13 Job, Der Betaler Over 500.000 Om året

Du kan finde højtlønnede job i næsten alle steder eller brancher, men de fleste betaler ikke over en halv million dollars. I stedet har succesfulde fagfolk i disse lukrative job – med besparelser og omhyggelig planlægning – potentialet til at tjene mere end $500.000 over tid. I denne artikel udforsker vi nogle job, der kan hjælpe dig med at tjene over $500.000 om året.

13 job, der betaler over 500.000 om året

Her er 13 job, der normalt har lukrative avancement muligheder, som kan hjælpe dig med at tjene over 500k, når du planlægger og har succes i din karriere.

1. Filmskuespiller

National gennemsnitsløn: $11,66 i timen

Primære pligter: En filmskuespiller portrætterer en karakter i en film ved at bruge deres stemme eller fysiske tilstedeværelse. De forsker i alle aspekter af karakteren, husker dialoger, manuskriptforfatteren har skrevet, og udvikler deres eget følelsesliv, så de fremstår autentiske på skærmen. Mange skuespillere laver medieture og reklamebegivenheder og går konstant til audition til deres næste job.

Topfilmskuespillere kan tjene millioner af dollars pr. film, og de kan tjene væsentligt mere ved at udskyde en del af eller hele deres løn mod en del af filmens brutto, kendt i filmindustrien som en "profit-deltagelse"-aftale.

2. Forfatter

National gennemsnitsløn: $18,41 i timen

Primære pligter: En forfatter skriver skuespil, artikler, bøger eller ethvert skriftligt indhold. De tænker over den bedste måde at fortælle en historie på eller formidle deres tanker og bruger et specifikt sprog til at underholde deres publikum. En udgivet forfatter skriver normalt en bog og sender den til forlagene, som derefter giver en kontrakt og forbereder bogen til udgivelse. Andre forfattere foretrækker selv at udgive deres bog, hvilket indebærer at skrive et stykke og fuldføre udgivelsesprocessen på egen hånd.

Selvom processen med at skrive en bog og få den udgivet kan være en udfordring, er der et enormt indtjeningspotentiale, når forfattere får en bogaftale. Selvudgivne forfattere kan tjene flere royalties på et enkelt bogsalg, fordi der er færre ting at betale for i processen. Traditionelt udgivne forfattere tjener dog færre royalties på enkeltbogsalg, men med den udbredte markedsføring og distribution af et forlag kan de tjene flere royalties på mere bogsalg. I begge tilfælde, hvis en bog er virkelig populær og sælger godt, kan forfattere tjene over $500.000 i royalties.

Relateret: Sådan bliver du forfatter

3. Iværksætter

National gennemsnitsløn: $43.930 om året

Primære opgaver: En iværksætter udvikler, designer, producerer, markedsfører og i sidste ende sælger virksomheder for at tjene penge på ideen. De driver og ejer alt fra små tøjbutikker til tech startups. De kan også udvikle deres egne innovative produkter og tjenester. Iværksættere laver ofte en forretningsplan, anskaffer finansiering og ressourcer, ansætter arbejdskraft og yder ledelse og ledelse til virksomheden.

At arbejde som iværksætter er en af ​​de bedste karrierer, der kan hjælpe folk med at tjene over $500.000 om året, fordi en lukrativ virksomhed etableret på det rigtige marked på det rigtige tidspunkt kan blive til en succes på flere millioner dollar.

Relateret: Sådan bliver du en iværksætter i 7 trin (med ofte stillede spørgsmål)

4. Advokat

National gennemsnitsløn: $54.180 om året

Primære opgaver: En advokat hjælper virksomheder og enkeltpersoner med at navigere i den juridiske proces. De specialiserer sig ofte inden for særlige områder, såsom skatte-, familie- eller strafferet. Deres opgaver varierer afhængigt af deres speciale, men omfatter ofte fortolkning af kendelser, regler og love for klienter, udarbejdelse af juridiske dokumenter og deltagelse i retssager, høringer og andre juridiske møder, samt samarbejde med efterforskere, advokatfuldmægtige, politi og klienter for at forberede omfattende sager mht. forsøg.

Når det kommer til at tjene over $500.000 om året som advokat, er en liste over store klienter og en stabil succesrate i domstolene to af de vigtigste faktorer.

Relateret: Lær om at være advokat

5. Bogholder

National gennemsnitsløn: $54.881 om året

Primære opgaver: En revisor er ansvarlig for at sikre, at organisationer og virksomheder fungerer effektivt og finansielt ansvarlige ved at evaluere finansielle poster og gennemgå data, regnskabsoptegnelser, selvangivelser, budgetter og finansielle rapporter. Revisorers specifikke opgaver varierer afhængigt af virksomheden og branchen, men omfatter normalt tilsyn med skatter, forbedring af systemer og procedurer og udførelse af årlige, kvartalsvise eller månedlige regnskabsaktiviteter, herunder afstemninger af kreditkort- og bankkonti og afslutning og koordinering af årlige revisioner.

Løn til revisorer varierer afhængigt af virksomheden. Nogle store virksomheder betaler måske over $500.000 om året, og uafhængige revisorer med en ekspansiv kundeliste kan også tjene mere.

Relateret: Lær om at være revisor

6. Forsikringsagent

National gennemsnitsløn: $57.844 om året

Primære opgaver: En forsikringsagent sælger forsikringer. De er ansvarlige for at skabe strategier til at fremme forskellige typer forsikringer, vurdere behovene hos en person eller virksomhed, anbefale forsikringsplaner, der opfylder deres behov, og udvikle relationer for at udvide deres kundebase. De fleste forsikringsagenter specialiserer sig typisk i en bestemt type forsikring, såsom langtidspleje, ulykkespleje, handicap, ejendom eller sundhed. Andre opgaver, som en forsikringsagent udfører, omfatter at hjælpe forsikringstagere med at afvikle krav, håndtere alle policefornyelser, gennemgå kundernes politikker og behov og foreslå tilføjelser eller ændringer til deres policer.

Forsikringsagenter tjener normalt en kommission ud over deres løn. Det betyder, at jo mere salg de laver, jo mere kan de tjene. De tjener også et betydeligt beløb på store kunder og virksomheder med store politikker. Salg af livsforsikringer er også særligt lukrativt for forsikringsagenter.

Relateret: Lær om at være forsikringsagent

7. Ingeniør

National gennemsnitsløn: $69.894 om året

Primære opgaver: En ingeniør bruger deres viden om matematiske og videnskabelige principper til at designe produkter eller løse tekniske problemer for en række industrier. De fokuserer på at identificere problemer, søge efter løsninger og udvikle og teste processer og produkter. De kan specialisere sig og arbejde inden for områder som rumfart, biomedicin, nuklear, elektrisk, kemisk og petroleum, som alle kan betale langt over en halv million dollars om året.

Ingeniører, der tænker på og udvikler nye teknologier eller produkter, kan profitere betydeligt af disse ideer og patenter. Ingeniører, der har en avanceret grad, kan have højere lønninger og flere avancementmuligheder.

Relateret: 14 typer ingeniørkarrierer at udforske

8. Investeringsbankmand

National gennemsnitsløn: $72.278 om året

Primære opgaver: En investeringsbankmand hjælper med at lette kapitalfinansiering ved at investere i enten selskaber eller statslige organisationer. De giver disse organisationer økonomisk rådgivning og rådgivning om, hvilke slags værdipapirer, såsom obligationer og aktier, der skal udstedes, hvordan og hvornår de skal udstedes, og hvilken pris der skal fastsættes for hvert værdipapir. De arbejder ofte på private og børsnoterede virksomheder og leverer normalt forsikringstjenester til kommunale obligationer.

Investeringsbankfolk har en kompensationsmodel, der inkluderer en grundløn og alle eller nogle yderligere former for kompensation, herunder bonus, kommission og overskudsdeling. Det er almindeligt, at en investeringsbankmands bonus overstiger deres grundløn, og i profitable tider kan de tjene over en halv million dollars.

Relateret: Sådan bliver du investeringsbankmand

9. Professionel atlet

National gennemsnitsløn: $81.107 om året

Primære pligter: En professionel atlet konkurrerer som en del af et hold eller individuelt i organiserede sportsgrene, herunder baseball, kunstskøjteløb, gymnastik, rugby, hockey, skiløb, løb, golf, tennis, fodbold og basketball. De træner og træner regelmæssigt for at forbedre deres præstationer og færdigheder.

Toprangerede atleter kan tjene et betydeligt beløb på grund af deres høje lønninger, mesterskabspræmiepenge og godkendelsesaftaler.

10. Ejendomsudvikler

National gennemsnitsløn: $86.488 om året

Primære opgaver: En ejendomsudvikler styrer processen med at udvikle fast ejendom og sælge den til kunder. De kan købe jord, hjælpe med finansiering af ejendomstransaktioner, arbejde med bygherrer for at opføre eller designe en bygning på en ejendom og markedsføre jorden eller strukturen til kunder. Ejendomsudviklere arbejder normalt med forskellige modparter i udviklingsprocessen, herunder advokater, landinspektører, leasingagenter, inspektører, byplanlæggere, entreprenører, arkitekter og ingeniører.

De fleste ejendomsudviklere arbejder på kommission, så de bliver kompenseret baseret på de aftaler, de lukker. Det betyder, at hvis de for eksempel sælger en ejendom for 6 millioner dollars med en kommissionssats på 9 %, ville de få mere end 500.000 dollars.

Relateret: Sådan bliver du ejendomsudvikler

11. Hedgefondsforvalter

National gennemsnitsløn: $100.123 om året

Primære opgaver: En hedgefondsforvalter eller porteføljeforvalter er ansvarlig for at føre tilsyn med deres klients investerings- og finansielle strategier. De er ansvarlige for at træffe investeringsbeslutninger for en pulje af kapital, der typisk stilles til rådighed af investorer, der opfylder udpegede krav til investeringsraffinement eller nettoformue. De bruger avanceret finansiel viden og analytiske færdigheder til at udvikle fondens mål og implementere en strategi for at nå dem. Andre opgaver, som en hedgefondsforvalter udfører, omfatter at holde sig ajour med regeringens regler og forskrifter, opdatere hedgefondsmedlemmer om fremskridt, overvåge investeringsresultater og tilbyde investeringsanbefalinger til kunder.

Hedgefondsforvaltere opkræver deres investorer eller kunder et administrationsgebyr og et resultatgebyr, hvilket er det, der gør hedgefondsforvaltere til nogle af de bedst betalte erhverv inden for finansområdet.

Relateret: Lær om at være hedgefondsforvalter

12. Administrerende direktør

National gennemsnitsløn: $115.216 om året

Primære opgaver: En administrerende direktør (CEO) fungerer normalt som leder af en virksomhed eller organisation og rapporterer til bestyrelsen. De er ansvarlige for at udvikle og implementere forretningsstrategier, indføre politikker og sikre, at virksomheden når sine mål. Andre opgaver, som en administrerende direktør kan udføre, omfatter styring af virksomhedens drift, overvåge organisationens budget, arbejde med afdelingsledere og andre ledere, godkendelse af kontrakter, forblive vidende om industriudvikling eller ændringer og bestemme, hvordan man kan forbedre ydeevnen, vækste forretningen og spare penge.

På grund af deres ansvar for en virksomheds succes tjener administrerende direktører ofte meget høje lønninger. Dem, der arbejder for store virksomheder, tjener måske mere. Også administrerende direktører har normalt bonusser og aktieoptioner, der kan bidrage til deres rigdom.

Relateret: Lær om at være administrerende direktør (Chief Executive Officer)

13. Anæstesilæge

National gennemsnitsløn: $376.492 om året

Primære opgaver: En anæstesilæge er en læge, der beroliger patienter eller følelsesløse dele af kroppen for at eliminere eller reducere smertefornemmelser under en operation eller en anden medicinsk procedure. En anæstesilæge arbejder sammen med kirurger eller læger og bestemmer den rigtige dosis af anæstesi i henhold til en patients sygehistorie. Andre opgaver, som en anæstesilæge udfører, omfatter overvågning af patienter før, under og efter de administrerer anæstesi, opdagelse af bivirkninger, adressering af komplikationer og overholdelse af hospitalets og medicinske procedurepolitik.

Som et vigtigt medlem af et kirurgisk eller medicinsk team begynder denne højtbetalende professionel med en sekscifret løn og kan med erfaring og specialisering tjene over $500.000 om året.

Malthe Kragh
Malthe Kragh Du kan finde højtlønnede job i næsten alle steder eller brancher, men de fleste betaler ikke over en halv million dollars. I stedet har succesfulde fagfolk i disse lukrative job – med besparelser og omhyggelig planlægning – potentialet til at tjene mere end $500.000 over tid. I denne artikel udforsker vi nogle job, der kan hjælpe dig med at tjene over $500.000 om året.