webudvikling, matematik, teknik og medicin. Kunstnere bruger forskellige typer animation til at skabe unikt indhold til reklamer, film, videospil og andre medier. Hvis du har kunstneriske evner eller en interesse for datalogi, kan det være givende for dig at forfølge en karriere inden for animation. I denne artikel forklarer vi, hvad animation er, skitserer typerne af animation og lister 13 karrierer, du kan forfølge inden for animation.

Hvad er animation?

Animation er en kunstteknik, der hjælper med at afbilde tegninger og figurer til film. Denne kunstform kombinerer designelementer såvel som datalogi for at skabe animerede sekvenser såsom film og reklamer. De fleste kunstnere laver animationer med computergenererede billeder, men nogle laver stadig animationer med fysiske modeller og håndtegnede illustrationer.

5 typer animation

Her er de fem typer animation og deres egenskaber:

Traditionel animation

Traditionel animation er håndtegnede billeder, der viser hver scene i en film, billede-for-billede. Klassiske animationsfilm og tegnefilm er eksempler på denne type animation. Animationskunstnere, der bruger traditionel animation, gør dette med acetatark, som er klart papir, der hjælper med at tegne nøjagtige bevægelser og skabe en progression fra en ramme til en anden.

Denne type animation var meget populær, før computergenererede billeder blev mulige.

2D animation

2D-animation bruger vektorbilleder til at skabe motion graphics. I lighed med traditionel animation kan kunstnere illustrere billede for billede, men kan skabe karakterrigger ved hjælp af computersoftware, som giver dem mulighed for at flytte og posere karakterer. Karakterrigge er grundlæggende skeletter af en illustration, der tillader bevægelse af specifikke dele ved hjælp af computerkontroller.

3D animation

3D-animation er fuldstændig computergenereret. Kunstnere skaber karakterer, objekter og kulisser med rigs, så de animerer illustrationer med et computerprogram i stedet for at tegne hver enkelt ramme. Denne type animation er den mest populære. Selvom 3D-kunstnere og animatorer kan stole på computersoftware til at skabe bevægelse, kræver de samme færdigheder og viden til at illustrere og lave animerede kompositter.

Motion graphics

Motion graphics er animation af former og tekst. Denne type animation kræver ikke historie som de andre typer animation. Det bruges mest til webudvikling, reklamer, logoer og modeller til forskning eller design inden for det medicinske, tekniske eller matematiske felt. Grafiske designere kan lære motion graphics for at forbedre deres indholdsskabelser.

Relateret: Sådan bliver du en Motion Graphics Designer

Stop bevægelse

Stop motion er en sekvens af stillbilleder, som en fotograf eller kunstnere fanger af rigtige objekter. Oprettelse af stop-motion-animation kræver, at du opretter modeller af karakterer og indstillinger. Ofte bruger kunstnere lerfigurer eller dukker og justerer dem, før de fotograferer hver scene. Redaktører kan derefter sætte billederne i en sekvens med videoredigeringssoftware for at skabe en film.

13 job inden for animation

Her er 13 karrierer inden for animation at overveje med detaljer om jobopgaver og oplysninger om gennemsnitlige lønninger ifølge Bureau of Labor Statistics and Bonjoures Salaries:

1. Animatør

National gennemsnitsløn: $41.512 om året

Primære opgaver: Animatører er professionelle kunstnere, der tegner og designer til underholdningsindustrien. En animator kan skabe kunst til forskellige medier, såsom film, tv, videospil, sociale medier og markedsføringsindhold, såsom reklamer. De bruger computersoftware til at skabe bevægelser til karakterer og baggrundsscener. Animatorer arbejder også tæt sammen med instruktører, kunstnere og forfattere for at hjælpe med at skabe personlighedstræk, vælge farver og udvikle plots til animationen.

Relateret: Lær om at være en animator

2. 3D kreativ designer

National gennemsnitsløn: $43.483 om året

Primære opgaver: En 3D kreativ designer er en kunstdesignspecialist, der ofte arbejder for multimedievirksomheder eller reklamefirmaer. De udvikler designkoncepter, såsom storyboards og karakterskildringer, så kunstnere og animatorer kan skabe animationer. Til 3D- og stop-motion-animation kan en kreativ designer bruge computersoftware eller fysiske materialer til at skabe prototypemodeller af deres design.

3. Grafiker

National gennemsnitsløn: $45.171 om året

Primære opgaver: En grafiker er en professionel kunstner, der tegner og designer billedmateriale til trykte eller digitale medier. De mødes med kunder for at indsamle detaljer om projektet og skabe konceptdesign ved hjælp af computersoftware, såsom billedredigeringsapplikationer, eller de kan tegne designet i hånden. Ved hjælp af designelementer som farve, lyd, fotografi, animation og typografi skaber grafikere illustrationer og designs til en række forskellige medier. De fleste arbejdsgivere kræver en bachelor i grafisk design. Typisk er grafikere specialiseret i et aspekt af design, såsom hjemmesidedesign, produkt- og emballagedesign eller objektarrangement, som bruges i animation.

4. 3D-modeller

National gennemsnitsløn: $52.862 om året

Primære opgaver: 3D-modellere er animationsspecialister, der skaber 3D-karakterer og indstillinger for animatorer. For at gøre dette skaber de teksturer og overfladerepræsentationer og vikler dem rundt om en 2-dimensionel digital ramme. 3D-modellere designer også skeletter eller karakterrigger, der hjælper animationer med at tilføje bevægelse. Denne karriere kræver en bachelorgrad inden for studieområder, såsom computerdesign, animation, datalogi eller spiludvikling. 3D-modellere kan finde arbejde i en række forskellige industrier såsom film, reklame, rumfart og medicin, hvor de hjælper med forskning og udvikling.

5. Lystekniker

National gennemsnitsløn: $53.126 om året

Primære opgaver: En lystekniker er en designprofessionel, der hjælper med at skabe et realistisk look i film, videospil og andre multimedier. De arbejder i belysningsafdelingen og skaber farvetaster til grøn skærm og lagdeling og hjælper med at udvikle lysrigger, der tilføjer skygge og lys til animerede miljøer. Det er vigtigt, at de forstår lysdesignelementer som refleksioner, skygge, belysning, direkte og indirekte lys samt kontrast og eksponering, så de kan inkorporere den passende belysning i en scene. Med en advokatfuldmægtig inden for lysteknologi eller design kan du arbejde som lystekniker. Oftest modtager de træning på arbejdspladsen fra arbejdsgivere.

6. Kunstner

National gennemsnitsløn: $54.978 om året

Primære opgaver: En kunstner er en design- og underholdningsprofessionel, der illustrerer og designer koncepter til film, webdesign, videospil, reklamer og trykte medier. De tegner karakterer, indstillinger og objekter, som animatorer bruger til at skabe bevægelsessekvenser. De kan også skulpturere karakterer i stedet for at illustrere dem til brug af stop-motion-animation. Kunstnere samarbejder med andre kunstnere, forfattere, instruktører og animatorer for at designe karakterer og skildre historieelementer for at skabe film og videospil. De har computerfærdigheder til at illustrere eller redigere grafik med computersoftware. Kunstnere, der arbejder i animationsstudier eller for reklamefirmaer, har ofte en bachelor i kunst, grafisk design eller billedkunst.

Relateret: Hvad er en multimediekunstner?

7. Sammensætningsvejleder

National gennemsnitsløn: $57.467 om året

Primære opgaver: En compositing supervisor er en visuelle effektekspert, som leder afdelingen for visuelle effekter i et animationsstudie. De hjælper komponister med at kombinere animationsaspekter såsom live action-optagelser, visuelle effekter og computergenererede billeder (CGI) for at skabe et sammenhængende billede. Sammensættende supervisorer opretter tidsplaner, arbejdsgange og sikrer, at afdelingen for visuelle effekter overholder deadlines. Det er nødvendigt med visuelle effekter for at blive en sammensat vejleder erfaring med at komponere og arbejde. Mange sammensætningsvejledere har bachelor- eller kandidatuddannelser i datalogi, computergrafik eller i animation.

8. Videospil designer

National gennemsnitsløn: $69.425 om året

Primære opgaver: Et videospildesign er en grafisk design- og computerprogrammeringsspecialist, der hjælper med at udvikle videospil. De skaber konceptkunst til karakterer og bygger verdener, som karaktererne kan eksistere i, og de hjælper med at skrive historielinjer til spillet. Videospildesignere arbejder sammen med spiludviklere for at skrive kode og skabe videospilmekanikken, såsom brugerinteraktioner. De tester også deres designkoncepter i beta-applikationer. Arbejdsgivere for videospildesignere kræver en bachelorgrad i computerprogrammering, datalogi eller spildesign.

Læs mere: Sådan bliver du videospildesigner

9. 3D-kunstner

National gennemsnitsløn: $65.215 om året

Primære opgaver: En 3D-kunstner er en professionel computerdesigner, der udvikler 3D-modeller af objekter, karakterer og kulisser. De kan arbejde i en række forskellige industrier, herunder underholdning til film- og videospil, reklamer, teknik og medicinsk forskning. Ved hjælp af computerredigerings- og illustrationssoftware skaber de tredimensionel grafik og effekter. De forsker også for at designe nøjagtig repræsentation af karakterer, objekter og baggrunde til film, videospil, mekaniske modeller og reklamer. 3D-kunstnere samarbejder med kreative designere og animatorer for at skabe konceptkunst og storyboards til at guide deres proces. Arbejdsgivere kræver en bachelor i computergrafik eller kunst.

Relateret: Lær hvordan du bliver en 3D-kunstner

10. Art director

National gennemsnitsløn: $70.941 om året

Primære opgaver: En art director er en kunst- og designprofessionel, der administrerer visuelle elementer for underholdnings- og reklamevirksomheder. De udvikler stilguider til at hjælpe kunstnere og animatorer med at designe karakterer, historier og andre visuelle elementer. En art director gennemgår og godkender også afsluttende projekter og sikrer, at det opfylder specifikationerne. De fungerer som bindeled mellem kunder og kunstnere for at formidle budskaber og den kunstneriske vision. I animation kan de lede udviklingen af ​​kunst i hver afdeling ved at gennemgå skabernes design og animationer. Art directors kræver en bachelorgrad i kunst.

Relateret: Lær om at være kunstdirektør

11. 3D-animator

National gennemsnitsløn: $72.212 om året

Primære opgaver: En 3D-animator er en professionel i computergrafik, der skaber tredimensionelle animationer til film, videospil, hjemmesider, tv og andre medier. De skaber karakterer, baggrunde og objekter fra konceptkunst og bruger computersoftware til at transformere konceptkunst til motion graphics. 3D-animatorer kan skitsere storyboards i samarbejde med animationsinstruktører og forfattere. De justerer også farve, belysning og teksturer for at skabe realistiske animationskompositter. For at arbejde som 3D-animator kræver arbejdsgivere en bachelor i grafisk design, billedkunst, computergrafik eller animation.

12. Specialeffekt-animator

National gennemsnitsløn: $77.700 om året

Primære opgaver: Specialeffekt-animatorer er kunst- og designspecialister, der skaber bevægelser og billeder ved hjælp af konceptkunst. De skaber effekter i film såsom overnaturlige skabninger eller elementer, naturkatastrofer og karakteristiske forbedringer. En specialeffekt-animator samarbejder med tekniske instruktører og kunstnere for at skabe det ønskede look til deres animationer. Arbejdsgivere af specialeffekt-animatorer kræver mindst en bachelorgrad i computergrafik eller kunst. Specialeffekt-animatorer spiller en vigtig rolle i at skabe et slutprodukt, der ser realistisk ud og fanger designerens konceptkunst.

13. Teknisk direktør

National gennemsnitsløn: $94.746 om året

Primære opgaver: En teknisk direktør er en teknologiekspert, der bistår kunstnere og afdelinger ved at udvikle softwareværktøjer og -processer for at lette animation. De udvikler procedurer for modellering, animation, specialeffekter, belysning og forsknings- og udviklingsafdelingerne i et animations- eller filmstudie. Den tekniske direktør fejlfinder også problemer med computersoftware for at hjælpe kunstnere og animatorer. Denne karriere kræver en kandidatgrad inden for et område, såsom datalogi og teknik, computergrafik eller informationsteknologi.

Erik Andersen
Erik Andersen Animation er en kunstform, der tilbyder karrierer inden for en række forskellige brancher, herunder underholdning, reklame, webudvikling, matematik, teknik og medicin. Kunstnere bruger forskellige typer animation til at skabe unikt indhold til reklamer, film, videospil og andre medier. Hvis du har kunstneriske evner eller en interesse for datalogi, kan det være givende for dig at forfølge en karriere inden for animation. I denne artikel forklarer vi, hvad animation er, skitserer typerne af animation og lister 13 karrierer, du kan forfølge inden for animation.