13 Job For Epidemiologer

13 Job For Epidemiologer

Epidemiologer hjælper vores samfund ved at arbejde på at løse problemer relateret til sygdomme, der rammer mennesker, dyr og planter. En epidemiolog kan arbejde som epidemiolog efter deres uddannelse, eller de kan vælge en relateret karrierevej. Hvis du overvejer at blive epidemiolog eller allerede er det, kan det være nyttigt at forstå, hvilke karrieremuligheder der er tilgængelige for dig. I denne artikel oplister vi 13 job for epidemiologer, herunder professor, sundhedsplejerske, dataanalytiker, politikanalytiker og biostatistiker.

13 jobs for epidemiologer

Mens epidemiolog er en stillingsbetegnelse i sig selv, ønsker nogle, der arbejder inden for dette felt, at bruge deres færdigheder på nye eller anderledes måder. Her er nogle af de bedste job, en epidemiolog kan udføre:

1. Klinisk laboratorieforsker

National gennemsnitsløn: $23.603 om året

Primære opgaver: En klinisk laboratorieforsker er en type videnskabsmand, der arbejder i et laboratorium og udfører forskning eller tester prøver. Kliniske laboratorieforskere kan tage blodprøver for at teste for sygdom eller være en del af et større forskningsprogram. Noget af den forskning og test, som en klinisk laboratorieforsker udfører, kan være relateret til epidemiologi.

2. Professor

National gennemsnitsløn: $65.332 om året

Primære opgaver: En professor er en pædagogisk professionel, der arbejder på det kollegiale niveau. De har normalt brug for en ph.d.-grad for at undervise på dette niveau, og kan arbejde som adjungeret professor, der betales pr. klasse, de underviser, eller som tenure-track professor, der er på fuld tid. Epidemiologiprofessorer underviser normalt studerende, der også planlægger at arbejde inden for dette felt eller et beslægtet felt.

Relateret: Lær om at være adjungeret professor

3. Klinisk vejleder

National gennemsnitsløn: $66.902 om året

Primære opgaver: En klinisk vejleder er en type sundhedspersonale, der fører tilsyn med andre sundhedsprofessionelle i et klinisk miljø. De kan arbejde i en række forskellige sundhedsfaciliteter og hjælpe personalet med at planlægge behandlinger og analysere patientens bekymringer. De har normalt brug for viden om sundhedsmæssige bekymringer for de typer patienter, deres klinik ser, samt viden om forretning og drift.

4. Offentlig sundhedsplejerske

National gennemsnitsløn: $67.847 om året

Primære opgaver: En offentlig sundhedsplejerske er en type sygeplejerske, der specialiserer sig i folkesundhedsspørgsmål, især gennem at uddanne offentligheden om sundhedsproblemer. Offentlige sundhedsplejersker behandler generelt ikke individuelle patienter, men taler i stedet til og deler information med grupper. Mens disse stillinger normalt kræver en sygeplejerskeuddannelse og licens, er de også tæt forbundet med epidemiologi.

5. Infektionsforebyggende læge

National gennemsnitsløn: $71.035 om året

Primære opgaver: En infektionsforebyggende læge er normalt en type sygeplejerske, der undersøger og forebygger infektionsudbrud inden for sundhedsfaciliteter. Deres arbejde er ofte relateret til epidemiologi og kan omfatte at finde kilden til et udbrud, uddanne personalet i at forebygge udbrud og udarbejde planer for, hvordan man håndterer udbrud.

6. Dataanalytiker

National gennemsnitsløn: $72.990 om året

Primære opgaver: En dataanalytiker er en dataprofessionel, der bruger deres færdigheder i matematik og analyse til at forstå data indsamlet gennem forskellige metoder. Epidemiologer er ofte forskningsdataanalytikere, som analyserer data fra forskning og drager konklusioner ud fra det. Dataanalytikere kan arbejde i en række forskellige miljøer, men ofte arbejder epidemiologer i denne rolle i forskningsmiljøer.

Relateret: Lær om at være dataanalytiker

7. Epidemiologisk leder

National gennemsnitsløn: $78.063 om året

Primære opgaver: En epidemiologisk leder er en epidemiologisk professionel, der leder en afdeling eller et team og fører tilsyn med deres forskning og testning. Epidemiologiske ledere kan arbejde på sundhedsfaciliteter, forskningslaboratorier eller for regeringen. De kan blive forfremmet til denne rolle efter at have brugt tid på at arbejde som epidemiolog eller i en anden forsknings- eller sundhedsfunktion.

8. Epidemiolog

National gennemsnitsløn: $81.833 om året

Primære opgaver: En epidemiolog er en videnskabelig og medicinsk professionel, der har specialiseret sig i at analysere og forstå sygdomme, og hvordan de påvirker levende ting, herunder mennesker. Epidemiologer kan arbejde i sundhedsfaciliteter, på forskningslaboratorier, på universiteter eller for regeringen. Et fælles statsligt organ for epidemiologer at arbejde ved er Centers for Disease Control (CDC).

9. Politikanalytiker

National gennemsnitsløn: $88.278 om året

Primære opgaver: En politikanalytiker er en offentlig professionel, der bruger data til at påvirke regeringens politiske beslutninger. De kan indsamle information og lave statistiske analyser af den eller bruge forudsigelser til at fremskrive, hvordan en politik vil påvirke befolkningen. Mens der er mange typer politikanalytikere, for epidemiologer er den mest relevante type en sundhedspolitisk analytiker.

10. Direktør

National gennemsnitsløn: $89.805 om året

Primære opgaver: En direktør er en ledelsesprofessionel, der driver en afdeling, kontor eller virksomhed og fører tilsyn med alle operationer. Selvom de ikke er ekstremt almindelige, er der direktører for epidemiologi i nogle sundhedsfaciliteter, især på forskningsfaciliteter. En erfaren epidemiolog kan vælge denne rolle for at planlægge forskning og komme ind i ledelsen.

11. Dyrlæge

National gennemsnitsløn: $102.334 om året

Primære opgaver: En dyrlæge er en læge, der behandler dyr, herunder husdyr og eksotiske dyr. Dyrlæger har brug for en bevidsthed om epidemiologi, da det vedrører de dyr, de behandler, og der er også specialiserede folkesundhedsdyrlæger, som studerer og behandler sygdomme, der rammer dyr. Da nogle sygdomme kan overføres fra dyr til mennesker, er dette en rolle, der også kan være nyttig for menneskers epidemiologi.

12. Biostatistiker

National gennemsnitsløn: $142.559 om året

Primære opgaver: En biostatistiker er en type statistiker, der analyserer data indsamlet i medicinsk og videnskabelig forskning. De kan arbejde sammen med andre forskningsprofessionelle for at bestemme, hvilke data der skal indsamles, hvad de forventede resultater er, og hvordan dataenes integritet bevares. De arbejder normalt i forskningslaboratorier.

Relateret: Lær om at være biostatistiker

13. Pædiatrisk reumatolog

National gennemsnitsløn: $258.604 om året

Primære opgaver** :** En pædiatrisk reumatolog er en type læge, der er specialiseret i gigtsygdomme, der rammer børn. Da nogle af disse sygdomme kan falde inden for de områder, der er undersøgt af epidemiologer, er der en vis crossover. En reumatolog af enhver art har brug for at fuldføre medicinsk skole og være i stand til at arbejde som læge lovligt.

Robin Ipsen
Robin Ipsen Epidemiologer hjælper vores samfund ved at arbejde på at løse problemer relateret til sygdomme, der rammer mennesker, dyr og planter. En epidemiolog kan arbejde som epidemiolog efter deres uddannelse, eller de kan vælge en relateret karrierevej. Hvis du overvejer at blive epidemiolog eller allerede er det, kan det være nyttigt at forstå, hvilke karrieremuligheder der er tilgængelige for dig. I denne artikel oplister vi 13 job for epidemiologer, herunder professor, sundhedsplejerske, dataanalytiker, politikanalytiker og biostatistiker.